K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47431 niksiä!
Ampiaisen poisto asunnosta
Sisään lentäneestä ampiaisesta pääset kätevästi eroon laskemalla huoneen muut sälekaihtimet paitsi auki olevan ikkunan. Ampiainen hakeutuu valoon eli avoimeen ikkunaan.
4 6 0
Asunnon viilennys
Ihana kesähelle, mutta kuuma kämppä? Kun ilma viilenee ulkona, avaa keittiöstä kauimmaiset ikkunat tai makuuhuoneiden ikkunat, ja laita liesituuletin päälle. Äkkiä vaihtuu ilma asunnossa, tämä niksi toimii joka paikassa, jossa on liesituuletin!
0 1 0
Raparperin lehdet laiturille
Raparperin lehdetkin hyötykäyttöön
Joka kesäinen harmi on laiturille kakkaavat vesi- ja muut linnut. Keksin jo viime kesänä, että levitän laiturille raparperin lehtiä. Jos nyt linnut eivät niin karttaisikaan "katettua" laituria, mutta on huomattavasti helpompi pitää laituri puhtaana raparperinlehtien ansiosta. Liatut lehdet on helppo vaihtaa puhtaisiin ja vanhat voi laittaa vaikka kompostiin.
2 1 0
Hyttyset pois!
Kiinnitä verhonipsulla katkennut hyttyskierukan pala kierukkapidikkeeseen. Näin saat poltettua pienetkin palaset, toimii!
0 0 0
Jätskin pehmennin
Jätskin pehmennin
Jos teet jätskipalloja ja liotat kauhaa kuumassa vedessä, saatat huomata, että jäätelö onkin kivikovaa. Laita jäätelö kuuman veden päälle ja anna olla siinä. Kuuma höyry lämmittää jäätelöä ja pehmentää sen, jotta voit taas jatkaa pallojen tekemistä.
0 0 0
Ristikoiden täyttäminen
Ristikkolehden täyttäminen kannattaa alkaa keskeltä. Kun neljä sivua saa täyteen , ne voi repäistä pois. Keskeneräinen löytyy ilman selaamista.
0 1 0
Suojaa puiset ulkopelit
Puinen Mölkky-peli säilyy pitkään, kun käsittelet palikat ja puulaatikon parafiiniöljyllä. Se suojaa kosteudelta ja lialta.
0 1 0
Kuuma, etkö saa nukuttua?
Sipaise kylmägeeliä hartioihin, nilkkoihin ja ranteisiin, johan on cool olo. Ranteiden huuhtelu kylmällä vedellä viilentää myös hetkeksi.
0 0 0
Hyttyssuoja pesupusseista
Tarvitsin hyttysiä varten verkon makuuhuoneen pieneen tuuletusikkunaan. Meillä ei ollut kotona hyttysverkkoa, joten askartelin kahdesta sukkien pesupussista verkon ikkunaan ja kiinnitin maalarinteipillä. Vaikutti toimivalta.
0 0 0
Harventaminen
Porkkanat saa helposti harvennettua saksilla. Napsi vain mullan rajasta poikki. Pystyy harventamaan jo pienetkin taimet.
0 1 0
Rikkinäiset silmälasit hyötykäyttöön
Jos muuten hyvistä lukulaseista irtoaa toinen sanka, voi niitä hyödyntää yhä, kun lukee kyljellään maaten. Sanka ei tällöin paina ikävästi korvantausta. Lasit pysyvät kuitenkin hyvin päässä toisen sangan avulla.
0 1 0
Kesäpeitto lakanoista
Kesällä peitto voi tuntua liian kuumalta, pelkkä pussilakana taas liian kylmältä. Laita pussilakanan sisään toinen pussilakana - juuri sopiva peite!
1 9 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle