K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 49835 niksiä!
Päättelyneulalle suoja
Neula mukana
Laita päättelyneula kukkatuppiloon, niin löydät sen sukkakorista helposti.
0 4 0
Sadevaatteet uusiokäyttöön
Sadevaatteet uusiokäyttöön
Vanhoista toimettomista sadevaatteista saa hyvät polvi- tai istuinsuojat puutarhaan. Lahkeet toimivat yhden tai kahden polven alusena ja etu- ja takaosa taas suurempana suojana esim. istumiseen. Ompele vain toinen puoli kiinni, niin saat vaihdettua täytteitä. Täytteiksi sopivat esimerkiksi vanhat vaatteet.
0 2 0
Kestävät villasukat
Villasukat
Villasukissa on mukava tepastella sisällä, mutta kantapäät reikiintyvät nopeasti. Kudo varsi yhdellä värillä, kantapää (tuplana) kahdella ja terä toisella värillä. Kestää puolta pidempään ja näyttää hauskalta.
0 2 0
Pätkäisitkö liikaa?
Liian lyhyiden kukkavarsien pelastus
Jos leikkasit kukkien varret liian lyhyiksi, täytä maljakon pohja puhtailla koristekivillä ja laita kukat lepäämään kivien päälle.
3 14 0
Munan puhallus
Munan puhallus
Korkkiruuvi on oiva ja neulaa tukevampi apuväline munien puhalluksessa. Paina vain kierreruuvilla siistit reiät kananmunan kuoreen. Niitä on myös helppo suurentaa tarvittaessa.
1 2 0
Kääntövarsisukkien varren kääntäminen
Kääntövarsisukat varren kääntäminen
Käännä varren yläosa neuleen sisäpuolelle ja siitä edelleen puikkojen välistä ympäri. Näin sinulla on varsi oikeinpäin kantapään neulomista varten, eikä joustinneuleen suuntaa tarvitse välillä vaihtaa.
1 0 0
Teline hammastahnalle
Teline pepsodentille
Putkilo pysyy pystyssä, kun askartelet sille pienen telineen.
0 1 0
Kierrätyskylpytakki
Kierrätys kylpytakki
Hyödynnä vanhat pyyhkeet ja tee niistä kylpytakki. Myös käytöstä poistetut pellavapyyhkeet tai pöytäliinat sopivat takin materiaaliksi.
1 2 0
Virkkuukoukut mausteputkeen
Säilytä virkkuukoukkuja ja lyhyempiä (15 cm) puikkojan tyhjässä kardemummaputkilossa. On näppärä reissussakin.
0 0 0
Pakkassään puhelinpussit
Pakkassään puhelinpussit
Löytyykö kaapeistasi kasapäin vanhoja tai pieniä lapasia? Voit tehdä niistä lämpimiä pussukoita puhelimille, jotka tuppaavat sammumaan pakkasessa. Leikkaa peukalon kohta irti ja ompele se napin kera lapasen päähän.
0 1 0
Kätevät pussukat
Kätevät pussukat
Ulkoiluhousujen lahkeista saat kivat ja siistit pussukat ompelemalla vain alasauman. Vuori ja kiristysnauhat ovat jo valmiina.
1 2 0
Raanukassi
Vanhasta kapeasta raanusta saa lujan ja kestävän kassin, kun taitat raanun ja ompelet käsin pykäpistoilla laidat kiinni. Voit tehdä hihnan vanhasta nahkavyöstä. Jos raanu on turhan pitkä, taita yläreuna ulos tai sisään.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle