K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Vastuullisuudessa pienetkin teot merkitsevät

Vastuullisuudessa pienetkin teot merkitsevät

Henkilöt
Vastuullisuustalkoissa jokainen tekee sen, mikä omassa elämässä on mahdollista, pohtii Riikka Joukio pääkirjoituksessaan.

TOIMIN AIEMMIN suuren teollisuusyrityksen vastuullisuusjohtajana. Mietin työkseni isojen tehtaiden ympäristövaikutuksia: miten minimoidaan vaikutukset vaikkapa vesistöihin tai miten raaka-aineet hankitaan mahdollisimman vastuullisesti. Työni laittoi minut miettimään valintoja myös omassa elämässäni. Vielä 15 vuotta sitten ajattelin, että koska voin työssäni tehdä niin paljon isoja asioita, oman elämäni pienillä muutoksilla ei voisi ikinä olla yhtä suurta merkitystä.

ONNEKSI AJATUKSENI loksahtivat sittemmin eri asentoon. Ymmärsin, että jokaisella on oma roolinsa. Johdan itsekin esimerkilläni paremmin, kun oman elämäni vastuullisuusteot ovat hyvällä tolalla. Otin seuraavan askeleen. Aloin miettiä, miten voisimme elää omaa arkeamme entistä vastuullisemmin. Lisäsimme kasviksia ruokavalioon ja aloimme kompostoida kaikki biojätteet.

ASUMISEMME HIILIJALANJÄLKI pieneni kerralla, kun vaihdoimme maalämpöön ja uusiutuvaan sähköön. Viimeisimpänä hankin käyttööni sähköauton. Vastuullisuustalkoissa jokainen tekee sen, mikä omassa elämässä on mahdollista. Tärkeää on, että osallistuu ja on mukana muutoksessa.

Uusi työni K-ryhmän vastuullisuusjohtajana on kiehtova: voin vaikuttaa K-ryhmän vastuullisuuteen ja samalla pääsen pohtimaan keinoja siihen, miten jokainen meistä voi elämässään tehdä vastuullisia muutoksia – olivatpa ne sitten isoja tai pieniä.

Kuka hän on

Riikka Joukio, K-ryhmän tuore vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja

KIERRÄTYS-IDOLI

Oma mummo, joka jemmasi ja hyödynsi kaiken. Ruokahävikki oli hänellä nolla.

Työhaaveeni

Haluaisin olla muutaman päivän töissä kaupassa. Ehkä minut voi pian kohdata siellä!

Lue lisää:

Oliko juttu kiinnostava? Kyllä ( 3 ) Ei ( 0 )
Niksi-Pirkka
Liesituulettimen pikapuhdistus
Liesituulettimen lasin sitkeämmätkin rasvatahrat lähtevät höyryn avulla. Samalla kun keittelet vaikkapa perunoita tai pastaa, voit hyödyntää kuuman höyryn ja pyyhkäistä lasin alapinnan puhtaaksi etkä tarvitse edes pesuainetta.
0 1 0
Nopea suojus
Nopea suojus
Vanhoista vatkaimen taikinakoukuista ja kevytpressusta saa nopeasti ripustettua näkö- tai työsuojan esim. katoksen laudoitusten tai kahden puunoksan väliin. Pressussa on valmiiksi sopivat pujoitusrenkaat, joista taikinakoukut voi pujoittaa löpi ja koukut kattoon.
0 0 0
Laatikot kerta-annoksena pakkaseen
Laatikot kerta-annoksena pakkaseen
Tykkään syödä lanttu- ja porkkanalaatikkoa muulloinkin kuin jouluna. Sinkkutaloudessa pieninkin foliovuoka on liian iso kerralla käytettäväksi. Paistoin laatikon muffinsivuoassa ja näin saan nopeasti sulatettua tarvitsemani määrän laatikkoa lisukkeeksi ilman että laatikkoa on syötävä monta päivää peräkkäin.
0 5 0
Laihdu varmasti
Aina kun syöt makeaa, syö vain puolikas annos. Puolita pullat ja keksit. Näin syömäsi kalorimäärä vähenee puoleen, mutta suu saa silti makeutta.
0 0 0
Hattuhylly järjestykseen
Laita jokaiselle perheenjäsenelle oma nimikoitu kori hattuhyllylle. Näin saat siistin kokonaisuuden, josta jokainen itse vastaa oman korin järjestyksestä.
0 0 0
Kahvipannu putipuhtaaksi
Pese tummunut kahvinkeittimen lasinen pannu tiskiaineen ja soodan seoksella. Näin saat kirkkaan pannun, jota voi ylpeästi esitellä vieraille.
0 0 0