K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46868 niksiä!
Purkki tai pullo saippualle
Purkki tai pullo saippualle
Jos sinulla on kaunis purkki tai pullo, pillillä, korkilla tai kannella, ja haluaisit sitä käyttää jatkossakin. Tee siitä saippualle pullo tai purkki. Suurenna pillin reikää tai tee reikä purkin tai pullon kanteen, ja liimaa siihen kaupan nestesaippuapullosta pumppu. Sitten ostat isoissa kannuissa nestesaippuaa ja kaadat siihen.
1 1 0
Huulirasvahävikki
Saat huulirasvan jämät helposti käyttöön vanupuikolla huulirasvapuikon muovikehikon sisältä kaivamalla. Vähennät huulirasvahävikkiä ja pidennät ostoväliä.
0 1 0
Naarmuiset lasit hyötykäytössä
Älä heitä naarmuisia silmälaseja pois käytyäsi optikolla. Säästä vanhat lasit ja käytä keväällä himmentimenä, kun aurinko häikäisee.
0 0 0
Selfie ostoksilla
Silmälasiostoksilla sovita eri kehyksiä, ja ota selfiet eri kehyksien kanssa; voit valita parhaimmat helpommin.
0 0 0
Vanhat konstit käyttöön
Hunajantuottajat tuntevat Venäjän peniisilliinin eli propoliksen. Se on mehiläiskittivahaa, joka suojaa mehiläispesää bakteereilta ja viruksilta. Jos mehiläispesässä on jokin vieras eläin, mehiläiset palsamoivat sen propoliksella niin ettei se koskaan mätäne. Hunajantuottajat myyvät propolista Virossa. Tätä murumaista ainetta liotetaan vedessä tai viinatilkassa. Näin saatu neste käy hyönteisten pistoksiin ja kurlausvetenä tai kurkkuun tiputtamalla parantamaan yskää, käheyttä ja kurkkukipua.
0 0 0
Ulkoilu pakolliseksi vanhusten hoidossa
Viedään asukkaat yksityisten hoivakotien pihoille ja parvekkeille nauttimaan raittiista ilmasta. Se hoituu vähällä vaivalla, kunhan tehdään vanhuksille helpot pukimet. Leikataan saksilla reilu pääntie villavilttiin ja sujautetaan ylle. Viltistä voi leikata hupun erikseen. Vaivatonta käyttää, ja toimii telttana säässä kuin säässä.
0 0 0
Viilennyslakana
Jos helleyönä on liian kuuma nukkua, kastele pussilakana kylmällä vedellä ja laita se peitoksi.
1 0 0
Heijastimella täydellinen nuttura
Heijastimella täydellinen nuttura
Jousiheijastimesta, eli käsivarren ympärille "lätkäistävästä" heijastimesta, saa hyvän hiusvyötteen eli nutturatyökalun. Laita hiukset ponnarille, kääri hiukset latvasta alkaen suorana olevan heijastimen ympärille ja napsauta heijastin kierteelle. Toimii pitkille ja paksuille hiuksille jopa paremmin kuin kaupasta saatavat hiusvyötteet.
2 3 0
Meikkimunan säilytys
Pääsiäinen lähestyy ja kotiin ilmaantuu suklaamunien mukana taas läjä muovisia munankuoria. Meikkimuna säilyy hygieenisenä meikkipussissa, kun säilytät sitä munankuoressa. Tee päätyihin muutama pieni reikä, jotta meikkimuna kuivuu käytön jälkeen.
0 2 0
Unilääkkeen korvike
Jos sinulla on univaikeuksia, ota käyttöösi puhdas sukka, mieluiten tumma ja pehmeä. Aseta sukka kylkimakuulla niin, että sukan kärki jää tyynyn väliin ja sukka varsineen peittää silmät ja korvan. Sukka rentouttaa kasvot ja uni tulee helpommin, eikä sukka hiosta tai kiristä, kuten lentokoneiden silmälaput.
0 1 0
Keppikansalle
Kirjoita matkalaukun osoitelappuun nimesi, lähimmäisesi yhteystiedot sekä mahdolliset sairautesi, kuten diabetes, sydän, muisti. Näillä tiedoilla saat avun nopeammin, mikäli ”väsy” iskee kesken kävelylenkin tai kauppareissun. Kiinnitä lappu keppiin. Keppi kulkee aina varmasti mukanamme, kun taas käsilaukku unohtuu helposti kotiin. Kepin turva moninkertaistuu osoitelapun tietojen kanssa.
1 0 0
Mieskin kaunistautuu
Kynsileikkurilla on kätevä leikata tai siistiä partaa, mutta ennen kaikkea viiksiä.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle