K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse näppärä yöpöytä

Tee itse näppärä yöpöytä

Tee itse
Suorista kappaleista nikkaroitu lipallinen yöpöytä on helppo valmistaa. Saat säilytyspaikan myös koruille kiinnittämällä yöpöydän laitaan vaatekoukun.

Näitä tarvitset:

Tee näin:

  1. Mittaa ja sahaa liimapuulevyistä kaksi 300 × 200 mm:n kokoista kappaletta sivuiksi, yksi 310 ×200 mm:n kokoinen kappale yläosaksi, yksi 310 × 350 mm:n kokoinen kappale alaosaksi sekä lisäksi yksi 310 × 50 mm:n kokoinen kappale.
  2. Sommittele hyllyn osat niin että kahdesta samankokoisesta kappaleesta tulee hyllyn sivut, kapeasta katto ja suurimmasta alaosa. Naulaa ne toisiinsa vasaraa ja nauloja apuna käyttäen. Kiinnitä 310 × 50 mm:n kappale hyllyn yläosan alle, sivujen väliin. Sen avulla hylly kiinnitetään seinään.
  3. Maalaa hylly ja anna kuivua.
  4. Kiinnitä ruuvilla koukku tai koukut haluamaasi kohtaan hyllyn ulkoseinään.
  5. Kiinnitä hylly ruuvaamalla se seinään kapean kappaleen läpi. Valitse seinäkiinnikkeet seinä-materiaalin mukaan.

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 14 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Apu lähellä
Pidä aina pieni pino käsipyyhkeitä keittiön siivouskomerossa tai kaapissa. Näin sinulla on apu lähellä, jos vesilasi kaatuu tai tarvitsee vaihtaa käytetty pyyhe puhtaaseen. Aikaakin säästyy, kun ei tarvitse lähteä hakemaan pyyhettä liinavaatekaapista.
0 0 0
Tärkeiden papereiden hävitys
Oletko hävittämässä esim. hetun sisältäviä papereita? Liota niitä vesiämpärissä esim. yön yli. Papereista on helppo tehdä tiivis pallo, joka on kätevä hävittää.
0 1 0
Kätevä reppu kauppareissulle
Pirkan muovipussit toimivat kätevästi myös selkäreppuna.
0 0 0
Lisää saippuaa
Jos saippuan maku tuntuu astioissa vaikka kuinka huuhtelisi, laita lisää saippuaa ja tiskaa toisen kerran. Syynä on ohut rasvakerros, johon pieni määrä saippuaa liukenee, mutta määrä ei riitä pesemään rasvaa pois.
0 0 0
Tunikan helma piiloon
Jos haluat tunikan helman takin alle piiloon, pujota vyötärölle kuminauhalenkki ja nosta pusero lenkin avulla ylös.
0 1 0
Roosanauhat hyötykäyttöön
Hyödynnä vanhat roosanauhat sekä kankaiset festarirannekkeet ja ompele niistä pyyhkeisiin ripustuslenkkejä. Samalla muistot pysyvät tallessa.
0 3 0