K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Pullan leipominen siistimmäksi

Korvapuustien ja kierrepullien leipominen on hankalaa, koska pehmeä taikina tarttuu pöydän pintaan, jolloin levyn rullaaminen on työlästä. Jos taas jauhoja lisää liikaa taikinaan, siitä tulee kova ja pullista kuivia. Tee pehmeä takina ja käytä leivinalustana pirkka-leivinpaperia. Repäise rullasta puolen metrin pätkä. Ripottele sen päälle hieman jauhoja ja kauli taikina koko arkin kokoiseksi. Levitä täyte taikinalle ja kääri paperin avulla taikina rullalle kuten kääretorttu. 2,5 dl:n taikinasta tulee juuri sopiva levy puolen metrin pätkälle. Jos teet isomman taikinan, varaa aina yksi puolen metrin mittainen pätkä leivinpaperia/2,5 dl taikinaa. Näin taikinalevystä tulee juuri sopivan paksu ja oikean kokoinen. Lopuksi voit hävittää leivinpaperin, eikä sinun tarvitse raapia ja kaapia kovettunutta, jauhoista pullataikinaa pöydän pinnasta.