K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 45996 niksiä!
Lasten taideteokset talteen
Lasten taideteokset talteen
Anna jokaiselle lapselle oma, nimetty tapettirulla. Tapetin nurja puoli on tosi hyvää, vahvaa paperia piirtelijöille, ei tule tussikaan läpi. Rullaa paperia esille tarpeellinen määrä. Kun työ on valmis tai ei nää huvita jatkaa rullaa teos talteen paperia leikkaamatta. Kun sitten taas huvittaa piirrellä, otetaan rulla esiin, avataan rullasta seuraava puhdas kohta. Siellä on myös vanha työ tallella. Laita silloin tällöin päivämäärä ja vuosiluku ylös niin lapsesi saa sitten joskus seurata omaa kehitystään ja nauttia pikku kätösten taidoista.
0 2 0
Tippumaton tomaatti ja siistit sormet
Tippumaton tomaatti ja siistit sormet
Voileivän voideltuasi laita leivälle ensin tomaattiviipale tai pari, ja vasta niiden päälle juustosiivut. Syödessä tomaatti ei tipu eivätkä sormet sotkeennu.
1 2 0
Uunipellit ja uuni puhtaaksi
Palaneet mustuneet uunipellit ja uunin saa puhtaaksi hankaamalla likakohtaa sokeripalalla raapustaen. Kostuta uunipelti ensin kuumalla vedellä ja fairyllä. Anna vaikuttaa hetken. Kaada vesi pois ja hinkkaa kosteaa pintaa sokeripalalla. Sokeria kuluu paljon mutta on puhdas luonnontuote eikä naarmuta uunin tai peltien pintaa. Käytä sokeripalaa myös uunivuokien ja kahvikuppien tummentumien poistamiseen. Toimii loistavasti kunhan jaksat raaputtaa ☺
1 0 0
Kuivatuista sienistä jauhetta
Kuivatuille sienille saat lisäkäyttöä, kun jauhat ne tehosekoittimessa. Jauhe menee pieneen tilaan, ja voit lisätä jauhoa esim. lihapullataikinaan, sämpylöihin jne.
1 0 0
Kierrätä kuplamuovi
Postilähetykset on usein kääritty kuplamuoviin. Älä heitä menemään vaan säästä. Saat pidettyä mökin miksei kodinkin ulkotyökalut ja puutarhakalut hyvässä kunnossa, kun suojaat ne kuplamuovilla.
1 1 0
Ei sokerihumalaa
Tarjoa lapsesi synttäreillä ensin suolaiset herkut ja vasta sen jälkeen täytekakku, karkit ja muut makeat. Näin vältyt sokerihumalan aiheuttamasta villiintymisestä ja säästät hermojasi.
1 1 0
Lasten syntymäpäiväjuhlat
Erinomainen nyrkkisääntö on kutsua syntymäpäiväjuhliin yhtä monta lasta, kuin synttärisankarilla on ikävuosia.
1 1 0
Vedenimijävaippa
Vedenimijä vaippa
Jääkaapin vihanneslaatikon alla oleva syvennys kerää vettä ja valuu ylikin. Saat helposti kaiken veden pois laittamalla vauvan vaipan pohjalle imemään vedet.
0 0 0
Kakkukoriste
Kakkukoriste
Unohtuiko ostaa kakkuun koristeen? Ei hätää, voit hyvin käyttää lasten legoa kakkukoristeena. Samalla hauska ja kestävä ratkaisu :)
0 0 0
Puhelimen herätyskello
Kun asetat nukkumaan mennessäsi aamuherätyksen niin puhelimesi ilmoittaa jäljellä olevan ajan hälyytykseen, joka käytännössä tarkoittaa potentiaalista nukkumisaikaa mikäli nukahtaisi heti. Tämä saattaa ahdistaa ja aiheuttaa jopa unettomuutta. Aseta seuraavan aamun hälyytys hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa esim. iltapalalla.
0 0 0
Sateenvarjosta sadeviitaksi
Liian usein sateenvarjon tekniikka pettää itse kankaan säilyessä ehjänä. Mitä tehdä siis varjolle tai pikemminkin kankaalle? Ota kangas talteen ja laajenna keskellä olevaa pientä reikää. Saat näin näppärästi lapselle sadeviitan lempisateenvarjosi väreissä. Samalla tulet erotelleeksi kankaan metallisesta ruodosta, jolloin ruoto kelpaa metallinkeräykseen. Ja kangas lumppuihin, jos se ei sadeviitaksi asti jalostu.
0 0 0
Maa-artisokan kuoriminen
Keita maa-artisokka kuorineen. Anna jäähtyä niin, että sormet kestävät käsittelyn. Halkaise mukula ja purista sisällys pois. Vältyt vaivalloiselta kuorimiselta.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle