K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46664 niksiä!
Munankuorien polttaminen
Jos sinulla on tulisija, toimi munien kanssa näin: laita rikotun munan kuoret takaisin kennoonsa. Kun kaikki munat on käytetty vie kenno tulisijaan sytykkeeksi odottamaan seuraavaa polttoa. Vähennät roskan määrää ja kuorien käsittely on siistiä. Kun ripottelet tuhkan maahan tulevat kuoret käytetyiksi maanparannukseen.
0 1 0
Kerrosvati kattilankansista
Kolmikerrostarjoiluvati
Kattiloiden lasikannet jäävät kaappiin pyörimään, kun kasarista jättää aika? Kierrätä kannet kolmikerrostarjoiluvadiksi purkamalla kansista ainakin nupit ja halutessasi myös metallireunat. Askartelukaupan valmiilla pidikkeellä kokoat kansista persoonallisen kolmikerroksisen tarjoiluvadin kahvipöytään. Kansissa on reiätkin jo valmiina oikeassa kohdassa. Alimman kannen alle voi ruuvata laakean purkinkannen korokkeeksi.
2 4 0
Viemärin suojaverkko
Viemärin ritilän alle asennettavaa suojaverkkoa voit käyttää pidempään kun otat sen välillä pois ja annat kuivua. Hiukset ym lähtevät silloin siitä helposti irti. Huuhtelun jälkeen voit asettaa sen takaisin. Säästät ympäristön lisäksi rahaa.
0 1 0
Kuoret kätevästi roskikseen
Pakkaa juurekset kaupassa biohajoavaan pussiin. Kun kuorit juurekset, saat kerättyä kuoret kätevästi biopussiin, jossa ne saa helposti ja siististi heitettyä vielä biojätteisiin.
0 1 0
Kahvia ekologisemmin
Keitä aamulla termoskannuun sen verran kahvia kuin aiot päivän mittaan nauttia. Säästöä kertyy suodatinpusseista, sähköstä, ajankäytöstä jne. Ja kahvinjuonti pysyy kohtuudessa.
0 1 0
Kynäpussi työpöydälle
Kynäpussi
Onko sinulla ankea työpiste? Tee ekologinen ja piristävä kynäteline kauniista teepussista! Teippaa esimerkiksi kalenterin kylkeen.
0 1 0
Épäonnistuneet valokuvat korteiksi
Siivoa valokuvasi ja ota talteen epäonnistuneet, huonot tai vanhat, ja käytä ne uudelleen postikortteina.
2 7 0
Lumiharja sählymailasta
Älä heitä katkennutta sählymailaa pois, vaan käytä siitä hyvä kädensija ja se osa vartta, mikä on ehjää. Sahaa katkennut pää sahalla suoraan poikki ja laita auton lumiharja teipillä tai sopivilla ruuveilla kiinni mailan varteen.
2 4 0
Kalsareiden kierrätys
Kalsareiden kierrätys
Meinasitko heittää reikiintyneet kalsarit roskiin? Kalsareiden vyötärökuminauhasta saa oivan hikipannan otsalle. Ja ei kun vain lenkille!
4 3 0
Sekajäte vähenee
Sekajäte vähenee.
Nykyään kun muovit kerätään erikseen, sekajätettä tulee niin vähän, että se mahtuu parin päivän välein vaihdettavaan leipäpussiin. Laita sekajäteroskis pieneen purkkiin tai ruukkuun. Jätepussirullalle tai kaupan muovikasseille ei ole enää juuri tarvetta!
0 0 0
Vanhan kalenterin uusiokäyttö
Tykkäsitkö vanhasta kalenteristasi? Sen voit pitää käytössä seuraavinakin vuosina, kun leikkaat vaikkapa lehtien ilmaiskalentereista päivyriosat ja liimaat viime vuoden päälle. Näin saat uudestaan ihailla vanhaa kalenterasi.
0 4 0
Siemenkota jauhelihapakkauksesta
Siemenkota
Kahdesta jauhelihapakkauksesta saa kestävän siementen syöttökodan pikkulinnuille. Läpinäkyvuus auttaa lentäjiä havaitsemaan kohteen helposti. Laita pakkausten päihin pienet reiät ohuen rautalangan tai narun pujottamiseksi läpi.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle