K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 51334 niksiä!
Pyykin lajittelu telineelle
Pyykin voi lajitella koneesta otettaessa kuivaustelineelle jokaiselle perheenjäsenelle omaan osastoonsa. Näin kaappiin siirtäminen sujuu nopeammin, ja esimerkiksi sukat löytävät helpommin oikealle omistajalleen.
1 1 0
Helposti eroon banaanikärpäsistä
Banaanikärpäsen ansa
Unohda kaikki etikka-, sokeri- ja astianpesuainesekoitukset ja osta huomaamaton kärpäspyydys. Laita se sinne, missä kärpäsetkin viihtyvät kuten roskiksen oveen sisäpuolelle.
0 0 0
Vähennä viemärin tukkeutumisen riskiä
WC:ssä ja monissa muissa tiloissa käytetään usein vain kädenlämpöistä vettä. Hanasta ei välttämättä edes tule kiehuvan kuumaa. Saippuaa ja muuta kuonaa kertyy vähitellen vesilukkoon ja putkiin, eikä alhainen lämpötila notkista ja huuhdo sitä viemäriin kunnolla. Kun keität perunoita, kananmunia tms, kaada kiehuva vesi hitaasti pesualtaaseen tai viemäriin. Näin putkiin kertynyt kuona kuumenee ja liukenee veden mukana pois. Säästyy viemärin avaaminen, ja kuumalle vedelle tulee hyötykäyttöä. Viemäri kyllä kestää kiehuvan veden.
0 1 0
Puhalla pölyt pois
Jos haluat pölyt pois lampun päältä ja patterin väleistä, käytä hiustenkuivaajaa.
1 3 0
Märkä sanomalehti
Märkä lehti
Jos sanomalehti on kastunut postilaatikossa, sen saa hiustenkuivaajalla kuivaksi parissa minuutissa.
1 1 0
Roskapusseja jätesäkistä
Voit hyödyntää muuton jälkeen 200 litran jätesäkit keittiön roskiksina. Yhdestä jätesäkistä saa kaksi roskapussia, kun laitat solmun jätesäkin keskelle ja pussin astiaan. Kun roskis täynnä, katkaise solmun alta, niin saat taas uuden roskapussin.
0 2 0
Lakanat kuriin
Kun käytät muotoonommeltua lakanaa, se tahtoo yleensä tulla alta pois, varsinkin jos sattuu olemaan unissaan pyörivää sorttia. Ostin kirpparilta lasten henkselit, joissa oli sellainen muovinen yhdistäjä. Poistin sen ja sain kaksi erillistä joustavaa hihnaa, jotka patjan alle laitettuna pitävät lakanan paikoillaan.
0 3 0
Varakorkki
Olen säilönyt keittiön laatikkoon erikokoisia kierrekorkkeja siltä varalta, että pulloa avatessani korkki putoaa ja vierähtää vaikkapa jääkaapin alle. Kun saan "reservistä" uuden korkin tilalle, ei tarvitse kesken askareiden konttailla lattialla alkuperäistä korkkia etsien.
0 3 0
Nimet lasinalusiin
Tee jokaiselle perheenjäsenelle nimikoitu lasinalunen. Säästätte tiskiä, kun laitette lasin huuhdottuna omalle paikalleen.
0 4 0
Mokkanahkaisten kenkien putsaus
Mokkanahkaisten kenkien putsaus
Erityisesti vaaleiden mokkanahkakenkien putsaus tuottaa tuskaa, ja kengät ovat helposti käyttökelvottoman näköiset. Ihmesieni toimii tähän(kin): kostuta sieni ja purista kuivaksi, hankaa likatahroja vähän aikaa mokkanahasta tai keinomokasta sekä pohjan reunuksista.
0 2 0
Löydä siivousinto
Kun siivoaminen ei innosta, käy kirjastossa selaamassa uusimmat sisustuslehdet. Pian huomaatkin, että haluat mennä puolijuoksua kotiin siivoamaan ja järjestelemään kaupan kautta haetun kukkakimpun kanssa.
0 2 0
Tiskirätin pidike
Tiskirätin pidike
Ripusta tiskirätti kuivumaan tiskikaapin ritilästä verhonpidikkeellä.
0 4 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös