K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47038 niksiä!
Paistajan sähkön säästöä
Tavallisen sähköuunin lämpenemiseen kuluu lähes yhtä paljon sähköä kuin jos uuni on tunnin päällä. Kun lämmittää uunin ja paistaa kaksi ruokaa peräkkäin, tai esimerkiksi kakun ja ruokaa, toinen lämmityskerta jää pois. Pitkällä juoksulla sähköä säästyy. Ja uuniruokaa on kahdeksi päiväksi vain lämmittämistä vailla.
0 3 0
Tiskiveden vähentäminen
Pienen tiskivuoren vedet voi tehdä likaiseen kattilaan tai kippoon. Näin ei tarvitse täyttää koko allasta!
1 11 0
Nenäliinoja vessapaperirullasta
Nenäliinoja vessapaperirullasta
Loppuivatko nenäliinat? Ota wc-paperirulla paketista, paina sitä kasaan sivusta ja irrota keskellä oleva pahvirulla. Sitten vedä paperin sisintä päätä vähän ulos reiästä. Pujota kuminauha paperin ympärille. Nyt sinulla on annosteluautomaatti: aina kun vedät paperia ulos tulee uutta paperia esiin. Eikä itse paperikaan hassumpaa. Pienen arkin voi huoletta heittää pois niistämisen jälkeen.
0 1 0
Rullaati-rulla
Pirkka vahva alumiinifolion pahvitötterö on näppärä apu säilytyksessä. Kietaise esimerkiksi kaitaliina rullan ympärille. Säilyy suorana ja vie vähän tilaa. Lisäksi 40 cm tötterö on riittävän leveä ja tukeva.
0 0 0
Kukan lehtien puhdistaja
Kukan lehtien puhdistaja
Tällä sälekaihtimen puhdistajalla pyyhit myös kukkien lehdet kätevästi.
1 4 0
Lakananvaihto
Etkö muista koska vaihdoit viimeksi lakanat? Tee vaihto aina kuun vaihteessa, niin et unohda sitä.
0 2 0
Pussipuutarhuri
On aika vaihtaa mullat huonekasveille, mutta projektin jälkeen multaa löytyy joka paikasta ja jälkien siivoaminen on oma urakkansa. Ota avuksi kaupan laakea matalareunainen kassi: sinne mahtuu multasäkki, kasvi, ja koko toimenpiteen voi tehdä pussin sisällä. Siivoamiseksi riittää, että nappaa kassin lattialta ja vie sen vaikkapa parvekkeen nurkkaan odottamaan seuraavaa viherpeukalohetkeä.
1 1 0
Tyynyjen pesu
Laita vanulevyjä sisältä tyyny sukkahousun housuosioon ja tee sääriosista solmu paketin päälle. Vanuosiot pysyvät aloillaan ja tyyny on sileä pesun jälkeen.
0 0 0
Pitsiverhojen silityksen ohitus
Pitsiverhojen silityksen ohitus
Puuvillaisten pitsiverhojen silitys ei ole mielityötä sekä on joskus hankalaa niiden reikäisyyden vuoksi. Ripustan pitsiverhot ikkunaan silittämättä siten, että nostan ne pestyinä vettä valuvina narulle, kiinnitän ylä- ja alareunoista tiheästi pyykkipojilla, jolloin verho jää pussille ja samalla veden paino oikaisee ne kuivuessaan. Pyykkipoikien jäljet jäävät piiloon, mutta ovat helppo silittää, jos jäävät kiusaamaan.
0 0 0
Likaisten ulkovaatteiden esipesu
Ulkotöissä tai -leikeissä vaatteet voivat likaantua niin, ettei niitä viitsi laittaa pyykkikoneesen ilman esipesua. Työvaiheesta saa hauskemman, kun menee ulkovaatteet yllä suihkuun huuhtelemaan ne.
2 0 0
Siivoamisesta hauskaa
Jos siivoaminen ei nappaa, laita päähän hauskat pilailulasit, niin johan alkaa siivoaminen luistaa!
5 6 0
Teinin petaustyyli
Laiskan teinin petausniksi: Ota päiväpeiton kulmista kiinni ja jätä pehmolelut keskelle. Laita kulmat kiinni hiusdonitsilla ja laita lattialle yöksi. Aamulla nosta peittonyytti takaisin sängylle ja avaa donitsi. Kätevää!
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle