PI10 sisustus4 Riikka Kantinkoski

Luo tunnelmaa makuuhuoneeseen

Makuuhuoneen rauhallinen tunnelma syntyy sinisten sävyjen ympärille. Katso kekseliäät ideat, joilla teet makuuhuoneesta vieläkin viihtyisämmän.

Pidä makuuhuoneen sävymaailma rauhallisena

Sinisellä on osoitettu olevan rauhoittava vaikutus ihmismieleen. Sinisen sävyt vaikuttavat myös viilentävästi.

Sinisen sävyt yhdistyvät kauniisti valkoiseen ja luonnon sävyihin. Vahvat punaiset, oranssit ja keltaiset ovat mieltä aktivoisia sävyjä, joden käyttöä makuuhuonetiloissa kannattaa harkita.

Lastenhuoneessa lempeät vaaleat sävyt ovat oivallisia ja sopivat tytöille ja pojille. Toisaalta myös tummat sävyt makuuhuoneessa luovat turvallisen pesämäisen tunnelman vaikkapa juuri lastenhuoneeseen.

Tee itse sängynpääty

Makuuhuoneen hieman marokkolaishenkinen tunnelma syntyy paimentolaismatoista inspiraation saaneesta karvalankamatosta, joka on nostettu tyylikkääksi sängyntaustaksi vuoteelle. (Kuva yllä.) Pehmeä pääty toimii myös akustoivana elementtinä tilassa. Sängyn pääty pysyy seinällä noin 4 senttimetriä halkaisijaltaan olevan puutangon varassa, tankoa kannattelevat tukevat ruuvit, jotka ovat aivan tangon päässä, niin ette niitä juurikaan näy maton takaa.

Veistoksellinen naulakko

PI10 sisustus2

Sängyn vieressä on usein tarvetta laittaa vaatteet tai osa petivaatteista pois sängyn päältä. Hauska, kookas, valkoiseksi maalattu vanerinen ympyrä toimii veikeänä naulakkona. Ilman tekstiilejäkin se näyttää hauskalta makuuhuoneen yksityiskohdalta.

Vaneri on noin 15 millimetriä paksua, se ruuvattu ensin jalkaruuvilla noin 5 × 5 cm kokoiseen puiseen palikkaan. Palikka on ruuvattu kahdella ruuvilla seinään tukevasti.

Maja vanerista

PI10 sisustus3 Suloinen vanerimaja rakentuu vaneripaloista, joiden paksuus on noin 15 millimetriä. Sen harjakorkeus on 120 senttimetriä ja leveys noin 80 senttimetriä riippuen lapsen oman sängyn leveydestä. Syvyys on noin 65 senttimetriä.

Pyöreä ikkuna kannattaa asemoida sängyn korkeuden mukaan majan sivuun, ikkunan halkaisija on noin 35 senttimetriä. sankymaja

JULKAISTU   28.9.2017TEKSTI   Laura RäihäKUVAT   Riikka Kantinkoski

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?