K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 45989 niksiä!
Sateenvarjosta sadeviitaksi
Liian usein sateenvarjon tekniikka pettää itse kankaan säilyessä ehjänä. Mitä tehdä siis varjolle tai pikemminkin kankaalle? Ota kangas talteen ja laajenna keskellä olevaa pientä reikää. Saat näin näppärästi lapselle sadeviitan lempisateenvarjosi väreissä. Samalla tulet erotelleeksi kankaan metallisesta ruodosta, jolloin ruoto kelpaa metallinkeräykseen. Ja kangas lumppuihin, jos se ei sadeviitaksi asti jalostu.
0 0 0
Muovit kierrätyskuntoon
Kierrätykseen laitettavan muovijätteen tulisi olla puhdasta, mutta puhtaalla vedellä pesu kumoaa kierrätyksen tuomaa hyötyä. Käytä muovipurkkien huuhtomiseen tiskauksesta jäänyttä vettä kun varsinaiset tiskit ovat jo pesty.
0 0 0
Leipähävikki nollaan
Viimeisetkin leivänpalat -vaikka jo vähän kuivahtaneetkin- tulevat taatusti syödyiksi, kun voitelet ja päällystät ne valmiiksi isolle lautaselle kelmun alle ja nostat jääkaappiin. Päällystämiseen käy juuston ja kinkun ohella majoneesin, vihannesten tai hedelmien jämät, jotka muuten uhkaavat jäädä käyttämättä. Leipään saa samalla uusia makuyhdistelmä.
0 0 0
Leipäpussit käyttöön
Käytetyt tyhjät leipäpussit saa taiteltua todella pieniksi kolmioksi ja niitä kannattaa pitää jokaisen takin taskussa. Koskaan ei tiedä, milloin niitä tarvitsee. Käteviä pienten roskien keräilyyn lenkkipolulla, tyhjien pullojen varalta ja autossakin on aina tarvista pienelle roskikselle.
0 0 0
Kierrätysoppia
Lapset oppivat kierrättämään, kun kaikelle on oma paikkansa, joka myös samalla kertoo mitä kierrätetään. Esimerkiksi lasijätteet isoon lasipurkkiin, metallit vanhaan kattilaan, pahvit pahvilaatikkoon.
0 0 0
Ei mustia jätesäkkejä
Laita peräkärryn pohjalle iso muovipeite ja levitä sellainen myös nurmikolle, ja haravoi sen päälle lehdet ja kippaa kuorma suoraan peräkärryyn. Vältät turhaa pussittamista, eikä tule muovijätettä. Helppo purkaa kaatopaikalla kuorma.
0 0 0
Uusiokäyttöä
Uusiokäyttöä
Lasipulloja kantaessa on hyvä suojata pullo pullosuojalla. Älä osta muovista pullosuojusta, sillä saat sellaisen ilmaiseksi, kun ostat sipuleita. Osa sipuleista pakataan sukkamaiseen putkiloon, leikkaa vain päädyt pois.
0 0 0
Unohtunut pyykkikassi vai ei sittenkään?
Unohtuiko reissulle ottaa mukaan pyykkikassi? Käytetystä t-paidasta tai housuista saat kätevän pyykkikassin, kun laitat käytetyt vaatteet vain sisälle. Kotona helppo heittää kaikki vaan suoraan pyykkiin, ja luontokin kiittää, kun jää jälleen yksi muovikassi käyttämättä!
0 0 0
Patterit hylsyyn
Tyhjästä talouspaperihylsystä saa kätevän paristojen keräysputkilon, kun teippaat pohjan teipillä umpinaiseksi. Vähän tilaa vievän pötkön voi säilyttää astiakaapissa, ja sen täyttyessä saa kierrätettyä samalla hylsyn ja paristot kiertätyspisteessä.
2 6 0
Iloa silmälle kierrättämällä
Iloa silmälle.
Älä laita parvekekuķkien multia roskikseen. Paranna niillä vaikka kerrostalon pihanurmikkoa.
0 0 0
Älä heitä hukkaan kastikeöljyä
Älä heitä hukkaan kastikeöljyä
Pirkka salaattijuustokuutioissa on kastikkeena paljon maustettua öljyä. Älä heitä hukkaan tuota maustettua öljyä, sillä voit käyttää sitä moneen ruokaan, kuten laatikkoruokiin, pizzapohjiin, soijarouheen turvotukseen, sämpylätaikinoihin ja muihin.
0 2 0
Hedelmäpuille tukinarut
Erinomaista tukinarua hedelmäpuille on vanhoista esim. puuvillaisista lakanoista revitty matonkude. Eipä hierrä eikä hankaa.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle