K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 51361 niksiä!
Viestilappuja joulukalenteriin
Paras joulukalenteri vuodesta toiseen on ristipistotyöni, johon olen tehnyt ristipistoin numerot 1-24. Jokaisen numeron kohdalle on ommeltu pieni punainen muovirengas. Näihin renkaisiin voi laittaa viestilappuja esim. "Kierrä käy kurkkaa eteisen nurkkaa" tai "Yllätys ei löydy purkista, vaan tuolin alle kurkista" jne. Perheenjäsenet saavat vuoropäivinä etsiä pienen yllätyksen.
25 50 0
Jalkaraspi rautakaupasta
Jalkasrapa
Hiomatyyny toimii hyvin jalkojen hoidossa. P80 olisi tosin ollut parempi, mut kyllä tämäkin toimii.
3 8 0
Valoverhoista suoja kattauksille
Vanhoista valoverhoista saa näppärästi kärpäs- ja pölysuojan ruokapöydän kattauksille. Leikkaa verhoista eri kokoisia suorakaiteenmuotoisia paloja, päärmää tai ompele saumurilla reunat.
0 0 0
Retkisuihku siivousapuna
Ladattava retkisuihku toimii mainiona siivousapuna mökkisaunassa, jossa on kantovesi. Vettä tarvitsee kantaa huomattavasti vähemmän, kuin jos pesisi ja huuhtelisi saunan kauhalla vettä roiskien. Suihkun voi kohdistaa suoraan siivottavaan kohtaan.
0 0 0
Joulun suklaakevennys
Tuleeko jouluna syötyä liikaa suklaakonvehteja? Heti kun avaat suklaarasian, vaihda joka toiseen koloon pieni terveellinen herkku. Sekoitusta on yhtä mukava napostella. Laita yli jäävät suklaat piiloon, ja rasian tyhjennyttyä täytä se samalla tavoin uudestaan.
0 0 0
WC-paperiteline viinipullotelineestä
Näppärän ja vähän tilaa vievän WC-paperitelineen saat mökin huussiin (ja miksei kotiinkin) kokoontaittuvasta, ristikkomallisesta viinipullotelineesta. Niitä näkee usein kirpputoreilla. Paperirullat pysyvät järjestyksessä ja puhtaina pullolokeroissa.
0 0 0
Katoaako unimaski?
Katoaako unimaskisi, kun lähdet yöllä pimeässä käymään wc:ssä? Jätä maski roikkumaan kaulasi ympärille, niin se löytyy varmasti.
0 0 0
Sähkökatko pakastimessa?
Maalla on usein sähkökatkoja, jolloin pakastinkin on pois päältä. Saadaksesi selville, onko sähkökatko ollut, tee näin: Täytä ensin kertakäyttömuki vedellä ja anna sen jäätyä. Aseta muki sitten kyljelleen esim. rasiaan tai suljettuun pakastepussiin. Jos sähkökatko on ollut, vesi on valunut pois lasista (ainakin osittain). Näin vältät sulaneiden pakasteiden jäätymisen uudelleen ja pilaantumisen käyttökelvottomaksi.
0 0 0
Kantapäänaamio
Kasvoille tarkoitettua kangasnaamiota voit käyttää myös kuiville kantapäille. Anna naamion vaikuttaa 5 - 10 minuuttia, niin saat taatusti pehmeät kantapäät.
0 0 0
Vetoketju toimimaan
Jos vetoketju jumittaa, hiero siihen huulirasvaa, niin johan kulkee!
0 0 0
Puolukkatuoremehu
Puolukkatuoremehu kannattaa esisiivilöidä mehumaijalla. Näin harsokankaalle lasketaan mehumaijasta mehu, ja kankaalle tulee vain murto-osa puolukkamäskistä. Tämä nopeuttaa siivilöimistä.
0 0 0
Suodatinpussi rutussa?
Monissa kahvinkeittimissä on sivulle kääntyvä suodatinosa. Vaikka yrittäisi olla huolellinen, joskus käy niin, että suodatinpussi menee ruttuun ja kahvista tulee laihaa litkua. Käytä pienempiä suodatinpusseja, niin vältyt tältä ongelmalta. Pienen (3 - 4 kuppia) kahvimäärän valmistaminen onnistuu niillä mainiosti.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös