K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47038 niksiä!
Paistajan sähkön säästöä
Tavallisen sähköuunin lämpenemiseen kuluu lähes yhtä paljon sähköä kuin jos uuni on tunnin päällä. Kun lämmittää uunin ja paistaa kaksi ruokaa peräkkäin, tai esimerkiksi kakun ja ruokaa, toinen lämmityskerta jää pois. Pitkällä juoksulla sähköä säästyy. Ja uuniruokaa on kahdeksi päiväksi vain lämmittämistä vailla.
0 3 0
Kananmunankeitto
Laita teelusikallinen soodaa veteen, kun keität kananmunia, niin kuori lähtee irti ilman ongelmaa.
0 6 0
Vauvalle paita päälle vaivattomasti
Kun vauva täyttää 4 kk, voi bodyn tai paidan pukeminen olla haastavaa, koska vauva availee käsiä nyrkistä ja survoo niitä suuhun. Laita vauvalle tumput käteen pukemisen ajaksi, niin kädet saa näppärästi laitettua hihoihin.
1 3 0
Pyyhkeet uusiksi
Värjäämällä vanhat pyyhkeet mustiksi saat lapset nopeasti lämpimiksi uimisen jälkeen.
2 2 0
Jäätelöpakkauksen jatkokäyttö
Kun ostat litran jäätelöä pahvipakkauksessa, harvoin se kuluu loppuun ensimmäisellä avauskerralla. Kun olet ottanut pakkauksesta ensimmäisen annoksen, loppu mahtuu kätevästi toisen jäätelömerkin kannelliseen muovipurkkiin. Tämä on kätevämpi ja siistimpi tapa kuin avattu pahvipakkaus pakastimessa.
1 6 0
Hiustenleikkuun jälkeen
Hiustenleikkuun jälkeen lyhyitä hiuksia tippuu vielä hetken aikaa päästä, varsinkin lyhyissä kampauksissa. Imuroi hiustenleikkuun jälkeen pääsi näistä ärsyttävistä lyhyistä hiuksista, niin ne eivät enää varise joka paikkaan.
7 4 0
Siisti ruokailija
Siisti ruokailija
Käytä lautasliinaa ruokailutablettina. Murut ja muut sotkut jää paperille. Ruokailun jälkeen taita se kasaan, ettei murut putoa pois ja pyyhi siihen suusikin. Pöytä jää siistiksi seuraavaa ruokailua varten.
3 10 0
Nahkavaatteiden keväthuolto
Nahkavaatteisiin, kuten takkeihin ja kenkiin käytettävien nahanhoitoaineiden levitykseen ei kannata hommata erillisiä liinoja. Nahkahanskat käteen, niin hoitoaineen levitys hoituu niillä helposti ja samalla myös käsineet saavat hoitokäsittelyn!
2 7 0
Kuivahtaneet kosteuspyyhkeet
Kosteuspyyhkeet pääsevät usein kuivamaan, jos niiden pakkaus on jäänyt vähänkään raolleen. Kuivahtaneet pyyhkeet saa helposti takaisin kosteiksi kaatamalla pakkaukseen muutaman lorauksen kasvovettä.
0 8 0
Muutto
Muutto
Näin vältät muutossa ylimääräisiä roskia ja samalla pakkaat pyyhkeet, kun pakkaat helposti särkyvät astiat. Ota puhtaat käsi-ja keittiöpyyhkeet ja aseta astioihin. Ei tule sanomalehdistä roskaa ja kuplamuovia ei tarvita.
1 10 0
Tiskiveden vähentäminen
Pienen tiskivuoren vedet voi tehdä likaiseen kattilaan tai kippoon. Näin ei tarvitse täyttää koko allasta!
1 11 0
Suihkuverho alustaksi
Suihkuverhosta saa hyvän alusen rannalle tai piknikille. Hylkii nesteitä, helppo puhdistaa, menee pieneen tilaan ja ei paina juuri mitään.
2 8 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle