K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Suomi-tuotteen tarina: Jo yli miljoona puista  piharakennusta

Suomi-tuotteen tarina: Jo yli miljoona puista piharakennusta

Henkilöt
Luoman Puutuotteen Pekasta ja Sannasta perheyrittäjyys on parasta, vaikka välillä härmäläinen veri kiehahtaa.

Komeileeko pihallasi yksi miljoonasta Luoman perheyrityksen valmistamasta piharakennuksesta? Ylistarolaisen yrityksen tarina sai alkunsa vuonna 1982. Sen jälkeen kasvu on ollut huimaa – nykyisin suomalaisia piharakennuksia toimitetaan yli 30 maahan ympäri maailman.

Luoman perustaja Pekka Luoma ehti olla puutalousopintojensa jälkeen vain hetken päivätöissä ennen oman yrityksen perustamista. Samana vuonna syntyi tytär Sanna Luoma-Marttala, joka on ollut pienestä asti mukana perheyrityksen toiminnassa niin laatikoita kokoamassa kuin mainosmallina. Nykyisin Sanna vastaa taloushallinnosta.

– Minua ei ole koskaan pakotettu mihinkään, vaan ihan itse halusin jatkaa työskentelyä perheyrityksessä, Sanna kertoo.

Perheyrittäjyyden parhaaksi puoleksi Pekka ja Sanna nostavat avoimen keskusteluyhteyden, jonka ansiosta he voivat tehdä päätöksiä hyvinkin nopealla aikataululla.

– Välillä härmäläinen veri kiehahtaa, mutta selvitämme asiat aina heti, eikä niitä jäädä vatvomaan, Sanna nauraa.

suomituote luoma

Työn kautta Pekka ja Sanna ovat päässeet tutustumaan ihmisiin ympäri maailmaa. Hauskana muistona on jäänyt mieleen ranskalaisten yhteistyökumppanien vierailu Ylistarossa. Iltaohjelmassa oli hiihtoa, ja ranskalainen vieras kehuskeli etukäteen taidoillaan. Ladulla Sanna päihitti hänet kuitenkin mennen tullen.

Perheyrityksen missio on säilynyt alusta asti samana: tavoitteena on valmistaa pitkäikäisiä piharakennuksia, joista riittää iloa vuosikymmeniksi. Esimerkiksi erilaisia lisäosia ja täydennyskappaleita saa tilattua myös vanhoihin piharakennusmalleihin.

Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa kotimaisesta PEFC-sertifioidusta puusta.

– Kun piharakennukseemme astuu sisään, siellä pitää tuoksua terve ja laadukas suomalainen puu, Pekka summaa.

Tekijät

Isä Pekka Luoma ja tytär Sanna Luoma-Marttala, Ylistaro.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 3/2023

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 21 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0