K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Suppailu sopii kaikille

Suppailu sopii kaikille

Liikunta
Sup-lautailu ja -jooga villitsevät kesällä. Suppailu sopii kaikille aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Katso parhaat vinkit!

Havaijilta maailmalle

Sup-lautailu on kehitetty Havaijilla, mutta laji taipuu mainiosti Suomen kesään aina Lappia myöten. Jos vesi on kylmää tai sää viileä, kannattaa pukeutua märkä- tai kuivapukuun ja tossuihin. Hellesäällä pärjää kevyellä varustuksella ja tärkeintä on suojautua auringolta.

Jumppaa laudalla

Laji vahvistaa keskivartalon lihaksia, ja laudalla tasapainoilu laittaa myös pienet lihakset töihin. Eteneminen on helpointa ja kevyintä polviseisonnassa. Jos haluat nousta seisomaan, tee se vasta sitten, kun olet saanut lautaan vauhtia ja se kulkee tasaisemmin. Aivan oman lisämausteensa lajiin tuovat jumppa- tai joogatreenit laudan päällä. Tasapainoilu tehostaa tuttujakin liikkeitä.

Muista turvallisuus

Kiinnitä karkuremmi jalkaasi ja suppaile aina yhdessä jonkun kanssa. Lähde liikkeelle vastatuuleen, jotta voimien ehtyminen ei yllätä paluumatkalla. Pidemmille matkoille kannattaa pakata mukaan vesipullo, evästä ja vesitiiviiseen pussiin pakattu kännykkä.

Sup-lauta sopii moneen

Suppailu sopii uimataitoisille, vaikka aiempaa kokemusta muusta vesiurheilusta ei olisikaan. Laudan päällä on melko helppo pysyä, etenkin rauhallisissa vesissä. Siksi suppailu sopii yhtä hyvin himourheilijan kesätreenaukseen, leppoisaan mökkimelontaan kuin koko perheen hauskaksi harrastukseksi.

Vesiliikunnan aloittamiseen on monta hyvää syytä. Lue täältä tarkemmin!

Kiinnostaako sinua uinti, melonta tai soutu? Lue lajeista tarkemmin!

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 46 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Ei chiliä leikkuulaudalle
Tiesitkö että valkosipulipuristinta voi käyttää myös chilin muussaamiseen? Menee aika silpuksi, ja voit puristaa sen suoraan pannulle. Näin säästyt leikkuulaudan pesulta ennen seuraavaa ainesosaa.
1 1 0
Leikkuulauta kirkkaaksi
Muoviset leikkulaudat tahraantuvat käytössä, eivätkä lähde edes astianpesukoneessa kunnolla puhtaaksi. Vie leikkuulaudat ulos aurinkoon, niin aurinko poistaa kaikki tahrat.
1 1 0
Gluteeniton varmasti
Laita gluteeniton margariini muovirasiaan ja kirjoita kanteen "kasvishöyste", niin ei muut perheenjäsenet vahingossakaan käytä sitä.
2 1 0
Irti puhelimista!
Jos kärsit puhelinriippuuvuudesta, luo ”pahoista” eli riippuvuutta aiheuttavista sovelluksista oma kansio puhelimeen. Määritä sitten itsellesi käyttöraja esimerkiksi niin, että saat käyttää kansiota 30 min päivässä. Tehostaaksesi puhelinriippuuvudesta irti pääsemistä, voit piilottaa kansion puhelimesi takavälilehdelle.
1 1 0
Puuroistasi parempaa helpommalla
Yhdistän eri puurohiutaleita (kaura, monivilja jne) mieluisassa suhteessa samaan purkkiin. Lisäksi laitan joukkoon kanelia ja kardemummaa ja ravistelen lopuksi. Aamupuuron teko on paljon nopeampaa, kun ei tarvitse koluta maustepurkkeja läpi joka kerta. Vältyn myös lisätyltä sokerilta, jota usein löytyy valmiiksi maustetuista puuroista. Ja yön yli valmistettavan puuron laitan vasta aamulla vartiksi tai puoleksi tunniksi (hiutaleita, vettä ja tilkka kauramaitoa sekoitettuna) jääkaappiin odottamaan ja lämmitän sen mikrossa. Puuro valmistuu nopeasti, ja rakenne on hyvä eikä lainkaan liisterimäinen.
2 2 0
Patterit pois
Ota kellosta patterit pois, jos olet pitemmän aikaa pois kotoa. Rahaa säästyy ja luonto kiittää.
1 1 0