K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46573 niksiä!
Valmiit nimikointitarrat lapselle
Pirkka-nimitarra
Anna lapsellesi nimeksi Pirkka. Näin voit käyttää muun muassa hedelmissä olevia Pirkka-tarroja esimerkiksi vaatteiden nimeämiseen päiväkodin alkaessa.
5 1 0
Pallopussi
Pallopussi
Jalkapallot eivät ole kompastuskivenä eteisessä, kun pakkaat ne hevosen heinäverkkopussiin.
0 0 0
Lumityöt leikiksi
Lumityöt tekemättä, lapset ruudun edessä? Ehdota lumilinnan tekemistä paikkaan, johon lumet on tarkoitus kasata ja lupaudu auttamaan. Kohta piha on puhdas ja lapsilla posket punaisina.
0 0 0
Iltasatuhetki
Kyllästyttääkö iltasatujen lukeminen? Laita lapset asialle keksimään omat satunsa, ja saat sanalla vatsalihakset ja poskipäät kipeäksi.
0 0 0
Joulukalenterin luukuista synttärilaskuri
Joulukalenterin luukuista synttärilaskuri
Joulukalenterin luukut saavat uuden elämän, kun leikkaat joulukalenterin luukut ja käytät synttärilaskurina. Luukut voi kiinnittää vaikkapa magneetilla jääkaapin oveen. Luukun oheen tai taakse voi kirjoittaa myös pienen viestin kalenterin avaajalle.
0 0 0
Lasten kaverisynttärien lahjat
Lasten kaverisynttärikutsuun voi laittaa tiedon, että lahjat voi unohtaa kotiin. On luontoa säästävää, sillä useinkin lahjat voi olla muovisia, hetken iloa tuovaa tavaraa.
0 0 0
Pimeä huone -leikki
Pistä valot pois, ja lähde lapsesi kanssa tunnustelemaan mitä huoneesta löytyy tai mitä pitäisi löytää. Tarkistakaa ensin, että liikkuminen on turvallista pimeässä ja sinä voit vaikka sijoittaa jotain uusia esineitä huoneeseen. Esineiden etsiminen ja yhtäkkiä jonkin uuden löytäminen, esineiden tunnisteleminen ja arvuuttelu on todella hauskaa ja hyödyllistä aivotoimintaa kehittävää puuhaa, koska nyt ei voi hyödyntää tutuinta eli näköaistia.
0 0 0
Lelujen kierrättäminen
Vanhat lelut ja kiertoon joutavat keittiöastiat lähtevät meillä leikkimökkiin ja hiekkalaatikolle leluiksi. Siellä niistä on vielä leikkijöille paljon iloa ja tavarat tulevat hyödynnettyä mahdollisimman hyvin.
0 0 0
Pyyhkeenpidike
Vinkki taaperoperheisiin: Jos lapsi ei ylety pyyhkimään käsiä liian ylhäällä roikkuvaan käsipyyhkeeseen, ripusta aikuisten käsipyyhkeen alaosaan lapasenpidikkeellä roikkumaan toinen pyyhe lapsia varten.
2 3 0
Pöytäjääkiekon kiekko kateissa?
Puuttuuko pöytäjääkiekkopelistä kiekko. Pantteri-makeisesesta saat hyvän kiekon peliin.
0 1 0
Lähes ilmainen leikkikauppa
Tein lapsille leikkikaupan. Pesin ruokapakkauksia käytön jälkeen, liimasin jugurttipurkkien kannet ja maitopurkit kiinni. Ostin tarkoituksella mm. pieniä maitopurkkeja, muroja minipaketeissa, pikkujugurtteja. Näin saatiin kivoja ruokia kauppaleikkiin. Säästettiin karkkilaatikoita, karkkipapereita, tehtiin tikkareita tikusta ja massapallosta ja tikkarin paperi päälle. Leikki oli huippusuosittu, kun sai ostaa oikeaa ruokaa. Oli myös hauska seurata miten toinen lapsi osti kaikkea järkevää ja toinen haali herkkuja. Tavarat oli helppo heittää kierrätykseen, kun leikki ei enää innostanut. Lapset voivat myös itse ideoida uusia tuotteita kauppaan. Hyvä idea myös mummolaan, yllätä lapsenlapsi mummolan kaupalla.
0 0 0
Sääsuoja turvakaukalolle
Sääsuoja turvakaukalolle
Arjen oivallus viidennen lapsen kohdalla: koululaisen neuleponcho sopii täydellisesti vauvan turvakaukalon päälle. Tuo sopivasti hengittävän sääsuojan talven tuiskuissa. Pääaukko kantokahvan kohdalle, niin ei ote lipsu ja voit kurkata vieläkö vauva nukkuu.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle