K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksit - 36649

Yksilöllisiä ja kauniita kakunkoristeita saat, laittamalla palan suklaata (esim. taloussuklaata) tukevaan mikroaaltouunin kestävään muovipussiin ja laittamalle sen sitten mikroaaltouuniin hetkeksi siten, että suklaa sulaa muovipussin pohjalle. Tämän jälkeen leikkaa pussinkulmaan pieni reikä ja pursota kyseisestä reiästä tulevalla suklaalla kuvioita esim. pienen leikkuulaudan päällä olevalle voipaperinpalalle. Tarvittaessa voit laittaa voipaperinpalan alle paperin jossa on piirrettynä kuviomalleja. Kun olet saanut kuviot pursotettua laita ne alustoineen pakastimeen kovettumaan. Laittaessasi kakkua tarjolle nosta kovettuneet koristeet kakun päälle. Jotta suklaata ei menisi ollenkaan haaskuun, tasoita pussissa oleva suklaan loppu pussin päältä taputellen tasaiseksi levyksi ja nosta se pakastimeen. Suklaan kovetuttua saat sen helposti syötyä tai vaikka rouhittua koristeeksi. Kyseistä konstia voi hyödyntää myös silloin, kun tarvitset esimerkiksi pikkuleipien leivontaan rouhittua suklaata. Ohuen suklaalaatan paloittelu esimerkiksi käsin taittelemalla on huomattavasti siistimpää puuhaa, kuin varsinaisesta suklaalevystä puukolla paloittelu.