K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 52558 niksiä!
Villalangat suoriksi
Villalangat suoriksi
Onko kaapissasi itsetehtyjä neuleita, joita et enää käytä? Ota langat uusiokäyttöön purkamalla neuleet. Langasta saat suoran ja lähes uudenveroisen höyryttämällä sen kattilan höyryosassa. Tee langasta löysä vyyhti ja solmi se muutamalla löysällä langalla, jottei vyyhti mene sekaisin. Höyrytä muutama minuutti ja anna kuivua tasolla. Keri kuiva vyyhti löysälle kerälle. Toimii parhaiten villa- ja villasekoitelangoilla.
0 2 0
Neulat rasiaan
Neulaturva
Ompeluneulat mahtuvat hyvin rakkolaastaripakettiin. Paketti pysyy hyvin kiinni ja mahtuu pieneen tilaan.
0 1 0
Sukkapuikot mukaan matkalle
Hammasharjakotelo on kätevä ja kevyt tapa kuljetella sukkapuikkoja mukana matkalla. Jos puikot ovat laukussa irrallaan, ne tahtovat katkeilla ja tulla kassin kankaasta läpi.
0 1 0
Käsinukke uunikintaasta
Uunikinnas toimii hyvin käsinukkena: alempi peukalo-osa on alaleuka, ja muut sormet ohjaavat yläleukaa. Piirrä tussilla hahmolle silmät tai liimaa askarstelusilmät. Halutessasi voit vielä leikata ja liimata punaisesta paperista, pahvista tai kankaasta käsinukelle kielen.
0 0 0
Mittanauha tallessa
Saat kätevän säilytysrasian mittanauhalle pääsiäismunan yllätyslelun muovikotelosta.
0 3 0
Kanta-astujan suoja
Leikkaa sukkahousujen sukkaosasta ohutta nauhaa, keri ja käytä villasukkaa neuloessasi villalangan kaverina kantapääosiossa, joka yleensä reikiytyy käytössä ensiksi.
0 0 0
Kierrätysaskartelua
Kierrätysaskartelua
Leikkaa vanhoista huonokuntoisista lastekirjoista kuvat talteen, näin saat askarreltua helppoja ja ekologisia lasten onnittelukortteja.
4 3 0
Kätevät kärekkäät
Jos varpaita aina eniten paleltaa, neulo vain sukan kärkiosa eli niin sanotut kärekkäät. Laita ne sukan sisään, niin saat tuplalämpimää varpaille.
0 3 0
Kuulakärkikynä toimivaksi
Jos kuulakärkikynäsi jumittuu ristikkoa ratkaistaessa, käännä kynä pystyasennosta vinokulmaan, niin kuula kulkee taas.
0 0 0
Toimivat kosketuslapaset
Toimivat kosketuslapaset
Kun kudot lapaset, tee pieni napinläpireikä etusormea ja peukaloa varten. Etusormen reikä tulee noin 3 cm ennen kavennuksia ja peukalon reikä puoliväliin peukalon sisäpuolelle. Kun selaat kännykkää, ei tarvitse altistaa kylmälle muuta kuin etusormi ja peukalo. Käytä koristekuvioihin hohtolankaa, jolloin sinulla on aina heijastin mukana talviaikaan.
3 5 0
Tyynyliina vartalotyynylle
Vartalotyynylle saa kätevästi kaksi tyynyliinaa vanhasta lasten pussilakanasta. Leikkaa pystysuuntaan kahtia. Ompele vain yksi sivu ja alareunaan kanttinauhasta solmittavat nauhat. Vanha, mukavasti pehmentynyt kangas saa uuden elämän.
1 1 0
DIY langanpujotin
Jos langanpujotinta ei ole, semmoinen valmistuu käden käänteessä siimanpätkästä. Solmi vain siima niin, että siihen muodostuu lenkki. Sitten lenkki neulansilmästä sisään, lanka siimalenkistä läpi ja lopuksi siimalenkki neulansilmästä läpi. Kalastajamieheni keksintö 😁.
1 4 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös