K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 54392 niksiä!
Pussiautomaatti
Pussiautomaatti
Muovisesta hillopurkista saa helposti automaatin leipä- ja hedelmäpussien uusiokäyttöön. Tee kanteen noin 3-4 cm:n reikä ja rullaa pussi niin, että menevät seuraavan pussin kanssa viitisen senttiä limittäin. Ensimmäisestä pussista kannattaa jättää rullan päätyyn pidempi pätkä. Laita rulla pystyyn purkkiin ja työnnä ensimmäisen pussin pää ulos reiästä.
0 1 0
Avainnippu tallessa
Turvalliset avaimet
Taannoin henkilökortti- ja avainnippuremmit olivat muotia, ja niitä on ehkä kertynyt kodin laatikoihin. Remmin voi ottaa uusiokäyttöön ja kiinnittää sillä avainnippu käsilaukkuun tai taskuun. Pitkä remmi joustaa laukulta avainpesään, ja avaimet pysyvät tallessa.
0 1 0
Uusiokäyttöä hengityssuojaimille
Jos sinulta puuttuu pölynimurin, saat sellaisen kasvomaskista. Leikkaa vain sopivan kokoiseksi. Jos filtteri tuntuu liian ohuelta, laita kaksi kerrosta päällekkäin.
0 0 0
Laiskan viikkaajan pelastus
Jos puolisosi on pyytänyt viikkaamaan pyykit kaappiin, mutta et millään jaksaisi, suihkuta salaa suihkepullolla vettä pyykkien päälle. Näin ne ovat vielä märkiä ja säästyt viikkaukselta.
2 0 0
Ei hiuksia lattiakaivoon
Harjaa hiuksesi kunnolla ennen kuin peset ne, niin pääset vähemmällä lattiakaivon puhdistamisessa.
0 1 0
Jatkettu pyykkietikka
Sisustuskauppojen etikat on voimakkaan ja hyvän tuoksuisia mutta kalliita. Puolitat hinnan, kun pullon käytettyäsi lisäät halvinta etikkaa pulloon. Tuoksu tarttuu siihen, ja taas on sama hyvä tuoksu pyykissä.
0 0 0
Siisti ja puhda koti helposti
Kohennettavaa siellä ja täällä, epämääräiset pinot kasvavat viikosta toiseen... Mitä tehdä? Tavarat löytävät paikkansa ja siivous saa syvyyttä, kun kutsut sunnuntailounaalle niin sanottuja parempia vieraita - ihmettelet itsekin, miten sait kaiken tehdyksi ennen vieraitten tuloa. Samalla voit palkita itsesi hyvällä lounaalla.
0 1 0
Kiehuva kylpy
Kun olet keittänyt kananmunat,desinfioi kiehuvalla munien keitinvedellä tiskirätti.
3 5 0
Astianpesukoneen tuuletus
Vessapaperirullan sisus piyää astianpesukoneen luukkua näppätädyi auki pesun jälkeen. Jos laittaa rullia sisäkkäin, syntyy tukevampi versio.
2 0 0
Pyykkipoika putsaa
Jääkaapin tai pakastimen oven muovitiivisteisiin kertyy herkästi roskia ja töhnää. Hyvän työvälineen saat puisen pyykkipojan puolikkaasta. Peitä pyykkipojan kärki kostealla siivousliinalla ja vedä tiivisteen urat puhtaaksi.
0 2 0
Joulukalenterista kevätsiivouslista
Kun avaat joulukalenterin luukkuja, älä revi niitä irti. Joulun jälkeen voit kirjoittaa luukkujen kääntöpuolelle kevään mittaan tehtäviä siivous- tai muita töitä ja repiä luukut sitä mukaa, kun työt tulee tehdyiksi. Luukkuja ei tarvitse sulkea uudelleen, paitsi jos haluat arpoa tehtävien järjestyksen.
1 1 0
Ponnari johtoon
johtoniksi
Napsahtiko muovinen kierrehiuslenkki poikki? Kieputa se laturikaapeleiden merkkaajaksi tai sähköjohtojen niputtajaksi taltuttamaan ikuista johtojen sotkua.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös