K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Sisusta sauna kestämään aikaa: suunnittele huolella

Sisusta sauna kestämään aikaa: suunnittele huolella

Sisustus
Saunan suunnittelussa kannattaa ajatella pitkää aikaväliä. Nyt sisustajan silmää miellyttävät perinteinen puunvärinen panelointi sekä hennon harmaat sävyt.

Sauna tehdään kestämään aikaa. Kodin tai kesäasunnon muita tiloja remontoidaan usein moneen kertaan, ennen kuin sauna pääsee remonttiin. Siksi saunaa suunnitellessa ja sen materiaaleja valitessa kannattaa ottaa huomioon tilan pitkäikäisyys. Valitse kestäviä materiaaleja ja värejä, jotka miellyttävät silmää vielä vuosienkin päästä.

Mustien saunojen jälkeen ollaan pikkuhiljaa siirtymässä kohti vaaleampia pintoja. Nyt silmää miellyttävät perinteinen puunvärinen panelointi sekä hennon harmaat sävyt. Laatoissa suositaan harmaita, vihreitä sekä murrettuja sävyjä. Myös rouhea rustiikkisuus sekä laattojen persoonalliset muodot ovat nyt suosiossa. Saunan irtokalusteissa, sisustustuotteissa ja saunatekstiileissä luonnonmateriaalit ovat hyvä valinta, sillä ne kestävät lämmönvaihtelua ja ne on helppo pitää puhtaana.

Jos et ole rakentamassa uutta saunaa, voit kohottaa vanhan saunan ilmettä sävyttämällä paneelit uudella sävyllä tai vaihtamalla saunan tekstiilejä. Myös valaistukseen ja tunnelmaan kannattaa panostaa. Tärkeää on muistaa saunan säännöllinen siivous. Pesuaineeksi käyvät tavalliset yleispuhdistusaineet kuten Tolu tai mäntysuopa sekä saunan pesuun tarkoitetut tuotteet.

sauna koostekuva

Oman saunan löyly tekee hyvää

Hyvinvointitrendi on lisännyt kiinnostusta saunoihin maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi suomalaisia Harvia-saunoja viedään Itä-Aasiaan asti. Maailmalla sauna- ja spa-ympäristöistä rakennetaan elämyskeitaita, joissa on perinteisen saunan lisäksi höyry- ja infrapunasauna. Myös äänentoisto ja valaistus voidaan suunnitella perinteistä mökkityyliä ylellisemmäksi. Suomalaisen saunan ainoa oikea kiuas on kuitenkin puulämmitteinen. Kesämökkejä on rannoillamme noin puoli miljoonaa, ja kesällä sauna lämpiää useamman kerran viikossa. Saunan terveysvaikutuksista on julkaistu lukuisia tutkimuksia. Saunomisen tuoma rentoutuminen alentaa verenpainetta, vähentää astman oireita ja pienentää jopa riskiä sairastua Alzheimerin tautiin. Parhaan terveysvaikutuksen saa saunomalla noin 80 asteen lämpötilassa 4–7 kertaa viikossa.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 152 ) Ei ( 14 )
Niksi-Pirkka
Murskatut yrtit
Pakasta tilli ja persilja kokonaisena nippuna muovipussissa. Jäisenä ne on helppo murskata pussissaan, eikä tarvita sotkuista saksimista.
0 2 0
Ei enää haravointirakkoja
Saatko helposti rakkoja käsiin esimerkiksi haravoidessa, eivätkä hanskat auta? Leikkaa kinesioteipistä sopivan kokoinen pala ja liimaa teippi kohtaan, johon saat yleensä rakkoja (esim. peukalon tyveen).
0 2 0
Puuvillahanskakynsikkäät
Puuvillahanskakynsikkäät
Kärsitkö kuivista kämmenselistä ja halkeilevista rystysistä? Itse kärsin. Päivällä ei viitsi laittaa käsiin paksua rasvaa, jottei sotke joka paikkaa rasvalla. Leikkaa puuvillahanskoista sormiosat pois - saat näppärät kynsikkäät. Rasvaa kämmenselät ja rystyset ja pistä kynsikkäät käteen.
0 1 0
Unohtuuko hampaiden pesu?
Unohdatko vai et jaksa pestä hampaita aamuin illoin? Hanki kalenteri ja jaa päivät kahteen osaan. Merkitse rastilla toiselle puolelle, kun olet pessyt hampaasi aamulla ja toiselle puolelle kun olet pessyt illalla. Mikäli et ole pessyt hampaita esimerkiksi aamulla, laita säästöpossuun kolikko. Motivoi itseä että lapsia pesemään hampaat.
0 1 0
Hyvästit jäätyneille sormille
Talven kovilla pakkasilla on vaikea löytää riittävän lämpöisiä hanskoja. Korkilla suljettavasta lasten smoothiepussista saat kätevän, taskuihin mahtuvan lämpöpakkauksen, kun täytät sen kuumalla vedellä ja suljet korkin.
1 0 0
Kännykkä mukaan pesulle
Jos haluat olla tavoitettavissa myös suihkun aikana, jätä kännykkä suihkun ajaksi kylpyhuoneeseen kylpytakin taskuun. Kuulet puhelimen soivan, mutta kännykkä on turvassa kosteudelta. Odottelee myös sinua valmiiksi kylpytakin taskussa suihkun jälkeen.
0 1 0