K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47038 niksiä!
Muutto
Muutto
Näin vältät muutossa ylimääräisiä roskia ja samalla pakkaat pyyhkeet, kun pakkaat helposti särkyvät astiat. Ota puhtaat käsi-ja keittiöpyyhkeet ja aseta astioihin. Ei tule sanomalehdistä roskaa ja kuplamuovia ei tarvita.
1 10 0
Jätelajittelu väreittäin
Lajittele muovijätteet ja sekajäte erivärisiin pusseihin, niin lapsetkin osaavat laittaa roskat oikeaan astiaan jätepisteessä.
0 3 0
Karkkipussista suojaruukku
Karkkipussista suojaruukku
Käytä tyhjentynyt karkkipussi suojaruukkuna kukkien taimikasvatuksessa, kun kylvät ne maitopurkkiin tai muuhun kierrätysastiaan. Kuvassa iso Marianne-pussi, sopii hyvin litran maitopurkin suojaksi.
0 0 0
Linnun pesätarpeet
Kerää pyykinkuivausrummun siivilästä nukka talteen ja vie se pihalle näin keväällä, linnut hakee pesätarpeiksi.
3 3 0
Maitopurkit hyötykäyttöön
Maitopurkit hyötykäyttöön
Käytän erikokoisia maitopurkkeja kukkien taimikasvatukseen. Kylvän siemenet katkaistuun litran maitotölkkiin, johon teen reikiä pohjaan. Tämän purkin laitan isompaan 1,75 litran maitotölkkiin, minkä olen katkaissut samankorkuiseksi. Pienemmästä tölkistä valuva ylimääräinen vesi jää isompaan tölkkiin. Jos haluaa,voi isomman tölkin vaikka päällystää tapetilla tai dc-fixillä.
0 3 0
Aasialainen kukkakeppi
Aasialainen kukkakeppi
Jos syöt sushin tai muun aasialaisen ruokasi kertakäyttöpuikoilla, ota ne käytön jälkeen mukaasi roskiksen asemesta. Pienille taimille tai matalille kukille niistä saa napakoita tukia.
0 2 0
Muovin kierrätys
Muovin kierrätys
Ohuiden muovikääreiden kuivatus onnistuu helposti, kun ottaa verhokiskoilta muutaman klipsin ja ripustaa ne kuivauskaapin alaosaan. Huuhtelun jälkeen muovit on helppo ripustaa näihin kuivamaan ja sitten kierrättää!
4 15 0
Meloonikomposti
Meloonikomposti
Tykkäätkö syödä meloonin suoraan lusikalla kuoresta? Älä heitä jäljelle jäävää kuorikippoa heti pois vaan odota, että se täytyy biojätteestä. Paljon parempi vaihtoehto kuin kaupan biohajoavat pussit, jotka eivät maadu tarpeeksi nopeasti ja joista irtoaa mikromuovia.
0 1 0
Hedelmäverkkoa kevään istutuksiin
Hedelmäverkkoa kevään istutuksiin
Hedelmien verkkopussi käy istutusten avuksi, kun taitat verkon muoviruukun pohjalle ja kaadat päälle ohuesti kevytsoraa tai mursketta. Multa pysyy ruukussa, eikä valu aluslautaselle.
0 2 0
Vessapaperin hylsystä pelikortit
Vessapaperi hylsy peli kortit
Kuvassa vessapaperin hylsyistä tehdyt pelikortit. Yhdestä hylsystä saa neljä pelikorttia.
2 1 0
Kestokassi helposti vanhasta topista
Kestokassi helposti vanhasta topista
Saat helposti uuden kestokassin ompelemalla topin alareunan kiinni. Ja tyylin voi vaihtaa asusteen mukaan. PS. laitan tämän uudestaan, kun en saanut edelliseen toista kuvaa
0 2 0
Kätevä kastelukannu
Pienestä muovipullosta saa helposti kätevän kastelukannun esimerkiksi rairuohon kasteluun. Täytä pullo vedellä ja laita korkki kiinni. Lopuksi tee korkkiin nuppineulaulla muutamia reikiä ja valmista tuli! Kierrätä pullo käytön jälkeen.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle