K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Piste pihvinhimolle

Piste pihvinhimolle

Henkilöt
"Olen aina rakastanut pihvejä ja burgereita. Mietin jäisinkö kaipaamaan niitä kovastikin", kertoo ammattilaisjalkapalloilija Linda Sällström lihansyönnin lopettamisesta.

Minun ekotekoni

TOISSA JOULUNA SANOIN puolisolleni, että olen ajatellut lopettaa kokonaan lihansyönnin. Yllättäen hän hihkaisi siihen, että oli ajatellut ihan samaa. Siltä istumalta jätimme lihan pois ruokavaliostamme.

Olin jo kauan pohtinut, että jos kaikki syövät lihaa päivittäin kuten minä, maailman kantokyky ei kestä. Olen aina rakastanut pihvejä ja burgereita. Kokkiohjelmia katsoessani himoitsin juuri niitä ihanan näköisiä liharuokia.

Mietin, jäisinkö kaipaamaan pihvejä kovastikin. Toisin kuitenkin kävi. Kun olin ollut ilman lihaa muutaman viikon, ajatus pihveistä ei houkuttanut yhtään. Urheilijana tarvitsen paljon energiaa, mutta tärkeintä ruokavaliossani on saada riittävästi hiilihydraatteja, joita lihassa ei edes ole. Proteiineja saan tarpeeksi syömällä kanamunia, kalaa, maitotuotteita ja kasvisprotskuja.

Aion pikkuhiljaa siirtyä vielä vahvemmin kasvisruokavalioon ja jättää esimerkiksi maitotuotteet kokonaan pois. Nykyään aterioiden jälkeen ei enää tule sellaista megaähkyoloa ja turvo-tusta, mikä liharuoista usein tuli.

Pelasin jalkapalloa kolme vuotta Ranskassa. Kun siellä kerroin luopuvani lihan syömisestä, joillakin asia meni tunteisiin. Ranskalaisille ruoka on niin pyhä asia, että jotkut ottivat sen loukkauksena. Maajoukkueen kilpailumatkoilla ja leireillä on onneksi useimmiten tarjolla myös hyviä kasvisruokia.

Muutin kesäkuussa Ranskasta Suomeen. Kamojani pakatessa minuun iski kauhea ilmastoahdistus, kun huomasin, miten hirveästi minulla on tavaraa, etenkin urheilukamoja. Mietin, mitä ihmettä teen sillä kaikella. Keräsin kaikki ylimääräiset varusteet kasseihin, vein ne paikallisen urheilukentän laidalle ja laitoin lapun, että olkaa hyvät, tästä saa ottaa.”

Kuka

Linda Sällström, 33, jalkapalloilija.

Mistä tunnetaan?

HJK:n ja naisten maajoukkueen hyökkääjä. K-ryhmä on Palloliiton pääyhteistyökumppani.

Tämän opin kantapään kautta...

”Aluksi ajattelin sallia itselleni lihaa joskus ravintolassa. Eipä ole ollut tarvetta, sillä ilmeisesti en olekaan riippuvainen hamppareista.”

Lue lisää ekotekoja:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 118 ) Ei ( 6 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0