Niksi-Pirkka sticker

Pistetään leikiksi!

Perinteisellä tai uudella tyylillä – kokosimme seitsemän parasta vinkkiä kesän ulkoleikkeihin. Kesäpeleihin voi osallistua koko perhe tai sukulaispoppoo.

1. Kirkonrotta on pihaleikkien klassikko. Yksi leikkijä valitaan kirkonrotaksi, ja hän etsii piiloutuneita leikkikavereitaan. Löytyneet kokoontuvat pesäpaikkaan, josta piilossa olevat yrittävät pelastaa heidät. Plussaa: pelipaikka eli mummulan tai mökin pihapiiri kaikkine koloineen tulee hyvin tutuksi.

2. Kroketti – kesä ei tule ilman sitä! Viime kesien uutuus on jalkapallokroketti, jossa porttien läpi pujotellaan potkimalla pieniä muovipalloja. Peli onnistuu kaikenikäisiltä, ja siinä pääsee treenaamaan tarkkuutta ja jalkanäppäryyttä.

3. Vesi-ilmapallon kuljetus on ihan paras kuuman kesäpäivän huvitus. Se vaatii vain vesi-ilmapallojen täyttämisen, niiden asettelemisen kauhaan tai lusikkaan ja kuljettamisen ennalta sovittua reittiä pitkin. Sopii myös joukkueviestiksi.

4. Twister saa pelaajansa solmuun ja kirvoittaa kikatusta. Osallistujat seisovat muovisella matolla, jossa on erivärisiä ympyröitä. Pyöräytettävä nuoli näyttää, minkä väriseen ympyrään käsi tai jalka pitää asettaa. Voittaja on se, joka pysyy pisimmän ajan matolla.  

5. Sokkokävelyssä piirretään vaikkapa kepillä hiekkaan tai katuliidulla asvalttiin leveä, mutkitteleva tie. Ensimmäisen leikkijän silmät sidotaan huivilla. Leikkijän tehtävänä on yrittää kulkea tie päästä päähän sokkona osumatta tien reunoihin. Toiset neuvovat kulkijaa. Vuoro vaihtuu, kun sokkokävelijä astuu reunan yli. Kuka pääsee pisimmälle?

6. Kymmenen tikkua laudalla on toinen pihapelien ikisuosikki. Siinä laudalle asetetut 10 tikkua polkaistaan ilmaan ja etsijäksi valittu kokoaa ne yhteen. Tällä välin muut leikkijät pötkivät piiloon. Kun etsijä näkee piiloutuneen, hän koskee lautaa ja huutaa löydetyn nimen. Löydetyt voi pelastaa polkaisemalla lautaa ennen etsijää, jolloin peli alkaa alusta. Etsijä vaihtuu, kun kaikki piiloutuneet on löydetty.

7. Mölkky – jos ette ole vielä kokeilleet, nyt se kannattaa testata. Pelissä jokainen pelaaja heittää vuorollaan heittokapulaa ja yrittää kaataa numeroituja keiloja. Ensimmäisenä tasan 50 pistettä kerännyt voittaa. Mölkky sopii kaikille leikki-ikäisestä vaariin, ja se on myös loistava kesätuliainen.

Rantapäivien ratoksi

Kaikkein pienimmät rakentavat hiekasta mielikuvitusmaailmoja ja opettelevat tarkkuusheittoa. Pokémon-lautapeliin voi osallistua koko perhe.

PI 6 22 hiekkalelut

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 6/2022

JULKAISTU   16.6.2022TEKSTI   Paula Larjo ja Satu KärkiKUVAT   Getty Images, Viola Virtamo

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?