K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 50958 niksiä!
Liukumäki kuivaksi
Pidä aina ikkunalasta mukana rattaissa. Kuivaat sillä liukumäen näppärästi vesisateen jälkeen. Toimii myös hiekan puhdistamiseen.
1 5 0
Lapset hammaspesulle kipin kapin
Joudutko odottamaan ikuisuuden, ennen kuin lapset tulevat hammaspesulle monen kehoituksen jälkeen? Pomminvarma keino: laita tiimalasi ylösalaisin ja sano lapsille, että jos tulee hammaspesulle ennen hiekan valumista loppuun, saa tarran. Kun on kerännyt esim. 10 tarraa, luvassa on joku pieni mieluinen palkinto.
1 3 0
Tuplatalutus
Kun taaperosi haluaa taluttaa koiraa, etkä jaksa väitellä asiasta, laita koiralle kaksi hihnaa. Pidä toinen itsellä ja anna toinen lapselle. Lapsi on tyytyväinen, eikä kumpikaan karkaa.
0 0 0
Lapsiperheen autoreissujen pelastus
Lapsiperheen autoreissujen pelastus
Lapsiperheiden koteihin kertyy pieniä leluja esimerkiksi hampurilaispaikoista ja pääsiäismunista. Kerää ne kangaspussiin ja vie auton takapenkillä olevaan istuintaskuun. Näin saat jaloissa pyörivät roinat pois silmistäsi. Autoreissuilla lapset ilahtuvat leluista ja viihtyvät niiden parissa pidemmänkin matkan.
1 6 0
Hellepäivän kuplakone
Pöytätuulettimella saat moninkertaistettua puhallettavien saippuakuplien määrän! Kuplanpuhallussuutin vaan tuulettimen eteen, ja kuplia tulee hirmuisesti.
5 2 0
Kenkälusikasta lukko
Kenkälusikasta nopea lukko
Jos juuri liikkumaan oppinutta lastasi kiinnostaa liikaa keittiön vetolaatikoiden availu ja tyhjennys, sujauta ohut ja pitkä kenkälusikka ylhäältä alaspäin kahvoista läpi.
1 14 0
Roskaton hiekkalaatikko
Roskien lentämistä lapsen hiekkalaatikkoon voi ehkäistä ripustamalla sen yläpuolelle sänkykatoksen. Samalla "prinsessaverho" pitää hyttyset poissa pienen leikkijän kimpusta.
0 4 0
Montako piirrettyä
Automatkoilla lapset monesti kyselevät milloin ollaan perillä. Kun kerrot jäljellä olevan matkustusajan lapsille mieluisella piirretyn kestolla, matka ei tunnu enää niin pitkältä. Esim. Pipsa Possu 5 min, Ryhmä Hau n .20min, Frozen reilu tunti jne. Samalla lapsi saa aivojumppaa muistellessaan, mitä kyseisessä piirretyssä tapahtui.
0 1 0
Sisäluistimet maitotölkeistä
Pese ja kuivata valmiiksi kaksi maitotölkkiä. Käännä tölkit kyljelleen ja tee molempiin jalan mentävä reikä. Vahvista tölkit jeesusteipillä. Näin valmistuu "sisäluistimet", joilla lapsi voi luistella vaikka pitkää eteismattoa pitkin.
2 0 0
Tulppa paikoillaan
Irrottaako taapero ammeen pohjatulpan jatkuvasti irti tutkiakseen sitä? Asenna tulppa ammeen pohjaan ulkopuolelta. Vettäkin säästyy, kun ammetta ei tarvitse täyttää uudelleen kylvyn aikana.
0 1 0
Sukat ilmaan
Leikki, jonka kaikki osaa!
Tämä leikki sujuu jokaiselta, ja joka kodista löytyy varmasti leikkivälineetkin. Tarvitaan kaksi sukkaa ja kaksi leikkijää. Molemmat leikkijät heittävät sukan toista kohti, ja yrittävät saada sukat törmäämään ilmassa. Helposti syntyy kikatuksia ja hyvä mieli!
6 6 0
Lääke alas pillillä
Jos lapsi ei suostu ottamaan yskänlääkettä tai jotakin muuta nestemäistä lääkettä, anna hänen imaista se pillillä. Pillillä imeminen on lapsesta niin jännää, että hän ei ehdi tajuta imeneensä lääkettä.
3 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös