K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse kuvaseinä

Tee itse kuvaseinä

Tee itse
Ilahduta juhlien sankaria kuvaseinällä, jonka edessä hänet voi kuvata yksin ja juhlavieraiden kanssa. Hyödynnä kuvioinnissa ylijääneitä tapetteja. 

Nämä tarvitset:

 • Tapettipaloja
 • Viivotin
 • Kynä
 • Sakset
 • Nitoja
 • Noin 160 cm pitkä tanko
 • Narua
 • Ruuveja

Tee näin:

 1. Mieti, miten korkean ja leveän kuvaseinän tarvitset, ja varaa materiaalit sen mukaan. Kuvan seinä on 190 senttiä korkea ja 140 senttiä leveä, ja siihen kului noin 8 metriä tapettia.
 2. Leikkaa tapeteista suikaleita, joista joka toinen on 4 senttiä leveä ja 18 senttiä korkea ja joka toinen 1 sentin leveä ja 15 senttiä korkea.
 3. Tee leveästä suikaleesta lenkki ja aseta sen päät sentin verran päällekkäin. Nido päät yhteen nitojalla. Pujota kapea suikale leveään lenkkiin ja kiinnitä sen päät yhteen samoin kuin leveän. Jatka lenkkiketjua, kunnes se on sopivan pitkä, ja jätä ketjun päihin viimeiseksi leveät lenkit.
 4. Tee tarvittava määrä ketjuja - kuvan seinässä niitä on 20. Kiinnitä lenkkiketjut leveistä lenkeistä tankoon. Jätä tangon päihin noin 10 senttiä tilaa kiinnitysnaruille.
 5. Leikkaa kiinnitysnarut oikean mittaisiksi ja solmi ne tankoon. Ruuvaa kattoon kaksi ruuvia, joiden etäisyys toisistaan on sama kuin tangon narujen. Kiinnitä tanko roikkumaan naruista ruuveihin. Tangon voi ripustaa myös kaappien ja hyllyjen väliin tai verhotankojen päälle. Ulkona ripustuksessa voi hyödyntää vaikkapa puiden oksia.

Katso lisää vinkkejä juhliin:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 11 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Oma paikka julkisissa
Haluatko ettei viereesi tule istumaan kukaan julkisissa? Laita kasvomaski naamalle, niin sinun viereesi istutaan vain pakon edessä
0 0 0
pussi pussista
pussi pussista
Multapusseista saa leikattua hyviä kahvallisia kantokasseja kasveille. Kestävät paremmin kuin kauppojen paperipussit (jotka nykyisin useissa kaupoissa maksavatkin). Isoimpiin multapusseihin sopivat puutarhajätteet. Pusseja voi käyttää monta kertaa, kun ovat niin kestäviäkin.
0 0 0
Kaulimella vetreäksi
Kaulimella vetreäksi
Ovatko lihaksesi jumissa? Kaulimella saat kätevästi lihaksiin hierontaa! Toimii erittäin tehokkaasti esimerkiksi etureisien, sekä säärien hierontaan. Pieni kaulin on tähän sopivin vaihtoehto. Kannattaa kokeilla myös saunassa.
0 0 0
Lapsilukko laatikostoon
Lapsilukko
Pitkävartinen kenkälusikka toimii hyvin laatikoiden kiinnipitämiseen. Ei pääse taapero tyhjentämään laatikoita.
0 3 0
Vesiletkun läpivienti
Jos vaikkapa saunan seinä on kaksikerrosrakenteinen ja olet tehnyt siihen letkun kokoisen reiän läpivientiä varten niin sen saaminen läpi jälkimmäisestä seinästä on haastavaa letkun pehmeydestä tai aikasemmasta kelalla olosta johtuen. Laita letkun sisälle suora metalli- tai puutappi niin johan onnistuu helposti.
0 1 0
Hyödynnä erätauot
Kun katsot jääkiekkoa voit erätauolla siivota, ota esille siivousvälineet ja tee erätauonaikana arkisia rutiiniluontoisia siivoustöitä, pölynpyyhkiminen , tavaroiden paikoilleen laitto ja jopa roskien vienti. Näin hoidat hienosti siivouksen ja seuraat samalla mielenkiintoista jääkiekkoa.
0 0 0