K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47935 niksiä!
Grilli puhtaaksi sipulilla
Onko grillissäsi kesän jäljiltä ruoan tähteitä, jotka eivät lähde millään pois? Puolita sipuli ja pyyhi ritilä sillä, niin murut lähtevät helposti.
1 0 0
Uistinpidike juomatölkistä
Uistinpidike
Etkö omista uistinpakkia? Käytä avatun tölkin klipsiä viehepidikkeenä.
1 1 0
Tietovisa klikkiotsikoista
Iltapäivälehtien klikkiotsikoista saa mukavan tietovisan kahvitauolle. Lue otsikko ääneen, jonka jälkeen paikalla olevat yrittävät arvata klikkiotsikossa piilevän uutisen. Kuten: Tukkeutuneesta viemäristä ongittiin yllättävä esine – Pielaveden kunta etsii omistajaa (Mikä esine?)
0 0 0
Lisää painoa voimavanteeseen
Teet helposti esim. 1,2 kg voimavanteesta 1,5 kg:n vanteen kiinnittämällä 4-6 kpl 50 g lankakeriä tasaisen välimatkan päähän toisistaan voimavanteen ympärille. Sijoita lankakerät voimavanteen ulkopuolelle. Kiinnitä tiukasti!
1 0 0
Kääretortun kuljetus
Kun haluat kuljettaa kääretortun vaikka viemisiksi, laita se kahteen maitopurkkiin tms. Laita ensin toinen pää käärtortusta purkkiin ja mittaa minkäverran uskallat työntää toista purkkia vastaan. Helppo kuljettaa vaikka yhdellä kädellä.
0 2 0
Petarin pidikkeet
Petarin pidikkeet
Valuuko petauspatja sängystä? Tarvitset neljä paritonta sukkaa. Lasten sukat on hyviä. Leikkaa sukat auki varresta kärkeen päin edestä sekä takaa, mutta jätä kärkiosa leikkaamatta. Avaa sukka. Ompele muutamalla pistolla sukan varsi kiinni petauspatjan kulman sivuun ja toiselle puolelle kulmaa sukan toinen puoli. Sujauta lenkki patjan alle ja näin petari ei enää luisu pois sängystä. Sukkakuminauhan voit passata juuri sopivan pituiseksi taittamalla sukan vartta ennen ompelua, patjan paksuudesta riippuen. Tee sama petarin jokaiseen kulmaan.
0 0 0
Kirjanmerkki heijastimesta
Kirjanmerkki
Lapset kasvoivat ja klipsiheijastimet jäivät pois käytöstä, joten keksin laittaa kirjanmerkiksi. Pysyy kirjankannessa aina kiinni ja heijastinosa toimii kirjanmerkkinä.
1 4 0
Kotelo muistilapuille
Kotelo muistilapuille
Pirkka hammastikkukoteloita jää tyhjäksi kun tikut on käytetty. Tyttöni keksi että hän laittaa siihen muistilappuja. Pysyy siistinä omassa kotelossaan ja samoin vaikka kassissa mukana.
0 2 0
Muovipakkausten uudelleenkäyttö
Muovipakkausten uudelleenkäyttö
Esim. jauhelihan muoviset pakkaukset sopivat hyvin marjojen pakastamiseen, kun laittaa rasian pakastuspussiin.
0 7 0
Nopea roskapussin kiinnitys
Nopea roskapussin kiinnitys
Pienillä sangoilla varustetun roskapussin saat vaivatta kiinni leipäpussinsulkijalla. Sulkijaa voi tällä tavoin hyödyntää useampaan kertaan.
0 1 0
Kestokassin marjojen puhdistuksessa
Kestokassin uusiokäyttö
Terassilla, parvekkeella tai vaikka sisällä on varsinkin poimurilla kerättyjen marjojen puhdistus sotkuista puuhaa. Kestokassi on juuri sopivan kokoinen apu.
0 1 0
Paperi sileänä kotiin
Paperi tasaisena kotiin
Jos sinun täytyy saada mikä tahansa paperi rypistymättä kotiin, rullaa se kahden kertakäyttömukin väliin. Näin säästyt ryttyyntymiseltä!
2 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle