K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47431 niksiä!
Auton keskikulutus oletusnäytöksi
Nykyauton mittariin saa eri näyttöjä. Laita oletusnäytöksi polttoaineen keskikulutus sadalla kilometrillä. Säästät polttoainetta, kun seuraat kulutusta ajaessasi. Nopeutesi laskee automaattisesti huippuarvoista ja ajo muuttuu ekologisemmaksi. Et enää kaahaile, etkä tee turhia ohituksia. Palkkioksi säästät heti selvää rahaa.
0 0 0
Ampiaisenkarkotin
Ampiaisenkarkotin
Jos huoneeseen lentää avoimesta ikkunasta ampiainen, sulje huoneen ovi ja heitä ovenraosta sisään suodatinpussista muotoiltu valepesä. Sen huomatessaan ampiainen lentää välittömästi ulos ikkunasta.
1 0 0
Pyykinhuuhteluaineeksi etikka
Etikka on erinomainen huuhteluaine pyykillesi, poistaa samalla pesuainejäämät pyykistäsi ja pesukoneestasi. Laita pari korkillista tavallista etikkaa pesukoneen huuhteluainelokeroon. Markkinoilla myydään kallista pyykkietikkaa, mutta tavallinen etikka ajaa saman asian.
0 1 0
Älä hävitä miesten kauluspaitoja
Leikkaa hihansaumasta hihat pois, jolloin saat siitä uuden, vilpoisen kesäpaidan ja vaaleaa ei ötökätkään himoitse.
0 0 0
Kätevän kokoinen pyykinpesuaineannostelija
Sukkahousuja ynnä muuta pikkupyykkiä pestessä kannattaa hyödyntää tyhjäksi jäänyt nestesaippuan pumppupullo. Täytä pullo nestemäisellä pyykinpesuaineella, niin saat kätevän kokoisen käsinpesuannostelijan pikkupyykillesi - pesuainettakaan ei hulahda näin kerrallaan liikaa.
0 1 0
Ruokahävikki pois
Jäävätkö hetken mielijohteessa ostetut salsat tai rahkat kerta maistamisen jälkeen jääkaappiin vanhenemaan ja ruokahävikki harmittaa? Kirjoita purkkeihin tussilla hinta, jonka näet aina kun avaat jääkaapin. Lopulta päiväys on mennyt ja se 4 EURON rahka laitetaan roskiin. Mutta seuraavan kerran kaupassa harkitsetkin kaksi kertaa, ennen kuin ostat vastaavaa.
0 1 0
Suunta pois byrokratiasta
Kelan päätöksissä on mukana määrämittaiset ohjeet valituksien lähettämiseen. Ohjeet vievät vain sivun toisen puolen. Hae verkosta läheisen viher- tai metsäalueen kartta normaalissa suunnistusmittakaavassa ja tulosta se kääntöpuolelle. Nappaa mukaan kompassi, unohda byrokratia ja viilenny loppupäivä metsässä!
0 0 0
Kylmägeeliä hyttyskarkotteeksi
Kylmägeeliä voi käyttää muutenkin kuin lihashoitoon. Mäkärät, hyttyset ja jopa hirvikärpäset pysyvät kauempana, kun laittaa mentholintuoksuista geeliä iholle. Auttaa myös kutiaviin pistoihin ja puremiin. Ekoihmiset voivat käyttää arhoa eli vesiheinää.
1 0 0
Paistinpannuille suojapussi
Messuilta ja muista tilaisuuksista saa nykyään kankaisia kantopusseja, joita ei voi käyttää kauppakassina pienen koon vuoksi. Kuitenkin ne ovat hyvää materiaalia. Käytän niitä paistinpannujen säilytyspusseina; yksi pannu per pussi ja pannuja voi sitten säilyttää kaapissa päällekkäin kolhiintumatta.
1 4 0
Pyykkiteline verkonselvityksen apuna
Kalamiehille tai -naisille pyörivästä pyykinkuivaustelineestä saa hyvän verkkojen selvityspaikan. Laita koukut tankojen päihin ja ripusta verkot telineeseen. Pystyputkea voi joutua vähän jatkamaan, etteivät verkot loju maassa. Helppoa selvittämistä, pyöritä vain telinettä!
0 1 0
Jääkairasta kompostin möyhennin
Vanhasta tai käyttämättömäksi jääneestä jääkairasta saa hyvän kompostin sekoittajan. Poista terä, ettei riko kompostoria ja se on valmis. On paljon kevyempi homma kuin lapiointi. Kaira käy myös perunamaalle.
0 1 0
Merkkitikut kasvimaalle vaivatta
Keväällä katkon kovat, paljaat talventörröttäjistä jääneet varret, esimerkiksi puutarhavadelman kuolleet varret ovat hyviä. Katkon ne käsin sopivan pituisiksi. Sitten ujutan tekemäni lapun tai siemenpussin tikun varteen tarpeeksi alas, ettei tuuli vie mennessään. Useimmat näistä talventörröttäjien varsista eivät edes maadu vaan voit käyttää niitä aina uudelleen vuosi vuodelta.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle