K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 54392 niksiä!
Uusi käyttötarkoitus muistilapputelineelle
Uusi käyttötarkoitus muistilapputelineelle
Uusiokäytä muistilapputeline ekologisen saippua-, sampoo- tai hoitoainepalan ilmavaan säilytykseen.
1 0 0
Jämäkahvista maittavaa juomaa
Kun keität kahvia, niin joka kerta ei tarvitse uutta suodatinpussia eikä täyttä määrää uusia poroja. Lisäät vain entisten porojen päälle pienen määrän uusia poroja. Näin voit käyttää yhden suodatinpussin 5-6 kertaa, ja porojakin tulee käytettyä paljon vähemmän.
2 2 0
Apua paleluun
Palelun hoitamiseksi ota kuuman suihkun sijasta ilmakylpy hiustenkuivaajalla. Pidä vaatteet päällä. Energiaa säästyy, ja lämmitysteho on sama.
0 0 0
Huuhdo huonekasvit hyvinvoiviksi
Kastele huonekasveja pahvikierrätyksern menevien maito- ja piimäpurkkien huuhdevedellä. Näyttää tekevän kasveille hyvää pikku tilkka kalsiumia.
0 0 0
Kumilenkkejä polkupyörän sisuskumista
Kumilenkkejä polkupyörän sisuskumista
Kotitaloudessa tarvitaan sulkijoita, esim, kahvipaketin sulkemiseen. Jos joudut vaihtamaan paikkaamismiskelvottoman polkupyörän sisuskumin, säästä rikkoutunut kumi ja leikkaa siitä lenkkejä. Niitä voit käyttää avattujen pussien sulkemiseen.
0 2 0
Pakasteet jääkaappiin
Sulata pakasteet jääkaapissa. Toimivat kylmäkalleina, joten säästät sähköä.
0 4 0
Kirjemuistivihko
Kun saat kirjeitä, älä heitä kirjekuoria pois. Kun sinulla on tarpeeksi kirjekuoria, nido ne yhteen. Nyt sinulla on kätevä muistivihko.
1 0 0
Astianpesuaine
Olen nyt testannut useita kertoja astioiden pesua niin, että annostelen täyteen astianpesukoneeseen neljäsosan pesuainetta eli huomattavasti valmistajan suositusta vähemmän. Tuloksena on edelleen täysin puhdasta jälkeä. Eli jos purkissa lukee n. 50 pesukertaa, minä pesen n. 200 pesukertaa!
3 1 0
Maskit pölyräteiksi
Maskeja voi pestä viisikin kertaa. Sen jälkeen ne voi vielä käyttää pölyrätteinä.
0 1 0
Rikkinäiset sukat hyötykäyttöön
Sukat menee rikki useimmin teräosasta. Leikkaa varret ja sujauttaa ne ranteiden kohdalle niin, että leveämpi osa tulee puseron päälle. Sitten vain takki päälle. Tuuli ei pääse puhaltamaan hihasta sisään.
2 0 0
Biojätteen kuivatus
Biojätepussi tuppaa kastumaan ja vuotamaan läpi, jos on märkää biojätettä. Auttaa, kun pussin pohjalle laittaa puupellettiä tai vastaava, joka imee nesteen.
0 2 0
Tummuneet metallikorvakorut näteiksi
Jos metalliset korvakorusi ovat tummuneet rumiksi, älä ihmeessä heitä niitä pois. Kynsilakalla saat niistä taas käyttökelpoiset. Leikittele väreillä tai värjää vaatteisiin sopivilla sävyillä. Poistokoreista kynsilakkoja löytyy edullisesti (usein myös veikeitä värejä!)
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös