K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 53836 niksiä!
Ei chiliä leikkuulaudalle
Tiesitkö että valkosipulipuristinta voi käyttää myös chilin muussaamiseen? Menee aika silpuksi, ja voit puristaa sen suoraan pannulle. Näin säästyt leikkuulaudan pesulta ennen seuraavaa ainesosaa.
1 1 0
Leikkuulauta kirkkaaksi
Muoviset leikkulaudat tahraantuvat käytössä, eivätkä lähde edes astianpesukoneessa kunnolla puhtaaksi. Vie leikkuulaudat ulos aurinkoon, niin aurinko poistaa kaikki tahrat.
1 1 0
Gluteeniton varmasti
Laita gluteeniton margariini muovirasiaan ja kirjoita kanteen "kasvishöyste", niin ei muut perheenjäsenet vahingossakaan käytä sitä.
2 1 0
Irti puhelimista!
Jos kärsit puhelinriippuuvuudesta, luo ”pahoista” eli riippuvuutta aiheuttavista sovelluksista oma kansio puhelimeen. Määritä sitten itsellesi käyttöraja esimerkiksi niin, että saat käyttää kansiota 30 min päivässä. Tehostaaksesi puhelinriippuuvudesta irti pääsemistä, voit piilottaa kansion puhelimesi takavälilehdelle.
1 1 0
Puuroistasi parempaa helpommalla
Yhdistän eri puurohiutaleita (kaura, monivilja jne) mieluisassa suhteessa samaan purkkiin. Lisäksi laitan joukkoon kanelia ja kardemummaa ja ravistelen lopuksi. Aamupuuron teko on paljon nopeampaa, kun ei tarvitse koluta maustepurkkeja läpi joka kerta. Vältyn myös lisätyltä sokerilta, jota usein löytyy valmiiksi maustetuista puuroista. Ja yön yli valmistettavan puuron laitan vasta aamulla vartiksi tai puoleksi tunniksi (hiutaleita, vettä ja tilkka kauramaitoa sekoitettuna) jääkaappiin odottamaan ja lämmitän sen mikrossa. Puuro valmistuu nopeasti, ja rakenne on hyvä eikä lainkaan liisterimäinen.
2 2 0
Patterit pois
Ota kellosta patterit pois, jos olet pitemmän aikaa pois kotoa. Rahaa säästyy ja luonto kiittää.
1 1 0
Lääke helposti alas
Lapselle oli hankala saada antibioottilääke murskattuna menemään esim vanukkaan seassa. Lääkkeen sekoittaminen sulatettuun suklaapalaan sen sijaan toimi hyvin. Kuuri syötiin mielellään loppuun 😊. Huom! Tarkista, että lääke on sellainen, jonka saa murskata.
1 1 0
Pakasta mehu kerta-annoksina
Pakasta itsetehtyä mehua pieneen Minigrip-pussiin sopiva määrä kannullista kohti. Saat nopeasti sulatettua ja valmistettua juoman yllätysvieraille. Jäädytys onnistuu helposti, kun laitat pussit pystyyn esimerkiksi tyhjään margariinirasiaan.
1 1 0
Tomaateille tukea
Tomaateille tukea
Jos kypsyvät tomaattitertut alkavat painaa liikaa ja tomaatin varsi ei jaksa kannatella niitä, sido tomaatin varresta tukilanka korkealle esim. palotikkaisiin. Näin varmistat tomaatintaimen kyvyn kypsyttää sato.
1 1 0
Pussiessu
Askarteluessu
Tytär askarteli Pirkka-muovipussista suojaessun.
1 3 0
Kärpäsen häätö ikkunasta
Kun kärpänen pörrää ikkunassa, avaa tuuletusikkuna auki. Sen jälkeen sulje ison ikkunan sälekaihdin. Kas, kärpänen lentää itse tuuletusikkunasta ulos ilman sen suurempaa vaivaa.
1 1 0
Heijastinliivit marjassa
Pue heijastinliivit päälle ja napsauta ämpäri kiinni liiveihin. Näin kaksi kättä vapautuu marjan poimintaan. Sankko roikkuu mukavasti menossa mukana ja täyttyy supsakkaan kahden käden voimin.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös