K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 52927 niksiä!
Kesä fakiirina
Askartele polkupyörän talvirenkaista piikkimattoja näin kevään tullen.
0 0 0
Muovilusikasta taimikyltti
Joissain vanukas- ja rahkapurkeissa on mukana lusikka. Ota lusikat talteen ja käytä taimikyltteinä taimien kasvatuksessa. Nimi vaan tussilla lusikkaan.
0 1 0
Parittomat sukat hyödyksi muutossa
Muuttamisessa ja pakkaamisessa kannattas hyödyntää sukat, miksei ne parittomatkin - et tarvitse kuplamuovia tai muuta ylimääräistä pakkausmateriaalia astioihin, kun suojautat sukan nopeasti mukien ja muiden särkyvien astioiden ympärille.
0 0 0
Halvat versot
Halvat versot
Liota tavallisia kuivattuja herneitä pari tuntia vedessä ja kylvä multaan. Viikossa saat reilusti herneenversoja todella edullisesti.
0 3 0
Ullakkokärpästen pyydys
Ullakkokärpästen pyydys.
Ullakkokärpäset saa pyydystettyä helposti laittamalla vesiastian ikkunalle, reuna lasiin kiinni. Astiaan vettä pohjalle, veteen sekoitettu astianpesuainetta ja sokeria. Kärpäset tippuvat astiaan ja jäävät veden pinnalle kellumaan, josta ne on helppo kaataa ne pois.
0 2 0
Kädet kuiviksi, allas puhtaaksi
Kun kuivaat keittiössä kätesi paperipyyhkeeseen, pyöräytä sen jälkeen allas puhtaaksi.
0 3 0
Kuiva biojätepussi
Kaupassa laitan hedelmät ja vihannekset biohajoavaan pussiin. Myöhemmin niitä voi käyttää biojätepusseina, kun laittaa kaksi pussia päällekäin. Silppuan munakennot astiaan, josta ensin otan palasia pussin pohjalle. Kuivamuonakaapin vanhaksi menneet ovat toisessa astiassa, josta otan tarvittaessa kauhallisen, jos jäte on märkää. Kahvin suodatinpussia pidän kulhossa päivän, ennen kuin laitan sen biojätteeseen. Näin biojätepussi pysyy kuivana, eikä hajoa.
0 0 0
Foliokääreet uudelleen käyttöön
Suklaalevyistä jää aina foliota. Ota ne talteen esimerkiksi ruuan säilyttämistä varten.
1 1 0
Kylvöalusta maitotölkistä
Kylvöalusta maitotölkistä
Pese tölkki ja leikkaa se pituussuunnassa kahtia. Taita suukäännös sisään. Kiinnitä parilla niitillä. Laita alustaan multaa ja vaikka samettiruusun siemeniä.
0 0 0
Saippuan alusta
Käytetyistä kännykän taustasuojakuorista saa sopivan alustan palasaippualle lavuaarin reunalle.
0 1 0
Kaktukset kahvikuppeihin
Matalat, leveät, iloisenväriset teekuppini olivat juuri sopivan kokoiset ja pirteät ruukunsuojukset pikkuisille kaktuksilleni kukkapöydälle. Niiden alle laitoin vielä pitkulaisen, kapeahkon tarjoilulautasen.
4 4 0
Makkarapaketti ruukun alle
Kukka alunen
Makkarapaketista saa hyvän alusen kukkaruukulle. Kun makkara loppuu, niin poista kansi ja leikkaa ylimääräinen ruma reuna pois.
3 7 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös