K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 55731 niksiä!
Sähkön säästöä pienistä teoists
Laita seuraavana päivänä käyttämäsi pakastettu ruoka-aine sulamaan yön yli jääkaappiin. Jääkaappi pysyy kylmänä ja sähköä säästyy!
0 1 0
Hävikin vähentäminen
Laita jääkaapin oveen lista, johon merkitset aina hävikkiin menevät elintarvikkeet ja ruuat. Näin pystyt seuraamaan, mitkä tuotteet eivät keittiössäsi tule käyttöön ja voit muutta omia ostotottumuksia. Tästä voi myös tehdä hauskan pelin, yritä saatko ensi kuussa listalle vähemmän tuotteita!
0 1 0
Sähkön säästöä talvipakkasilla
Laske pakkaspäivänä putkessa seisonut vesi hanasta pakkasen kestävään kulhoon. Nosta se ulos ja anna jäätyä. Nosta jäätynyt kulho jääkaappiin. Pitää jääkaapin viileämpänä ja säästää näin sähköä. Samaa vettä voi käyttää useamman kerran.
0 2 0
Pitkien hiusten vettä säästävä pesu
Pitkät hiukset voi pestä myös näin, jolloin säästyy yksi huuhtelukerta: Kastele ensin hiukset. Levitä hoitoaine latvoihin. Levitä shampoo hiusten tyveen ja vaahdota. Huuhtele hiukset.
0 1 0
Säästä sähköä, käytä mikroa ruuanlaitossa
Käytä uunin ja lieden sijasta mikroaaltouunia ja säästä sähköä. Mikro kuluttaa sähköä huomattavasti vähemmän kuin uuni ja liesi. Mikrossa valmistuu monia ruokia aivan hekessä esimerkiksi munakas, kala (leivinpaperiin käärittynä), uuniperuna jne.
1 2 0
Vähemmän vettä suihkussa
Suihkussa irrota yläpidike kokonaan pois jolloin shampoonlaiton aikaan suihku tulee varmasti sammutettua kun kädet ei riitä sekä pesuun että suihkun pitämiseen. Vettä säästyy ja myös sähköä, mikäli sähkö sen lämmittää.
1 0 0
Lämmitykseen energiansäästöä
Kun olet tehnyt ruokaa uunissa, sammuta uuni mutta jätä uunin luukku auki, näin saat hukkalämmön hyötykäyttöön.
0 0 0
Kuumemmat löylyt katonrajassa
Kuumemmat löylyt katonrajassa
Kipakampien löylyjen ystävä saunoo energiaa säästäen korokkeella lähempänä katonrajaa. Tällöin riittää maltillisempikin saunanlämmitys.
2 2 0
Kertakäyttöinen take away -muki?
Usein huoltoasemien kertakäyttöiset take away mukit on vahvaa materiaalia ja kestävät useamman kuin yhden kahvihetken. Samainen muki on toiminut metsäretkillä ja ajanut asiansa retken ajan. Lopuksi mukin on voinut polttaa nuotiossa.
0 4 0
Harsosta "talouspaperi"
Saumuroi vanhat vauvan harsot tai pyyhkeet talouspaperin kokoisiksi paloiksi, laita puhtaat rievut koriin lähelle ruokapöytää. Siitä on näppärä ottaa pienen tai isommankin nenän, suun tai vaikka lattiankin pyyhintään. Likainen riepu pyykkikoriin ja pesu muun 60° pyykin seassa. Ympäristö ja rahapussi kiittää kun talouspaperia ei tarvi enää kaupasta kantaa!
0 1 0
Hevi-pussi leipäpussista
Ota oma tyhjä leipäpussi mukaan kauppaan, kun ostat hevituotteita. Muovia säästyy ja luonto kiittää.
0 0 0
Pizzaleikkuri purkin kannesta
Pizzaleikkuri
Säilykepurkin kannesta saa mainion pizzaleikkurin pienellä vaivannäöllä, kun pullonavaajaa ei enää tarvitse, ja maailma pelastuu. Kierrätys kunniaan.
1 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös