K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 59759 niksiä!
Tiskirättille ripustin
Tiskirättiripustin
Sukkien kuivaustelineestä voi irrottaa yhden pyykkipojan ja pujottaa sen astiankuivauskaapista roikkumaan, jolloin siihen saa näppärästi tiskirätin ripustettua. Ei enää ikinä märkää rättiä lojumassa altaan pohjalle tipahtaneena!
0 1 0
Liian löysä ruuvinreikä?
Jos ruuvi ei ota enään mihinkään kiinni eli reikä on löystynyt, täytä reikä tulitikuilla ja ruuvi on ja pysyy kiinni.
0 0 0
Parittomat sukat hyödyksi
Parittomaksi jääneellä sukalla on tosi kätevää rasvata ja kiillottaa kengät. Käsi sukkaan ja homma hoituu siististi.
0 0 0
Tyynyliina t-paidasta
Kätevä tyynyliina
Jos kaikki tyynyliinat ovat likapyykissä tai reissuun unohtunut ottaa tyynyliina mukaan, niin t-paidasta saa kätevän tyynyliinan. Tyyny vain paidan sisään ja nukkumaan!
0 0 0
Cocktailtikuksi suolatikku
Sen sijaan, että cocktailtikuiksi laittaa hammastikkuja tai muita puisia tikkuja, kokeile suolatikkuja. Tällöin koko herkun voi popsia kokonaan. Lautasille ei jää teräviä tikkuja eikä niitä mene myöskään biojätteeseen.
0 2 0
Jänistuhojen estäminen
Verkot eivät estä jäniksiä ja rusakoita syömästä puutarhasta puita. Kasta pahvin palanen venetervaan ja ripusta puun oksaan roikkumaan. Muuta ei tarvita! Jänis haistaa jo kaukaa ettei puu ole syötävä. Toiminut jo vuosien ajan.
1 1 0
Kuuman puuron pikajäähdytys
Superkiireinen aamu tai nälkäkiukkuinen lapsi, etkä ehtisi odotella, että tulikuuma puuro jäähtyy omia aikojaan? Sekoita jääpala tai pari sulamaan puuroon, niin se jäähtyy hetkessä syöntikelpoiseksi.
0 1 0
Kirjekuoria kuvakalenterista
Ovatko kirjekuoret loppu? Tee hienoja kirjekuoria käyttämällä vanhoja kuvakalentereita. Leikkaa reunat kuvista, jos niissä on tekstiä, taita ja liimaa tai teippaa reunat.
0 0 0
Herkulliset pitsan reunat
Pitsan reunat eivät jää syömättä kun laitat niille juustoviipaleita ennen paistamista. Toki valmispitsaa voi tuunata muutoinkin oman maun mukaan lisäämällä esim. mausteita ja tomaattisiivuja.
0 0 0
Ikkunanraappaus helpommin
Raappaa jäistä auton ikkunaa ensin sahalaitaisella raapan päällä. Näin jään pinta rikkoontuu ja sen jälkeen jää lähtee helpommin ja nopeammin tasaisella raapalla.
0 2 0
Kuori kätevästi
Kun kuorit inkivääriä tai esimerkiksi hedelmää, laita tiskipöydälle pala talouspaperia ja kuori suoraan sen päällä. Näin saat kätevästi kuoret tiskipaperin sisällä suoraan biojätteeseen, eikä synny sotkua.
0 0 0
Joulun luumumarmeladista jugurtiksi
Jäikö joulutorttujen leivonnasta ylimääräinen purkki luumumarmeladia ja parasta ennen - päiväyskin on ennen ensi joulua? Lisää lusikallinen maustamattomaan jugurttiin, niin saat jopa parempaa luumujugurttia kuin valmiina kaupasta. Sokeriakaan ei tarvitse lisätä. Vatsakin kiittää!
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää
Niksien etusivulle Nuoli ylös