K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 45989 niksiä!
Vedenimijävaippa
Vedenimijä vaippa
Jääkaapin vihanneslaatikon alla oleva syvennys kerää vettä ja valuu ylikin. Saat helposti kaiken veden pois laittamalla vauvan vaipan pohjalle imemään vedet.
0 0 0
Kakkukoriste
Kakkukoriste
Unohtuiko ostaa kakkuun koristeen? Ei hätää, voit hyvin käyttää lasten legoa kakkukoristeena. Samalla hauska ja kestävä ratkaisu :)
0 0 0
Puhelimen herätyskello
Kun asetat nukkumaan mennessäsi aamuherätyksen niin puhelimesi ilmoittaa jäljellä olevan ajan hälyytykseen, joka käytännössä tarkoittaa potentiaalista nukkumisaikaa mikäli nukahtaisi heti. Tämä saattaa ahdistaa ja aiheuttaa jopa unettomuutta. Aseta seuraavan aamun hälyytys hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa esim. iltapalalla.
0 0 0
Sateenvarjosta sadeviitaksi
Liian usein sateenvarjon tekniikka pettää itse kankaan säilyessä ehjänä. Mitä tehdä siis varjolle tai pikemminkin kankaalle? Ota kangas talteen ja laajenna keskellä olevaa pientä reikää. Saat näin näppärästi lapselle sadeviitan lempisateenvarjosi väreissä. Samalla tulet erotelleeksi kankaan metallisesta ruodosta, jolloin ruoto kelpaa metallinkeräykseen. Ja kangas lumppuihin, jos se ei sadeviitaksi asti jalostu.
0 0 0
Maa-artisokan kuoriminen
Keita maa-artisokka kuorineen. Anna jäähtyä niin, että sormet kestävät käsittelyn. Halkaise mukula ja purista sisällys pois. Vältyt vaivalloiselta kuorimiselta.
0 0 0
Muovit kierrätyskuntoon
Kierrätykseen laitettavan muovijätteen tulisi olla puhdasta, mutta puhtaalla vedellä pesu kumoaa kierrätyksen tuomaa hyötyä. Käytä muovipurkkien huuhtomiseen tiskauksesta jäänyttä vettä kun varsinaiset tiskit ovat jo pesty.
0 0 0
Tontut säilöön
Lasten askartelemat pahviset tonttu-ukot oviin ja hienoimmat lumihiutaleet saa kätevästi säilöön kaapinovien sisäpuolille teippaamalla. Siitä ne hauskasti näkyvät ja ilahduttavat pitkin vuotta kaapilla käydessä.
0 0 0
Retkiletut
Retkiletut
Letunpaistoa nuotiolla? Tee taikina valmiiksi maitopurkkiin, kaataminenkin on helppoa! Jos purkissa ei ole korkkia, teippaa nokka kiinni.
0 0 0
Ekologinen joululahja
Ekologinen joululahja
Ylimääräisiä pinssejä kaikenmaailman myyjäisistä? Lasten hama-helmistä tehdyistä töistä saat kivat joululahjat ystäville ja sukulaisille liimaamalla pinssin taustalle.
0 0 0
Nopeat mustikkapiirakat
Nopeat mustikkapiirakat
Nopeat ja helpot mustiikapiirakat saat leikkaamalla Pirkka pakaste-vehnäpullista vähän kovertaen kannen pois ja asettamalla sen tilalle mustikoita, joissa on vähän sokeria ja perunajauhoja. Paista ohjeen mukaan. Kannet voit liittää yhteen, voidella ja paistaa pulliksi!
0 0 0
Leipähävikki nollaan
Viimeisetkin leivänpalat -vaikka jo vähän kuivahtaneetkin- tulevat taatusti syödyiksi, kun voitelet ja päällystät ne valmiiksi isolle lautaselle kelmun alle ja nostat jääkaappiin. Päällystämiseen käy juuston ja kinkun ohella majoneesin, vihannesten tai hedelmien jämät, jotka muuten uhkaavat jäädä käyttämättä. Leipään saa samalla uusia makuyhdistelmä.
0 0 0
Villasukkien uusi elämä
Leikkaa risaisesta villasukasta varsi talteen ja kudo vain jalkaterän osa uudelleen. Sama kikka toimii lapasille.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle