Ihana kesä 2

Kesä kaikille vartaloille

Valitse kesävaatteet vartalotyypin mukaan. Poimi myös muut hyvät vinkit kesäpukeutumiseen.

Kesällä vartalo on kevyemmän vaatetuksen myötä enemmän esillä. Ota siis muutama asia huomioon, jotta vaatteet imartelisivat juuri sinun vartaloasi.

Älä missään nimessä keskity vain piilottamaan omaa vartaloasi! Silloin lopputulos on helposti erittäin epäedullinen ja vartalon kauniit piirteet hukkuvat säkkimäisyyden alle.

Ihana kesä 4

Vaikka vaateet olisivatkin väljät, niiden tulisi olla kauniisti laskeutuvat, jotta vaatteet eivät hukuta sinua. Jos haluat piilottaa vartalossasi jotain, korosta jotakin toista kohtaa. Muutoin kaikki huomio keskittyy katsojalla piilottamaasi kohtaan.

Tasapainota vaatteilla vartalon mittasuhteita. Näin vartalon parhaat puolet korostuvat ja tyyli näyttää harkitulta.

Jos sinulla on päärynävartalo eli alaosa on suurempi kuin yläosa, korjaa mittasuhteita niin, että häivytät alaosaa ja korostat yläosaa. Valitse silloin suuret kuosit, vaaleat värit yläosaan ja tummemmat sekä kuosittomat vaatteet alaosiin. Näin mittasuhteet korjaantuvat ja katsojan huomio kiinnittyy siroon yläosaasi, jos et tahdo katseita liian alas.

Ihana kesä 5

Jos vartalosi on päärynän vastakohta eli suurempi yläosasta, tee tämä kaikki juuri päinvastoin.

Jos vartalossasi on upean kapea vyötärö, tuo se esiin vaatteilla, jotka kapenevat vyötäröltä.

Jos sinulla on omenavartalo, eli pyöreä keskiosa, älä piilota keskivartaloa isoon säkkiin. Käytä kauniisti laskeutuvia malleja ja esimerkiksi vinoon drapeerattuja yläosia ja mekkoja, jotka häivyttävät keskivartalon pyöreyttä. Myös epäsymmetriset helmat imartelevat omenavartaloisen kroppaa!

Muista aina, että kaikki vartalot ovat upeita vartalonmallista riippumatta. Tärkeintä on kantaa itsensä ylpeänä ja viihtyä omissa vaatteissaan ja nahoissaan.

Älä piilota itseäsi! Pukeudu kevyisiin, laskeutuviin ja helposti kerrostettaviin vaatteisiin, jolloin takaat tyylikkyyden ja viihtyvyyden lämpötilasta huolimatta.

Ihana kesä 3

Kesätyylin materiaaleista ja väreistä

  • Kauniisti laskeutuvat vaatteet sopivat jokaiselle vartalonmallille ja niissä on mukava viettää kuumia ja viileämpiäkin kesäpäiviä.
  • Ohuissa vaatteissa kuuma päivä taittuu viileämmin. Ohuet materiaalit on myös helpompi kerrostaa lämpötilojen vaihdellessa.
  • Suosi hengittäviä materiaaleja. Täysin keinokuituiset materiaalit saattavat olla tukalia kuumalla, sillä ilma ei pääse liikkumaan. Jos lämpö kerääntyy ihon ja vaatteen väliin, tulee hikinen olo.
  • Vaaleat sävyt pitävät viileämpänä kuumana päivänä. Älä kuitenkaan pelkää mustaa. Vahva ja dramaattinen väri sopii kesäänkin, ja yhtälailla musta väri korostaa päivetystä kuin valkoinen.
  • Suojaa tummien vaatteiden reunakohdat aurinkovoiteella eli ne paikat, joista iho alkaa. Siihen kohtaan aurinko paahtaa kovaa ja raja/reunakodat palavat herkästi.
  • Valitse materiaaleissa myös helposti siliäviä vaatteita. Kukaan ei jaksa kesällä kärvistellä sisällä silittelemässä.

Yhdistä asusteita asuusi

  • Jos jokin kohta vartalossasi ahdistaa ja kesän kevyemmässä pukeutumisessa tunnet sen tulevan liikaa esille, siirrä huomio toisaalle. Valitse siihen kohtaan, jota arkailet esitellä jotain selkeää ja vaikka mustaa väriä. Mieti sen jälkeen mihin haluat huomion siirtää ja tee tyylisi huomiopiste sinne värikkäällä vaatteella tai asusteella.
  • Kesällä on lupa irrotella, myös pukeutumisessa: pue yhdessä tai erikseen kaikkia lempivaatteita ja -asusteitasi. Kun yhdistelet rohkeasti kaikkea, kukaan ei enää kiinnitä huomiota sinulle arkaan paikkaan.
  • Lisää asuun aina jotain hauskaa. Kesä on meille parasta aikaa, joten tyylinkin puolesta ilo saa näkyä!
  • Sporttisen asun voit täydentää naisellisilla ja/tai boheemeilla asusteilla.
  • Naiselliset kesämekot piristyvät puolestaan heti, kun heität tennarit jalkaan ja lisäät päräyttävämmät asusteet.
  • Koruilla ja aurinkolaseilla muutat helposti saman vaatteen juhlavammaksi.

Huomio jalkineisiin

  • Käytä mukavia jalkineita. Kengät saavat nyt olla matalat.
  • Muista rasvata myös jalat ennen sandaaleihin laittoa. Sandaaleista paljastuva iho jalkapöydässä palaa herkästi.

Muista päähineet ja alusvaatteet!

  • Vaalea ja isolierinen hattu suojaa kasvoja ja hartioita auringolta. Vaalea sävy pitää pään viileämpänä. Varsinkin tummahiuksisten olisi hyvä pitää päässään jotain vaaleaa suorassa auringonvalossa.
  • Erilaiset huivit ja hatut ovat yhtälailla trendikkäitä kuin hiuskoristeetkin, lisäksi ne myös suojaavat päätäsi helteillä.
  • Leikittele hattujen ja huivien kanssa vapaasti. Lippis päähän kukkamekon kanssa tai naisellinen huivi sidottuna päähän sporttisen kesätyylin rinnalla.
  • Muista hyvät alusvaatteet vaaleiden ja läpikuultavien vaatteiden kanssa. Vaaleista vaatteista alusvaatteet saattavat näkyä läpi. Kesällä kauniit bikinit ovat kivat vaaleiden vaatteiden alla, silloin ne voivat näkyäkin ja pääset kätevästi uimaan vaikka kesken päivää.

Pitkähihainen mukaan

  • Suosi kevyitä neuleita tai neuletakkeja. Ne suojaavat liialliselta auringolta ja lämmittävät iltaa kohden.
  • Pitkä, ohut neuletakki tekee myös lyhyestä shortsityylistä tyylikkäämmän.
  • Käytä pitkiä takkeja tai vaikka neuletakkeja myös mekkoina. Kietaise vain neuletakki vyöllä kiinni ja avot!
JULKAISTU   5.6.2018TEKSTI   Ida JokikunnasKUVAT   Janita Autio

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)

Luitko jo nämä?