K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Pilvi Hämäläinen: Ei turhaa kulutusta

Pilvi Hämäläinen: Ei turhaa kulutusta

Henkilöt
Pilvi Hämäläinen shoppailee vain pakon edessä, eikä enää osta edullisinta vaihtoehtoa.

Minun ekotekoni

”Inhoan käydä vaatekaupoilla, joten en tee turhia ostoksia. Vaatteeni voivat hyvin olla nuhraantuneita ja täynnä reikiä. Välillä näytän aivan siltä Aku Ankan kulkurilta, jonka kaikki vaatteet ovat repaleisia. Pelkkä ajatuskin sovituskopista on ihan hirveä: talvella on aina liikaa päällä, kaikki vaatteet tarrautuvat ihoon ja sitten on vielä se kelmeä, inhottava valo, joka paljastaa ruhon juuri sellaisena kuin en haluaisi sitä nähdä.

En myöskään juuri uskalla tilata vaatteita netistä. Äskettäin ostin kyllä verkkokaupasta talvitakin, jossa on käytetty kierrätettyjä muovipulloja. Nyt voin sitten elvistellä, että olen tällainen vastuullinen ja hyvä ihminen. Olen oppinut, että luonnonvarojenkaan kannalta köyhän ei kannata ostaa halpaa. Aiemmin hankin monet halvat kuulokkeet ajatuksella, että ne menevät kuitenkin rikki tai häviävät. Ja niin todella kävi. Kun sitten ostin paremmat ja kalliimmat, ne ovat pysyneet tallessa ja toimivina.

Laadukkaista hankinnoista tekee myös mieli pitää huolta. Liikun mahdollisimman paljon julkisilla kulkuvälineillä. Työmatkan teko bussilla tai junalla säästää luontoa. Matkoihin kuluvaa aikaa pystyy myös hyödyntämään valmistautumalla työtehtäviin. Jos kulkisin autolla, voivottelisin vain, että tuo ja tuo asia unohtui enkä pääsisi merkitsemään sitä ylös.

Toimin Lassila & Tikanojan kierrätyskampanjan kasvona. Sen tavoite on laittaa suomalaisyritysten kierrätysasiat kuntoon ja saada koko Suomen kierrätysaste nousuun. Itse olen kierrättäjänä sellainen, että ensin päätän pyhästi, että nyt kierrätän kaiken, mutta sitten taas repsahdan. Onneksi voi aina aloittaa alusta.”

Kuka

Pilvi Hämäläinen 36, näyttelijä.

Mistä tunnetaan?

MTV3-kanavan Putous- ja Suurmestari-ohjelmista. Suurmestari jatkuu huhtikuussa.

Tämän opin kantapään kautta...

”Tilasin netistä epäilyttävän halvan ekotuotteen Tanskasta. Se tuli Kiinasta ja oli muuta kuin luvattu. Taas maailma tuhoutui lisää!”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 61 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Marjanamupussi
Käytä uudelleen suljettavaa karkkipussia marjojen pakastamiseen. Puolukkasurvos maistuu herkkujen herkulta lakupussista.
0 1 0
Ötökkäsuoja juomalle ulkona
Ötökkäsuoja juomalle ulkona
Ulkona ötökät pyrkivät usein juomalaseihin. Pringles-purkin kannesta saat oivan suojan lasille kuin lasille.
1 5 0
Raikas pesukone
Käytä lasten ulkohousuista jääneet kuminauharemmit pyykinpesukoneen luukun raollaan pitämiseen. Kuminauhassa on molemmissa päissä reiät. Pujota toinen pää luukunkannen lukitsijaan ja toiseen päähän koukkumagneetti, joka tarttuu koneen metallirunkoon halutun kohtaan kiinni. Näin luukku on koko ajan raollaan ja kone kuivuu, eikä älä haisemaan. Myös reiällinen kuminauha käy.
0 0 0
Mielenrauhaa imurilla
Mikäli puoliso nalkuttaa tai lapset riitelevät, laita imuri päälle ja käy koko koti läpi imurin suu-osalla. Saat siistin kodin ja pääset hetkeksi rauhaan mielialaasi laskevalta mölötykseltä.
4 3 0
Neulojan hartialukko
Moni jännittää tiedostamattaan hartioita neuloessaan tai virkatessaan. Aseta lämmitetty kauratyyny hartioille neulomisen ajaksi, niin säästyt hartiajumeilta ja käsien puutumiselta.
0 4 0
Turvaa painosta
Älä murehdi painoasi: mitä enemmän painat, sitä vaikeampi sinut on kaapata. Mitä enemmän siis syöt, sitä pienempi todennäköisyys sinulla on tulla kaapatuksi.
5 1 0