K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47732 niksiä!
Yrttiteen jämät hyötykäyttöön
Jos tuli hutiostos yrttiteen kohdalla, sen voi hyödyntää jalkakylpyveteen. Hauduta pari teepussia tai vähän teenlehtiä ensin kuumassa vedessä ja laita sen jälkeen vatiin karkeaa merisuolaa ja tee. Lisää vatiin vettä niin,että siitä tulee sopivan lämpöistä. Sitten vaan jalat sinne ja rentoudu.
2 4 0
Vessapaperin hylsyt
Vessapaperin hylsyt
Ovatko tyhjät vessapaperirullien hylsyt tilaa vievä ongelma kylppärin roskiksessa? Taita hylsy pituussuunnassa kahtia ja työnnä uusi hylsy sen päälle. Taita nämä edelleen pituussuunnassa kahtia ja työnnä kolmas hylsy näiden päälle, ja niin edelleen. Päällekäin mahtuu hyvin 11-12 hylsyä. Tuloksena on tiivis paketti, joka on helppo heittää uuniin tai kierrätysjätteisiin, jolloin tiivis paketti säästää jätekuljetuskustannuksia ja ympäristöä.
1 11 0
Vähennä muovikelmun käyttöä
Viipaloitua tomaattia ei tarvitse peittää muovikelmulla jääkaappiin laitettaessa, kun kaivat kaapista kannellisen sokerikon ja laitat tomaattiviipaleet siihen. Sokerikko on kivan näköinen tarjoiluastiana, eikä jää tyhjänpantiksi kaappiin ja muovin käyttö vähenee jälleen.
7 7 0
Kesäiset ötökät takaisin ulos
Kesäiset ötökät takaisin ulos
Kesällä saattavat ötökät eksyä sisälle. Paperin sijaan ne voi houkutella tyhjän herneen palon sisään ja äkkiä kuoret kiinni. Näin ötökkä on myös helppo saada ulos asti, eikä se pääse paperilta liukumaan pois.
6 3 0
Halvempaa tupperia
Halvempaa tupperia
Vanhoista purkkarasioista saa oivia pieniä rasioita eväiden säilytykseen ja kuljetukseen. Siihen voi laittaa esimerkiksi pähkinöitä tai eväsleipien välissä väljähtäviä kurkkuja. Voit napata raikkaat kurkuviipaleet helposti, kun ne leipäsi väliin haluat.
0 0 0
Mehumaijan mäskistä herkullista kuitujauhoa
Levitä mehumaijan mäski uunin pellille ja jätä aluksi vaikka yöksi saunan jälkilämpöön kuivumaan. Kuivata mäskiä kuivurissa tai 50 asteisessa uunissa luukku raollaan, kunnes mäski on ihan kuivaa. Jauha kuivunut seos sellaisessa teholeikkurissa, jossa voi jauhaa esimerkiksi kahvin papuja tai kuivaa leipää, ja kaada jauhettu seos siivilään, jos haluat siemenet pois. Saat erittäin hyvää, itsetehtyä kuitua aineksista, jotka useimmiten menevät jätteeksi.
2 5 0
Herkullinen marjamousse mehumaijamäskistä
Herkullinen marjamousse mehumaijamäskistä
Kun olet höyrystänyt mehun mehumaijalla, anna marjamäskin, joka sisältää kaiken marjassa olevan kuidun, jäähtyä. Ota suurin metallisiivilä ja siihen sopiva kattila. Laita mäskiä vähän kerrallaan siivilään ja "paseeraa" mäski läpi siivilästä. Saat aivan ihanaa, herkullista moussea, jota voi käyttää jugurtissa, rahkassa, aamupuurossa ja kääretorttujen ja kakkujen täytteenä.
1 6 0
Juoma-allas linnuille
Juoma-allas linnuille
Löysin vanhoja vateja, jotka olivat reunasta säröillä. Kietaisin toisen vadin pitsiliinan kannattelemaksi ja mukaan pari kristallia koristeeksi. Lintuallas oli sitten helppo s-koukulla ripustaa puun oksaan. Toisen altaan tein takapihalle ripustaen sen vanhoihin virkattuihin lakanapitsisuikaleihin.
0 0 0
Marjapensaan kastelu fiksusti
Marjapensaan kastelu
Marjapensaiden kastelu vie paljon vettä letkulla pintaan kastelulla. Laita puutarhaletkun päähän 50 cm x 10 mm metalliputki, ja paina juuristoon. Kaikki vesi menee oikeaan paikkaan ja ei tarvi kauan kastella
0 3 0
Kirsikan kivi
Näin poistat kirsikoiden kivet helposti ja näppärästi: Ota kirsikka ja tartu kärkipihdeillä kirsikan kiveen kantapuolen aukosta ja vedä ulos.
0 0 0
Festarirannekkeen loppusijoitus
Festarirannekkeen loppusijoitus
Oletko miettinyt mitä festarirannekkeille voisi tehdä, kun hubailuviikonloppu on takana? Sen sijaan, että heität sen roskikseen, tee siitä kirjanmerkki. Leikkaa irti muovimötikkä ja tadaa, kirjanmerkki on valmis!
0 0 0
Tuet herneille
Tuet herneille
Älä heitä rikkoutuneita, muovisia kasvien seinäritilöitä pois. Saat niistä mainiot tuet hernepenkkiin, reiätkin ovat valmiina, joihin saa pujotettua esim. leikattua nauhaa sukkahousuista tai vaan narua. Ristikkäin aseteltuna eivät tarvitse nauhaa ja kestävät vuodesta toiseen käyttökelpoisina.
1 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle