K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46664 niksiä!
Kaavojen säilytys
Säilytä leivin- tai voipaperista leikkaamasi vaate- tai muut kaavat tyhjässä leivin- tai voipaperipakkauksessa. Näin ne pysyvät siisteinä rypistymättä.
0 0 0
Hihaheijastin villalankakerän vyötteeksi
Hihaheijastin villalankakerän vyötteeksi.
Otin käyttöön hihaheijastimen ja laitoin sen lankakerän ympärille. Näin lankakerä pysyy koossa ja lanka juoksee näppärästi lankakerän sisältä. Hihaheijastin tiukkenee sopivasti, kun lankakerä pienenee.
0 1 0
Ruokintateline salaattirasiasta
Ruokintateline kierrättäen
Kertakäyttöisestä salaattirasiasta saa näppärästi tehtyä lintujen ruokintaan sopivan telineen. Pohjaan reikä, ripustuslanka siitä läpi. Siemenet sisään ja kansi päälle. Langalla sitoo tiukasti kiinni ja rasian kylkiin vielä reiät, niin saa linnut vielä siemenetkin rasiasta.
0 4 0
Liimaus-alusta kertakäyttömuovista
Välipalarahka- tai jogurttipurkin käyttämättä jääneestä muovisesta kannesta ja lusikasta saat hyvän liimaustikun ja -alustan lasten askarteluun, muoviroskan jatkokäyttöä.
0 2 0
Satiinikankaasta liukas lakana
Satiinikangas on oiva materiaali, kun haluat tehdä hyvin liukkaan aluslakanan. Tavalliset lakanat on tehty puuvillasta ja ne ovat karheita alustoja. Yöllä asennon vaihto on vaikeaa, muttei satiinilla.
0 1 0
Säilytysboksi
Tyhjiä 4 litran öljymuovikanistereita ei kannata heittää pois. Leikkaa isompi kappale 10 x 15 cm kanisterin etuosasta pois. Jätä kahva kiinni kanisteriin. Puhdista esimerkiksi vanhalla sanomalehdellä öljytipat. Autoilussa syntyy kanisterijätettä silloin tällöin. Näin saat oivallisen varaston kaikelle tarpeelliselle ja kierrätys toimii. Kestävät pitkään.
0 1 0
Joulukalenterista joulu- tai synttärikortteja
Joulukalenterista joulu- tai synttärikortteja
Joulukalenterin kaunis kuosi saa jatkoaikaa, kun leikkaat joulukalenterista luukut ja muita kuvia ja käytät materiaalina itsetehdyissä korteissa. Kuvat voi muotoilla pienten piparkakkumuottien avulla. Numeroidut luukut toimivat sekä joulu- että synttärikorttina.
1 1 0
Mallikerran seuranta
Neuloksen tai virkkauksen mallikerran seuranta on helppoa, kun otat ohjeesta kuvan kännykällä tai tabletilla ja suuremmat kuvan haluamaasi kokoon näytölle. Laita esimerkiksi neulottava tai virkattava rivi näytön alareunaan, niin pysyt oikealla rivillä tehdessäsi työtä. Voit myös laittaa viivottimen meneillä olevaan kohtaan.
2 2 0
Narunpätkät järjestykseen
Laatikoissa ajelehtivat narut ja langat sotkeentuvat helposti toisiinsa. Ota keittiöpaperin tyhjä hylsy ja pyöritä narut sen ympärille. Kätevä säilytystapa, kätevä käyttää.
1 2 0
Liimakippo tuikusta
Käytetty tuikkukippo on juuri sopivankokoinen liimakipoksi pienille askarteluhetkille. Liiman levittämiseen taas pumpulipuikko on edullinen joka taloudesta löytyvä ratkaisu.
2 4 0
Pakettikortit joululahjoihin
Säästä vanhat joulukortit ja muut postikortit. Saat somia pakettikortteja leikkaamalla niistä mukavat, aiheeseen sopivat kuvat omaan lahjaasi.
1 3 0
Glitterkoristeille pitkä elämä
Onko sinulla kaunis talvinen koriste, vaikka ovikranssi, joka on koristeltu kimaltavalla glitterillä? Voit estää kimalteen leviämisen joka paikkaan suihkuttamalla koristeeseen hiuskiinnettä kauttaaltaan. Hiuskiinne kiinnittää glitterin mainiosti, ja pitää koristeen kauniina pitkään. Myöskään turhautuminen ei enää iske, kun siivoaminen helpottuu.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle