K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 52927 niksiä!
Kassi pyörän sarvessa
Vakaampi kassi sarvikossa
Kierrä kassin kahvoja puoli kierrosta vastakkaisiin suuntiin ennen kuin pujotat ne polkupyörän kahvaan, niin kassi pysyy paljon vakaampana.
0 0 0
Koti reissaajan silmin
Jos et halua koronatilanteen tai rahahuolien takia lähteä kalliille matkalla, lähde Koti uusin silmin -lomalle. Se tarkoittaa matkailumielialan ottamista kotona: katso kotiasi kuin majoituspaikkaasi ja ympäristöä kuin uutta. Mikä parasta, voit lähteä lomalle yksin, yhdessä puolison kanssa tai koko perheen voimin!
0 0 0
Matkafiilistä lähikaupasta
Jos mielit matkafiilistä, laita kaupan itsepalvelukassa puhumaan kanssasi viroa tai venäjää. Ihan kun ulkomailla olisi!
1 1 0
Vararengas mahtuu kuin mahtuukin mukaan
Nykyautoista puuttuu vararengas, eikä se näytä äkkiseltään mahtuvan autoon. Takakontin alaosassa on renkaan paikalla iso styrox-täyte. Nosta se pois ja laita edellisen kauden rengas tilalle. Aseta se ulkopuoli alaspäin pehmusteen päälle. Lisää sitten pehmuste myös vanteen sisäkehälle ja laita sen päälle marketista ostamasi tunkki ja rengas-avain. Otsalamppu on myös hyvä apuväline, jos teet renkaanvaihdon pimeässä. Tarkista myös että vararenkaassa on ilmaa. Näin toimittuasi et koskaan jää tievarteen odottamaan hinausautoa.
0 5 0
Kotiintuloaika
Kätevä ja huomaamaton tapa tarkistaa autoilevan nuorison kotiintuloaika on katsoa auton pysähtymisaika automaattisesta parkkikiekosta.
4 2 0
Ötökät irti tuulilasista
Tuulilasiin ja lamppuihin kuivuneet ötökät saa helposti irti vauvoille tarkoitetuilla puhdistuspyyhkeillä.
1 2 0
Sulat pyyhkijänsulat
Pakkasyö tulossa? Purskaus tuulilasin pesunestettä tuulilasille ajon lopuksi ja pari pyyhkäisyä. Pyyhkijänsulat eivät sitten enää tartu kovallakaan pakkasella tuulilasiin tiukasti kiinni ja kestävät paremmin rikkoutumatta. Myös tuulilasinesteen suuttimet konepellillä pysyvät paremmin auki.
0 2 0
Auton istuin lämpimäksi
Kevään vaihtelevilla ajokeleillä auton akku pääsee vähemmällä, jos istuinlämmityksen sijasta käytetään irrallisia solumuovisia istuinalustoja.
1 1 0
Pissapojan täyttö
Pissapoikaa täyttäessä saattaa roiskua. Tee suppilo muovisesta limupullosta: Leikkaa kaula irti alaosasta, ja näin sinulla on korkillinen suppilo. Toimii myös bensasuppilona.
0 1 0
Maski tuulilasiin
Kun tulet kotiin kaupasta laita rullalle kääritty kasvomaski pyyhkimien sulan alle. Näin sulat eivät jäädy kiinni tuulilasiin, ja aamulla mukavampi lähteä liikkeelle.
1 1 0
Muista päivittää ensiapulaukku
Jos autossa olevan ensiapulaukun sisältö on vanhentunut, siitä ei ole juuri hyötyä kolaripaikalla. Laukku tulisikin päivittää viiden vuoden välein. Hyvä nyrkkisääntö on, että passin vanhentumisaika on tismalleen sama viisi vuotta.
1 1 0
Jäät pois auton laseista vikkelästi
Näin kovilla pakkasilla auton ikkunat ovat jäässä, ja niiden skrapaaminen vie aikaa. Ota lämmintä vettä muovipussiin ja liu’uta muovipussia auton ikkunoissa, niin jää sulaa.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös