K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 53836 niksiä!
Patterit pois
Ota kellosta patterit pois, jos olet pitemmän aikaa pois kotoa. Rahaa säästyy ja luonto kiittää.
1 1 0
Mustikkaa käsissä?
Mustikka lähtee käsistä etikalla.
0 1 0
Syömäpuikot kukkakepeiksi
Kävitkö hakemassa sushia mukaan ravintolasta ja sait kertakäyttöiset syömäpuikot mukaan? Syömäpuikkoja ei kannata heittää roskiin sillä ne käyvät erinomaisesti kukkakepeiksi kasveille tukevuutensa ansiosta.
0 1 0
Jälkiruokakulho
Jälkiruokakulho
Foliovuokapaketin yli jäävästä kannesta voit taite(i)lla jälkiruoka-astian, johon mahtuu esim. annos mustikoita ja tilkka vaniljakiisseliä tai jogurttia.
0 0 0
Silmälasien korjaus pussinsulkijalla
Silmälasien korjaus pussinsulkijalla
Jos silmälasiesi nenätyyny irtoaa eikä optikkoa ole lähellä, voit korjata sen näppärästi muotoilemalla leipäpussin sulkijasta sopivan lieriön, jonka pujotat nenätyynyn tilalle. Toimii, vaikka pidemmässäkin käytössä.
1 3 0
Vedet talteen kesähelteillä
Monilla on nykyisin kotonaan asuntoa viilentävä ilmastointilaite. Normaalisti laite haihduttaa ilmasta keräämänsä kosteuden, mutta kun siihen asettaa mukana tulleen veden poistoletkun ja kerää vedet ämpäriin, siitä saa erinomaista kasteluvettä kasveille. Varo kuitenkin, ettei ämpäri tulvi yli!
0 1 0
Pussit hyötykäyttöön
Kun ostat WC-papruja, jätä niiden pakkauspussi allaskaappiin odottamaan ja käytä se vessan roskiksen pussina!
0 1 0
Uusiokäyttö laatikoille
Uusiokäyttö laatikoille
Leipomoiden pienet pahvilaatikot kannattaa säästää ja kerätä niihin esim. metallikeräykseen tai lasikeräykseen meneviä roskia.
0 4 0
Vaahtotiskiaineen täyttö
Kun olet käyttänyt Fairy-vaahtopullon loppuun, osta uusi tavallinen Fairy. Täytä vaahtopullosta viidesosa Fairyllä ja loppu vedellä. Kestää ja kestää, toimii hyvin.
0 3 0
Kebabfolio hyötykäyttöön
Kebabfolio hyötykäyttöön
Kun seuraavan kerran haet noutokebabia, älä heitä pakkauksen ympärille käärittyä foliota roskiin. Kiehauta kattilassa vettä, suikaloi folio kiehuvaan veteen ja heitä ruokailuhopeat ja -alpakat folioiden sekaan kymmeneksi minuutiksi. Näin kiillotat arvokalusi helposti ja ympäristöä säästäen.
0 1 0
Printtien värit takaisin
Vaatteiden värit takaisin
Lastenvaatteiden printtikuvat haalistuvat ajan myötä. Tekstiilitussien avulla saat väritettyä vaatteiden kuvat takaisin näkyviin! Värien vahvistamisen myötä vaatteet näyttävät taas melkein uusilta. Toimii myös aikuisten vaatteissa!
0 2 0
Hyttysverkon paikkaus
Hyttysverkon paikkaus
Linnut nokkivat joskus ikkunoiden hyttysverkkoon pieniä reikiä. Voit paikata pienen tai miksei isommankin reiän laittamalla sen ympärille pikaliimaa ja sopivan kokoisen paikan kankaasta tai verkosta. Näin ei tarvitse vaihtaa koko verkkoa. Saat hauskan näköisen hyttysverkon, kun paikka palat ovat erivärisiä.
3 4 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös