K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 51334 niksiä!
Ekokuivuri
Ekokuivuri
Monipuolinen kuivuri syntyy monitoimilaatikosta ja grillitikuista.
0 2 0
Näppylähanskat huopakaton huoltoon
Kääri kuluneet näppylähanskat mytyksi näppylät pintapuolelle. Näin voit jatkaa näppylähanskojen käyttöikää ja saat oivan, kulutusta kestävän ja tekokkaan apuvälineen sammaleen irrotukseen huopakatolta.
0 0 0
Patterit pulloon
Patterit kannattaa kerätä isoon 5 tai 10 litran lähdevesipulloon. Sinne mahtuu suurin osa pattereista aina napista 9 voltin paristoon. Sitten vain pullo keräyspisteeseen kätevästi kahvasta kantaen.
0 1 0
Vuoat kiertoon
Voliovuoka
Miksi heittäisit maksalaatikkovuoan roskiin, kun voit käyttää sen uudelleen pesun jälkeen? Joulu tekee taas tuloaan, ja porkkana- ja lanttulaatikot yms. ovat pian ajankohtaisia.
0 2 0
Kasvomaskit hedelmäpussiin
Verkkokaupasta ruokaa tilattaessa hedelmät ja vihannekset pakataan pieniin muovipusseihin. Ne voi hyötykäyttää kasvomaskien säilytyksessä ja hävittämisessä: leveästä suuaukosta on helppo sujauttaa likainen maski pussiin. Solmittavassa pussissa maskit säilyvät eristyksissä pesuun asti. Toimii tietysti myös kertakäyttöisille maskeille.
0 0 0
Puolukkapoimurille varsi
Puolukkapoimurille varsi
Rikkoutunut rikkalapion varsi toimii marjapoimurin vartena.
2 0 0
Leikkuulauta purkista
Leikkaa maito- tai mehupurkki auki ✂️. Saat toimivan leikkuulaudan joko yhdeksi kerraksi (liha tms) tai pidemmäksi aikaa (leipä tms.) Alustan päällä voi myös leipoa pienempiä leivonnaisia.
0 0 0
Hedelmät samassa pussissa
Keittiön hedelmäpussitulvaa voi hillitä jo kaupassa. Punnitse eri hedelmät erikseen, laita ne samaan pussiin ja lopuksi pussin päälle etiketit vierekkäin.
0 0 0
Ilmaista kylmäenergiaa
Jäädytä pakkasella vettä kylmäkalleissa tai muissa muoviastioissa parvekkeella ja siirrä jäätyneet astiat jääkaappiin. Näin säästät sähköä. Myös pakasteet kannattaa talvella jäädyttää ulkona ennen pakastimeen laittamista.
1 3 0
Ekologinen eväspussi
Ekologinen eväspussi
Pakastuspussit loppu ja muovirasiat hukassa? Pitkästä patonkipussista saa kolme eväspussia teippaamalla pohjat kiinni.
0 1 0
Saippuateline silikonikuoresta
Saippuateline silikonikuoresta
Älä heitä vanhoja kännykän silikonisuojakuoria roskiin, vaan tee niistä saippuateline. Tee muutama reikä tai viilto taustaan jotta vesi valuu pois. Laita kuori lavuaarin reunalle sisäpuoli alaspäin.
1 4 0
Pesuainepussi sukkahousuista
Käytä ohutta nilkkasukkaa tai leikkaa sukkahousuista terä irti ja laita sinne pyykinpesujauhetta, mutta älä tee solmua. Sukka toimii pesupallon tapaan, mutta se ei ei kolise koneessa.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös