K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 50958 niksiä!
Viestilappuja joulukalenteriin
Paras joulukalenteri vuodesta toiseen on ristipistotyöni, johon olen tehnyt ristipistoin numerot 1-24. Jokaisen numeron kohdalle on ommeltu pieni punainen muovirengas. Näihin renkaisiin voi laittaa viestilappuja esim. "Kierrä käy kurkkaa eteisen nurkkaa" tai "Yllätys ei löydy purkista, vaan tuolin alle kurkista" jne. Perheenjäsenet saavat vuoropäivinä etsiä pienen yllätyksen.
12 26 0
Vyö olisi, vyötäröä ei
Vyö olisi, vyötäröä ei
Kuuluuko kesämekkoosi vyö? Jos vyötärö on kateissa, eikä vyölle ole käyttöä, päällystä hiuspanta vyöllä. Näin saat kauniin pannan sävy sävyyn mekkosi kanssa.
0 2 0
Silmäneulat magneettinauhaan
Silmäneulat magneettinauhaan
Kiinnitä pahvinpalaan tai vastaavaan taustalevyyn itsekiinnittyvää magneettilistaa. Tässä neulalevyssä säilyy kätevästi suurikin määrä neuloja. Magneetin avulla on myös kätevä noukkia pudonneet neulat lattialta.
0 1 0
Imukuppi tennispallosta
Jos haluat imukupin, leikkaa tennispallo kahtia. Paina sitten puolikasta esim. jääkaapin oveen, ja näin sinulla on hyvä ja toimiva imukuppi.
1 0 0
Kaava-arkista lahjapaperia
Ota talteen käsityölehdistä sinulle tarpeeton ompelumallien kaava-arkki. Saat persoonallisia ja suuria kääre- ja lahjapapereita.
0 0 0
Junassa neulominen helpoksi
Junasukat
Käsityöharrastajan suurin ongelma matkustaessa junalla, on langan tippuminen ja likaantuminen. Sujauta lankakerä junassa istumapaikan roskapussiin. Kerä pysyy puhtaana ja pyörii ongelmitta, jos on muistanut ottaa puhtaan pussin.
0 1 0
Ensimmäinen jouluvalmistelu
Neulo jämä villalangan lopuista pieniä pussia ja numeroi ne eri väreillä. Kiinnitä esim. vanhaan kaitaliinaan 24 pussia. Näin on joulukalenteri valmis. Tee vaikka useampi lahjaksi ja täytä yllätyksillä pussit.
0 0 0
Pitoa virkkuukoukkuun
Pitoa virkkuukoukkuun
Virkatessa tavallisella virkkuukoukulla saattaa peukalo ja etusormi hiertyä, käsi hiota ja ote virkkuukoukusta huonontua. Kun laitat kutistesukan virkkuukoukkuun, pito paranee, käsi ei hikoa ja koukusta on mukavampi pitää kiinni!
0 1 0
Leikkisaha
Leikkisaha niksi
Tarvitset vanhan käsisahan kahvan ja maitopurkin. Leikkaa maitopurkin kyljestä sahanterän muotoinen pala ja laita se ruuveilla sahan kahvaan kiinni. Jos terä menee rikki, on helppoa ja halpaa asentaa uusi.
4 0 0
Liian pieni vihjekuva ristikossa
Jos ristikon vihjekuvasta ei meinaa saada selvää, ota siitä valokuva kännykällä ja zoomaa näytöllä suuremmaksi.
0 1 0
Viini- ja kuoharilasipussi
Viini- ja kuohuviinilasipussi
Viinilasi ei meinaa pysyä nurmikolla pystyssä, joten virkkaa lasille pussi ja laita se tuoliin roikkumaan.
2 2 0
Tulitikut jääkaapin oveen
Tulitikut jääkaapin oveen
Liimaa tulitikkurasian pohjaan magneettitarroja, niin rasia pysyy kätevästi magneettina ja aina saatavilla vaikkapa jääkaapin ovessa.
0 4 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös