K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse kukkiva seinäkoriste

Tee itse kukkiva seinäkoriste

Tee itse
Verhotankoon tehty seinäkoriste syntyy kukista ja lankatupsuista, ja sen voi koristella sesongin mukaan eri kasvein ja koristein.

Tee näyttävä seinäkoriste kukista ja tupsuista verhotankoon. Tangon voi kiinnittää seinään tai kattoon ja sen koristelua on helppo vaihtaa sesongin mukaan.

Näitä tarvitset:

 • Verhotanko, esim. Cello Nina-verhotanko
 • Kukkia
 • sakset
 • paksua puuvillalankaa tai ontelokudetta, esim. K-Citymarketista saatava Strömsö-lanka
 • puuhelmiä
 • rautalankaa
 • sivuleikkurit
 • Tee näin:

 1. Tee langasta tupsuja kieputtamalla lankaa esimerkiksi suorakaiteen muotoisen pahvipalan ympärille, jotta syntyy lenkkejä. Kun tupsu tuntuu tarpeeksi tuuhealta, irrota se varovasti pahvista. Solmi nipun yläosaan toinen lanka, niin että syntyy tupsun yläosa. Leikkaa sen jälkeen alaosa alhaalta auki hapsuiksi.
 2. Kiinnitä tupsut haluamaasi muodostelmaan verhotankoon. Voit halutessasi koristella tupsuja esimerkiksi helmin.
 3. Sommittele tangon yläosaan kukat, ja kiinnitä ne varrestaan rautalankaa kieputtamalla tankoon.
 4. Kiinnitä tanko seinään mukana tulevilla kiinnikkeillä tai vaihtoehtoisesti siimalla kattoon.

Vinkki: Jouluinen versio koristeesta syntyy esimerkiksi havuilla ja piparkakuin.

Tarvikkeet ja työvälineet: K-Rauta, Kukat ja Strömsö-lanka, K-Citymarket.

Katso lisää koristeluvinkkejä:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 5 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Merkkiviiva pesuainemittaan
Pyykkiä pestessä on aina hankala tihrustaa mitasta, montako milliä pyykki vaatii pesujauhetta. Piirrä permanenttitussilla selkeä viiva koko mitan ympäri (veden kovuus ja pyykin keskimääräinen likaisuus huomioiden), niin johan näkyy oikea määrä joka kerta!
0 0 0
Haalarin vessasuoja
Haalarit päällä on hankalaa käydä vessassa, koska julkiset vessat voi olla ällöjä. Ota haalarin taskuun muovipussi, johon voit vessaan mentäessä sulloa haalarisi yläosan, jolloin ei tarvitse varoa haalarin osumista lattiaan. Muovipussin voit kääntää puhdas puoli ylöspäin takaisin taskuun jatkokäyttöä varten.
1 4 0
Maski avuksi uuninpuhdistukseen
Uuninpuhdistusainetta ei sovi hengittää uunia tai grilliä putsatessa. Aseta kasvomaski tiiviisti kasvoillesi uunin puhdistuksen ajaksi. Näin kemikaali ei yskitä eikä ärsytä hengitysteitä.
0 4 0
Leipä jumissa?
Jäikö leipä jumiin leivänpaahtimeen? Ei hätää, sillä keittiösaksilla saat helposti otteen pohjalle pudonneesta leivästä. Muista ottaa töpseli pois seinästä.
0 4 0
Jalkurit kenkien päälle
Tee itsellesi jalka-kalurit: jalkurit eli jalkapöydän päälle tulevat säärystimet vanhan villapaidan hihoista. Valitse sellainen neule, jonka hihansuusta jalkasi mahtuu läpi. Hiha ratkotaan irti paidasta ja virkataan auenneet lenkit kiinni. Mikäli hiha yltää varpaille asti, kannattaa ommella kuminauhaa, jotta jalkuri pysyy paikoillaan. Näin saat ihanaa lämmikettä kengän päälle.
0 5 0
Pinttymän poisto
Jos wc-pytyn pohjassa on pinttynyttä likaa ja kalkkia, niin laita illalla vajaa litra etikkaa pyttyyn. Aamulla saat harjata pytyn puhtaaksi helposti ja ekologisesti.
0 5 0