K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46211 niksiä!
Pikku-Kimille
Isosiskon käytetty ja tyttömäisen punainen ulkoiluhaalari kelpaa pikkuveikalle, kun siihen ommellaan Ferrarin merkki.
0 1 0
Näppärät sukkahousut nukelle
Näppärät sukkahousut nukelle
Hyödynnä kuluneet tai parittomat sukat leikkaamalla sukan varsi. Ompele saumurilla sukan kärjestä kantapäähän leikatun varren kohdalle. Toista sama toiselle sukalle. Laita sukan varret vastakkain ja ompele haarasauma. Näin saat helposti nukelle hauskat sukkahousut.
4 1 0
Hauskat ruokien nimet
Lapset ovat usein nirsoja maistelemaan uusia makuja tai ruokia. Leikin avulla tämäkin onnistuu. Keksit vain hauskoja ja kivoja nimiä ruuillesi esimerkiksi Aurinkovelli, Halloween-keitto, Pupupata, Nallepuuro, Satu-salaatti tai Taikuri-risotto.
2 1 0
Yllärilautanen
Saat lapsen houkuteltua ruokailemaan, kun tarjoilet valmiin annoksen lapsen eteen kattilankannella peitettynä. Tadaa! Mikä ylläri sieltä paljastuukaan?
0 0 0
Posti-Paten auto
Posti-Paten auto
Lapseni halusi tv:stä tutun Posti-Paten auton. Kulmikas paku syntyy melko vaivattomasti tyhjästä paketista, hieman saksia ja liimaa. Ei vaan sattunut olemaan punaista pakettia, siitä tuli hieman kritiikkiä. Tämähän on myös ekoniksi!
2 2 0
Villasukkaluistelu
Ei muuta kuin villasukat jalkaan ja sisällä luistelemaan. Täytyy muistaa varoa kaikkia kulmia, ja tavarat kannattaa siivota ennen luistelua.
0 0 0
Lasten taideteokset talteen
Lasten taideteokset talteen
Anna jokaiselle lapselle oma, nimetty tapettirulla. Tapetin nurja puoli on tosi hyvää, vahvaa paperia piirtelijöille, ei tule tussikaan läpi. Rullaa paperia esille tarpeellinen määrä. Kun työ on valmis tai ei nää huvita jatkaa rullaa teos talteen paperia leikkaamatta. Kun sitten taas huvittaa piirrellä, otetaan rulla esiin, avataan rullasta seuraava puhdas kohta. Siellä on myös vanha työ tallella. Laita silloin tällöin päivämäärä ja vuosiluku ylös niin lapsesi saa sitten joskus seurata omaa kehitystään ja nauttia pikku kätösten taidoista.
0 4 0
Ei sokerihumalaa
Tarjoa lapsesi synttäreillä ensin suolaiset herkut ja vasta sen jälkeen täytekakku, karkit ja muut makeat. Näin vältyt sokerihumalan aiheuttamasta villiintymisestä ja säästät hermojasi.
4 4 0
Iltarentoutus
Eikö uni tule ja lapsi ei rauhoitu? Et enää jaksa lukea viidettä iltasatua?Youtube on pullollaan apuja siihen. Erilaisia rentoutusharjoituksia ja rauhoittavia musiikkeja löytyy pilvin pimein, ei kun valitsemaan.
0 0 0
Villasukka-tumppu-vuori
Talvi tuo tullessaan eteiseen ainakin lapsiperheissä vuoren verran lapasia ja villasukkia. Osta pyöreitä, nipsuin varustettuja pikkupyykin kuivaustelineitä ja ripusta niitä pukeutumispaikkaan vaikka useita päällekkäin. Lapsista on hauska siihen ripustaa ja sieltä ottaa. Ovat helposti löydettävissä ja kuivahtavat samalla, tai helppo nostaa kuivumaan, jos märempiä.
0 1 0
Ruutuaika-niksi
Laita jo kuudelta kaikki ruudut ja somet kiinni. Vietä ilta perheesi tai ystäviesi kanssa.
0 3 0
Leikkiruokia aikakauslehdestä
Pikkuväen leikkiruokia - Pirkka-lehden uusiokäyttöä
Tämä niksi on tyttäreni kehittelemä. Hän nappasi vanhan Pirkka-lehden ja keksi sille vielä hyötykäyttöä: Lehden pienistä ruokamainoskuvista saa askarreltua oikean oloisia ruokatarvikkeita Barbeille tai Petseille. Leikkaamisen jälkeen kuvaan tehdään saman kokoinen tausta, liimataan sen päälle talouspaperia, jonka jälkeen kuva liimataan taustan päälle.
2 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle