K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tuotteen takana: Papua hihassa

Tuotteen takana: Papua hihassa

Henkilöt
Jarmo Lipastin kotilaboratoriossa syntyi mönkään menneen kokeilun kautta vegeuutuus.

”Olin kasvissyöjä jo nuorena ja pohdin elämän suuria kysymyksiä. Lähdin etsimään vastauksia maailmalta. Tein töitä rakennuksilla Hollannissa, peltotöissä Australiassa ja asuin vuosia puun alla Intiassa. Kun palasin Suomeen, oli aika miettiä, mitä alan tehdä.

Nyhtökaura oli juuri lyönyt läpi, ja härkäpavusta puhuttiin paljon. Sain idean vegaanisen hampurilaisravintolan perustamisesta ja aloin kehitellä härkäpapupihviä. Pihvistä tulikin vahingossa rouhetta, joten päätin lähteä kehittelemään tuotetta siihen suuntaan. Rouhe toimii samalla tavalla kuin kasvisjauheliha.

Rouheesta syntyi Pornaisten Palkki -makkara ja Pornaisten Levy -härkäpapumassa, jotka ovat vegaanisia, Arolan luomutilalla kasvatetusta, fermentoidusta härkäpavusta valmistettuja tuotteita. Kehitimme tuotantolaitteiston ja valmistusmenetelmät alusta asti. Minulla ei ollut tähän koulutusta, mutta veljeni biomekaniikan insinööritutkinnosta oli paljon apua. Pikku yksiöni oli varsinainen tuotekehityslaboratorio.

Hankin tietoa myös Luonnonvarakeskukselta ja Helsingin yliopistolta. Sain starttirahaa ja monenlaista sparrausapua eri tahoilta. Suomessa yrittäjälle on hyvä turvaverkko ja matala kynnys aloittaa. Kaikki oli uutta ja innostavaa. Redin K-Supermarket kiinnostui tuotteistamme jo alussa, ja nyt olemme pientuottajana mukana monen K-kaupan valikoimassa.

Suuret ideat syntyvät näköjään vahingossa. Kokeilin myös sitä, miten härkäpavun palkoa voisi käyttää. No, se kokeilu oli vähemmän onnekas ja päättyi vatsanväänteisiin. Nyt kehitteillä on kaikkea uutta. Veljeni ja serkkuni kasvattavat chilejä, joita käytetään härkäpapumakkaran mausteeksi. Meillä on kypsymässä fermentoidusta härkäpavusta valmistettua gluteenitonta salamia ja metvurstia, ja levyihin on tulossa uusia makuja maailmalta.”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 100 ) Ei ( 1 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0