K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47738 niksiä!
Huomioliivillä työrauha
Häiritsevätkö lapset juuri silloin kun olet maksamassa laskuja tai teet tietokoneella töitä? Laita huomioliivi päällesi. Lapset oppivat ettei saa häiritä liivin käytön aikana.
1 0 0
Jääkaapin vedenpoistoaukon puhtaanapito
Jääkaapin vedenpoistoaukko ja kaapin takana oleva valuma-allas ovat hankalia puhdistaa ja saattavat jopa homehtua. Kannattaa silloin tällöin valuttaa etikkaa aukosta läpi ja poistaa se altaan kautta. Puhdistuu ja raikastuu.
0 1 0
Pyykinkuivaus autossa
Kesä helteineen oli ja meni, mutta ensi kesän helteitä varten oiva niksi pikaiseen pyykin kuivatukseen; aurinkoisella pihalla olevassa autossa pyykit kuivuvat todella nopeasti, kun ripustat ne sinne henkareissa kuivumaan, ekologinen ja energiaa säästävä kuivauskaappi siis.
1 1 0
Allaskaapin puhtaanapito
Allaskaapin roskakorikiskon alle voi levittää ja teipata esimerkiksi sopivan roskapussin. Se suojaa allaskaapin pohjaa likaantumiselta ja tekee näin ollen puhtaanapidosta helpompaa.
3 2 0
Ylimääräiset silikonihiustuotteet hyötykäyttöön
Laita Curly girl -metodin myötä ylimääräisiksi jääneet silikonipohjaiset hiustuotteet hyötykäyttöön muualla kodissa: silikonipohjaisella hiusvoiteella tai -öljyllä voi esimerkiksi voidella kirskuvat verhokiskot tai laatikoiden kiskot.
0 2 0
Ämpärit järjestykseen
Kirjoita vedenkestävällä tussilla ämpärin kylkeen sen käyttötarkoitus. Kun kyljessä lukee esim. Marjaämpäri, ei kukaan tule käyttäneeksi sitä esimerkiksi lattian moppaukseen.
1 1 0
Onko sauna lämmin?
Onko sauna lämmin?
Joskus saunan lämpötila tarkistetaan jopa 2-3:een kertaan, ja yleensä mittari on siellä, mistä sitä ei todellakaan näe helposti. Mikset ripustaisi lämpömittaria saunan lasioven taakse, ettei tarvitse joka kerta käydä kurkkaamassa sisältä, jolloin lämpötilan näkee kauempaakin?
1 3 0
Roskapussi aina valmiina
Roskapussiniksi
Työhuoneen roskakori täyttyy nopeasti mutta sen tyhjentäminen ja varsinkin uuden muovupussin hakeminen keittiöstä lykkääntyy usein. Kun laitat muovipussirullan roskiksen pohjalle, saat uuden pussin helposti ja kätevästi heti tyhjentämisen jälkeen! Tätä voi tottakai muokata niinkin että käyttää vanhoja muovipusseja esim leipäpusseja tai vaatekaupan kasseja!
1 1 0
Sohvanpäällisten pesu
Tuottaako pestyjen sohvanpäällisten laitto hankaaluuksia? Ei hätää, sillä apua saat näppärästi. Leikkaa vain jätesäkistä pohja pois ja sujauta sohvatyyny jätesäkin sisään. Sitten vain sohvanpäällinen päälle ja lopuksi, ennen kuin vetoketjun laittaa kiinni, vedät jätesäkin pois.
1 1 0
Maksettujen laskujen tunniste
Löysitkö laskun, etkä ole varma oletko jo maksanut sen? Repäise jokaisen laskun reunaan repeämä maksamisen jälkeen. Repeämästä tunnistat että lasku maksettu ja säästyt turhalta pähkäilyltä.
1 1 0
Puisten keittiötyövälineinen öljyäminen
Puiset keittiövälineet yleensä käsitellään ennen käyttöönottoa parafiiniöljyllä tai muulla myrkyttömällä öljyllä. Sottaista hommaa mutta puhtain käsin siitä selviää kun laittaa kapustat puhtaaseen pitkopakastuspussiin ja lorauttaa pussin sisälle öljyä. Paina tai ime ilmat pois pussista ja solmi pussin pää kiinni. Sitten vaan pyöritellään kapustoja pussin sisällä niin että öljy leviää niille tasaisesti ja annetaan imeytyä. Leikkaa pussi auki, pyyhi kapustat kuiviksi ja ota käyttöön.
1 2 0
Hyvästit haisevalle bioroskikselle
Haiseeko bioroskiksesi kesäkuumalla? Vettyykö bioroskiksen pohja? Sirottele bioroskiksen pohjalle kerros ruokasoodaa ennen pussin laittamista. Sooda imee kosteuden ja poistaa hajut ja roskis on helppo puhdistaa tarvittaessa.
1 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle