K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse kuvaseinä

Tee itse kuvaseinä

Tee itse
Ilahduta juhlien sankaria kuvaseinällä, jonka edessä hänet voi kuvata yksin ja juhlavieraiden kanssa. Hyödynnä kuvioinnissa ylijääneitä tapetteja. 

Nämä tarvitset:

 • Tapettipaloja
 • Viivotin
 • Kynä
 • Sakset
 • Nitoja
 • Noin 160 cm pitkä tanko
 • Narua
 • Ruuveja

Tee näin:

 1. Mieti, miten korkean ja leveän kuvaseinän tarvitset, ja varaa materiaalit sen mukaan. Kuvan seinä on 190 senttiä korkea ja 140 senttiä leveä, ja siihen kului noin 8 metriä tapettia.
 2. Leikkaa tapeteista suikaleita, joista joka toinen on 4 senttiä leveä ja 18 senttiä korkea ja joka toinen 1 sentin leveä ja 15 senttiä korkea.
 3. Tee leveästä suikaleesta lenkki ja aseta sen päät sentin verran päällekkäin. Nido päät yhteen nitojalla. Pujota kapea suikale leveään lenkkiin ja kiinnitä sen päät yhteen samoin kuin leveän. Jatka lenkkiketjua, kunnes se on sopivan pitkä, ja jätä ketjun päihin viimeiseksi leveät lenkit.
 4. Tee tarvittava määrä ketjuja - kuvan seinässä niitä on 20. Kiinnitä lenkkiketjut leveistä lenkeistä tankoon. Jätä tangon päihin noin 10 senttiä tilaa kiinnitysnaruille.
 5. Leikkaa kiinnitysnarut oikean mittaisiksi ja solmi ne tankoon. Ruuvaa kattoon kaksi ruuvia, joiden etäisyys toisistaan on sama kuin tangon narujen. Kiinnitä tanko roikkumaan naruista ruuveihin. Tangon voi ripustaa myös kaappien ja hyllyjen väliin tai verhotankojen päälle. Ulkona ripustuksessa voi hyödyntää vaikkapa puiden oksia.

Katso lisää vinkkejä juhliin:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 12 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0