K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 45541 niksiä!
Hintatarran uusiokäyttö
Itsepunnittujen hedelmä- ja vihannesostosten hintatarrat voi käyttää uudelleen siivouspuuhissa. Käsilaukun pohjalle kertyneet roskat sekä auton lattialle ja penkeille pudonneet roskat saa pyydystettyä hintatarralla. Tarra kannattaa kaupassa laittaa suoraan ostettavaan tuotteeseen (näin säästetään myös vaarallista muovijätettä) tai löyhästi pussiin, jolloin sen saa helposti irti.
0 0 0
Teepuuöljyä pesukoneelle
Haiseeko pyykinpesukoneesi pahalta ja tunkkaiselta? Laita pesukoneen rumpuun 15 tippaa teepuuöljyä ja pese tyhjä rumpu 90 asteen ohjelmalla. Hajut ja bakteerit ovat poissa samantien.
0 2 0
Henkarit järjestykseen
Oletko kyllästynyt henkarikaaokseen? Saat henkarit helposti järjestykseen liittämällä ne toisiinsa juomatölkeistä irrottamillasi klipsuilla. Henkarit pysyvät näin kätevästi järjestyksessä, eivätkä sotkeudu toisiinsa.
0 0 0
Puhdas rikkaharja
Rikkaharjan saat puhtaaksi hiuksista ja muusta roskasta, kun harjaat sen rappuharjaan. Se on helppo, kun rappuharja pysyy paikoillaan ja voit ottaa rikkaharjasta kaksin käsin kiinni. Puhtaalla harjalla on taas mukava lakaista lattiaa.
0 0 0
Roskapussi tahrii lattian?
Eteisessä roskiin vientiä odottava roskapussi tahrii lattian? Laita pesuvatiin sanomalehti tai muuta vastaavaa imukykyistä paperia. Sen päälle roskapussi. Kun tulee asiaa ulos, niin pussin kanssa roskiin voi viedä helposti sotkeentuneen lehdenkin.
0 0 0
Pölypunkit pois juuriharjasta
JUURIHARJAN VAPAUTUS pölypunkeista
Tomuinen ja tönkköinen juuriharjasi on tukehtumassa? Vapauta juuriharjasi mattopyykin jälkeen pölypunkeista harjaamalla se haarukalla! Haarukkaote on vapaa. Käytä mielikuvitusta. Töki... Viistä... Nostele. Suorita puhdistus mielellään ulkona tuulisella säällä. Näet kuinka nöyhtää irtoaa ja lentää.
0 0 0
Siivoustraktori
Siivoustraktori
Leikki-ikäinen touhukas lapsi haluaa auttaa lattianpesussa, muttei ole kuin yksi moppi? Anna hänelle kostea rätti traktoriin tai muuhun leluun kiinnitettynä, ja lapsi saa auttaa ja pestä vaikka huoneensa lattian. Tulee samalla puhdasta ja lapsi saa auttaa kotitöissä hänelle mieluisalla tavalla!
1 0 0
Kahvakuulasta imuriapu
Minulla on jäänyt kahvakuulatreenit väliin jo pitkän aikaa, onneksi kuulaa voi käyttää muuhunkin. Aivan loistava apu mattojen imuroinnissa! Painava kuula pitää maton tosi hyvin paikoillaan.
0 0 0
Biojätteet kylmään
Nyt pahimpaan banaanikärpäsaikaan säilytän hedelmien ja vihannesten lisäksi biojätteet jääkaapissa. Laitan ne biojätepussiin valmiiksi ja vien kotoa lähtiessäni biojäteroskikseen. En ole sen koommin nähnyt ainuttakaan banaanikärpästä kotonani.
1 5 0
Siisti vihanneslaatikko
Jos sipulinkuoret varisevat pitkin vihanneslaatikkoa ja kurkut ja tomaatit pyörivät sekaisin, ratkaisu on täyttää vihanneslaatikko pienemmillä rasioilla. Laita rasioihin kurkut, tomaatit ja sipulit järjestykseen omiin lokeroihinsa. Kansia et tarvitse. Näin vihanneslaatikko pysyy siistinä ja sipulinkuoretkin on helppo siivota pois.
0 0 0
Suojaviitta
Irrota rikkinäisen sateenvarjon kangas metalliosistaan ja saat siitä suojaviitan paremmille vaatteille, kun pujotat hengarinkoukun keskellä olevasta reiästä.
0 0 0
Jääkaappi siistiksi
Jääkaapin siistinä pitäminen on lapsiperheessä haaste. Jotta muistan, mitä kaapissa jo on, ja vältyn turhilta ostoksilta sekä saan kaapin pidettyä ojennuksessa, keksin Hylly päivässä - systeemin. Jääkaapissamme on seitsemän hyllyä, kuten päiviä viikossa, ja yhden hyllyn siivoaminen ja tarkistaminen päivässä onnistuu helposti. Jos unohdan tai en jaksa jonain päivänä edes yhtä hyllyä, kirin seuraavana päivänä kahdella hyllyllä taas kiinni systeemiini.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle