K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Sähköisempi suhde autoiluun

Sähköisempi suhde autoiluun

Kodin talous
Täyssähköauto työsuhdeautona on valtion tuen ansiosta nyt monien ulottuvilla. Miten edullisesti sähköauton voi saada?

– Hiljainen, mukava ajaa, ympäristöystävällinen – ja taloudellisesti järkevä valinta. Näin kuopiolainen Jussi Kilpeläinen listaa täyssähköautonsa parhaita puolia. Hän hankki Volkswagen ID.3:n ensimmäiseksi työsuhdeautokseen syksyllä 2020. Valtion tuki laskee nyt täyssähköauton verotusarvoa 170 eurolla kuukaudessa riippumatta auton hinnasta.

Kaikki eivät saa työsuhdeautoa, mutta se ei myöskään ole vain huippupalkkaisten etuoikeus. Pieni täyssähköauto tulee edulliseksi: Volkswagen e-upin verotusarvo käyttöedulla on pienimmillään 245 euroa kuussa. Käytännössä verotusarvo tarkoittaa monille työsuhdeautoilijoille summaa, jonka he maksavat autosta palkassaan kuukausittain.

Autopolitiikka kuitenkin vaihtelee yrityksittäin. Palkasta voidaan vähentää myös verovähennyskelpoinen auton leasing-vuokra, joka vaikuttaa autoilijan maksamaan kokonaissummaan. Auton verotusarvon suuruuteen vaikuttavat auton hinta ja rekisteröintivuosi sekä autoedun muoto.

Käyttöedulla ajava työntekijä maksaa itse polttoaine- tai latauskustannukset, vapaa autoetu kattaa kaikki kulut. – Minulla on käyttöetu ja verotusarvoni on nyt 470 euroa kuukaudessa. Se on laskettu vuotuisen 20 000 ajokilometrin mukaan, Kilpeläinen kertoo. Kun Kilpeläisellä kului polttomoottoriauton bensiiniin aiemmin 150 euroa kuussa, sähköauton latauskulut ovat nyt 50 euroa. Sähköauton lataaminen työpaikalla ja julkisissa latauspisteissä on verovapaata vuoteen 2025 asti.

– Lataus onnistuu työpaikallani ja omakotitaloni pihassa. Lisäksi käyttämäni K-Citymarketin parkkipaikalla on laturi. Sähköautojen verotuen tavoite on maksimoida liikenteen päästövähennykset Suomessa. Samalla sähköautokanta laajenee pikkuhiljaa. Kun työsuhdeautoiksi otetut täyssähköautot poistuvat muutaman vuoden päästä leasing-käytöstä, ne siirtyvät käytettyjen autojen markkinoille.

Lue lisää sähköautoilusta:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 99 ) Ei ( 25 )
Niksi-Pirkka
Kukkien hoito-ohjeet tallessa
Kukkien hoito-ohjeet
Unohtuvatko kukkien hoito-ohjeet helposti? Leikkaa ruukun ympärillä olevasta muovista hoito-ohje ja teippaa se muoviruukkuun. Voit unohtaessa kurkata suojaruukun sisään.
0 0 0
Tikkana talvipäivään
Valele jääkylmällä vedellä silmäsi, kasvosi ja niskasi aamupesun yhteydessä. Nappaa edellisenä iltana kylmän terassin naulaan jättämäsi pyyhe. Kuivaa huolellisesti. Olet taatusti pirtsakkana valmis uuteen päivään pikaisen kylmäkäsittelyn jälkeen.
0 0 0
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
1 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
2 0 0