K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 43846 niksiä!
Piha ja mökki
Taimien esikasvatus kananmunakennoissa
Tyhjän kananmunakennon reiätön alapuoli on paras alusta taimien esikasvatukseen. Liika vesi ei jää multaan seisomaan ja taimen voi halutessaan istuttaa maahan ruukkuineen päivineen.
8 12 0
Kodinhoito
Lippiksen pesu pesukoneessa
Lippalakit menettävät usein muotonsa pesukoneessa käydessään. Ei enää! Pese lippis normaalisti pesukoneessa ja laita kuivumaan saunakauhan päälle. Kauhan kahva vain reiästä läpi, joka lippiksistä yleensä takaa löytyy.
10 9 0
Matkustus ja liikenne
Nesteet lentokoneeseen jugurttijuomapurkissa
Lentokoneella matkustaessa, kun mukana on pelkät käsimatkatavarat, sitä miettii, miten saa shampoot, aurinko- ja kasvorasvat ja muut yleensä isoissa pulloissa olevat nesteet mukaan. Osta 100 ml kierrekorkilla olevia muovisia juomajugurttipurkkeja, pese ne ja laita neste niihin. Tyhjät purkit voi sitten heittää joko roskiin tai säilyttää seuraavaa matkaa varten. Ovat kevyitä ja edullisia mukaan otettavaksi!
1 1 0
Matkustus ja liikenne
Hammastahnat käsimatkatavaroihin
Muutaman päivän tarpeen päivävoidetta tai hammastahnaa saat kätevästi kulkemaan lentokoneen käsimatkatavaroissa minikokoisissa minigrip-pusseissa ilman, että tarvitsee kuljettaa isoa tuubia mukana. Pursotat tuubista vain sopivan määrän hammastahnaa tai voidetta pussiin. Näin säästyy tilaa ja turhien tuubien kuljettelu.
1 1 0
Käsityöt ja askartelu
Kierrosapulaskuri
Kierrosapulaskuri
Kantatilkun teossa on apuna suklaarusinat. Syö pois aina yksi joka nurjalla kerroksella. Lappu on sopivan pituinen, kun rusinat on syöty 😂
5 1 0
Ruoka ja juhlat
Kokonainen pippuri jauheeksi
Minulla oli paljon kokonaisia mustapippureita, eikä niille oikein löytynyt mitään käyttöä. Laitoin pippurit pussiin ja lihanuijalla hakkasin ne jauheeksi. Sitten laitoin mustapippurin jauhettuna purkkiin, hyvin toimii ja pippuritkin tulevat käytettyä, ei tarvitse roskiin heittää.
0 2 0
Muut
Pefletti ruokapöytään
Puiset keittiötuolit yhdessä liukkaiden housumateriaalien kanssa luovat haasteen istumiselle erityisesti huonokuntoisille tai vasta istumaan ilman syöttötuolia oppineille taaperoille. Tähän on helppo ratkaisu: muovinen pefletti! Estää liukumisen ja on helppo pitää puhtaana. Sen lisäksi se on myös mukavan pehmeä. Hommaa vaikka jokaiselle perheen jäsenelle erivärinen.
0 0 0
Pukeutuminen
Vaatekaapin järjestys
Kun riisut vaatteesi, laita ne vaatekaapissa äärimmäiseksi oikealle. Pian saat käsityksen siitä, mitä vaatteita käytännössä pidät ja mitä et. Pitämättä jääneiden osalta voit pohtia, kannattaako ne ottaa aktiivikäyttöön, tuunata uuteen uskoon vai laittaa kierrätykseen.
0 0 0
Pukeutuminen
Venyneiden villasukkien käyttö
Älä kanna huolta villasukkien venymisestä. Voit laittaa jalkaan niiden päälle tai alle toiset, oikeankokoiset villasukat. Kahdet villasukat päällekkäin on talvisin usein tarpeen.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle