K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 55691 niksiä!
Hammaslankarasiasta korvatulppakoteloksi
Hammaslankarasiasta korvatulppakoteloksi
Korvatulpat pysyvät taskussa puhtaina ja ovat silti helposti yhdelläkin kädellä saatavissa, kun teet niille kotelon hammaslankarasiasta. Rasian iso puoli poksahtaa auki reunoista puristamalla. Rullan akseli tukee suuria tulppia juuri sopivasti - eivät irtoa tahattomasti. Pienempiä tulppia varten voi akselin ympärysmittaa ja kitkaa kasvattaa esim. kumilenkillä.
0 0 0
Pottiputkella kukkasipulit maahan
Jos omistat metsänistutukseen käytettävän pottiputken, voit istuttaa sillä kukkasipulit helposti maahan kumartumatta ja sama taimivakka toimii hyvin kukkasipulien kantamisessa. Keväällä voit myös istuttaa perunaa kasvimaalle pottiputkella samalla konstilla.
0 0 0
Sukkahousuista tiskihanskoiksi
Tarvitsetko tiskatessa hanskoja joita ei kuitenkaan ole saatavilla? Leikkaa vanhoista puhtaista sukkahousuista käsiisi sopivat, laita sisäpuolelle muovipussi ja pujota kädet muovipussiin joka on sukkahousujen sisällä. Näin kädet pysyvät kuivana!
1 0 0
Koti on huvipuistoni
Jos ei ole varaa lähteä huvipuistoon lasten kanssa, hae pyykkikori ja laita tv:stä vuoristoratavideo pyörimään. Sen jälkeen lapsi koriin istumaan ja nostat korin ilmaan sekä liikutat koria vuoristoradan mukaisesti lapsi kyydissään. Hauskaa ja ilmaista.
1 0 0
Perunalla helpotusta
Jos kastike on liian suolaista, niin laita sekaan peruna. Se imee ylimääräiset suolat pois.
0 0 0
Lasten pikkutavarakaaos kuriin
Lasten pikkutavarakaaos kuriin
Satunnaisia leluja, pikkutavaroita ja "aarteita" kertyy pienten lasten kanssa kaikkialle ja niiden raivailu omille paikoille vie ikuisuuden. Nämä satunnaiset tavarat kerätään meillä pieneen ämpäriin ja kiikutetaan omille paikoilleen, kunhan motivaatio löytyy. Vauvalle ämpärin sekalaiset lelut ja tavarat itsessään ovat mielenkiintoista tutkittavaa.
0 0 0
Tuorekelmun pää kateissa?
Onko tuorekelmun aloituspää hukassa? Taivuta kelmun katkaisukohdasta kelmua hieman kaksinkerroin niin pää on helppo löytää seuraavan kerran.
0 1 0
Kissanhiekkalapiolle teline kahvipussista
Tyhjästä kahvipussista saa poikkileikattuna hyvän kissanhiekkalapio-telineen. Pussia ei tarvitse pestä, sillä kahvi sitoo hajuja, ja myöhemminkin sen voi vain vaihtaa uuteen.
0 0 0
Kertakäyttöinen take away -muki?
Usein huoltoasemien kertakäyttöiset take away mukit on vahvaa materiaalia ja kestävät useamman kuin yhden kahvihetken. Samainen muki on toiminut metsäretkillä ja ajanut asiansa retken ajan. Lopuksi mukin on voinut polttaa nuotiossa.
0 1 0
Harsosta "talouspaperi"
Saumuroi vanhat vauvan harsot tai pyyhkeet talouspaperin kokoisiksi paloiksi, laita puhtaat rievut koriin lähelle ruokapöytää. Siitä on näppärä ottaa pienen tai isommankin nenän, suun tai vaikka lattiankin pyyhintään. Likainen riepu pyykkikoriin ja pesu muun 60° pyykin seassa. Ympäristö ja rahapussi kiittää kun talouspaperia ei tarvi enää kaupasta kantaa!
0 0 0
Kengät muistin tukena
Joskus muisti tekee tepposet itse kullekin. Tähän vinkkinä sellainen, että laita suosimiisi kenkiin tai niiden päälle tavarat joita et halua unohtaa. Jos et lähde varpasillasi liikkeelle muistat myös tavarat, jotka pelkäsit unohtavasi.
0 0 0
Sukkahousut suodatinpussiin
Sujauta pala sukkahousuista suodatinpussiin ennen kahvinpurujen lisäämistä. Voit nostaa sukkahousuihin jääneet purut pois ja näin säästyy suodatinpussi useammalle käyttökerralle.
1 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös