K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46002 niksiä!
Sukkahousut pelastaa juhlat kuin juhlat
Mustalla kostutetulla sukkahousulla voi hieroa tahrat tummista vaatteista, eikä jää nöyhtää.
1 0 0
Kierrätys joulukalenteri
Jäikö parittomia tai pieneksi jääneitä sukkia jouten? Ripusta 24 sukkaa lankalenkeillä oksaan tai muotoile oksista kuusi ja laita sukat roikkumaan. Numeroi sukat ja täytä mieleisellä tavalla. Saat kierrätyskalenterin nätisti joulua odottamaan.
0 0 0
Vanha vyö uusiokäyttöön
Vanha vyö uusiokäyttöön
Vanhan vyön rispaantuessa epäsiistiin kuntoon, voit kiinnittää sillä linnunpöntön puuhun. Voit tehdä vyöhön reikiä puun paksuuden mukaan eikä vyö uppoa puun sisään kuten ohuemmat langat. Puuhun ei tarvitse porata eikä naulata ja pönttö pysyy taatusti puussa kuin puussa kiinni. Helppo kiinnittää ja irrottaa!
1 1 0
Vaunujen heijastusnauhat
Syksyn vaunutteluun
Syksyn märkyys ja pimeys, mutta vaunulenkille olisi kiva mennä. Meidän vaunuissa ei juuri heijastimia ole, eikä vaunujen takana kulkevaa työntäjää juuri näy autoon hämärällä. Nyt näkyy hyvin kun hankin itselle päälle laitettavien heijastinvaljaiden lisäksi toiset ja laitoin ne vaunujen eteen osittain kuomun päälle heijastamaan.
0 3 0
Maksamakkarapötkön suojus
Maksamakkarapötkön tulppa
Maksamakkarapötkön leikatun pään kuivumisen voi kätevästi estää kiertämällä päähän tulpaksi pakastepullon korkin. Ainakin tämä kyseinen pötkö ja korkki sopivat kokonsa puolesta täydellisesti yhteen eikä tarvitse kääriä kelmuun.
0 0 0
Jarrusukat molemmin päin
Taaperon jarrusukat ovat kätevät sisällä. Kun olet lähdössä ulos, käännä lapsen sukat nurinpäin jalkaan. Näin jarrut eivät hankaloita kengän laittamista jalkaan.
2 0 0
Lasten taideteokset talteen
Lasten taideteokset talteen
Anna jokaiselle lapselle oma, nimetty tapettirulla. Tapetin nurja puoli on tosi hyvää, vahvaa paperia piirtelijöille, ei tule tussikaan läpi. Rullaa paperia esille tarpeellinen määrä. Kun työ on valmis tai ei nää huvita jatkaa rullaa teos talteen paperia leikkaamatta. Kun sitten taas huvittaa piirrellä, otetaan rulla esiin, avataan rullasta seuraava puhdas kohta. Siellä on myös vanha työ tallella. Laita silloin tällöin päivämäärä ja vuosiluku ylös niin lapsesi saa sitten joskus seurata omaa kehitystään ja nauttia pikku kätösten taidoista.
0 3 0
Tippumaton tomaatti ja siistit sormet
Tippumaton tomaatti ja siistit sormet
Voileivän voideltuasi laita leivälle ensin tomaattiviipale tai pari, ja vasta niiden päälle juustosiivut. Syödessä tomaatti ei tipu eivätkä sormet sotkeennu.
1 3 0
Uunipellit ja uuni puhtaaksi
Palaneet mustuneet uunipellit ja uunin saa puhtaaksi hankaamalla likakohtaa sokeripalalla raapustaen. Kostuta uunipelti ensin kuumalla vedellä ja fairyllä. Anna vaikuttaa hetken. Kaada vesi pois ja hinkkaa kosteaa pintaa sokeripalalla. Sokeria kuluu paljon mutta on puhdas luonnontuote eikä naarmuta uunin tai peltien pintaa. Käytä sokeripalaa myös uunivuokien ja kahvikuppien tummentumien poistamiseen. Toimii loistavasti kunhan jaksat raaputtaa ☺
1 0 0
Kuivatuista sienistä jauhetta
Kuivatuille sienille saat lisäkäyttöä, kun jauhat ne tehosekoittimessa. Jauhe menee pieneen tilaan, ja voit lisätä jauhoa esim. lihapullataikinaan, sämpylöihin jne.
1 1 0
Kierrätä kuplamuovi
Postilähetykset on usein kääritty kuplamuoviin. Älä heitä menemään vaan säästä. Saat pidettyä mökin miksei kodinkin ulkotyökalut ja puutarhakalut hyvässä kunnossa, kun suojaat ne kuplamuovilla.
1 1 0
Ei sokerihumalaa
Tarjoa lapsesi synttäreillä ensin suolaiset herkut ja vasta sen jälkeen täytekakku, karkit ja muut makeat. Näin vältyt sokerihumalan aiheuttamasta villiintymisestä ja säästät hermojasi.
2 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle