1. Puhdista ihoa hellästi

Tarkista aina talven tullen, että käyttämäsi puhdistustuotteet eivät kuivata ihoasi. Vaihda tarvittaessa kosteuttavampiin tuotteisiin.

Kasvojen puhdistamisessa tärkein asia on kasvovesi. Puhdista ensin kasvot kosteuttavalla tuotteella, pyyhi sitten kasvovedellä ja levitä kosteusvoide vielä hieman kostealle iholle. Silloin voide imeytyy ja kosteuttaa parhaiten. Kun putsaat kasvot illalla huolellisesti, suoriudut aamuisesta puhdistamisesta kasvovedellä.

2. Testaa hoitavaa öljyä

Talven kosteusvoiteet ovat runsaita ja ravitsevia. Myös keho kaipaa tuhdimpia hoitotuotteita. Kokeile viimeistään nyt myös hoitavia öljyjä. Vartalonhoidossa pätee sama kuin kasvojen hoitotoimissa: voide imeytyy parhaiten, kun levität sen kosteahkolle iholle.

Koska monissa voiteissa on vettä, anna niiden imeytyä rauhassa ihoon ennen kuin lähdet ulos pakkaseen. Muuten voide voi jäätyä ihon pinnalle.

3. Hyvästi kuivat kantapäät!

Jos kantapäilläsi ei muuten ole taipumusta karheuteen, viimeistään pakkanen ja kuiva sisäilma tekevät niistä korput. Tehosta jalkavoiteen vaikutusta vetämällä puuvillasukat jalkaan voiteen levittämisen jälkeen ja pue päällimmäiseksi villasukat. Näin et jätä rasvaisia jälkiä lattioihin kävellessäsi. Tämä konsti toimii, vaikka vaikutusaikaa ei olisikaan koko yötä. Jo tunnissa saat kantapäät parempaan kuntoon.

4. Käsirasva unikaveriksi

Vaikka kuinka käyttäisit käsirasvaa pitkin päivää, parhaiten pehmität käsien ihoa yön aikana: lotraa niihin kunnolla käsivoidetta ja laita sitten puuvillahansikkaat käteen unen ajaksi.

Käsiä silottavan kuorinnan teet helposti kahdesta ruokakaapista löytyvästä tuotteesta: öljystä ja suolasta. Sekoita desiin öljyä suolaa sen verran, että saat paksuhkon seoksen. Pyörittele seosta kämmenissä ja kämmenselissä ja huuhtele pois lämpimällä vedellä. Öljyä jää juuri sopivasti käsiin ihoa pehmittämään.

Tuotteita kauneudenhoitoon ja hyvinvointiin: K-Citymarket.fi.