K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47732 niksiä!
Tuulikone
Köyhän miehen tuulikoneen saat lyhyelle tube- tai musiikkivideolle, kun nostat imurin pöydälle ja suuntaat imurin täysillä puhaltamaan lämpimät poistoilmat hiuksiisi.
0 0 0
Luutu mukaan leikkipuistoon
Pienikin sade kastelee leikkipuistojen keinut ja liukumäet niin, että ne kastelevat pikku peput nopeasti läpimäriksi. Siksi laukun taskuun kannattaa sujauttaa imukykyinen keittiöluutu, joka on helppo rutistaa kuivaksi. Sille keksii helposti muutakin käyttöä. Hätätapauksessa se käy vaikkapa pyyhkeestä.
0 0 0
Kirjanmerkki heijastimesta
Kirjanmerkki
Lapset kasvoivat ja klipsiheijastimet jäivät pois käytöstä, joten keksin laittaa kirjanmerkiksi. Pysyy kirjankannessa aina kiinni ja heijastinosa toimii kirjanmerkkinä.
0 0 0
Ötökät ja roskat pois paljusta
Paljusta saa ötökät ja roskat kätevästi pois ruuanlaittoon tarkoitetulla metallisella tiheällä siivilällä. Laita vaikka roikkumaan käden ulottuville, jotta sen saa otettua kesken kylpyhetken.
0 0 0
Lasten peliajalle rajoituksia
Olen joutunut miettimään, miten rajoittaa pojan peliaikaa ja varmistua, että hän muistaa syödä, jos vanhemmat ovat pitkän päivän poissa kotoa. Olen piilottanut peliohjaimet, joskus kauemmaksi esim. parin kilometrin päässä asuvien tuttujen ulkokuistille. Kun olen saanut kuvan lounaasta, olen kertonut mistä ohjaimet löytää. Samalla tulee liikuntaa, kun hän pyöräilee ne hakemaan.
0 0 0
Vispipuuron jäähdytys
Jos teet vispipuuroa, etkä malttaisi odottaa sen jäähtymistä vatkaamista varten, laita kattila tiskialtaaseen kylmään veteen.
0 0 0
Kirsikoiden kivien poisto
Tein kirsikkahilloa, suuritöisin työvaihe on kivien poisto. Lukuisia konsteja kokeilleena totesin että paras vaihtoehto on pitkä puinen varrastikku ja sen tylppä pää.
0 0 0
Pöydän siistiminen leipoessa
Leipoessa taikina kuivuu usein pöytään kiinni ja leviää pyyhkiessä. Ota perunanpesuhanska ja pyyhi sillä pöytä. Hanska on hieman karhea, joten se irroittaa taikinan ja ylimääräinen taikina jää kiinni hanskaan. Hanska on helppo huuhdella ja laittaa pesuun.
0 0 0
Pidä pöytähopeat kirkkaina
Pöytähopeat pysyy kirkkaana
Laita hopealusikat ja ruokailuvälineet juhlien jälkeen varastoon ilmatiiviissä säilykepurkissa. Pysyvät kirkkaana.
0 0 0
Jumppamatto hyötykäyttöön
Jumppamatto hyötykäyttöön
Jos et omista palapelimattoa tai muuta alustaa palapelin tekemiselle, käytä jumppamattoa. Se on helppo vetää sängyn alle pois tieltä ja vastaavasti vetää takaisin palapelin jatkamista varten.
0 0 0
Avainkortti suojaan
Hyttikortti
Laivan hyttikortti sekä hotellin huonekortti voi vaurioitua älypuhelimen läheisyydessä. Ei ole mitään kurjempaa kuin yrittää kömpiä yöllä hyttiin tai huoneeseen eikä avainkortti toimi, kun älypuhelin on nollannut avainkortin toimimattomaksi.Suojaa avainkortti maksukortin suojakuorella! Suojakuori estää kortin vahingoittumisen kännykän läheisyydestä.
0 0 0
Huomioliivillä työrauha
Häiritsevätkö lapset juuri silloin kun olet maksamassa laskuja tai teet tietokoneella töitä? Laita huomioliivi päällesi. Lapset oppivat ettei saa häiritä liivin käytön aikana.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle