K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 45989 niksiä!
Vedenimijävaippa
Vedenimijä vaippa
Jääkaapin vihanneslaatikon alla oleva syvennys kerää vettä ja valuu ylikin. Saat helposti kaiken veden pois laittamalla vauvan vaipan pohjalle imemään vedet.
0 0 0
Takin raikastus huuhteluaineella
Takin raikastus
Kun huuhteluainepullo on tyhjä, lisää vähän vettä ja ravista. Tee liuoksella pintapesu takille puhtaan liinan avulla ja taas on raikasta kulkea :)
0 0 0
Kestokassit muovipussien tilalle roskien vientiin
Laita muovipussien sijasta kuitukangas- tai muu pestävä kestokassi kierrätykseen menevien jätesankoihin. Lasin- ja metallinkeräys tai lehdet näin kierrätykseen helposti.
0 0 0
Kadonneet sukat takaisin
Onko puhtaiden pyykkien joukossa vain yksittäisiä sukkia? Vie puhdas, mutta yksinäinen sukka heti takaisin likapyykkikoriin. Pyykkiprosessin pyöriessä muutamia viikkoja, rikastuu sukkien osuus puhtaan pyykin joukossa. Näin aina puhdasta pyykkiä viikatessasi, löydät sen pesukerran aikana "rikastuneet" sukkaparit.
0 0 0
Nukkumatyyny
Käytä nukkumatyynyissä yhtä tai kahta vanhempaa tyynyliinaa alla, niin säästät tyynyjä turhalta pesulta ja pysyvät muutenkin parempana.
0 0 0
Huonekasvien tukeminen
Makkaratikku on oivallinen kukkakeppi huonekasvien tukemiseen. Työnnä vain paistopää multaan ja keppi tukee kasvia loistavasti.
0 0 0
Kenkälokerikko pullokasseista
Kenkälokerikko pullokasseista
Laivalta ostetuista pullokasseista saa kenkälokerikon. Kolme paria kenkiä mahtuu kassiin ja kasseja voi pinota päällekkäin tai laittaa hyllylle.
0 1 0
Tuplapeitto ja pussilakana
Ongelma: Ison tuplapeiton laitto pussilakanaan. Ratkaisu: Laita nepparin toinen vastakappale peiton jokaiseen kulmaan ja toinen vastakappale pussilakanan sisälle kulmiin. Peitto on helppo laittaa, kun kulmat saa kätevästi kiinni pussilakanaan ja peitto pysyy ojennuksessa! Ei enää pussilakanasta pursuavaa eikä rytyssä olevaa peittoa.
0 2 0
Siivousintoa
Kastele pieni pyyhe kosteaksi ja halutessasi lisää tilkka pesuainettakin. Pyydä lasta "skeittaamaan" pyyhkeen päällä lattioita pitkin, näin lattiat peseytyy kuin itsestään.
1 1 0
Kodin askareet ja motivointi
Houkuttele itsesi kotihommiin eli sano itsellesi: "Saat keittää kahvit, heti kun olet vienyt roskat", tai "Saat syödä vihreän kuulan, heti kun olet pessyt wc-pytyn", tai "Saat syödä suklaakonvehdin heti, kun olet pyyhkinyt pölyt." Kummasti alkaa arkisetkin askareet maistumaan.
1 1 0
Tuolin alle säilytyspussi
Mihin laittaa mukit, lasit ja lautaset, kun on kutsuilla istunut alas ja ehtinyt syödä ruokansa, kakkupalansa ja juoda kahvinsa? Juhlatila on ruuhkaisa, ahdas, eikä oma liikkuminenkaan ole pantterin luokkaa. Moni jättää asettinsa tuolin alle, mistä seurauksena, että itse tai joku toinen ne epähuomiossa kippaa kumoon, ja seurauksena on lasinsirpaleita ja sotkua. Tuolien alle voidaan kiinnittää riippukeinun tapaan joustava pussukka, vaikka vanha lasten villatakki, kauppakassi tai pussukoita voi kutomistaitoinen itse neuloa. Näin kaikki voivat istua ja rupatella juhlissa mukavasti paikallaaan eikä "mihin laittaa käytetyt" -asetit -kysymys hermostuta enää ketään.
1 0 0
Tiskikoneelle lepoa
Astianpesukoneen kuivausohjelman sijasta avaa tiskikoneen luukku ja anna astioiden kuivua itsestään.
1 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle