K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Pilvi Hämäläinen: Ei turhaa kulutusta

Pilvi Hämäläinen: Ei turhaa kulutusta

Henkilöt
Pilvi Hämäläinen shoppailee vain pakon edessä, eikä enää osta edullisinta vaihtoehtoa.

Minun ekotekoni

”Inhoan käydä vaatekaupoilla, joten en tee turhia ostoksia. Vaatteeni voivat hyvin olla nuhraantuneita ja täynnä reikiä. Välillä näytän aivan siltä Aku Ankan kulkurilta, jonka kaikki vaatteet ovat repaleisia. Pelkkä ajatuskin sovituskopista on ihan hirveä: talvella on aina liikaa päällä, kaikki vaatteet tarrautuvat ihoon ja sitten on vielä se kelmeä, inhottava valo, joka paljastaa ruhon juuri sellaisena kuin en haluaisi sitä nähdä.

En myöskään juuri uskalla tilata vaatteita netistä. Äskettäin ostin kyllä verkkokaupasta talvitakin, jossa on käytetty kierrätettyjä muovipulloja. Nyt voin sitten elvistellä, että olen tällainen vastuullinen ja hyvä ihminen. Olen oppinut, että luonnonvarojenkaan kannalta köyhän ei kannata ostaa halpaa. Aiemmin hankin monet halvat kuulokkeet ajatuksella, että ne menevät kuitenkin rikki tai häviävät. Ja niin todella kävi. Kun sitten ostin paremmat ja kalliimmat, ne ovat pysyneet tallessa ja toimivina.

Laadukkaista hankinnoista tekee myös mieli pitää huolta. Liikun mahdollisimman paljon julkisilla kulkuvälineillä. Työmatkan teko bussilla tai junalla säästää luontoa. Matkoihin kuluvaa aikaa pystyy myös hyödyntämään valmistautumalla työtehtäviin. Jos kulkisin autolla, voivottelisin vain, että tuo ja tuo asia unohtui enkä pääsisi merkitsemään sitä ylös.

Toimin Lassila & Tikanojan kierrätyskampanjan kasvona. Sen tavoite on laittaa suomalaisyritysten kierrätysasiat kuntoon ja saada koko Suomen kierrätysaste nousuun. Itse olen kierrättäjänä sellainen, että ensin päätän pyhästi, että nyt kierrätän kaiken, mutta sitten taas repsahdan. Onneksi voi aina aloittaa alusta.”

Kuka

Pilvi Hämäläinen 36, näyttelijä.

Mistä tunnetaan?

MTV3-kanavan Putous- ja Suurmestari-ohjelmista. Suurmestari jatkuu huhtikuussa.

Tämän opin kantapään kautta...

”Tilasin netistä epäilyttävän halvan ekotuotteen Tanskasta. Se tuli Kiinasta ja oli muuta kuin luvattu. Taas maailma tuhoutui lisää!”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 63 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
1 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
1 0 0
Pursotin hukassa?
Juhlat tulossa ja kakku pitäisi koristella. Taas pursotin hukassa tai sitä ei ole. Ei hätää. Kertakäyttöhanskasta saat oivan pursottimen jättämällä etu- tai keskisormen pursotukseen. Muut sormet solmitaan kiinni. Kermavaahto hanskan sisään ja näin sinulla on toimiva pursotin.
0 2 0
Kukkien kastelu siististi
Säilytä tyhjentynyt ketsuppipullo kukkien kasteluun ja täytä se vedellä. Purista pullosta vettä suoraan kukkamultaan sopivan määrän. Ei kastu pöytäliina.
0 0 0