K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse joulun kauneimmat kranssit

Tee itse joulun kauneimmat kranssit

Tee itse
Erilaisista vihreistä oksista syntyy yksinkertaisen kaunis kranssi, jolle puolikuun muoto antaa keveyttä. Juhlakattauksen somat kranssit syntyvät rosmariinin oksista.

Ripustettava joulukranssi

Nämä tarvitset:

 • Vihreitä, kauniisti kaartuvia oksia
 • Ohutta, vihreään sulautuvaa metallilankaa
 • Sakset
 • Jämäkkää rautalankaa
 • Sivuleikkurit
 • Nyöriä tai nauhaa
 1. Katkaise sivuleikkureilla rautalangasta n. 2 metrin pätkä. Taita se kolmeen osaan, kieputa nipuksi ja taivuta puolikaaren muotoon.
 2. Leikkaa vihreitä oksia. Sido niitä pieniksi nipuiksi ohuella metallilangalla ja kiinnitä runkoon. Jatka kunnes runko on piilossa ja kranssi tasapainoisen näköinen.
 3. Solmi ripustuksen nyöri tai nauha.

Rosmariinikranssi kattaukseen

PI1221 Joulukranssi kattaus

Nämä tarvitset:

 • Paksua rautalankaa
 • Sivuleikkurit
 • Rosmariinin oksia
 • Sakset
 • Ohutta metallilankaa
 1. Kieputa rautalankaa muutama kierros halkaisijaltaan noin 9 cm ympyräksi, näin saat tukevan pohjan kranssille.

 2. Leikkaa rosmariinista mahdollisimman pitkiä oksia ja sido ne ympyrään ohuella metallilangalla.

Lisää jouluisia askarteluja:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 36 ) Ei ( 5 )
Niksi-Pirkka
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
1 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
1 0 0
Pursotin hukassa?
Juhlat tulossa ja kakku pitäisi koristella. Taas pursotin hukassa tai sitä ei ole. Ei hätää. Kertakäyttöhanskasta saat oivan pursottimen jättämällä etu- tai keskisormen pursotukseen. Muut sormet solmitaan kiinni. Kermavaahto hanskan sisään ja näin sinulla on toimiva pursotin.
0 2 0
Kukkien kastelu siististi
Säilytä tyhjentynyt ketsuppipullo kukkien kasteluun ja täytä se vedellä. Purista pullosta vettä suoraan kukkamultaan sopivan määrän. Ei kastu pöytäliina.
0 0 0