K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46326 niksiä!
Jätekamppeista nenäliinoiksi!
Jätekamppeista nenäliinoiksi!
Vanhat hyväkuntoiset t-paidat ja vastaavat kannattaa tietysti kierrättää niille tarkoitetuissa keräyspisteissä. Mutta mitä tehdä vähän rispaantuneille ja ei-kierrätyskelpoisille paidoille ja muillekin puuvillatekstiileille? Ota sakset käteen ja leikkaa ne noin 10*10 cm paloiksi, ja käytä vaikka nenäliinoina tai johonkin muuhun pyyhintään. Parempi sekin kuin suoraan vaan nakata mäkeen!
1 4 0
Ekologinen lahjapaketti
Ekologinen lahjapaketti
Ompele vanhoista jouluverhoista tai pöytäliinoista pusseja, nauhat vaikka silkkinauhasta. Näin säästyt jouluaaton paperiroskalta ja muovinaruilta, kun samoja pakettipusseja voit käyttää vuodesta toiseen. Vanhat kankaat tai kukkaverhot toimivat myös synttärilahjan paketoimisessa.
0 4 0
Lahjapaperi piirustuksista
Lahjapaperi
Kääri lahjat lasten piirustuksiin. Ei tarvitse aina ostaa lahjapaperia. Pääset samalla eroon lukuisista piirustuksista. Lapset mielellään luovuttavat omia töitään lahjapaketointiin ja lahjan saaja ilahtuu! Kuvassa isänpäivälahja käärittynä pojan piirustukseen!
0 1 0
Puolita pahvilautanen
Puolita pahvilautanen
Roskaa syntyy liikaa. Pahvilautasen voi kätevästi puolittaa, jos kaksi henkilöä syö täytekakkupalaa. Kummallekin tulee oma persoonallinen pahvilautanen
1 1 0
Hyödynnä kissanhiekkapelletit
Hyödynnä kissanhiekkapelletit
Siirryin kissoillamme käyttämään kissanhiekan sijaan puupellettiä. Tavallinen lämmityspelletti on edullista. Ja kun lämmitän puuhellaa tai takkaa, poltan kuivat pelletit ja kakkapapanat niissä paperiin käärittynä.
0 0 0
Ekoteko paperipussilla
Kerää kartongin keräykseen sopivat maitotölkit ynnä muut pakkaukset litistettyinä paperipussiin ja vie kartonginkerysastiaan koko pussi. Pussi on juuri sopivan kokoinen työntää aukosta sisään.
0 6 0
Sukkapuikko kynttiläputsarina
Sukkapuikko
Sukkapuikko on todella kätevä väline, kun poistaa loppuun palaneen metallisen tuikun reunoilta jäljelle jääneet steariinit. Ei mene kauaa ja tuikkukupit saa putsattuna kierrätykseen. Älä käytä liikaa voimaa, että puikko ei tule ohuesta metallista läpi.
0 1 0
Koirakin kierrättää
Aiemmin veimme kaiken kierrätettävän jätteen yhdellä kertaa ja se vaati autoreissun. Nykyisin otan yhden kassin kerralla ja kävelen koiran kanssa kierrätyspisteelle. Minä ja koira saamme liikuntaa eikä jätenyssäköitä kerry kotiin liikaa. Lisäksi valitsen kaupassa mahdollisimman ekologisen pakkauksen, jotta jätemäärä pienenee.
1 5 0
Lenkkarit työkengiksi
Lenkkarit on parhaimmat työkengät mitä tiedän. Ei haittaa, jos ne ovat juoksemiseen ja lenkkeilyyn liian kuluneet. Töihin ne ovat mainiot ja muotoutuneet jalkoihimme.
0 1 0
Kierrätä kauniisti
Kierrätä kauniisti
Ostin kaksi Pirkka-kestokassia ja leikkasin toisen niistä keskeltä kantokahvojen välistä kahtia. Käänsin kahtia leikatun kassin päädyt vastakkain ja teippasin ne kevyesti läpinäkyvällä teipillä yhteen. Leikkasin puolikkaiden pohjalle sopivan kokoiset pahvit tukemaan pohjaa. Laitoin yhteen teipatun kassin ehjän kassin sisään ja teippasin sen vielä reunoista yhteen. Laitoin lokeroihin vielä käytetyt muovikassit, niin itse kassi pysyy puhtaana. Näin sain sisustukseeni sopivan kierrätyspisteen lehdille, muoville jne.
1 1 0
Kuivuri keittiöpaperirullasta
Kuivuri
Oli tarve saada mintun oksia kuivumaan ilmavasti. Katse osui tyhjään keittiöpaperirullaan. Ei muuta kuin saksimaan siihen muutamia reikiä joka puolelle ja sitten mintun oksat sisään rei’istä. Sitten narulla laitoin verhotangon päähän kuivumaan.
0 2 0
Pakkauslaatikolle uusi elämä
Pakkaslaatikolle uusi elämä
Monet pakkauslaatikot ovat käänneltävissä, kun ne irrottelee taitoksistaan niin, että tekstit tulevat sisäpuolelle. Saat hyvän ja siistin laatikon vaikka postipaketille tai vain kodin tavaroiden varastointiin.
0 3 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle