K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse ihana kukka-asetelma pääsiäiseksi

Tee itse ihana kukka-asetelma pääsiäiseksi

Tee itse
Kokeile kevätpöytään ihan uudenlaista kukka-asetelmaa, jossa istutat ruukkunarsissit tai helmililjat rairuohon sekaan. Katso myös muut vinkit pääsiäiseen!

Tee näin:

  • Istuta rairuoho laakeaan maljaan, jonka pohjalle laitat kevyesti kukkamultaa.

  • Anna rairuohon kasvaa ensin tuuheaksi. Kun vihreä ruohikko on valmis, irrota ruukkunarsissin tai helmililjan sipulit mullasta ja istuta ne rairuohon sekaan – rairuoho kaipaa kastelua, mutta sipulikasvit viihtyvät kuivemmassa mullassa.

  • Jos rairuohon kasvatus jäi tänäkin vuonna viime tippaan, voit korvata rairuohon vihanneshyllyssä myytävällä vehnänoraalla. Leikkaa oraita tarvittaessa lyhyemmiksi, niin vihreä ruoho tuo kevään hehkua kattaukseesi.

  • Ei haittaa, vaikka narsissit ja helmililjat olisivat vasta nupuillaan. Sitä pitempään voit nauttia asetelmaasi ilmestyvistä uusista kukista. Juhlapäivänä voit elävöittää asetelmaa leikkotulppaaneilla.

Lisää ideoita pääsiäiseen:

  • Ei pääsiäistäkään ilman niksejä! Katso suomalaisten TOP 10 pääsiäisniksit!
  • Pääsiäiseen kuuluu munien maalaus ja koristelu. Katso vinkit suloisiin eläinhahmoihin ja munankuorista tehtyihin istutusastioihin!
  • Astetta rouheammat pääsiäismunat syntyvät askartelubetonista. Nämä säilyvät vuodesta toiseen.
Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 0 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Hyttyssavukierukka
Hyttyssavukierukka
Varovainenkin hyttyssavun käyttäjä onnistuu rikkomaan savukierukan. Katkenneen pätkän voi kiinnittää metallisella pihdillä palamattoman astian reunaan. Palaa vaika takaperin.
0 0 0
Jäätyyny kipuun ja pikku kolhuihin
Täytä vedellä tyhjä purkkapussi ja vedä kiinni sulkijalla. Sitten vain pakastimeen. Ja jos sitä tarvitaan kuhmuihin ja pikku kolhuihin, ota esille ja painele hellästi kipukohtaa. Lapisperheen hätäapu vaikka matkoilla!! Ei haittaa, vaikka juot siitä lopuksi janoosi!
0 1 0
DIY pussinsulkija
PurkkaPussi-sulkija
Leikkaa sopivan kokoisen purkkapussin suu siten, että sulkija osa irtoaa rinkulaksi. Sitten vaan nipistät sillä muovipussin kiinni.
0 0 0
Säilytyspurkkiin päivämäärä
Kun siirretään myyntilaatikosta tuotetta (esim. hiutaleet) säilytysastiaan, jää parasta ennen päivämäärä myyntilaatikkoon. Teippaa pieni muovitasku säilytysastian kylkeen, niin voit vaihtaa aina voimassa olevan päivämäärän ja tuotteen nimenkin siihen.
0 1 0
Pikapitsaa
Pikapitsaa
Jäikö kaulin kotiin mökkireissulta? Pyöräytä pallo pitsataikinasta, paina vaikka motilla kolo ja täytä. Saat ihanat pikkuiset ja käteensopivat lomaeväät.
0 0 0
Aivastus tiukassa?
Mikäli aivastus ei millään meinaa irtoa, vaan kutittelee nenässä, kannattaa nenän päätä kiusata jollain värisevällä esineellä. Testaa esim. sähköhammasharjaa - ja johan aivastuttaa.
1 0 0