K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse klapiteline

Tee itse klapiteline

Tee itse
Nikkaroi paksusta rimasta talo polttopuille, ja säilytä ne kauniisti kotona ja mökillä. Teline on myös kätevä kesätuliainen!

Kuvan klapikoti on maalattu mustalla Cello-kalustemaalilla.

Nämä tarvitset:

 • Höylätty Cello-mäntyrima 33 × 2400 mm
 • Akkuporakone
 • Ruuveja
 • Puuliima tai vasara ja pieniä nauloja
 • Mitta
 • Lyijykynä
 • Käsisaha
 • Jiirilaatikko
 • Kalustemaali
 • Sivellin

Tee näin:

 1. Mittaa ja sahaa mäntyrimasta neljä 500 mm:n kappaletta, kahdeksan 290 mm:n kappaletta ja kaksi 285 mm:n kappaletta.
 2. Mittaa vielä neljä 240 mm:n kappaletta ja sahaa niiden päihin 45 asteen kulmat jiirilaatikkoa apuna käyttäen. Kahdesta kappaleesta muodostuu yksi päätykolmio. Kiinnitä rimat kahdeksi päätykolmioksi puuliimalla tai pienillä nauloilla.
 3. Kokoa telineen muu kehikko ruuvaamalla kappaleet kiinni toisiinsa kulmista. Neljä pisintä rimaa muodostavat päätyseinät. Jätä niiden alaosaan noin 4 senttiä jaloiksi ja kiinnitä sen jälkeen niihin 290 mm:n vaakapuut. Kiinnitä toinen 285 mm:n kappale pohjan keskelle tukipuuksi.
 4. Kiinnitä vaakapuut myös pitkien rimojen yläosaan. Ruuvaa viimeisenä paikalleen päätykolmiot sekä niiden väliin tuleva 285 mm:n pituinen talon harjarima.
 5. Maalaa teline haluamallasi maalisävyllä. Voit jättää telineen myös puun väriseksi.
 6. Asettele sisään klapit − kokonaisuus on valmis!

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 6-7/2022

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 11 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Pulloharja kateissa
Onko pulloharja kateissa ja pullojen pohjalla likaa? Ota käyttöön tämä niksi! Kaada pullon pohjalle pari senttiä vettä, lusikallinen ruokasoodaa ja kourallinen riisiä. Sitten hölskytä! Lika irtoaa nopeasti ja pullot peseytyvät ilman kalliita tarvikkeita.
0 6 0
Paikallisuutiset puoleen hintaan
Tilaa paikallislehti ja maksa se naapurisi kanssa puoliksi, samalla tulee naapuri tutummaksi kun jaatte lehden sekä kuulumiset.
2 2 0
Helpotusta hyttysen pistoon
Hyttysenpistoskohdan kutinaan auttaa kun hierot siihen tuoretta basilikanlehteä, lehdestä irtoava neste viilentää ihoa ja rauhoittaa kutinaa.
2 5 0
Vauvan hampaille viilennystä
Onko vauvalla tulossa hampaita? Kasta tutti hedelmäsoseeseen ja pakasta tunnin ajan. Viilentää mukavasti kutittavia ikeniä ja maistuu hyvältä!
0 4 0
Kesäjuhlien paras apu
Onko juhlia tiedossa ja helteinen keli uhkaa lämmittää ja pilaannuttaa kylmiä tarjottavia? Pakasta edellisenä iltana foliovuokia, joissa on noin sentin kerros vettä pohjalla ja aseta kylmät tarjottavat jään päälle, näin ruuat ja juomat pysyvät kylminä. Jos vuoka hikoilee pohjasta liikaa, laita keittiöpyyhe alle, tämä myös pitää astiat paremmin paikallaan.
0 8 0
Eroon ötököistä
Laita hyttyssavukiehkura tuulettimen takapuolelle, niin laite imee kaiken savun ja puhaltaa sen tasaisesti terassille. Ei näy ötökän ötökkää!
0 6 0