K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 54392 niksiä!
Pitkään säilyvä ilmapallo
Pitkään säilyvä ilmapallo
Harmittaako, kun ilmapallot kestävät niin vähän aikaa ja pienenevät muutamassa päivässä? Saat ilmapallon pitämään ilmaa huomattavasti pidempää, kun teet varteen yhden solmun sijaan kaksi solmua.
0 2 0
Hamahelmet maustepurkkiin
Säilytä hamahelmiä vanhoissa maustepurkeissa, joissa on suurempi sirotinosa. Näin helmet eivät leviä ja katoa, vaikka purkki putoaisi lattialle. Purkista on myös helppo ottaa helmiä.
0 0 0
Naamiaismaski
Naamiaisiin ja leikkeihin voit kasvomaskista tuunata edullisen puolinaamariin. Valitse sopivan värinen kasvomaski, leikkaa siihen saksilla silmänreiät ja muotoile saksilla kasvojesi muotoa mukaillen. Koristele kimalteilla tai tusseilla.
3 0 0
Lumileikkeihin
Kerää syksyllä lasten hiekkalelut - kuten hiekkamuotit - talteen ja käytä niitä talvella lumimuotteina. Värikkäät muotit erottuvat hyvin lumessa ja luovat iloa lapsille talvellakin.
0 0 0
Taidetta koteihin
Piirsikö lapsesi seinään, eikä "taideteos" lähde millään pois? Älä anna piirustuksen häiritä, vaan jatka sitä: piirrä sen ympärille vielä hienompi kuva ja/tai kirjoita seinään aiheeseen sopiva runo, mietelause tai laulun pätkä.
1 0 0
Uimalasit suihkuun
Kun peset lapsesi hiuksia, laita uimalasit lapsesi päähän. Näin vältyt turhalta huudolta ja hiustenpesu sujuu.
1 0 0
Barbien bikinit
Menikö liian täyteen puhallettu ilmapallo rikki? Taiteile pallonriekaleista Barbielle tai Kenille bikinit tai uikkarit.
0 0 0
Lapset liikkumaan
Askelmittarin asentaminen kännykkään saattaisi innostaa lapsia liikkumaan. Kavereiden ja perheen kesken voisi käydä leikkimielistä kilpailua siitä, kuka kerää eniten askeleita.
2 1 0
Tiimalasi hammaspesulle
Jos lapsen hampaiden pesu on jatkuvaa taistelua, voi avuksi kokeilla tiimalasia, jonka hiekan valumisen seuraaminen vie lapsen huomion itse hampaiden pesusta.
0 1 0
Hampaat puhtaiksi hauskemmin
Pienten lasten hampaiden pesu voi olla melkoista taistelua aamuisin ja iltaisin. Avuksi voi kokeilla leikkiä ja huumoria: Pienikin lapsi voi halutessaan aluksi itse pestä hampaansa, kunnes sitten lopuksi "tarkastusmies" (=aikuisen pitelemä hammasharja) tulee tarkistamaan lopputuloksen, eli aikuinen harjaa leikin ohessa lapsen hampaat. Hampaiden hyvää pesutulosta voi kehua, hampaiden välistä voi löytyä kaikkea yllättävää ja tarkastusmies voi joutua painiotteluun herra kielen kanssa.
0 1 0
Eväsretki olkkarissa
Taaperoikäisille tulee usein aikoja, jolloin ruoka ei maistu tavalliseen tapaan. Kokeilkaa tällaisessa vaiheessa eväretkeä olohuoneeseen. Viltti lattialle, siihen ruuat ja astiat. Usein tällainen pieni leikillisyys ja muutos totuttuun saa ruuan maistumaan. Kikka toimii sitä kauemmin, mitä useampia eväsretkikohteita eli huoneita talossa on.
0 1 0
Barbien pönttö
Tyhjästä leivinjauhepurkista saa hyvän wc-pöntön Barbielle. Kansikin aukeaa.
4 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös