Koko: nainen

Langanmenekki: Novita Nalle vaaleanpunainen (500) 150 g

Sukkapuikot: Novita nro 3½ tai käsialan mukaan

Mallineuleet: Joustinneule suljettuna neuleena: neulo 2 o, 2 n, toista -. Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t oikein. Pitsineule: Neulo ruutupiirroksen mukaan. Toista ruutupiirroksen krs:a 1-4.

Varsi

Luo 56 s ja jaa silmukat neljälle puikolle. Kerroksen vaihtumiskohta on aina ensimmäisen (I) ja neljännen (IV) puikkojen välissä. Aloita joustinneule 2 o s:lla. Neulo joustinneuletta 6 krs. Jaa nyt s:t puikoille seuraavasti: I puikko: neulo 12 s:lla edelleen joustinneuletta, II ja III puikko: 2 o, 2 n, seuraavat 26 s oikein ja lisää samalla 3 s (= neulo silmukoiden välinen langankierto oikein), 2 n, 2 o = 37 s, IV puikko: neulo 10 s:lla edelleen joustinneuletta.

Työssä on nyt 59 s. Neulo jatkossa I sekä IV puikoilla joustinneuletta ja neulo II sekä III puikon s:lla pitsineuletta ruutupiirroksen mukaan. Toista ruutupiirroksen krs:a 1-4. Kun varren korkeus on 18 cm, aloita kantatilkku siten, että neulot I puikon s:t oikein IV puikolle ja lisää samalla molempiin reunoihin 1 saumanvarasilmukka = 24 s. Jätä muut s:t odottamaan. Neulo kantatilkun s:illa vahvennettua neuletta: käännä työ, nosta 1.s neulomatta ja neulo muut silmukat nurin. Käännä työ, nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein, toista - vielä 11 kertaa. Toista näitä kahta krs:ta, kunnes kantatilkun korkeus on 30 kerrosta.

Kantapohjan kavennukset

Jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin. Neulo kantalapun oikeasta reunasta kunnes jäljellä on 8 s. Tee ylivetokavennus (=nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1 s neulomatta, neulo 8 s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1 s neulomatta ja neulo kunnes on jäljellä 7 s. Tee ylivetokavennus.

Jatka kavennuksia edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän silmukkamäärä on koko ajan sama eli 10 s. Kun kaikki sivusilmukat ovat kaventuneet pois, jaa kantalapun s:t kahdelle puikolle (5,5). Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 15 s. Neulo poimitut s:t oikein sillä vasemman puoleisella puikolla, jolle äsken siirsit 5 s. Neulo II ja III puikon silmukoilla edelleen pitsineuletta. Poimi nyt s:t kantalapun oikeasta reunasta 15 s sillä puikolla, jolla on 5 s, neulo s:t oikein. Työssä on nyt 77 s. Siirrä nyt II puikolta 2 s I puikolle ja III puikolta 2 s IV puikolle.

Kiilakavennukset

Jatka mallineuleita ja aloita kiilakavennukset: neulo I puikon s:illa sileää neuletta kunnes jäljellä on 3 s, neulo 2 s oikein yhteen ja 1 o, jatka II ja III puikon s:illa pitsineuletta, neulo IV puikolta 1 o, tee ylivetokavennus ja neulo krs loppuun. Toista kavennukset kuten edellä vielä joka 2.krs 7 kertaa. Työssä on nyt 61 s. Kun olet neulonut kavennusten jälkeen n. 10 cm ja olet viimeksi neulonut ruutupiirroksen krs:n 2.krs:n, neulo jatkossa kaikilla s:illa sileää neuletta.

Kärkikavennukset

Kavenna seuraavalla kerroksella 5 s tasavälein = 56 s. Neulo 1 välikerros. Neulo seuraavalla kerroksella jokaisen puikon alussa ja keskellä 2 s oikein yhteen. Kerroksella kaventuu 8 s ja työssä on nyt 48 s. Neulo 6 välikerrosta ja toista kavennukset = 40 s. Neulo 5 välikerrosta ja toista kavennukset = 32 s. Neulo 3 välikerrosta ja toista kavennukset = 24 s. Neulo 3 välikerrosta ja toista kavennukset = 16 s. Neulo 2 välikerrosta ja toista kavennukset = 8 s. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin. pitsisukat ruutupiirros