K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 53053 niksiä!
Taikina-astian puhdistaminen
Taikina-astian saa helpoiten puhtaaksi, kun annat taikinan rippeiden kuivua astian reinoille. Rapsuta ne sitten kuivuneena kompostiastiaan. Tiskiharja pysyy puhtaana ja vettä säästyy.
3 1 0
Pölysieppari
Laita vanha villasukka jalkaan, niin saat pyyhittyä sen avulla lattialta pölyt hankalammistakin paikoista.
0 0 0
Puuttuuko hihalauta?
Kun silität kauluspaitaa, voit korvata hihalaudan froteepyyhkeestä tehdyllä rullalla. Näin hihaan ei tule taitetta.
0 0 0
Pelargonit parvekkeella kulmahyllyssä
Pelargonit parvekkeella kulmahyllyssä
Pienellä parvekkeella hyvä ratkaisu kesäkukille on kulmahylly. Osta sellainen hylly, jossa painorajoitus on 3 kg/hylly, niin siihen uskaltaa laittaa elävän kukkasen ruukkuineen. Heppaisempiin voi laittaa tekokukkia.
0 1 0
Kukat suihkuun
Käytä kukat suihkussa, niin sinun ei tarvitse pyyhkiä pölyjä joka lehdestä erikseen. Suihkuta sen jälkeen lehtien pinnalle kaupasta ostettavaa lehtikiiltoa.
0 3 0
Täyden kympin siivous
Siivous ei aina innosta. Olen kehitellyt kympin siivouksen, eli siivoan kymmenen pientä asiaa tai kohdetta. Esimerkiksi: koiran lelut pois lattialta: yksi, tiskikoneen tyhjäys: kaksi, vessanpytyn pesu: kolme, jne. Kun kaikki kymmenen on tehty, koti on paljon siistimpi eikä aikaa ei ole kulunut paljoakaan.
0 11 0
Jääkaapin lokerot uusiokäyttöön
Jääkaapin lokerot uusiokäyttöön
Vanhoista jääkaapin lokeroista saa pienen taimikasvatustelineen
1 4 0
Sieniliinan monikäyttö
Sieniliinan monikäyttö
Tiskirätiksi tarkoitetussa sieniliinassa on paljon mahdollisuuksia: Sitä voi käyttää erilaisiin suodatustehtäviin kuten kahvin suodattamiseen, jos suodatinpussit ovat päässeet loppumaan. Se käy myös suodattimeksi erilaisiin kodinkoneisiin imurista lähtien. Voi sillä jopa peittää haavan laastarin tapaan, niin huokoinen se on. Huom! Käytä nähin tarkoituksiin käyttämätöntä liinaa.
2 3 0
Huonetuoksu ilmalämpöpumpusta
Laita pari tippaa tuoksuöljyä ilmalämpöpumpun suodattimen päälle, niin lempituoksusi leviää koko kotiisi.
0 0 0
Kulta kiiltämään sähköhammasharjalla
Hyödynnä vanhat sähköhammasharjat kultakorujen kiillotukseen. Laita esim. panssariketju kämmenelle, tippa astianpesuainetta ja sähköhammasharja päälle. Ketju kulkee kämmenellä liukuen, ja hetken päästä odottaa puhdas kiiltävä ketju. Huuhdo lopuksi.
0 0 0
Silityslauta avuksi leivontaan
Jos kodinhoitohuoneestasi sattuu löytymään kiinteä silityslauta, laita sen päälle kerniliina ja pieni leivinlauta. Leivo siihen leivät nousemaan ja kanna sitten lauta uunin lähettyville. Nosta leipälapiolla leivät paistumaan leivinuuniin.
0 0 0
Karvat pois puutarhahanskoilla
Jos huushollissasi on karvoista ongelmaa, hanki puutarhakäsineet, joissa on karkea kumimainen kämmenpuoli. Laita hanskat käteen ja vetele niillä vaatteet, sohvat ja matot.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös