K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 50958 niksiä!
Viestilappuja joulukalenteriin
Paras joulukalenteri vuodesta toiseen on ristipistotyöni, johon olen tehnyt ristipistoin numerot 1-24. Jokaisen numeron kohdalle on ommeltu pieni punainen muovirengas. Näihin renkaisiin voi laittaa viestilappuja esim. "Kierrä käy kurkkaa eteisen nurkkaa" tai "Yllätys ei löydy purkista, vaan tuolin alle kurkista" jne. Perheenjäsenet saavat vuoropäivinä etsiä pienen yllätyksen.
12 26 0
Kansista tarjoiluastioita
Kansista tarjoiluastioita
Lasisia kansia, joissa on tasapäinen nuppi, voi käyttää tarjoiluastioina kääntämällä nupin pöytää vasten. Voit kiinnittää myös omatekoisen jalan tarjoiluastiaan tai tehdä kerrosvadin monesta lasikannesta.
1 1 0
Syksyn sienisadon tehoputsaus
Syksyn sienisadon tehoputsaus
Syksyn jättimäisiä sienisaaliita puhdistettaessa ei kannata näperrellä pienten pensseleiden kanssa, vaan roskat voi harjata sienistä kynsiharjalla. Jos siivoat sienet jo metsässä, kannattaa kynsiharja sitoa sienikoriin kiinni narunpätkällä, samoin sieniveitsi. Näin ne eivät putoa eivätkä katoa.
0 1 0
Kummalla puolen tankin korkki on?
Autolla ajaessa tankin korkin puoli saattaa unohtua. Kojelaudalla on autoissa pieni nuoli polttoainemittarin kuvan vieressä. Nuoli kertoo, kummalla puolen tankin korkki on ilman, että tarvitsee nolata itseään kiertämällä autoa ympäri.
0 1 0
Tippuvat vaatteet
Isolla kaula-aukolla varustetut paidat tai löysät vaatteet saattavat tippua henkarilta helposti. Tee henkariin pisteitä kuumaliimalla, niin vaatteet pysyvät paikoillaan.
0 1 0
Vauvanvaatteiden kuivaus
Vauvan bodyt vievät kuivaustelineellä vähemmän tilaa, kun ne ripustat ne roikkumaan bodyn haaroissa tai hartioilla olevista neppareista.
0 2 0
Vadelmat nopeasti ja helposti talteen
Vadelmia poimiessa saat kädet vapaiksi, kun laitat marjanpoimurin käsikahvasta vyöllä kiinni vyötärölle. Voit toisella kädellä nostaa oksaa ja toisella noukkia vadelmat ja pudottaa ne vyötäröllä olevaan poimuriin.
0 1 0
Viinitahra pois vaatteesta
Viinitahra lähtee yleensä pois liottamalla pukua jäävedessä ja etikassa.
0 1 0
Köyhän naisen siivilä
Puuttuuko sinunkin taloudestasi siivilä, etkä koskaan saa aikaiseksi ostaa sellaista? Pingota pestyt sukkahousut kattilan päälle ja kaada vedet pois sukkahousujen läpi.
0 1 0
Kala takaisin järveen vai ei?
Tee kivistä rantaveteen pieni allas. Jos kalastat ja saat kalan, jonka aiot päästää takaisin järveen (esim. koon vuoksi), laske kala altaaseen ja katso, yrittääkö se sieltä ulos. Jos yrittää, voit huoletta päästää sen takaisin järveen.
0 1 0
Miedompia tuoksuja
Jos vartalopesuaineen tuoksu tuntuu liian voimakkaalta, laimenna sitä lisäämälla joukkoon hajutonta pesuainetta. Puolet ja puolet -annostelu toimii hyvin.
0 1 0
Päiväkirja pakasterasiaan
Päiväkirja
Marjoja säilöessäsi kirjoita etikettiin päivämäärä ja lyhyt kuvaus päivän tapahtumista. Talvella on kiva muistella kesän juttuja marjoja syödessä.
1 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös