K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tuotteen takana: tassuväen ruokkija

Tuotteen takana: tassuväen ruokkija

Henkilöt
Laura Strömberg valmistaa lähiruokaa lemmikeille ja pitää hiilitassunjäljen mahdollisimman pienenä. Miten Dagsmark Petfoodin tarina alkoi?

”Lemmikeissä on parasta iloisuus ja positiivisuus, niillä ei ole huonoja päiviä. Minulla on kolme mäyräkoiraa ja belgianpaimenkoira. Ne ovat aina iloisia, kun tulen kotiin. Se piristää mieltä. Lemmikeiltä voi oppia läsnäoloa ja kiireettömyyttä. Lenkillä koirat haluavat välillä pysähtyä, katsella maisemaa ja rauhoittua. Siitä voi ottaa mallia omaankin elämäänsä.

Kasvoin allergiaperheessä enkä saanut omaa koiraa. Julistin suureen ääneen, että otan koiran heti, kun muutan omaan kotiin. Kun pääsin kauppakorkeakouluun opiskelemaan, ostin opintolainalla oman koiran. Nyt koirat, niiden kasvattaminen ja kilpailut ovat kuuluneet elämääni jo 25 vuotta.

Dagsmark Petfoodin tarina alkoi syksyllä 2016 halusta valmistaa kotimaista, ekologista lähiruokaa lemmikeille. Päätimme kääriä hihat ja ryhtyä hommiin. Ensimmäiset nappulat valmistimme käsityönä juustonaksukoneella. Pian emme pystyneet enää vastaamaan kysyntään ja lähdimme kehittämään toimintaamme teolliseen suuntaan.

Tuotantomme on mahdollisimman ekologista ja kestävää. Käytämme kotimaisia raaka-aineita, jotka ovat peräisin lihateollisuuden sivu-virroista sekä esimerkiksi suomalaista perunaa, kauraa, marjoja ja pellavaa. Jalostamme lemmikkien ruoaksi ne ruhon osat, joita ihmisten ruokaan ei käytetä. Tuotteillamme on ollut Avainlippu-merkki alusta lähtien ja laskemme hiilitassunjälkemme vuosittain.

Ihmiset ovat todella valveutuneita ja haluavat kissoilleen ja koirilleen parasta. Suurin haaste lemmikin ruokinnassa on hemmottelu liialla ruoalla ja nameilla. Itsekin välillä taistelen sen kanssa. Meillä on valikoimissa myös kevyemmän ruokavalion kuivaruokaa. Koirat ovat usein ahneita, kissojen nirsoilu puolestaan asettaa enemmän haasteita tuotekehittelyyn.”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 21 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Kerma käy ruokaan kuin ruokaan
Parasta ennen päiväysen ohi mennyttä kermaa ei koskaan kannata heittää pois vaan se käy ruokaan kuin ruokaan antamaan lisämakua ja mehevyyttä.
0 1 0
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Hyvästit altaaseen putoaville tiskiräteille
Tiskirätin voi ripustaa näppärästi kuivumaan astiankuivauskaapin alaritilään pyykinpesussa käytettävän sukkanipistimen avulla. Rätti on helposti saatavilla muttei kuivuessaan tipahda tiskialtaaseen esim. likoamassa olevien astioiden sekaan mikä parantaa keittiöhygieniaa.
0 0 0
Fine diningia kotona
Ei varaa käydä fine dining ravintolassa? Tee kodistasi fine dining ravintola helposti! Valkoiseksi pöytäliinaksi sopii esimerkiksi valkoinen lakana. Valot himmeälle, hieno kattaus kynttilöineen, taustalle musiikkia ja omatekoinen kolmen ruokalajin illallinen, muuta ei tarvita!
1 1 0
Sammalta kiville
Uudella pihalla isot kivet saavat nopeasti kauniinvihreän sammalpeitteen,kun huuhtelet tyhjät piimä-tai juguttipurkit vedellä ja kaadat seoksen kiven päälle. Sammaleen kasvu nopeutuu huomattavasti.
0 2 0
Helpotusta kakun koristeluun
Kakun koristelu ja kerman levitys vaativat pyörivän alustan. Ota mikroaaltouunista lautanen sekä rullilla pyörivä kehikko ja aseta pöydälle kakku sen päällä. Pyörivä kakkualusta on siinä.
0 3 0
Lisäravinne ja kastelupullo kasveille
Lisäravinne / kastelupullo kasveille
Tyhjästä salaatinkastikepullosta saat oivallisen kastelu,- lisäravinteen annostelupullon. Vettä tai ravinnetta ei mene kasveille liikaa, kun puristepullo on helppo käyttää.
0 1 0