K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47815 niksiä!
Itäneen sipulin uusi elämä
Älä heitä itänyttä ja pehmentynyttä sipulia biojätteeseen, vaan laita se kukkaruukkuun mullan pinnalle ja kastele säännöllisesti. Sipuli kasvattaa jonkun ajan kuluessa pitkän vihreän varsiston, jota voit käyttää ruohosipulin tapaan yrttinä. Sama multa käy useamman sipulin kasvattamiseen.
0 2 0
Puhdista lavuaari kananmunien keitinvedellä
Kun keität kananmunia, kaada kuuma (ei kiehuva) keitinvesi wc:n lavuaariin. Lisää veteen ruokasoodaa tai etikkaa, mikä auttaa avaamaan tukkeumat. Anna veden vaikuttaa putkistossa, äläkä valuta muuta vettä heti päälle.
0 0 0
Pesänrakennustarpeita linnuille
Pesänrakennustarpeita linnuille
Pesää rakentaessaan linnut hakevat pehmeitä ja lämpöisiä materiaaleja rakennusten lämmöneristeistä. Laita koiran turkista harjaamasi karvat tyhjään avokado tai sipuliverkkoon ja ripusta verkko puuhun. Verkosta linnut saavat tarvitsemansa pehmikkeet pesäänsä ja rakennusten eristeet jäävät rauhaan. Olen huomannut myös lintujen pesivän pönttöihin, jonka lähellä on pesätarpeita helposti saatavilla.
0 1 0
Vihreä tuparilahja
Tuparilahja
Pidä aina vesilasissa muutamaa pistokasta juurtumassa. Se näyttää kauniilta, ja sinulla on aina valmiiksi juurrutettu pistokas ex tempore juhliin lahjaksi.
0 0 0
Ekologisempi kirjojen päällystäminen
Koulu alkoi ja kirjat pitäisi päällystää. Muovin käyttöä pitäisi vähentää mutta kirjat ja vihkot kokevat edelleen kovia repussa. Ratkaise ongelma päällystämällä vain kirjojen ja vihkojen reunat! Kontaktimuovirulla riittää pidempään ja vähennät muovin kulutusta mutta oppimateriaali pysyy liki yhtä hyvässä kunnossa kuin päällystämällä ne kokonaan. Lisäksi säästyt verenpaineen nousulta kun ei tarvitse tasoitella ilmakuplia!
1 3 0
Säästä kestokansi
Säästä kestokansi
Useissa kermaviili-, creme fraiche-, jogurttipurkeissa ym. on läpinäkyvä muovikansi. Säästä muutama kansi uusiokäyttöön. Ostoksilla ollessasi voit huoletta ostaa vähämuovisempia ja edullisempia tuotteita.
1 3 0
Etikkaliemet hyötykäyttöön
Viemärit puhdistuvat ympäristöystävällisesti soodalla ja etikalla. Kun kurkkupurkki tai muu etikkasäilyke on tyhjä, kaada liemi soodan päälle viemäriin vaahtoamaan. Tätä voi toistaa usein niin ei pääse viemäri tukkeutumaan.
0 2 0
Aina kylmä vesi
Joissain taloissa saa harmillisen kauan odottaa välillä kylmää vettä hanasta. Ei hätää! Ota kurkkupastilli, esim. Vicks Blue suuhun niin saa olla vaikka lämmintä vettä, koska suussa tuntuu kylmältä kuitenkin! Myös ekoteko koska vettä ei kulu turhaan odottaen kylmää hanasta.
0 0 0
Yrttiteen jämät hyötykäyttöön
Jos tuli hutiostos yrttiteen kohdalla, sen voi hyödyntää jalkakylpyveteen. Hauduta pari teepussia tai vähän teenlehtiä ensin kuumassa vedessä ja laita sen jälkeen vatiin karkeaa merisuolaa ja tee. Lisää vatiin vettä niin,että siitä tulee sopivan lämpöistä. Sitten vaan jalat sinne ja rentoudu.
2 6 0
Vessapaperin hylsyt
Vessapaperin hylsyt
Ovatko tyhjät vessapaperirullien hylsyt tilaa vievä ongelma kylppärin roskiksessa? Taita hylsy pituussuunnassa kahtia ja työnnä uusi hylsy sen päälle. Taita nämä edelleen pituussuunnassa kahtia ja työnnä kolmas hylsy näiden päälle, ja niin edelleen. Päällekäin mahtuu hyvin 11-12 hylsyä. Tuloksena on tiivis paketti, joka on helppo heittää uuniin tai kierrätysjätteisiin, jolloin tiivis paketti säästää jätekuljetuskustannuksia ja ympäristöä.
1 14 0
Vähennä muovikelmun käyttöä
Viipaloitua tomaattia ei tarvitse peittää muovikelmulla jääkaappiin laitettaessa, kun kaivat kaapista kannellisen sokerikon ja laitat tomaattiviipaleet siihen. Sokerikko on kivan näköinen tarjoiluastiana, eikä jää tyhjänpantiksi kaappiin ja muovin käyttö vähenee jälleen.
8 8 0
Kesäiset ötökät takaisin ulos
Kesäiset ötökät takaisin ulos
Kesällä saattavat ötökät eksyä sisälle. Paperin sijaan ne voi houkutella tyhjän herneen palon sisään ja äkkiä kuoret kiinni. Näin ötökkä on myös helppo saada ulos asti, eikä se pääse paperilta liukumaan pois.
6 3 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle