K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 45541 niksiä!
Munakenno dippialustana
Tarjoile lastenkutsuilla sipsit kuuden munan munakennon kansiosasta. Jokainen pikkuvieras voi täyttää kennonsa mieleisillään sipseillä. Sipseistä imeytyy kennoon rasvaa, jonka jälkeen se toimii entistäkin parempana sytykkeenä.
0 0 0
Mattopussit kiertoon
Mattojen kuljetuspusseista saa käteviä roskapusseja leikkaamalla pussin pienempiin osiin ja sitomalla toisen pään.
0 0 0
Hammasharjan suoja
Hammarharjan suoja
Tee Kinder-munan yllätyskuoresta hammasharjan suoja matkalle.
1 2 0
Kukkaruukku kahvikannusta
Kahvinkeitin pettää, kannu jää ehjäksi. Kirppareilla niitä löytyy runsaasti. Siitäpä ruukku orkidealle. Kauniskin, ja kahva helpottaa kasteluveden pois kaatamista.
0 1 0
Säästä nestesaippuaa
Säästä nestesaippuaa
Pumppaako nestesaippuan pumppu liikaa saippuaa? Kieritä pumpunvarteen kumilenkki. Näin pumppua painettaessa saippuaa tulee vähemmän ja säästät rahaa ja luontoa.
0 1 0
Pussilakana uusiksi
Kun pussilakana kuluu yläpäästä puhki, ratko se auki ja ompele alapää kiinni. Ei tarvitse heti olla uusia ostamassa.
1 1 0
Eläinkippo
Kesällä eläimillä, kuten siileillä ja oravilla, on kuuma ja he tarvitsevat juotavaa. Samaan aikaan muovijätettä puskee joka paikasta esiin. Kannattaa pestä muovipakkaus, jossa on vaikka ollut viinirypäleitä, ja tehdä siitä eläimille kätevä juomakaukalo.
0 0 0
Lasipurkki kiertoon
Lasipurkki kiertoon
Kiinnitä kansi kolmella ruuvilla hyllyn alareunaan ja kierrä purkki kiinni.
0 1 0
Helle ja pakastin
Helleniksi
Tukalalla helteellä on ekologista yhdistää pakastimen sulatus ja asunnon viilennys asettamalla tuuletin avoimen pakastimen eteen ja jättämällä pakastimen hyllyille asetetut uunipellit täyttämättä ennen operaatiota lämpimällä vedellä.
0 0 0
Kurkkupurkin jämät
Maustekurkkupurkkeihin ja vastaaviin jää yleensä mausteita, pieniä kurkunpaloja ja muuta mitä et saa syötyä. Älä kaada purkin sisältöä suoraan viemäriin, vaan aseta kahvinkeittimen suodatinsuppilo tiskialtaaseen, kun siellä on vielä aamukahvin porot. Kaada kurkkupurkin neste kahvinporoihin, neste menee läpi ja kiintoaineet saat kahvinporojen kanssa laittaa bioastiaan. Ei tukkeudu hajulukko eikä kuormitu vedenpuhdistamot.
0 2 0
Muovipussi-kotelo
Ota sopiva pahvilaatikko, esimerkiksi kenkälaatikko. Leikkaa päälle pieni nyrkin kokoinen aukko ja jätä etuosa laatikosta puoliksi avoimeksi. Verhoile halutessasi. Kääri muovipussi spiraalille ja solmi pikaisesti. Laita kuiva muovisykkyrä aukosta sisään ja lähtiessäsi on helppo ottaa isosta luukusta kolikon painoinen pussi vaikka taskuun.
0 2 0
Valumaton biojätepussi
Valuuko biojätepussi keräysastian pohjalle täyttyessään? Voit kiinnittää pussin suun jäteastian ympärille klipsillä kiinni niin, että sen suuaukko kiristyy, ja näin ongelma ratkeaa ja kierrättäminen on helpompaa!
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle