K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 44030 niksiä!
Piha ja mökki
Taimille tuki
Kun kuljetat kotoa kasvattamiasi taimia esim. mökille, istuta taimet puoliksi leikattuun maitotölkkin, leikkaa sitten tölkin yläosa auki ja laita se taimen tueksi. Näin saat taimet ehjinä perille.
0 0 0
Kauneus ja terveys
Jalkahierontaa kapulalla
Kulunut harjanvarsi uusiokäyttöön: Katkaise n.30cm kapula, laita se jalkojen alle poikittain. Siinäpä istuessa on mukava jalkopohjille antaa hierontaa kapulaa pyörittäen.
0 0 0
Muut
Purkkikengät
Purkkikengät
Poika keksi tehdä tyhjistä maitopurkeista kengät! Jalan mentävä aukko toiseen päähän ja kenkä jalkaan. Loistavat pikakengät esimerkiksi pihatöihin kun halutaan pitää jalat puhtaina ja kuivina!
0 0 0
Vauva
Hoitopöydän suoja-aluset
Vauvan hoitoaluset ovat melko isoja, niistä riittää hyvin useampaan käyttökertaan, varsinkin mikäli niitä käyttää vain pyllyn alla - pään alle voi laittaa harson. Leikkaa suoja keskikohdasta kahteen osaan ja käytä puolikasta kerrallaan, saat yhdestä suojasta kaksi, säästät luontoa sekä rahaa.
0 0 0
Piha ja mökki
Komposti kuivemmaksi
Usein tuorekompostoitavat keittiöjätteet ovat liian märkiä ja kompostin toiminta hidastuu. Siksi kuivaan banaanin ja muiden hedelmien kuoret, kahvinpurut suodatinpusseineen ym. ym. joko patterin päällä (lämmityskaudella) tai sanomalehden päällä pannuhuoneessa. Näin kompostin kosteustaso pysyy optimaalisena eikä erillistä kuiviketta tarvita.
0 0 0
Kodinhoito
Pullojen kuivatus
Erilaisten pullojen kuivatus tavallisessa kuivauskaapissa on hankalaa. Irroita pihdeillä muutama kuivausritilän metalliosa ja väännä se psytyasentoon. Pujota pullo pystyynjääneeseen metallitankoon. Pullot pysyvät pystyasennossa ja kuivuvat nopeasti.
0 0 0
Kauneus ja terveys
Tasapainoilua helposti
Tasapainon ylläpito on tärkeää. Säännöllisin toiminto päivittäin on pukeutuminen ja riisuutuminen. Jatkossa pukeudu ja riisuudu seisten, seiso mielellään yhdellä jalalla vuorotellen. Kun puettavaa on vähän, pitkitä sessiota tietoisesti. Huomaamattasi teet tasapainoharjoituksia yli 700 vuodessa.
0 0 0
Matkustus ja liikenne
Hammasharjan suojapussi
Kun vanulaput loppuvat, hyödynnä vanulappupussia hammasharjan suojaamiseen kun lähdet matkalle. Usein vanulappupusseissa on myös naru, jolla pussin suun saa suppuun. Näin hammasharja kulkee mukavasti matkakassissa.
0 0 0
Ulkoilu
Sytykkeiden teko retkellä
Kun tarvitset sytykkeitä retkellä tai patikkamatkalla, ota kynänterotin mukaan! Ei vie tilaa tai paina yhtään mitään ja saat kuivasta oksasta nopeasti helposti syttyviä lastuja. Teroita oksaa niinkuin teroittaisit kynää ja saat ohutta sytykettä.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle