K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47038 niksiä!
Kuitti purkkaa varten
Purkka suussa, mutta ei roskista missään? Pidä ainakin yhtä kuittia rahapussissa, jotta voit kääriä purkan siististi siihen ja laittaa roskiin, kun sellainen tulee vastaan.
1 3 0
Kätevä kirjanmerkki
Kätevän kirjanmerkin saat irrottamalla pienestä nenäliina-paketista sulkijatarran. Tarra pysyy, mutta ei revi sivua.
0 1 0
Mikä päivä tänään on?
Mikä päivä tänään on?
Aina ei muista, mikä päivä on menossa. Laitan nastan kalenteriin muistin helpottamiseksi.
2 2 0
Tupakan tumpit
Parkkipaikoilla tupakoitsijat voisivat ottaa auton peräkonttiin kannellisen lasipurkin, johon laittaisivat tumpit. Eipä kulkeutuisi kengän pohjissa autoon.
0 4 0
Yllätys
Etsi kaunis purkki. Laita se näkyvälle paikalle ja kerro myös kaikille perheenjäsenille asian ydin eli purkkiin lapulla kaikki toiveet, surut, ilon aiheet, ajatuksia tulevasta, jne. Uuden vuoden aattona sitten käydään ne läpi.
0 1 0
Korttiniksi
Vanhenneet luotto-, pankki- ja etukortit ovat käteviä pakkelin ja liiman levitykseen. Lisäksi tarpeen mukaan muoviosaan leikatut särmät toimivat kalkkeumien poistoon hanojen hankalista pinnoista sekä laatoista. Uuninpuhdistusaineen pehmentämien karstojen raaputukseenkin naarmuttamaton apu. Kun kortin reuna tylsyy, niin leikkaat pienen siivun pois ja taas toimii. Tietenkin vanhat kortit kannattaa säilyttää hyvin ja turvallisesti väärinkäytösten estämiseksi.
0 2 0
DIY altakasteluruukku
Tavallisestakin suojaruukusta saat kätevästi altakastelevan: leikkaa toisesta muovisesta ruukusta alaosa (pohja+muutama sentti reunaa). Tähän sopii hyvin esim. ohut ruukku, jossa narsisseja myydään. Aseta leikattu alaosa ylösalaisin suojaruukun pohjalle, täytä mullalla ja istuta kasvi. Voit kastella kasvia reilusti, kun ylimääräinen vesi valuu pohjan säiliöön ja pitää mullan kosteana pitkään. Toimii myös auringonpaahteessa oleville ulkokukille!
0 4 0
Henkilötiedot piiloon
Jos paperinkeräykseen menevissä papereissa on henkilötietoja leikkaa niitä sisältävä osa pois ja silppua se yrttisaksilla. Laskuja ym. vaarattomampia tietoja sisältäviä papereita kannattaa laittaa normaalijäteroskapussin pohjalle, imevät kosteutta ja mitä todennäköisimmin eivät joudu vääriin käsiin.
0 1 0
Tavarajoulukalenterin uusiokäyttö
Tavarajoulukalenterin uusiokäyttö
Nykyään suosittujen tavarajoulukalenterien sisällä on luukkujen takana muovinen lokerikko. Tähän lokerikkoon on kätevä kylvää kevään siemenet, säilyy ehjänä useamman vuoden.
0 0 0
Kuivuvat kosteuspyyhkeet
Kosteuspyyhkeet kuivuvat herkästi kun paketti on avattu vaikka sulkijatarra olisikin paikallaan. Säilytä avattu paketti ylösalaisin niin kosteus ei pääse haihtumaan.
0 1 0
Yllätä itsesi
Arjen pieniä iloja ja yllätyksiä saat luotua, kun sanaristikkolehteä täyttäessäsi jätät satunnaiset ristikot täyttämättä. Kun luulet täyttäneesi jo koko ristikkolehden, voit yllättyä iloisesti, kun lehteä selatessasi huomaat, että osa ristikoista onkin vielä ratkomatta!
0 0 0
Jos sormi murtuu metsässä
Jos sormi murtuu metsässä, eikä ole mitään välineitä, lastaa sormi suunnilleen saman pituisilla risuilla myös sormen kanssa ja sido taipuisalla ja kestävällä jutulla.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle