helleniksit Getty Images

Viileimmät niksit helteeseen

Aurinko ja helle vaativat ihan omanlaisiaan kikkoja, jotta olo ei käy turhan tukalaksi. Katso suomalaisten parhaat helleniksit!

Niksi-Pirkka kokosi parhaat helleniksit.

1. Ennen aurinkoa

helleniksit aurinkoa-turvallisesti Kääri pieni pesusieni tuorekelmuun, jotta aurinkorasva ei imeydy siihen. Leikkaa sukkahousuista lahje ja laita sieni lahkeen sisälle keskelle. Kiristä sieni tiukaksi solmuilla. (Voit käyttää kahta lahjetta sisäkkäin, niin saat kestävämmän rakenteen.) Levitä aurinkorasvaa sienelle, ota päistä kiinni ja hiero rasva selkään.

2. Vaippaviilennys

Saat suojaa auringolta ja viilennystä helteeseen, kun kostutat vauvan housuvaipan kylmällä vedellä ja vedät sen pipon tavoin päähäsi.

3. Muotia alle metrin mittaisille

helleniksit vauvan-helleasu Leikkaa potkuhousuista lahkeet pois noin polvien korkeudelta. Näin saat vauvalle helleasun.

4. Viileämpi kuin Hasselhoff

Käy kuumana kesäpäivänä kylmässä suihkussa bikinit päällä ja keinu sen jälkeen sisällä tai ulkona. Viilentyminen ja hauskanpito yhdistyvät ilmavirran hyväillessä ihoa.

5. Tee-se-itse: Agulhasin rengas

Uima-allas pihalla kerää roskaa. Kun juokset uinnin jälkeen ympäri reunoja, muodostuu altaan keskelle pyörre. Siitä roskat on helppo kerätä haaviin.

6. Ilmat pihalle

Ilmatäytteisestä patjasta ja isommista rantaleluista saat tyhjennettyä ilmat helposti, kun työnnät pillin venttiilin läpän läpi.

7. Etätyöläisen apuri

Konttorityö on tylsää kesähelteellä. Läppärin voi ottaa toki mukaansa pihaan, mutta herkkä kone ei kestä paahtavaa hellettä. Läppärin näytöstäkään ei saa selvää kirkkaassa auringonpaisteessa. Kätevä ratkaisu löytyy aitosuomalaisesta pärekorista. Kori toimii eristeenä, eikä lämpö pääse siirtymään pöydän pinnasta koneeseen. Ilmavirta kulkee läppärin alla korissa olevien aukkojen kautta. Lämpötila korin sisällä on sama kuin varjossa tai siimeksessä muutoinkin.

8. Saattaa toimiakin?

Helle ja kuumuus saavat usein kädet turpoamaan, niin ettei sormus lähdekään enää pois. Upota sormuskäsi kulhoon jääkylmään veteen, jossa on saippuaa, ja liota niin kauan, että sormus luiskahtaa pois.

9. Maailman nopein jääkahvi

Jäikö kahvia yli? Kaada loput kahvit keittimestä jääpalarasiaan ja laita rasia pakastimeen. Sitten voit hellepäivänä tiputella kahvijääpaloja lasiin ja kaataa maitoa päälle. Kotibaristan jääkahvi on hetkessä valmis ja taatusti kylmä.

10. Limpparia läikyttämättä

Tee pienen limsapullon korkkiin pillin mentävä reikä ja pujota siihen pilli. Näin lapsen on helppo juoda limsaa läikyttämättä.

11. Jumbokokoiset jääpalat

Suurikokoinen jääkimpale viilentää hellepäivän juomaa kauemmin kuin pienet jääpalat. Kerää talteen jääpalamuoteiksi jugurtti- ja viilipurkkeja sekä margariinirasioita. Vieläkin suuremman jääpalan teko onnistuu Minigrip-pussin tai mehutölkin alaosan avulla.

12. Eeppistä leffahetkeä!

helleniksit kotelo Kun tuet kännykkäsi silmä- tai aurinkolasien suojakoteloon, voit katsoa pitkiäkin videoita väsymättä.

13. Uima-altaan pikatäyttö

Uima-altaan täyteen puhaltaminen on hidasta hommaa. Ota avuksi lehtipuhallin ja tee tyhjästä limupullosta suppilo. Allas tai kumivene täyttyy sekunneissa.

14. Aurinkovoidetta ilman apuja

Jos kukaan ei ole auttamassa selän rasvaamisessa, laita aurinkorasvaa kylpyhuoneen kaakeliin ja hinkkaa selkääsi sitä vasten.

15. Hiki kypärän alla?

Laita helteillä pyöräily- tai suojakypärän alle talouspaperia. Se imee hien ja on helppo vaihtaa uuteen.

JULKAISTU   1.6.2021TEKSTI   Tyttielina KujalaKUVAT   Getty Images, Taneli Paavoseppä ja lukijat

Oliko juttu kiinnostava?

Kyllä (0)Ei (0)