Uusi ilme kylpyhuoneeseen Riikka Kantinkoski

Uusi ilme kylppäriin

Kylpyhuoneremontti alkaa omien tarpeiden miettimisellä. Poimi vinkit kylpyhuoneen suunnitteluun.

Kylpyhuoneremontti on keittiöremontin ohella yksi kalleimmista kodin remonteista. Siksi huolellinen suunnittelu kannattaa. Palkkaa tarvittaessa suunnittelija avuksi.

Varaa kunnolla aikaa, kerrostaloissa myös luparosessi vie aikaa.

Vinkit remonttiin

PI817 kylpyhuone juttuun3

  1. Kylpyhuone on yksi kodin monitoimihuoneista. Peseytyminen ja pyykkihuolto ovat tärkeitä jokapäiväisiä toimintoja, joiden sujuva suunnittelu helpottaa arkea. Jos likapyykin säilytyspaikka on kylpyhuoneessa, se on hyvä sijoittaa lähelle pesutornia. Kosmetiikka tarvitsee oman säilytystilansa, lasten kylpylelut ja pyyhkeidenkin säilytys omansa. Laskutilaa on hyvä olla altaan reunoilla, sekä sähköpisteiden paikat peilin lähettyville hammasharjalle ja hiustenkuivaajalle.

  2. Suihkukaapin valinta on tärkeä osa kylpyhuoneen suunnittelua. Seinämiä löytyy monenlaisia taitettavia vaihtoehtoja hyvin hankalankin mallisiin tiloihin. Muista miettiä suihkun yhteyteen myös säilytys pesuaineille.

  3. Mieti viemäreiden ja vesipisteiden paikat, ota myös huomioon että monilla laatoilla ja kalusteilla saattaa olla pitkä toimitusaika.

  4. Älä koita tunkea pientä tilaa täyteen kalusteilla. Jätä suosiolla osa säilytettävistä tavaroista toiseen huonetilaan.

Ota iso tila haltuun

Suuren kylpyhuoneen ongelmaksi saattaa muodostua se että se jää helposti kalseaksi ja kylmäksi jäsentelemättömäksi. Usein tila vaatii kunnon suunnittelun: mahdollisesti tilaa rajaavia seinämiä ja suihkuseinämia lasista, harkoista tai lasitiilistä.

Mieti tilaan vähintään yksi näyttävä elementti, se voi olla kiinnostava suihkuseinäke kauniilla tehostelaatoilla tai kaunis amme.

Huomioi nämä pienessä tilassa

PI817 kylpyhuone juttuun2

Pieni tila vaatii erityisen tarkan suunnittelun, jokainen sentti on tärkeä. Mieti, kannattaisiko palkata ammattilainen suunnitteluun.

Saatavilla on paljon pieneen tilaan sopivia kylpyhuonekalusteita, mutta harkitse myös mittatilauksena teetettäviä, näin saat kaiken hyödyn irti arvokkaista neliöistä.

Pyykinpesukoneita löytyy myös puolisyviä, joka helpottaa sen sjoittelua pienessä tilassa.

Allasta valittaessa mieti, haluatko allaskaapin tai laatikoston vai pelkän kauniin altaan. Pienessä tilassa allaskaappi saattaa tuntua raskaalta. Sen sijaan säilytystilaksi voi sopia kapea ja korkeaa kaappi, joita on esimerkiksi saatavilla Temalilla.

Seinään asennettava wc-pönttö saa tilan tuntumaan ilmavalta ja modernilta.

Kylpyhuoneen valaistus

Kylpyhuoneen valaistuksen on hyvä olla muunneltavissa. Tarvitaan hyvä ja tehokas meikkausvalo peilin läheisyyteen sivuilta kasvoille. Siivoukseen tarvitaan kunnollinen yleisvalo. Jos tilassa on amme, kylpyhuone voi kaivata myös tunnelmavalaistusta. Ota siis huomioon valaistuksen muunneltavuus. Muista myös kostena tilan valaisinten IP-luokitukset.

Mitä laattaa minnekin, entä saumat?

PI817 kylpyhuone juttuun1

Laattojen muoto vaikuuttaa siihen millaisena koemme tilan. Kapea ja korkea laatta saa tilan tuntumaan todellisuutta korkeammalta ja vaakaan asennettu laatta leveämmältä.

Lasitetut laatat on helppo pitää puhtaina ja ovat näyttäviä, mutta lattiassa ne ovat liukkaita. Hieman karheampi pinta sopii kylpyhuoneen lattiaan.

Sauma-aine on hyvä valita lähelle laatan omaa sävyä, täysin valkoista kannattaa välttää, sillä siinä näkyy lika helposti. Vastakkaisella sauman värillä voi myös korostaa laatan muotoa ja tehdä saumasta tilallisen tehokeinon tällä tavalla.

Mieti myös ladontamalleja, edullisista laatoista voi saada näyttävän seinän kiinnostavalla laattaladonnalla. Isot laatat antavat modernin fiiliksen, pienemmillä laatoilla saa kodikkaan tunnun.

K-Raudan suunnittelupalvelu avuksi

Jos laattojen ja kalusteiden valinta mietityttää, kysy neuvoa K-Raudan suunnittelupalvelusta. Voit myös varata henkilökohtaisen suunnitteluajan. Näin pääset alkuun ideoinnissa.

JULKAISTU   6.7.2017TEKSTI   Laura RäihäKUVAT   Riikka Kantinkoski, valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?