K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 43406 niksiä!
Kodinhoito
Pese hella tiskiharjalla
Vanha tiskiharja on luultavasti paras vaihtoehto hellan pesuun. Hella kiiltää ihan niin kuin uutena ilman mitään muita aineita kuin vettä.
0 0 0
Ostokset ja asiointi
Merkkaa kelakortti
Melkein kaikilla äideillä on itsensä ja lastensa Kela-kortit lompakossa. Kun kirjoitat kynällä perheen jäsenten alkukirjaimet reunaan, niin löydät aina OIKEAN kortin nopeasti lajitelmasta. Toimii.
0 0 0
Kodinhoito
Vedet kiertoon
Voit säästää huonekasvien kukankasteluvedet seuraavasti: Säilytä kastelukannua keittiössä altaan lähellä. Kastelukannuun voit kaataa kaikki puhtaat huuhteluvedet, vedenkeittimeen jääneen veden ja muut, jotka helposti tulee laitetuksi viemäriin. Säästöä kertyy vuodessa jo aika monta ämpärillistä.
0 0 0
Matkustus ja liikenne,  Muut
Piki pois rypsiöljyllä
Pikipilkut autojen kyljistä lähtevät rypsiöljyllä. Levitä rypsiöljyä pilkkujen päälle ja anna vaikuttaa hetki. Pyyhi pehmeällä pyyhkeellä pilkut pois. Lopuksi pese öljy lämpöisellä saippua vedellä ja auto kiiltää taas.
0 0 0
Tekniikka
Patterit loppuun asti
Vielä virtaa! Paljon tehoa tarvitsevista patterikäyttöisistä laitteista ei kannata heittää vielä pattereita pois niiden sammuttua. Meillä ainakin verenpainemittarin ja muiden vastaavien paristot käyttävät vielä seinäkelloa, hiirtä ynnä muita monta kuukautta.
0 0 0
Kauneus ja terveys
Hiero teippiharjalla
Teippiharjarulla toimii myös niskan ja hartioiden hierontarullana. Varsi helpottaa käyttämään sitä yksinkin, jos ei ole kaveria joka hieroo.
0 0 0
Ruoka ja juhlat
Kuori perunat pussiin
Oletko kyllästynyt siihen, että kuorittuasi perunat sinulla on jäljellä kuorien tylsä siivoominen? No, nyt siihen on ratkaisu! Leikkaa pussin pohjaan pieni reikä, että vesi pääsee pussista pois, jos sitä menee sinne. Laita pieni muovipussi toisesta kahvasta kiinni hanaan ja kuori perunat sen päällä niin, että kuoret menevät pussiin. Helppoa, hyödyllistä ja ei tule sotkua. Ei kun kokeilemaan!
0 0 0
Tekniikka
Sammuta modeemi
Sammuta modeemi, kun kukaan ei käytä nettiä, ainakin yöksi ja työ- tai koulupäivän ajaksi, säästät sähköä!
0 0 0
Kodinhoito
Tuoksusieni vessaan
Ekologisempi vaihtoehto kalliille kylpyhuone- tai wc-raikastimelle on, kun ostat mieleisesi tuoksusaippuan. Laita altaan reunalle nurinpäin pieni patasieni, saippua siihen päälle ja kostutat saippuaa silloin tällöin, (jos käytät nestesaippuaa). Samalla tuoksusienellä voit puhdistaa myös altaan. Siistiä ja halpaa.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle