K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tee itse tarjotinsetti

Tee itse tarjotinsetti

Tee itse
Vanerikiekosta, sahatusta kynttilänjalasta tai päällekkäin pinotuista puisista vaatenupeista syntyy näyttävä tarjotinsetti juhlapöytään.

Näitä tarvitset:

 • Koivuvaneria 9 mm
 • Pistosaha
 • Käsisaha
 • Lankaa
 • Lyijykynä
 • Puinen kynttilänjalka/Cello- vaatenuppeja
 • Puuliimaa
 • Kaluste- tai askartelumaalia
 • Sivellin
 • Hiekkapaperia

Tee näin:

 1. Leikkaa langasta noin 30 cm pätkä ja sido kynä sen toiseen päähän. Aseta langan vapaa pää vaneria vasten, pidä se paikoillaan ja piirrä kynällä vaneriin ympyrä.
 2. Sahaa ympyrä pistosahaa apuna käyttäen. Hio tarvittaessa reunat hiekkapaperilla.
 3. Jos teet jalkaosan puisesta kynttilänjalasta, sahaa se käsisahalla haluamaasi mittaan. Jos käytät vaatenuppeja, et tarvitse sahaa.
 4. Maalaa kaikki osat ja anna kuivua.
 5. Liitä sen jälkeen jalan osat puuliimalla toisiinsa ja liimaa lopuksi vanerikiekko päällimmäiseksi.

Juttu julkaistu Pirkka-lehdessä 12/2022

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 11 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Miten eroon pikkukärpäsistä?
Mitä pikkukärpäset haluavat? Nestettä. Narraa niitä ruokaöljyllä. Voit pyyhkiä hyllyn kukkien ympäriltä öljyllä. Tai laittaa öljyä esim limsapullon korkkiin. Voitelin lukulampun kupun reunan myös sillä. Jäävät takuulla kiinni.
2 0 0
Leipää ne ovat murusetkin
Ruokahävikin minimointi on nyt trendi. Leipäpussien pohjalla on aina leivänkuoren muruja, siemeniä, jyviä, ryynejä. Mikset keräisi niitä talteen! Kun leivät tai sämpylät on syöty niin kaada leipäpussiin kertyneet murut esimerkiksi kannelliseen lasipurkkiin. Niinpä sinulla on kohta hyvää lisämaun antajaa esimerkiksi sämpylätaikinaan tai vaikka jauhelihamureketaikinaan.
1 7 0
Kerää muuttolinnuille pesätarpeet
Nyt on korkea aika alkaa kerätä pyykinkuivurista tullutta vaatenukkaa talteen, sillä kohta muuttolinnut palaavat pesimäalueilleen meitä ilahduttamaan, ja ne tarvitsevat pesiinsä lämmönpitävää pehmikettä. Myös lyhyet langanpätkät ovat kysyttyä tavaraa unohtamatta koiran- ja kissankarvoja, nekin menevät suureen tarpeeseen.
2 3 0
Turvallisesti pilkille
Pilkille lähtiessä eivät jäänaskalit unohdu, kun sujautat ne sukkauhousujen lahkeisiin ja sukkahousut kaulalle roikkumaan.
1 1 0
Kaikki keitto talteen
Jääkö keittoa syödessä aina lopuksi lientä paljon lautaselle? Lusikoi viimeisetkin sattumat suuhun varovasti ja ime pillillä liemen loppu.
3 1 0
Hyödynnä vanhaksi menneet strösselit
Strösselit koruiksi
Onko strösseleitä mennyt vanhaksi? Käytä ne lapsesi Gemex-korujen koristeina.
1 3 0