K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 55731 niksiä!
Purkka pois hiuksista
Jos purkka tarttuu hiuksiin, ei hätää! Suihkuta hiuksiin ja purkkaan hiustenhoitoainesuihketta niin purkan selvittäminen hiuksista helpottuu. Tarvitset myös tiheäpiikkisen kamman. Sakset voit unohtaa.
0 0 0
Tiskit piiloon
Tiskit piiloon
Kun sinulla ei ole tiskikonetta mutta haluat kuitenkin likaiset astiat pois silmistä niin voit laitaa ne pesuvatiin ja kaappiin. Toimii ainakin yhden hengen taloudessa hyvin.
0 1 0
sisätuulettimien talvisäilytys
sisätuulettimien talvisäilytys
Vanhoista tyynyliinoista saa oivan säilytyspussin esim. pöytätuulettimille. Tyynyliina tuulettimen päälle, suojaa pölyltä ym. Miks ei myös muille pienkoneille joita harvemmin käytät.
0 0 0
Edullista kylpylätunnelmaa
Pääset edullisesti kylpylätunnelmaan pesemällä kylpyhuoneen kloriitilla. Kloorin tuoksu kuin kylpylässä ja lisäksi saat kaupan päälle puhtaan kylpyhuoneen.
2 0 0
leipäpussit kenkäpusseiksi
Säästä leipäpussit. Laita kesäkengät näihin pusseihin säilytykseen talven ajaksi. Jos kumpikin kengistä sopii yhteen pussiin, laita kenkien pohjat vastakkain. Jos kenkäpari ei sovi yhteen pussiin, laita kengät eri pusseihin, ja sido pussit yhteen, että kenkäpari pysyy yhdessä.
0 2 0
Energiansäästöä
Näin kalliin energian aikana kannattaa patterikäyttöisestä herätyskellosta ottaa patteri irti herätyksen jälkeen. Laitat takaisin, kun käyn uudestaan nukkumaan, ja energiaa säästyy.
4 0 0
Hammastahna lavuaarin puhdistamiseen
Vaikka kuinka puristaisi hammastahnatuubiin jää yleensä tahnaa jäljelle. Lorauta sekaan vettä, ravistele ja pese lopuksi sillä tahna vesiseoksella lavuaari ja vaikka wc-pönttö. Todella puhdasta tulee.
1 1 0
Roskat pois matolta
Pienet roskat kuten murut siivoat kätevästi maalarinteipin palalla: -repäise pala teippiä, paina liimapinta roskan päälle ja siihen se jää. Toimii jopa pienten hiekanmurujen ja -kivien kanssa.
1 0 0
Sanomalehdistä hyötyä keittiössä
Laita sanomalehtiä paistinpannujen väliin, kun säilytät niitä kaapissa. Sanomalehdet estävät paistinpannuja raapimasta viiltoja toisiinsa. Ei myöskään tarvitse maksaa ostettavista pehmusteista.
2 2 0
Hyödynnä kauhojen ripustusreiät tiskikoneasettelussa
Hyödynnä kauhojen ripustusreiät tiskikoneasettelussa
Kun kauhat, vispilät ym. ruoanlaittovälineet kiinnittää rei'istään astianpesukoneen piikkeihin, ei ole vaaraa, että ne putoaisivat kesken pesuohjelman koneen pohjalle estämään suihkuvarsien pyörimistä.
0 2 0
Savuttavan tulisijan taikaisku
Puskeeko takka tai leivinuuni kylmällä savut sisälle? Laita tulisijaan 10-15 tuikkua kunnes tuikut palaa loppuun. Näin hormi lämpenee ja vetää paremmin. Avaa myös kaikki ovet ja ikkunat, niin savupiippu vetää savun suoraan ulos.
1 1 0
Treenivedet hyötykäyttöön
Jäikö juomapulloon treenin jälkeen juomatonta vettä? Kaada ylijäämävedet huonekasveille. Vesi tulee hyötykäyttöön ja kun tämän ottaa tavaksi, muistaa kukkiakin kastella säännöllisesti.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös