K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tuotteen takana: tassuväen ruokkija

Tuotteen takana: tassuväen ruokkija

Henkilöt
Laura Strömberg valmistaa lähiruokaa lemmikeille ja pitää hiilitassunjäljen mahdollisimman pienenä. Miten Dagsmark Petfoodin tarina alkoi?

”Lemmikeissä on parasta iloisuus ja positiivisuus, niillä ei ole huonoja päiviä. Minulla on kolme mäyräkoiraa ja belgianpaimenkoira. Ne ovat aina iloisia, kun tulen kotiin. Se piristää mieltä. Lemmikeiltä voi oppia läsnäoloa ja kiireettömyyttä. Lenkillä koirat haluavat välillä pysähtyä, katsella maisemaa ja rauhoittua. Siitä voi ottaa mallia omaankin elämäänsä.

Kasvoin allergiaperheessä enkä saanut omaa koiraa. Julistin suureen ääneen, että otan koiran heti, kun muutan omaan kotiin. Kun pääsin kauppakorkeakouluun opiskelemaan, ostin opintolainalla oman koiran. Nyt koirat, niiden kasvattaminen ja kilpailut ovat kuuluneet elämääni jo 25 vuotta.

Dagsmark Petfoodin tarina alkoi syksyllä 2016 halusta valmistaa kotimaista, ekologista lähiruokaa lemmikeille. Päätimme kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. Ensimmäiset nappulat valmistimme käsityönä juustonaksukoneella. Pian emme pystyneet enää vastaamaan kysyntään ja lähdimme kehittämään toimintaamme teolliseen suuntaan.

Tuotantomme on mahdollisimman ekologista ja kestävää. Käytämme kotimaisia raaka-aineita, jotka ovat peräisin lihateollisuuden sivu-virroista sekä esimerkiksi suomalaista perunaa, kauraa, marjoja ja pellavaa. Jalostamme lemmikkien ruoaksi ne ruhon osat, joita ihmisten ruokaan ei käytetä. Tuotteillamme on ollut Avainlippu-merkki alusta lähtien ja laskemme hiilitassunjälkemme vuosittain.

Ihmiset ovat todella valveutuneita ja haluavat kissoilleen ja koirilleen parasta. Suurin haaste lemmikin ruokinnassa on hemmottelu liialla ruoalla ja nameilla. Itsekin välillä taistelen sen kanssa. Meillä on valikoimissa myös kevyemmän ruokavalion kuivaruokaa. Koirat ovat usein ahneita, kissojen nirsoilu puolestaan asettaa enemmän haasteita tuotekehittelyyn.”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 21 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Oma paikka julkisissa
Haluatko ettei viereesi tule istumaan kukaan julkisissa? Laita kasvomaski naamalle, niin sinun viereesi istutaan vain pakon edessä
0 0 0
pussi pussista
pussi pussista
Multapusseista saa leikattua hyviä kahvallisia kantokasseja kasveille. Kestävät paremmin kuin kauppojen paperipussit (jotka nykyisin useissa kaupoissa maksavatkin). Isoimpiin multapusseihin sopivat puutarhajätteet. Pusseja voi käyttää monta kertaa, kun ovat niin kestäviäkin.
0 0 0
Kaulimella vetreäksi
Kaulimella vetreäksi
Ovatko lihaksesi jumissa? Kaulimella saat kätevästi lihaksiin hierontaa! Toimii erittäin tehokkaasti esimerkiksi etureisien, sekä säärien hierontaan. Pieni kaulin on tähän sopivin vaihtoehto. Kannattaa kokeilla myös saunassa.
0 0 0
Lapsilukko laatikostoon
Lapsilukko
Pitkävartinen kenkälusikka toimii hyvin laatikoiden kiinnipitämiseen. Ei pääse taapero tyhjentämään laatikoita.
0 1 0
Vesiletkun läpivienti
Jos vaikkapa saunan seinä on kaksikerrosrakenteinen ja olet tehnyt siihen letkun kokoisen reiän läpivientiä varten niin sen saaminen läpi jälkimmäisestä seinästä on haastavaa letkun pehmeydestä tai aikasemmasta kelalla olosta johtuen. Laita letkun sisälle suora metalli- tai puutappi niin johan onnistuu helposti.
0 0 0
Hyödynnä erätauot
Kun katsot jääkiekkoa voit erätauolla siivota, ota esille siivousvälineet ja tee erätauonaikana arkisia rutiiniluontoisia siivoustöitä, pölynpyyhkiminen , tavaroiden paikoilleen laitto ja jopa roskien vienti. Näin hoidat hienosti siivouksen ja seuraat samalla mielenkiintoista jääkiekkoa.
0 0 0