K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tekemällä oppii - vuohenmaidosta jäätelöä

Tekemällä oppii - vuohenmaidosta jäätelöä

Henkilöt
Shirin Namiq muutti Fidžiltä vuohitilalle Kurikkaan ja opetteli siskonsa kanssa uuden työn epäonnistumisia pelkäämättä. "Pitää vain uskaltaa pyytää apua ammattilaisilta."

"KUN PANDEMIA SULKI viime vuonna maailman, palasin työkomennukseltani Fidžiltä takaisin Suomeen. Ehdin olla 12 vuotta kriisityöntekijänä sota- ja luonnonkatastrofialueilla, mutta aloin jo kaivata elämänmuutosta. Kotiuduttuani mietimme pikkusiskoni Shahlanin kanssa yrityksen perustamista.

Selasimme netistä myynnissä olevia yrityksiä ja kävimme tutustumassa rypsiöljytuotantoon, pitopalveluun ja jopa lampaannahkatehtaaseen. Lopulta päädyimme Vatajarannan vuohitilalle Etelä-Pohjanmaalle ja innostuimme molemmat siellä pyörivästä Lohiluoman Meijeristä. Ostimme liiketoiminnan ja perustimme Voihan Vuohi Oy:n.

Vatajarannan tilalla on 400 vuohta, joista lypsetään yli 300 litraa maitoa päivässä. Vuohenmaito on täydellinen raaka-aine: sen rasvaprosentti on alhainen, proteiinipitoisuus korkea ja maku lempeä. Vuohenmaidosta tehdyt juustot ovat monille tutuimpia tuotteita, mutta niiden rinnalla on nyt myynnissä jäätelöitäkin.

Vaikka meillä ei ole aiempaa kokemusta elintarviketeollisuudesta, olemme huomanneet, että pitää vain uskaltaa pyytää apua ammattilaisilta ja opetella tekemällä. Epäonnistumista ei kannata pelätä. Yksi unelmistamme toteutui, kun saimme juustot ja jäätelöt myyntiin K-ryhmän kauppoihin.

En olisi maailmalla matkustaessani ikinä uskonut, että päädyn Kurikkaan. Minut on otettu täällä hyvin vastaan. Shahlan hoitaa yrityksemme myyntiä Espoossa. Tavoitteemme on, että voisimme laajentaa ja työllistää ihmisiä Etelä-Pohjanmaalla."

Shirin Namiq, 39, ja Voihan Vuohi! -vuohenmaito-jäätelöt Kurikassa.

Voihan vuohi! -tilamyymälä on avoinna 7.6-31.7. Tilalta voi silloin ostaa suoraan juustoja ja jäätelöitä sekä samalla pistäytyä kahvittelemassa ja maistamassa tuoreesta vuohen ricotasta tehtyjä piirakoita.

Lue pientuottajien tarinat:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 235 ) Ei ( 2 )
Niksi-Pirkka
Kellon korvikelenkki
Kellon korvikelenkki
Urheilukellojen silikonilenkit katkeavat usein, joihin ylimääräinen ranneke laitetaan pysymään kiinni. Täydellinen ja halpa ratkaisu on korvata se aina uudella minipompulalla, ja toimii kuin alkuperäinen, jopa pidempään!
0 0 0
Kengät pakastimeen
Jäikö lounaaksi suunniteltu pakasteateria kotiin? Pakasta illalla kengät pussissa. Et pääse aamulla liikkeelle ilman kenkiä, jolloin muistat ottaa pakasteaterian mukaan. Samalla kengät raikastuvat.
1 0 0
Lattiakuivaimen pidike harjanvarresta
Pidike
Kätevä lattiakuivaimen pidike. Hyödynsin remontissa purkautunutta osaa. Kiertotaloutta ja ennenkaikkea siistiä ja hygieenistä.
0 2 0
Kaakelien saumat puhtaaksi
Kaakelien saumat puhtaiksi sähköhammasharjalla ja soodalla. Tee soodasta ja vedestä vellimäinen tahna jossa kastat harjan ja sitten kone käyntiin ja harjaamaan.
0 1 0
Popcornit ilman siemeniä
Kun mikropopcornit ovat valmiita, ennen pussin avaamista saa siemenet ravisteltua pois valmistuksen aikana avautuneen suuaukon kautta. Ei enää siemeniä popcornien joukossa!
0 0 0
Turvahanska paistamiseen
Pelottaako paistettaessa räiskyvä rasva? Leikkaa ison virvoitusjuomapullon pohja pois ja laita haarukka korkin reiästä läpi - saat kättä suojelevan turvahanskan.
0 0 0