K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Tuotteen takana: Unelmien hautomo

Tuotteen takana: Unelmien hautomo

Henkilöt
Virpi ja Antti Rantalaisen elämä Hauhalan Hanhifarmilla on varsinaista Peukaloisen retkeä. Lue, mistä tarina alkoi!

”Hanhien siivillä olemme päässeet vaikka mihin, linnan juhliinkin! Ja yhteistyö huippukokkien kanssa on vienyt mukaan ruoka-alan kilpailuihin ulkomaille. Elämämme Hauhalan Hanhifarmilla on varsinaista Peukaloisen retkeä.

Idean hanhifarmin perustamiseen saimme vuonna 1994 Itävallassa Euroopan maaseutunuorten seminaarissa. Oli idyllisen näköistä, kun hanhet laidunsivat maatilalla Alppien juurella kivisillä rinteillä. Maasto oli kuin meillä Savossa, jossa peltotilkut ovat pieniä ja kivisiä. Muutaman vuoden kypsyttelimme ajatusta hanhitilasta, hankimme tietoa ja teimme markkinatutkimusta.

Nyt olemme kasvattaneet hanhia jo 24 vuotta, mutta edelleen tulee eteen uusia asioita. Tällä hetkellä etsimme yhteistyössä Helsingin yliopiston kanssa heinälajia, joka kestää hanhien laiduntamisen. Olemme jo aiemmin saaneet sieltä paljon tietoa siipikarjan hoitoon.

Tilallamme on 300 hanhiemoa, jotka aloittavat muninnan maaliskuun alussa. Munat kerätään kymmenen päivän välein ja laitetaan hautomakoneeseen. Ensimmäiset poikaset kuoriutuvat huhtikuulla, ja kuukauden iässä ne pääsevät laitumelle.

Tarhat rajautuvat osittain metsään ja hanhilla on runsaasti tilaa ja virikkeitä. Ne pääsevät kiipeilemään kiviaidoilla ja nokkimaan kantoja. Hanhia on ollut enimmillään 6 500. Meille toiminnan eettisyys ja eläinten hyvinvointi ovat tärkeitä. Teurastamo ja tuotantolaitos sijaitsevat omalla tilalla, joten hanhia ei kuljetella laatikoissa stressaavissa olosuhteissa.

Ekologisuutta on puolestaan se, että tuotettu eläin käytetään tarkasti hyödyksi: liha, sisäelimet ja rasva jatkojalostetaan tilalla. Höyhenet ja untuvat kuivataan ja toimitetaan Joutsen Finlandin tehtaalle, jossa niistä tehdään peittoja ja tyynyjä. Weisten tehtaalla Porvoossa tehdään joulukoristeita meidän höyhenistämme. On hienoa olla mukana tällaisessakin ketjussa.”

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 59 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Meikki pois hellävaraisesti
Helppo tapa poistaa vedenkestäväkin meikki on pyyhkäistä se ripsistä ja kasvoista Pirkka lasten puhdistuspyyhkeillä. Ei silmien kirvelyä ja on tehokas ja edullinen tapa.
0 0 0
Erota oma pyyhkeesi muista
Erota oma pyyhkeesi muista
Kylpylöissä asiakkaat tuovat pesutiloihin kymmeniä samanlaisia, valkoisia pyyhkeitä. Vältät oman pyyhkeesi sekoittumisen merkkaamalla sen värillisellä nauhalla. Tähän soveltuu hyvin uusista vaatteista niihin ommellut, talteen ottamasi ripustusnauhat. Kun laitat jokaiselle perheenjäsenelle vielä eri värisen nauhan, pyyhkeet pysyvät hyvin järjestyksessä!
1 0 0
Pääsiäisruohon kylvö helposti
Pääsiäisruohon kylvö
Kun kylvät pääsiäisruohoa niin laita astian pohjalle Pirkka tuorekelmua. Multa kelmun päälle niin, että kelmua ei näy. Saat ruohon helposti pois astiasta pääsiäisen jälkeen. Astia pysyy siistinä eikä ruohon juuret tartu astiaan kiinni.
0 0 0
Appelsiinit syöntijärjestykseen
Säästä banaaneissa olevat tarrat ja laita ne merkiksi appelsiineihin. Eli kun laitat uusia appelsiineja koriin niin merkitse vanhemmat tarroilla, näin tulee syötyä vanhemmat ensin!
1 0 0
Pursotin hukassa?
Juhlat tulossa ja kakku pitäisi koristella. Taas pursotin hukassa tai sitä ei ole. Ei hätää. Kertakäyttöhanskasta saat oivan pursottimen jättämällä etu- tai keskisormen pursotukseen. Muut sormet solmitaan kiinni. Kermavaahto hanskan sisään ja näin sinulla on toimiva pursotin.
0 2 0
Kukkien kastelu siististi
Säilytä tyhjentynyt ketsuppipullo kukkien kasteluun ja täytä se vedellä. Purista pullosta vettä suoraan kukkamultaan sopivan määrän. Ei kastu pöytäliina.
0 0 0