Pieni on kaunista - sisusta pienen asunnon neliöt tehokkaasti ja kauniisti

Pienen tilan sisustuksessa hyödynnetään monikäyttöisiä kalusteita kauneutta unohtamatta. Poimi parhaat vinkit!

Valitse niukkoihin neliöihin monikäyttöisiä kalusteita. Valitse rahi tai penkki säilytystilalla. Siro sohva voi toimia myös varavuoteena. Kapeilla käsinojilla varustetut tai käsinojattomat mallit toimivat hyvin. Leveä, käsinojallinen sohva vie tilaa, eikä leveitä käsinojia voi juurikaan hyödyntää. Jos huoneeseen ei mahdu sohvaa, hanki tilalle yksi tai kaksi nojatuolia. Suosi taittuvia kalusteita, klaffipöytiä ja -tuoleja.

Lattia Cello Sand Washed -vinyylikorkki 42,90 €/m², Sessak Roy -seinävalaisin 59,90 €, Cello-malliston Kelo-matto 139 €, Clip-taittopöytä 24,95 € ja kasvin Silo-säilytyspussi 14,90 €, K-Rauta. Retina-rahi 129 €, Istria-vuodesohva 349 €, Sotka.fi. Hemtex 24h Elliot -tyynynpäällinen 7,90 €, ja myhome Aari -maljakko 12,95 €, valikoidut K-Citymarketit.

Näin teet tapettitaulun:

  1. Päätä tapettipyörylän halkaisija, sen mukaan saat lasketuksi tapettivuotien määrän. Kun halkaisija on 130 cm, tarvitset kolme vuotaa (tapetin leveys yleensä noin 50 cm).
  2. Leikkaa keskimmäinen vuota 130 cm korkeaksi. Mittaa ja merkitse lyijykynällä kevyesti vuodan keskipiste (kohta on 65 cm ylhäältä ja leveyssuunnassa keskellä vuotaa).
  3. Aseta vuota lattialle ja kiinnitä pienet palat teippiä kulmiin pitämään vuotaa kiinni lattiassa.
  4. Avaa tapettirullaa vuodan toiselle puolen, katso että kuviot kohdistuvat. Leikkaa toinen vuota 130 cm korkeaksi ja teippaa kulmat lattiaan.
  5. Tee sama kolmannen vuodan kanssa, joka tulee keskimmäisen vuodan toiselle puolelle.
  6. Tee kynästä ja langasta harppi, piirrä halkaisijalta 130 senttisen pyörylän ääriviivat merkatusta keskipisteestä.
  7. Leikkaa vuodat viivaa pitkin ja tapetoi seinään, aloita keskimmäisestä vuodasta. Pyöreässä tapettitaulussa Rasch-tapetti Olohuoneet-kirjasta 25 €/rll

Senttipeliä ja monikäyttöisyyttä

sisustus ruokailu

Tarpeeksi suuri ruokapöytä toimii myös työpöytänä. Lisäpituutta saat jatkopalalla. Pinoutuvat jakkarat piiloutuvat kätevästi pöydän alle ja toimivat tarvittaessa apupöytinä. Tyylikäs hylly on helppo tehdä mittojen mukaan.

Kotisi ei ole vain neliöitä, se on myös kuutioita. Ota kaikki tila tehokkaasti käyttöön, myös syvennykset sekä seinäpinta-ala. Pienessä kodissa kalusteiden koko, niiden paikat ja etenkin säilytysratkaisut kannattaa suunnitella hyvin. Tässä auttaa pohjapiirroksen tarkastelu. Asettele kalusteet pohjaratkaisuun piirtämällä ennen muuttoa ja kalustehankintoja. Suuret säilytyskaapistot kannattaa ulottaa katonrajaan asti. Hyödynnä muutenkin katonraja. Ovien yläpuolelle jäävään tilaan voi asentaa hyllylevyjä kirjoille ja säilytyslaatikoille.

Tuoli Cello matala metallijakkara 34,95 €, hyllyllä oleva Signag-laatta 42,90 €/m² ja Sessak Valentin -pöytävalaisin 56,90 €, K-Rauta. Firenze-pöytä 590 € ja Lydia-tuoli 255 €, Sotka. Harmaa Elli-vaasi 7,99 €, sininen ja roosa Alva-kulho alkaen 5,99 €, valkoinen syvä Alva-lautanen 7,99 € ja Alva-lautanen 5,99 €, kaikki myhome-mallistoa, K-Citymarket. Iittala Essence -punaviinilasit 26,95 €/2 kpl, ylähyllyn syvät Teema-lautaset 14,95 €, Iittala Kastehelmi -purkki 32,95 € ja Miranda-kulho 36,95 €, K-Citymarket. Uno-kaappi 399 €, Asko. Piirrostaulut, maljakko ja laukku rekvisiittaa.

Katso myös:

JULKAISTU   29.7.2020TEKSTI   Elina VikmanKUVAT   Johanna Myllymäki

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?