K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 56603 niksiä!
Saumojen vaivaton putsaus
Kylpyhuoneen laatta saumojen puhdistamisesta tulee helppoa ja vaivatonta, kun laitat vartalon kuorintaan tarkoitetun kintaan käteen ja ryhdyt hommiin. Yllätyt taatusti, miten puhdasta jälkeä tulee pienellä vaivalla. Kuorintakinnas on juuri sopivan pehmeä aroille laattasaumoille!
0 0 0
Lipaisu ja kierrätykseen
Muovipurkit kierrätykseen
Anna koira nuolla jugurttipurkit ennen muovinkierrätykseen viemistä, niin säästät vettä ja luontoa.
0 2 0
Sukkanippu
Tuntuuko sinustakin usein siltä, että sukkiesi parit hukkuvat pesun yhteydessä? Ongelma on ratkaistu, kun sukkia riisuessasi teet sukkaparistasi sukkanipun ja pudotat parin nipussa pyykkikoriin. Muista avata sukkanippu, ennen kuin se päätyy pesukoneeseen.
0 0 0
Ilmavat yösukat
Tykkäätkö pitää yösukkia, mutta et halua niiden hautovan varpaita? Leikkaa puuvillasukkien teristä varvasosa pois, niin varpaasi ovat ilmavasti eikä kantapäiden rasvaus tahri lakanaa.
1 2 0
Vesi sienistä
Pakasta sienet muovipussiin litteään muotoon, niin ne sulavat nopeasti. Töki sulaneeseen pussiin joitain reikiä ja kierrä pussi kierteelle, niin vesi tursuaa rei´istä pois. Laita kuivat sienet suoraan pannulle tai kattilaan. Näin ei tarvitse painella enää sieniä ja levitellä niitä ympäri keittiötä.
0 0 0
Pinnasänky säilytykseen
Vieraspeitot ja varatyynyt pysyvät järjestyksessä vanhassa pinnasängyssä. Peittele lakanalla tai päiväpeitolla, niin pölykin pysyy loitolla.
1 1 0
Sovituskopin verho
Sovituskopin verho
Sovituskoppien verhoja on vaikea saada pysymään kiinni. Laita verhojen väliin hiusklipsi tai vaihtoehtoisesti henkari.
0 1 0
Valot pois ja otsalamppu päähän
Tulevana talvena jokaisen olisi hyvä pyrkiä pienentämään omaa sähkönkulutusta. Kun laitat retkeilyyn tarkoitetun energiatehokkaan otsalampun päähäsi, saat kohdistettua valon juuri sinne, missä sitä tarvitaan. Näin asunnon muuta valaistusta ei tarvitse olla jatkuvasti laittamassa päälle ja pois sitä mukaan, kun liikkuu huoneesta toiseen.
2 1 0
Voikukat pois pihalta
Voikukat saattavat olla iso riesa pihalla, ja niiden kaivaminen pois on työlästä. Kerää marjapoimurilla kukat ja nuput poimurilla reilun viikon ajan muutaman päivän välein, niin nurmikko pysyy vihreänä.
1 1 0
Silitä sumutinpullolla
Rypistynyt vaate oikeaa usein vain sumutinpullolla kostuttamalla. Pakkaa matkalle mukaan aina pieni sumutinpullo, niin et tarvitse silitysrautaa.
0 0 0
Sakset säilöön
Sakset säilöön
Ovatko sakset jatkuvasti kateissa? Ripusta sakset (ja silmälasit) talouspaperitelineeseen.
0 1 0
Verhosta liinaksi
Haaalistuiko kauniit puuvillaverhosi kesän aikana? Kun leikkaat keskikohdan pois, saat päätypaloista ommeltua hyvät tyynynpäälliset.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös