K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 59759 niksiä!
Jänistuhojen estäminen
Verkot eivät estä jäniksiä ja rusakoita syömästä puutarhasta puita. Kasta pahvin palanen venetervaan ja ripusta puun oksaan roikkumaan. Muuta ei tarvita! Jänis haistaa jo kaukaa ettei puu ole syötävä. Toiminut jo vuosien ajan.
1 1 0
Biojäte siististi astiaan
Bio siististi
Paperipussia käytettäessä biojätteen lajitteluun pussin suun ohi tahtoo mennä osa. Voit leikata muovisesta kukkaruukusta pohjan pois ja työntää sen pussin suun sisään, niin roskat menevät oikeaan osoitteeseen.
0 1 0
Eristä kylmyyttä matoilla
Huonelämpötilan alentamiseen totuttelu on helpompaa, jos jalat pysyy lämpimänä. Levitä lattialle runsaasti mattoja eristämään lattian alta tulevaa kylmyyttä. Villamatot ovat parhaita eristäjiä. Villasukkiakun voi pukea useammat päällekkäin.
0 1 0
Tuhkasta hiilet talteen
Tuhkasta hiilet polttoon
Puulämmiteisistä uuneista tulee tuhkaa. Sekaan jää jonkinverran myös hiiliä. Tuhkasta kannattaa seuloa hiilet erilleen ja käyttää ne seuraavassa lämmityksessä.
0 0 0
Kännykkä lämmittämään
Onko vilu iltaisin vällyjen alla? Laita latautumassa oleva kännykkä peiton alle latautumisen ajaksi tai pitele sitä käsissäsi.
1 0 0
Havuja hammasväleihin
Kuivat männynneulaset ovat oivia hammastikkuja. Kanta edellä leveät hammasvälit, kärjellä kapeat rakoset. Hyvästi kalliit ja kaukaa tuodut hammastikut!
1 0 0
Kätevä parsinsieni
Onko villasukka puhki tai lempipaidassa reikä, mutta et omista parsinsientä? Jättis-tuutin suojakuvusta saat kätevän parsinavustimen, ja parsimisen jälkeen voit syödä palkkioksi sen jätskin!
0 0 0
Riittoisampi talouspaperi
Repäise talouspaperiarkkeja useita päällekkäin ja leikkaa nippu neljään osaan. Pinoa palat ja aseta sopivaan astiaan. Käytä nenäliinoina, tahrojen poistoon, kuivaamiseen, vauvan hoitoon. Näin säästyy paperia huomattavasti.
0 0 0
Säilytä vanhat silmälasinkehykset
Silmälasinkehykset talteen
Kannattaa säästää vanhat silmälasit, kun hankkii uudet trendikkäät. Muutamien vuosien päästä vanhat sangat ovat taas muodikkaat. Sitten voit vaihdattaa vanhoihin sankoihin uudet, sopivat linssit. Tulee paljon edullisemmaksi kuin koko lasien uusiminen.
0 0 0
Paristojen teippaaminen sarjatyönä
Sarjatyö
Jos on päässyt unohtumaan paljon paristoja teippaamatta. Levitä pitkä teippi pöydälle, kiinnitä paristot siihen ja taita teippi napojen yli. Leikkaa irti saksilla. Saat nopeasti monta tehtyä.
0 0 0
Talipalloteline pullosta
Talipalloteline pullosta
Leikkaa muovipullo keskeltä poikki saksilla. Pullon yläosan voit laittaa pois, sitä et tarvitse. Leikkaa alaosaan haluamasi kokoinen "ikkuna". Tee neulalla reikiä yläreunaan ja kiinnitä niihin narut. Voit myös reunustaa ikkunat langalla, jotta linnuilla on helpompi istua ikkunan reunalla syömässä.
0 0 0
Hävikki-laskuri
Hävikin vähentäminen minimiin on nyt trendikästä ja ennenkaikkea ekologista. Monet meistä ajattelevat, että minun keittiöstä ei synny hävikkiruokaa. Mutta useimmiten sitä vain muodostuu. Kirjaa hävikki ylös joko paperille tai digitaalisesti ja näin sinun on helppo seurata, minkä verran ruokahävikkiä todellisuudessa tulee. Ja aina kun hävikki on pienentynyt per kk niin voit palkita itsesi jollain sinua miellyttävällä tavalla.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää
Niksien etusivulle Nuoli ylös