Niksi-Pirkka sticker

Pysy hyvissä käsissä

Tiuha pesu voi kuivattaa käsiä, mutta älä silti tingi pesusta vaan tehosta hoitoa! Näillä vinkeillä pidät kätesi pehmeinä.

Harva meistä on pessyt käsiään koskaan niin paljon ja huolellisesti kuin viimeisen puolentoista vuoden aikana. Se näkyy saippuan ja käsidesin myynnissä. Saippuaa myytiin K-kaupoissa vuonna 2020 yli puolet edellisvuotta enemmän.

1. Kuori kädet

Siihen käy mikä tahansa vartalolle tai kasvoille tarkoitettu kuorintavoide. Voit myös valmistaa käsikuorinnan itse sekoittamalla hunajaa ja sokeria tai hunajaa ja merisuolaa. Kuorinta poistaa kuivan ihon, jolloin iho pehmenee ja voide pääsee imeytymään ihoon paremmin. Muista kosteuttaa iho kuorinnan jälkeen eli voidella kädet käsivoiteella.

2. Voitele kädet joka pesun jälkeen, jos mahdollista

Suosi hoitavaa saippuaa ja kevyttä käsivoidetta, joka imeytyy nopeasti. Kuivaa kädet hellästi taputtelemalla, älä siis hankaa ihoa paperilla tai pyyhkeellä raivokkaasti. Muista kuitenkin kuivata kädet huolellisesti, sillä pöpöt viihtyvät kostealla iholla.

3. Tehohoida kädet yöllä, niin hoitotuotteet saavat vaikuttaa iholla rauhassa

Iltakäytössä kannattaa suosia täyteläisempää käsivoidetta kuin päivällä. Levitä käsiin reilu kerros ravitsevaa ihoöljyä ja/tai runsaasti täyteläistä käsivoidetta. Pue päälle puuvillahansikkaat. Myynnissä on myös käsien tehohoitoon tarkoitettuja, kasvojen kertakäyttöisiä sheet maskeja muistuttavia käsinaamioita. Tällaiset naamiohanskat tehohoitavat kädet nopeasti.

4. Valitse mahdollisuuksien mukaan käsien ihoa kosteuttava käsidesi

Käsidesin ei välttämättä tarvitse sisältää lainkaan alkoholia ollakseen tehokas, vaan käsihuuhteissa käytetään nykyään muitakin bakteereja ja viruksia tuhoavia tehoaineita. Alkoholi voi kuivattaa käsien ihoa, jos alkoholipitoista käsidesiä joutuu käyttämään päivittäin paljon.

5. Hoida käsiä erityisen hyvin, jos ihosi on erittäin kuiva tai atooppinen

Kun käsiä pesee paljon, käsien iho voi jopa mennä rikki ja tulehtua. Jos iho on atooppinen, kannattaa valita hajusteeton, herkälle iholle tarkoitettu saippua, sillä hajusteet voivat pahentaa atooppista ihottumaa. Korppukuiviin käsiin voi levittää käsivoiteen sijasta myös perusvoidetta tehokosteuttamaan ja suojaamaan ihoa.

Lue lisää:

JULKAISTU   31.8.2021TEKSTI   Hanna PesonenKUVAT   Getty Images

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?