K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksit - 31843

Ruoka ja juhlat

Joulustressi pienemmäksi: Piparkakut voi leipoa jo marraskuussa, mutta paistaa vasta joulun alla hyvien tuoksujen saamiseksi. Itse leivon ne ennen adventtia. Leivon piparit normaaliin tapaan uunipellille, pidän peltiä parvekkeella (tai jääkaapissa) kunnes ne ovat kovettuneet. Sen jälkeen otan ne pelliltä, ladon muovirasioihin ja laitan pakastimeen. On ylellisyyttä lähempänä joulua ottaa niitä pakastimesta ja vain paistaa kypsiksi, sekä ah...nauttia ihanasta tuoksusta. Tässä on myöskin se etu, että jos tekee joulupullia, johon päälle tulee piparkakku, niin siihen tarvittavat piparkakut on jo leivottu valmiiksi. Paistamisen jälkeen säilytän kaikkia pikkuleipiä (muitakin kuin pipareita) pakastimessa. Rasva ei härskiinny ja muutenkin ovat maukkaamman makuisia. Pipareita ei tarvitse edes sulattaa, vaan voi nostaa suoraan kahvipöytään. Vielä piparkakkumuoteista: Olen ostanut juustosta leikattavien cocktail-palojen tekemiseen tarvittavia pieniä muotteja. Niissä on mukana myös piparkakkumuotteja. Olen siirtynyt leipomaan pelkästään näillä muoteilla minipiparkakkuja. Vieraat ovat olleet ihastuksissa ja uskaltautuvat ottamaan useamman, koska ne eivät ole suuria.