K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tuotteen takana: Unelmien hautomo

Tuotteen takana: Unelmien hautomo

Henkilöt
Virpi ja Antti Rantalaisen elämä Hauhalan Hanhifarmilla on varsinaista Peukaloisen retkeä. Lue, mistä tarina alkoi!

”Hanhien siivillä olemme päässeet vaikka mihin, linnan juhliinkin! Ja yhteistyö huippukokkien kanssa on vienyt mukaan ruoka-alan kilpailuihin ulkomaille. Elämämme Hauhalan Hanhifarmilla on varsinaista Peukaloisen retkeä.

Idean hanhifarmin perustamiseen saimme vuonna 1994 Itävallassa Euroopan maaseutunuorten seminaarissa. Oli idyllisen näköistä, kun hanhet laidunsivat maatilalla Alppien juurella kivisillä rinteillä. Maasto oli kuin meillä Savossa, jossa peltotilkut ovat pieniä ja kivisiä. Muutaman vuoden kypsyttelimme ajatusta hanhitilasta, hankimme tietoa ja teimme markkinatutkimusta.

Nyt olemme kasvattaneet hanhia jo 24 vuotta, mutta edelleen tulee eteen uusia asioita. Tällä hetkellä etsimme yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa heinälajia, joka kestää hanhien laiduntamisen. Olemme jo aiemmin saaneet sieltä paljon tietoa siipikarjan hoitoon.

Tilallamme on 300 hanhiemoa, jotka aloittavat muninnan maaliskuun alussa. Munat kerätään kymmenen päivän välein ja laitetaan hautomakoneeseen. Ensimmäiset poikaset kuoriutuvat huhtikuulla, ja kuukauden iässä ne pääsevät laitumelle.

Tarhat rajautuvat osittain metsään ja hanhilla on runsaasti tilaa ja virikkeitä. Ne pääsevät kiipeilemään kiviaidoilla ja nokkimaan kantoja. Hanhia on ollut enimmillään 6 500. Meille toiminnan eettisyys ja eläinten hyvinvointi ovat tärkeitä. Teurastamo ja tuotantolaitos sijaitsevat omalla tilalla, joten hanhia ei kuljetella laatikoissa stressaavissa olosuhteissa.

Ekologisuutta on puolestaan se, että tuotettu eläin käytetään tarkasti hyödyksi: liha, sisäelimet ja rasva jatkojalostetaan tilalla. Höyhenet ja untuvat kuivataan ja toimitetaan Joutsen Finlandin tehtaalle, jossa niistä tehdään peittoja ja tyynyjä. Weisten tehtaalla Porvoossa tehdään joulukoristeita meidän höyhenistämme. On hienoa olla mukana tällaisessakin ketjussa.”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 59 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Laimenna voimakas tuoksu
Tuoksuuko pyykinpesuaine liian voimakkaalle? Osta tuoksutonta pesuainetta, ja laimenna sillä. Sopiva sekoitussuhde löytyy kokeilemalla.
0 5 0
Maskiniksi nuorille ja pitkätukkaisille
Maskien kiinnitys nuorilla on hankalaa liian pitkien lenkkien takia. Sujauta kertakäyttömaskin lenkit pään takana olevan hiusponnarin ympäri. Maski pysyy ja muotoutuu paremmin kuin käyttäessä korvan taakse kiinnitystä.
0 2 0
Mustikkatahra pois
Mustikkatahran poistaminen on helppoa. Kaada vain tahran päälle kiehuvaa vettä, ja tahra haihtuu kuin itsestään.
0 0 0
Kattokruunun kristallit puhtaiksi
Pääset helpolla lamppujen kristallien puhdistuksessa, kun teippaat muovipussit lamppujen ympäri ja suihkutat lasinpesunestettä suihkepullosta kristalleihin. Lattia ja ympäristö pysyvät kuivina, kun pidät suihkutuksen aikana sateenvarjon ylösalaisin alapuolella. Kun toimit näin, säästyt vaivalloiselta kristallien irroitukselta ja takaisin kiinnitykseltä.
1 0 0
Talo siistiksi
Jos talosi on usein sotkuinen, laita lapset pelaamaan nopeuspeliä: huoneen nopeiten siivonnut saa tikkukaramellin palkinnoksi 🍭.
0 0 0
Helppoa rahaa
Jos haluat laittaa rahoiksi, laita Niksi-pirkkaan muutama niksi. Jos sua onnistaa, niin pian jo postiluukku kolahtaa!
1 0 0