K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(
Niksit - 18415

Niksit - 18415

Omenakausi parhaimmillaan... Miten helpottaa hankalaa omenoiden kuorintaa ja pilkontaa? Ota makkaratikku (kaksikärkinen) ja lyhennä piikit n. 3-4 sentin mittaisiksi. Varsiosuuden voi lyhentää esim. 7-10 sentin mittaiseksi. Varsi kiinni akkukoneeseen jossa nopeudensäätö. Omena laitetaan piikkeihin ja sopiva pyörintänopeus päälle. Kun omena pyörii niin juustohöylällä kuori pois. Kun kuoret on pois niin jatketaan höyläämistä siemenkotaan asti kattilaan, jossa omenat keitetään hilloksi. On kokeiltu ja keskimäärin menee n. 15 sek. per omena. Tästä innostuu jopa miehet...