K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47427 niksiä!
Jos inhoat siivoamista
Siivotessa käytän langattomia kuulokkeita. Kuuntelen kännykästä tai läppäriltä äänikirjoja, musiikkia, ohjelmia ja kielikursseja. Tuntuu, että aika ei mene hukkaan, kun samalla on mieleistä kuunneltavaa. Käytän kuunteluun lähinnä Youtubea ja kännykän sovelluksia kuten äänikirjoja ja tilausvideopalvelua.
0 0 0
Hammasharjalla maalit pintaan
Pikkutarkkaan maalaukseen sopii sähköhammasharjan käytetty harjaosa. Tarvittaessa voi liittää varreksi esimerkiksi puutikun.
0 0 0
Lisää säilytystilaa matkalaukuille
Lisää säilytystilaa
Säilytä erikokoisia matkalaukkuja sisäkkäin, jolloin vapautuu säilytystilaa esimerkiksi vaatehuoneessasi.
0 1 0
Tervetuloa yökylään
Hauskan illan päätteeksi voi olla väsyttävää laittaa yövieraille pedit valmiiksi. Siksi yövieraiden lähdettyä vaihdan vierastäkkeihin ja -tyynyihin puhtaat lakanat jo valmiiksi seuraavia vieraita varten.
1 3 0
Ikkunan aukipito
Jos ikkuna ei pysy auki tuullessa, laita ohuehko viini- tai mehupullo ikkunakerrosten väliin. Ikkuna pysyy auki, ja juoma kylmänä ilman sähköä!
1 0 0
Liinavaatejekku
Kyllästyin etsimään ja kurkottelemaan liinavaatekaapin eri koreista tarvittavia vaatteita petivaatteiden vaihtoa varten. Niinpä tein kahteen koriin valmiit setit liinavaatteista, kylpy- ja käsipyyhkeistä. Nyt riittää liinavaatteiden vaihdon yhteydessä kipata korin koko sisältö käyttöön ja laittaa tyhjään koriin pesusta tuleva setti valmiiksi seuraavaa kertaa varten! Samalla saa kierrätettyä useampaa settiä vuorotellen ja liinavaatteet kuluvat tasaisemmin.
0 0 0
Untuvatakin pesu ilman kuivausrumpua
Untuvatakki vaatii yleensä rumpukuivauksen pysyäkseen pöyheänä. Jos et omista kuivausrumpua, kuivata untuvatakki tuulisena päivänä pyykkinarulla. Mitä kovempi tuuli, sitä parempi. Takki pysyy hyvin narulla, kun kietaiset sen narun ympäri ja vedät vetoketjun kiinni. Toimii myös jo kuivuneen takin pöyhötykseen.
0 3 0
Pesu ei unohdu
Pesu ei unohdu
Kirjoita vuosi, jolloin pesit peiton, pesu- tai hoitolapulle kynällä tai kuulakärkikynällä pesun jälkeen. Helppo muistaa, jos et pese peittoja vuosittain.
1 1 0
Siivoustossut
Käytän mopatessani lattioita siivoustossuina pikkuhousunsuojia. Liimapinta tarttuu mukavasti paljaaseen jalkapohjaan, eikä jalanjälkiä näy parketinkaan pinnalla.
0 0 0
Jääkaapin huurtuvat lasihyllyt
Jääkaapin huurtuvat lasihyllyt
Kesähelteellä jääkaapin ovea avattaessa sen lasihyllyt tuppaavat huurtumaan. Repäise arkki talouspaperia,ryttää palloksi ja laita hyllylle. Paperi imee kosteuden ja huurre katoaa. Vaihda tarvittaessa uusi paperipallo.
0 0 0
Kärpäsansa viinipullosta
Tein banaanikärpäsille ansan tyhjään kauniiseen kuohuviinipulloon. Viininjämät pohjalle, pullon suulle kelmua ja siihen pari reikää. Viininpersot banskupörriäisethän lensivät pulloon. Sama niksi toimii myös kärpäsille. Vähän kun isontaa kelmun reikää niin paksuinkin kärpänen mahtuu kokemaan huppelikuoleman. Pullosta ei kannata hörpätä!
1 5 0
Sukkakuivatusnipsut uusiokäyttöön
Sukka kuivatus nipsut uusikäyttöön.
Kun vanha sukkien kuivatusteline menee rikki, ota nipsut talteen. Laita vanha verhokisko saunanpesutilan kattoon ja nipsut verhonipsulenkkeihin. Tästä saat uuden kuivatustelineen pienellä vaivalla.
0 4 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle