Kirkastava ja tehokkaasti kosteuttava kasvonaamio syntyy keittiöstä löytyvillä raaka-aineilla.

Avokado ja banaani ovat kuivaihoisen ystäviä. Ne sisältävät runsaasti hyviä rasvoja ja rauhoittavat herkkää ihoa. Kookosöljy antaa pitkäkestoista kosteutta ja pehmeyttä iholle sekä taistelee tulehduksia vastaan. Valitse kasvonaamioon ylikypsyneet hedelmät, joissa ravintoarvot ovat korkeimmillaan. Saat samalla ylikypsille hedelmille hyötykäyttöä.

Luonnonjogurtti ja kaurahiutaleet kirkastavat sameaa ja elotonta ihoa.

Syksyinen kasvonaamio

  • 1 banaani
  • 1 avokado
  • 2 rkl luonnonjogurttia
  • 1-2 rkl kypsennettyjä ja jäähdytettyjä kaurahiutaleita
  • 1 rkl Cocovi-kookosöljyä
  1. Kypsennä kaurahiutaleet veden kanssa ja anna jäähtyä. Survo odottaessasi muut ainekset haarukalla tahnaksi kulhossa tai laita ne blenderiin ja surauta massaksi. Sekoita lopuksi jäähtyneet kaurahiutaleet mukaan.
  2. Levitä naamio sormin kasvoille tasaiseksi naamioksi. Anna vaikuttaa 10–20 minuuttia.
  3. Huuhtele naamio kasvoilta lämpimällä vedellä. Taputtele kasvoille kasvovettä ja lisää kosteusvoide.

Jos haluat levittää naamion myös kaulalle ja dekolteelle, ainekset riittävät yhdelle. Vain kasvoihin käytettynä voit jakaa naamiohetken vaikka saunaillassa kahdelle tai kolmelle.

Voit käyttää naamiota 1-2 kertaa viikossa. Naamion sisältämät iholle lempeät ainekset soveltuvat kaikille ihotyypeille. Ethän kuitenkaan käytä naamiota, jos olet allerginen jollekin ruoka-aineelle, vaan jätä pois tai korvaa se toisella aineksella.

Muista nämä!

Ihon kotihoidossa tärkeintä on säännöllisyys. Puhdista iho aamuin illoin, aamulla riittää kevyempi puhdistus.

Valitse oman ihotyyppisi mukaiset tuotteet. Iho kaipaa hyvää kosteutusta, sillä varsinkin ikääntyessä iho kuivuu ja ärtyy herkemmin. Suosi tuotteita, jotka eivät jätä kiristävää tunnetta ihollesi.

Käytä tehohoitoja, kuorintoja ja naamioita vain noin kerran viikossa tai harvemmin, jotta iho pääsee luonnollisesti uusiutumaan.