K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 45330 niksiä!
Pukeutuminen
Kuumepotilaan asu
Flunssakausi on pahimmillaan. Kuumetta potiessa ylle kannattaa valita tekninen urheilukerrasto. Se lämmittää kun kuume nousee, mutta hengittää ja poistaa nihkeyden kun kuume laskee.
1 1 0
Tekniikka
Pelikonsolin viilennys
Pelikonsolin viilennys jalat
Asettele pelikonsolin alle neljä tyhjää tuikkukynttilän kuorta, yksi jokaisen kulman alle. Näin pelikonsoli ei ylikuumene pidemmänkään pelituokion aikana, kun viilennys toimii kunnolla.
0 0 0
Ruoka ja juhlat
Munateline
Munateline
Keitetty kananmuna kuuluu pinaattikeittoon, mutta työpaikan jääkaapissa on vaarana, että herkku pyörii ulos ja rikkoutuu ennen lounasaikaa. Liu'uta valmisruokapakkauksen suojapahvi pois ja leikkaa pahviin ristiviillot. Laita pahvi takaisin paikoilleen, nosta ristiviilloista muodostuneet pahviläpät ylös ja aseta kananmuna läppien keskelle telineeseen. Eipä vieri enää karkuun.
4 6 0
Kodinhoito
Siivouskäsine mikrokuituliinasta
Luutukäsine
Keittiönkaapinovet -ja laatikostot, joissa on pitkät vetimet, on hankala puhdistaa tahroista. Taita tavallinen neliönmuotoinen pieni mikrokuituliina kaksinkerroin ja laita kätesi sen sisään. Sido liinan ja ranteen ympärille hiuslenkki tai kuminauha. Näin luutu pysyy näppärästi kädessä, kuten hanska ja liinaa aina uudelleen taittelemalla, siitä löytyy kahdeksan puhdasta puolta, joilla pinttyneitä tahroja voi puunata.
2 3 0
Kauneus ja terveys
Pekan parranajopussi
Pidempää partaa ajaessa sujauta pää toisesta muovipussin kantoreiästä, jolloin pussi roikkuu kaulasta leuan alla. Partakarvat tippuvat ajaessa suoraan pussiin, eivätkä jää lavuaariin tai lattialle pyörimään.
1 1 0
Ruoka ja juhlat
Hyödylliset pääsiäiskoristeet
Pääsiäiseksi ostan runsaasti sitruunoita pöydän koristeeksi. Juhlan jälkeen pakastan sitruunamehun ja käytän tarvittaessa. Kauneus ja hyöty samalla kertaa.
0 1 0
Lemmikit
Koiralle heijastin
Koirille kun on hankala keksiä heijastimia näin syksyaikaan, kun illat pimenevät, ja kun omat koirat eivät ole mitään valjaskoiria, niin äppäränä tyttönä ompelin koiran lempipalloon heijastinkangastaja ja johan näkyy.
0 0 0
Pukeutuminen
Nupukkinahkakengistä tahrat pois
Jos nupukkunahkaisissa kengissäsi on likatahroja, voit helposti kumittaa ne pois tavallisella kumilla.
0 2 0
Ruoka ja juhlat
Ruodot pois savukalasta
Käytän tällaista itse valmistamaani ruodonpoistajaveistä kypsän kalan, erityisesti pienehköjen savukalojen perkaamiseksi ruodottomaksi palasiksi jääkaappiin odottamaaan syömistä. Olen teroittanut leveähkön veitsen vastakkaisen puolen ja siihen olen pienoisporan katkaisulaikalla tehnyt 0,5mm leveitä leikkauksia, joihin ruodot tarttuvat. Tätä veistäni olen käyttänyt, kun olen savustuksen jälkeen perannut ahvenia, siikoja ja kuhia ruodottomiksi paloiksi. Veitseni avulla saan kylkiruodot ja erityisesti kyljen keskiviivassa olevat lyhyet piikkirivistöt poistettua, mikä on nähtävillä videon lopulla.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle