K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 18270 niksiä!
Leikkokukista iloa myös eläimille
Kukista iloa myös eläimille
kun ruususi alkavat lakastua maljakossa älä laita niitä heti kompostiin tms. vaan jätä yön yli ulos vapaasti eläinten (jänikset) saataville. Varsinkin ruusujen varret ovat niiden herkkua.
0 4 0
Kuulolaitekotelon jatkokäyttö
Kuulolaite-suojakotelot käyttöön
Säilytä ihmeessä kuulolaitteesi suojakotelo senkin jälkeen, kun kuulolaitteesi on vaihdettu uudempaan. Niissä voi säilyttää esimerkiksi erilaisia neuloja tai mitä tahansa pientä tarviketta, joka tarvitsee hyvän ja tiiviin kotelon.
0 0 0
Pussinsulkija kirjatueksi
Pussinsulkija kirjatueksi
Kun haluat pitää kädet vapaana lukiessasi kirjaa, niin nipsaise pussinsulkija tai kaksi aukeaman yläosaan - näin kirja pysyy auki ja pystyt lukemaan sitä!
1 4 0
Kahden euron erikoiskolikot
Keräiletkö kahden euron erikoiskolikoita? Niille hyvä, sopivankokoinen säilytyspaikka on tyhjä poretablettiputkilo.
1 5 0
Sivunumero kännykän muistiin
Jos kirjaston kirja pitää palauttaa ennen kuin olet ehtinyt lukea sen loppuun, ota kuva sivunumerosta ja sivusta, johon jäit. Kun saat kirjan uudelleen lainaan, voit tarkistaa kännykän galleriasta, mistä jatkaa. Vaihtoehtoisesti voit kirjata sivunumeron kännykän tekstitiedostoon.
3 4 0
Pidennä tuikkujen paloaikaa
Pidennä paloaikaa
Irrottaa tuikuista ja lyhtykynttilöistä palamaton steariini. Ripottele ne uuden kynttilän päälle ja näin saat pidemmän paloajan.
2 8 0
Voidepurkkien sisällön tarkistus
Voit tarkistaa muovisten voidepurkkien ja tuubien sisällön määrän helposti valaisemalla sen ihan läheltä taskulampulla.
0 4 0
Säästä kierrättäessä
Kerää muovipakkaukset pussin sijaan tyhjiin talous-ja wc-paperipakkauksiin. Kartongit taas voi kerätä tyhjiin pakastepizzalaatikoihin.
0 1 0
Vältä lahjastressi
Lahjojen keksiminen on usein kovaa metatyötä ja kuluttaa paljon voimavaroja. Kun vaikkapa jouluna annetaan ja saadaan lahjoja, kannattaa hyvät ideat panna heti muistiin - paperille, koska puhelin voi mennä rikki tai kadota. On paljon helpompi ideoida, kun saadut ja annetut lahjat ovat tuoreessa muistissa. Kiität itseäsi syvään kumartaen, kun seuraava joulu lähestyy ja lahjojen mietintään ei enää tarvitse varata aikaa.
0 2 0
Hautakynttilän sytytys
Hautakynttilän sytytys voi olla vaikeaa tai lähinnä kannen takaisin laittaminen sytytyksen jälkeen. Ensi kerralla laita kynttilä maahan, sytytä tulitikku ja sytytä kynttilä vain reiän kautta, joita kannen ympärillä on!
0 3 0
Kierrätetyt kukkatuet
Menikö pyykkiteline rikki? Irrota metalliset ripustuslangat ja käytä ne köynnöstävien kasvien tukikeppeinä.
0 2 0
Lehtipuhallin talvikäyttöön
Kyllästyttääkö putsata auto lumesta? Ei hätää. Ota avuksi lehtipuhallin ja puhalla pakkaslumet pois auton päältä. Johan tuli siistiä jälkeä 😊
1 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää
Niksien etusivulle Nuoli ylös