Sisustushyöty kuva valmistaja

Kasvihuone jokaiselle viherpeukalolle

Uneksit sitten iltapäiväteestä tai tomaattien kasvatuksesta, kasvihuoneista löytyy sinulle sopiva vaihtoehto.

Kasvihuone joka tarpeeseen

Jos olet viimeksi etsinyt uutta kasvihuoneratkaisua vuosia sitten, saatat yllättyä valikoimien laajuudesta.

Aloitteleville kasvattajille ja pieniin tiloihin on monenlaisia edullisia, helposti koottavia kasvihuoneita. Ne ovat muutenkin omiaan taimien esikasvatukseen ja vaikkapa tomaateille.

Kunnianhimoisemmalle kasvattajalle löytyy käteviä, esimerkiksi T-mallisia kasvihuoneita, joissa kasvit voi jakaa eri tiloihin.

Suuremmissa kasvihuoneissa osan pinta-alasta voi varata myös oleskelulle. Itse asiassa viehättävä pyöreä kasvihuone onkin jo lasinen huvimaja.

sisustushyöty Kasvihuoneet ja puutarhavajat sisustus K-Rauta Hera

Pyöreässä 9 neliömetrin Hera-kasvihuoneessa tilaa riittää paitsi kasveille, myös rentoon oleskeluun. Saatavilla myös pienempi, 4,5 neliömetrin koko.

Kasvihuoneista löytyy omat mallinsa niin viktoriaanisesta romantiikasta kuin pelkistetystä tyylistä pitäville.

sisustushyöty Kasvihuoneet ja puutarhavajat sisustus K-Rauta Freya Modernin omakotitalon viereen sopii hyvin pulpettikattoinen Freya-kasvihuone. Se on tyylikäs uutuus, jonka tyyli sopii moderninkin talon pariksi.

Muistathan, että suuret, näyttävät kasvihuoneet vaativat paljon tilaa ja tukevat perustukset!

Sopiva paikka ja oikea perustus

Paras paikka kasvihuoneelle on lämmin, valoisa ja tuulilta suojassa. Kasvihuoneen tulisi saada valoa aamusta iltaan, mutta suoralta keskipäivän auringolta sitä olisi hyvä varjostaa.

Jotta sato olisi kätevästi noudettavissa, kasvihuoneen pitäisi olla lähellä taloa, mutta ei siinä kiinni. Katolta talvella putoavat lumet rikkovat kasvihuoneen helposti.

Sijoittamisessa on otettava huomioon rakennusmääräykset, joten älä rakenna liian lähelle tontin rajaa. Varmista tarvittavat luvat etukäteen oman kunnan rakennusvalvonnasta.

Kasvihuone tarvitsee aina hyvän perustuksen. Voit rakentaa harkkoperustuksen tai käyttää valmista metallisokkelia. Joissakin malleissa metallisokkeli saattaa kuulua vakiovarustukseen. Muista ankkuroida kasvihuone alustaansa.

Varusteita kasvihuoneeseen

Tuuletusluukut kuuluvat yleensä kasvihuonepakettien vakiovarusteisiin. Niitä tarvitaan, sillä kasvihuonetta on tuuletettava päivittäin. Liian kuumassa ja kosteassa kasvit eivät viihdy, mutta homeet ja kasvitaudit sitäkin paremmin.

Määrätyssä lämpötilassa luukun automaattisesti avaava tuuletusmekanismi on kätevä lisävaruste. Se ei tarvitse sähköä toimiakseen.

Jos vesipiste on lähellä, kasvihuoneeseen voi hankkia myös automaattisen tippukastelujärjestelmän. Muita käteviä varusteita ovat hyllyt, työskentelytasot, kasvituet ja kosteusmittarit ja mahdollinen kasvukautta pidentävä lämmitysjärjestelmä.

Multaa tietysti tarvitaan. Sitä pitäisi olla kiinteässä kasvupenkissä vähintään 60 senttimetriä. Voit myös viljellä riittävän suurissa ruukuissa tai kätevissä valmiiksi mullalla täytetyissä muovisäkeissä.

Kasvihuoneen kevättöitä:

  • Puhdista kasvihuoneen lasit ja kennot miedolla pesuaineella ja vedellä.
  • Uusi mahdollisesti rikkoutuneet lasit.
  • Vaihda multa kiinteästä kasvupenkistä parin vuoden välein.
  • Harjaa lattia puhtaaksi.
  • Tuo kasvit ja pöytä ryhmä sisään – valmista!

Lue lisää:

JULKAISTU   23.5.2020TEKSTI   Dakota LaventoKUVAT   valmistajat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?