K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 56084 niksiä!
pussi pussista
pussi pussista
Multapusseista saa leikattua hyviä kahvallisia kantokasseja kasveille. Kestävät paremmin kuin kauppojen paperipussit (jotka nykyisin useissa kaupoissa maksavatkin). Isoimpiin multapusseihin sopivat puutarhajätteet. Pusseja voi käyttää monta kertaa, kun ovat niin kestäviäkin.
0 0 0
Munankuoret kompostiin
Kananmunan kuorien kompostoiminen on hankalaa: kokonaiset kuoret eivät maadu kompostissa hyvin ja munankuorien rikkominen biojäteastiaan on sotkuista ja kuoret teräviä käsissä. Revi palanen sanomalehtipaperista tai talouspaperista ja kääri biojätteeseen menevät kuoret paperiin ja murskaa kuoret paperin sisään. Näin saat siististi ja näppärästi kuoret kompostointiin ja hienonnetut kuoret maatuvat joutuisasti.
0 0 0
Nipsut hyötykäyttöön
Nipsut hyötykäyttöön
Onko sukankuivausteline tullut tiensä päähän? Ota nipsut irti ja käytä niitä pussinsulkijoina.
0 0 0
Kynttiläsiivu sytykkeeksi
Vuole kynttilästä ohut siivu veitsellä, juustohöylällä tai vaikka kynnellä ja laia se sytykkeeksi takkaan. Jos sanomalehtiä on saatavilla, repäise sivusta pala ja laita kynttilänsiivu sisälle. Jämäkynttilät tulevat loppuun käytettyä.
0 0 0
Kierrätysruukku
Kierrätysruukku
Muovisista 1 kg:n hillo- ja jogurttiämpäreistä saa sopivan kokoisen istutusruukun taimille. Poraa 7-9 reikää pohjaan ja istuta esim. chilintaimi ruukkuun. Aluslautasena toimii kansi.
0 1 0
Sukilla pyyhkii
Sukilla pyyhkii
Laita käyttökelvottomat puhtaat sukat lattialastan molempiin päihin,kiinnitä pyykkipojalla ja pyyhi pölyt lattiasta.
0 0 0
Kierrätysvaasi
Jos olet aikeissa ostaa ystävällesi leikkokukkia, mutta et ole varma onko hänellä sopivaa maljakkoa, tee sellainen maito- tai mehutölkistä. Leikkaa yläosa pois ja koristele tölkki haluamallasi tavalla, esim. kauniilla paperilla tai kankaalla. Tee kukista hieno asetelma vaasiin. Kukkien lakastuttua ystävä voi viedä tölkin kierrätykseen ja koristeet asiaankuuluviin keräysastioihin.
2 0 0
Korkit kukkaruukkuun
Korkkiniksi kukkaruukkuun
Pahvitölkkien muovikorkkeja voi kierrättää laittamalla korkkeja kukkaruukun alle niin, että ruukun ja alusvadin väliin jää ilmarako. Näin ruukku ei homehdu alaosasta, ja korkkien kohoraidat kuljettavat vadille valunutta vettä takaisin ruukkuun. 5-6 korkkia pitää ruukun tukevasti vadilla, eikä kasvi kärsi ylikastelusta, kun ruukun pohja kuivahtaa kastelujen välillä.
3 0 0
Hyötypussi
Hyödynnä wc- ja talouspaperirullapakkausten muovipussi vessan roskikseen. Muovipussi istuu täydellisesti pienempään roskakoriin, kun avaat pakkauksen siististi päädystä leikkaamalla.
0 1 0
Juoma-automaatti
Hanaviinipakkauksesta saa kätevän mukaanotettavan mehu- tai vesikanisterin, joka täytetään hanan alla olevan tuloaukon kautta.
0 0 0
Foliot kiertoon
Foliot kiertoon
Jogurtti- ja viilipurkkien alumiinikannet voi kierrättää näppärästi. Rullaa ne ja tiputa alumiinisen juomatölkkiin.
0 3 0
Biojäte talteen
Et tarvitse biojätteelle omaa astiaa. Laita biojätepussi sekajätepussin sisään toiselle sivulle. Biojätteistä mahdollisesti vuotava neste jää sekajätteen sekaan ja säästyt näin biojäteastian pesemiseltä. Sitten vain jätepisteellä heität ensin biojätepussin omaan säiliöönsä ja sen jälkeen sekajätepussin omaansa.
0 3 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös