K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47287 niksiä!
Merkitty kahvimuki
Meillä on mieheni kanssa samanlaiset kahvimukit, jotka otamme aina automatkoille mukaan. Merkitsin omani kynsilakkatäplällä. Nyt ei mene maitokahvi ja musta kahvi sekaisin.
0 1 0
Puuro pilttipurkkiin
Pienelle, tai miksi ei vähän isommallekin, lapselle saat reissuun mukaan helposti terveellisen ja edullisen aamu- tai iltapalan, kun annostelet puuroannokseen tarvittavat hiutaleet valmiiksi pilttipurkkiin. Tarvittaessa purkkia voi käyttää myös nesteen mittaamiseen. Mikro ja astioita on aina löytynyt lainaksi hotellista tai ravintolasta. Tyhjää pilttipurkkia ei tarvitse kuljettaa takaisin kotiin, joten se ei vie turhaa tilaa paluumatkalla.
0 1 0
Auton renkaan vaihtajille
Auton renkaan vaihtajille
Autonrenkaiden merkintään pussin sulkijat sekä pätkä narua. Kestää pesun ja helppo vaihtaa. Parin vuoden tuotekehitys on palkittu.
0 0 0
Vilkun käyttö
Risteystä lähestyessä tulee katsottua liikennettä tarkemmin, kun muistaa takavuosien liikenneopettaja Ensio Itkosen neuvon: Ei tarvitse vilkuttaa, jos näkemässä on vain talitintti ja mattoja tamppaava naapurin rouva. Jos vilkun napsauttaa päälle puolihuolimattomasti, tulee risteyksestä rutiini eikä aina tule katsottua tarpeeksi.
0 0 0
Muistisääntö huolehtijalle
Kun lähdet reissuun, lukitse ulko-ovi esimerkiksi vasemmalla kädellä. Ei tarvitse lomalla huolehtia lukitsitko ulko-oven tai jäikö hella päälle, kun muistat tehneesi sen erikoisella tavalla!
0 2 0
Muistijuttu autoillessa
Kun ajelen autolla, niin funtsasin aina maantiellä, että kun tulee kilpipaikka, niin kumpi oli moottoritielle ja kumpi sivutielle. Sitten keksin lauseen "sininen vie sivutielle ja vihreä valtatielle".
0 3 0
Autonrenkaan merkintä varastoon
Renkaanvaihdon yhteydessä renkaan paikka unohtuu. Merkkaa venttiilinhattuun hopeatussilla ve, vt, oe, ot, ja rengassarjaa vaihtaessa vaihda hatut varastoon menevään sarjaan. Näin löytyy renkaan edellisen vuoden paikka ja voit ennakoida kierron: edellisen vuoden eturenkaat taakse ja renkaat kuluvat tasaisesti.
0 1 0
Peruutusvahti
Talliin peruuttaminen saattaa olla hankalaa ilman tutkaa tai kameraa. Ripusta sählypallo narulla katosta roikkumaan siten, että se kopsahtaa auton takalasiin halutulla etäisyydellä takaseinästä.
0 3 0
Passisäilö aprikoosipussista
Pirkka aprikoosien pussista saat läpinäkyvän pussin, jossa on kulmissa valmiiksi vahvistetut reiät. Niihin narut ja matkalla tarvitsemasi asiakirjat pysyvät paidan alla tallessa ja ovat näppärästi saatavilla.
0 0 0
Jatkovarsi rengas-avaimelle
Autoon renkaita vaihtaessa tulee usein tilanne, että pyöränpultti on tiukasti kiinni, eikä ole ottaa rautaputkea jatkovarreksi. Apu löytyy soralapiosta, jossa on metallivarsi. Avaa kahvan kiinnitysruuvi, vedä kahva pois ja jatkovarsi on valmis käyttöön: Laita putki rengasavaimen jatkoksi ja väännä varovasti, silä vipuvarrenvoima on niin huima, että voit katkaista pultin. Varo kuitenkin lapio-osaa, ettet sillä pyyhi auton kylkeä.
0 0 0
Säilytyspurkki pastillipurkista
Tyhjä Herra Hakkarainen -pastillipurkki on oiva säilytysrasia matkoille. Kuljetat siinä kätevästi esimerkiksi mausteet, sinapin ja ketsupin tai jotain muuta pientä irtotavaraa.
1 3 0
Säilytysrasia pienille tarvikkeille
Säilytysrasia pienille tarvikkeille
Matkalla saatetaan tarvita monenlaista pientä käsityötarviketta mukana kuten virkkuukoukkua, neulaa ynnä muuta. Allerginen ihminen saattaa joutua pitämään Epipen-lääkettä mukanaan. Lääke vanhenee noin vuodessa eli siitä jää tyhjä kotelo aina, kun uutta lääkettä ostetaan. Kotelo on näppärä suljettava tarvikerasia, jossa pienet jutut pysyvät tallessa.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle