K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Sähköautojen läpimurto

Sähköautojen läpimurto

Henkilöt
Nyt olemme muutoksen kynnyksellä: tänä vuonna sähköautoilu on todella lyömässä läpi meillä Suomessa, sanoo Matti Virtanen pääkirjoituksessaan.

KUN MAAILMA ON ison muutoksen kynnyksellä, murros nousee otsikoihin ja ihmisten puheisiin usein niin isosti, että moni ehtii kyllästyä – ja sitten yhtäkkiä kaikki tapahtuu nopeammin kuin kukaan osasi odottaakaan. Sähköautoilun kanssa on käymässä juuri näin. Aiheesta on puhuttu valtavasti ja ennusteita tehty.

Silti kehitys on ollut hitaampaa kuin moni olisi toivonut. Nyt olemme kuitenkin muutoksen kynnyksellä: tänä vuonna sähköautoilu on todella lyömässä läpi meillä Suomessa.Läpimurto johtuu monesta asiasta: nykyään on saatavilla yhä edullisempia ja yhä useammalle sopivia sähköautoja, ja latauspisteitä alkaa olla lähes joka puolella. Oma vaikutuksensa on myös sillä, että me suomalaiset olemme nopeasti uutta omaksuvaa teknologiakansaa.

Menee kuitenkin vielä todella kauan, ennen kuin Suomen autokanta on sähköistynyt. Maassamme on paljon autoja, ja niitä käytetään kauan. Vaikka Suomessa myytäisiin seuraavat viisi vuotta pelkkiä sähköautoja, ne edustaisivat vain kolmasosaa koko autokannastamme.Siksi polttomoottoriautoilun loppua ei kannata maalailla ihan heti, eikä tavallisen auton ostajan tarvitse pelätä auton arvon romahdusta.

Päinvastoin hinnat voivat tarjonnan vähentyessä jopa nousta. Autot kulkevat siis vielä pitkään kahdella tavalla: sähköllä ja polttoaineella. Lopullisen muutoksen nopeus riippuu Suomessa eniten siitä, kuinka nopeasti latausverkosto laajenee. Sen eteen me täällä K-ryhmässä teemme töitä. Kauppojen pihoissa on lähes 400 K-Lataus-pistettä, ja tänäkin kesänä verkosto kasvoi taas 20 uudella pikalatauspisteellä.

Kuka hän on

Matti Virtanen, K-Auton toimitusjohtaja, joka aloitti tehtävässään huhtikuussa 2021

Lataan akkuni

Olen intohimoinen tenniksen pelaaja ja innokas saksofonisti.

Vinkki pirkan lukijoille

Valitse auto sen mukaan, mitä itse pidät tärkeänä.

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 2 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Liesituulettimen pikapuhdistus
Liesituulettimen lasin sitkeämmätkin rasvatahrat lähtevät höyryn avulla. Samalla kun keittelet vaikkapa perunoita tai pastaa, voit hyödyntää kuuman höyryn ja pyyhkäistä lasin alapinnan puhtaaksi etkä tarvitse edes pesuainetta.
0 1 0
Nopea suojus
Nopea suojus
Vanhoista vatkaimen taikinakoukuista ja kevytpressusta saa nopeasti ripustettua näkö- tai työsuojan esim. katoksen laudoitusten tai kahden puunoksan väliin. Pressussa on valmiiksi sopivat pujoitusrenkaat, joista taikinakoukut voi pujoittaa löpi ja koukut kattoon.
0 0 0
Laatikot kerta-annoksena pakkaseen
Laatikot kerta-annoksena pakkaseen
Tykkään syödä lanttu- ja porkkanalaatikkoa muulloinkin kuin jouluna. Sinkkutaloudessa pieninkin foliovuoka on liian iso kerralla käytettäväksi. Paistoin laatikon muffinsivuoassa ja näin saan nopeasti sulatettua tarvitsemani määrän laatikkoa lisukkeeksi ilman että laatikkoa on syötävä monta päivää peräkkäin.
0 6 0
Laihdu varmasti
Aina kun syöt makeaa, syö vain puolikas annos. Puolita pullat ja keksit. Näin syömäsi kalorimäärä vähenee puoleen, mutta suu saa silti makeutta.
0 0 0
Hattuhylly järjestykseen
Laita jokaiselle perheenjäsenelle oma nimikoitu kori hattuhyllylle. Näin saat siistin kokonaisuuden, josta jokainen itse vastaa oman korin järjestyksestä.
0 0 0
Kahvipannu putipuhtaaksi
Pese tummunut kahvinkeittimen lasinen pannu tiskiaineen ja soodan seoksella. Näin saat kirkkaan pannun, jota voi ylpeästi esitellä vieraille.
0 0 0