K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46002 niksiä!
Kaupasta ilmainen "kantokassi"
Olen huomannut, että kaupassa on lattialla melkein aina lava, jossa on tyhjiä pahvilaatikoita ja -koteloita. Nappaan siitä yhden kotelon ja kannan ostokseni kotiin kaupan laatikossa. Laatikon poltan sitten takassa. Laatikko on ilmainen, ja vähennän muovipussien käyttöä.
0 0 0
Pakkausmateriaalia tapeteista
pakkausmateriaalia
Remontin jälkeen ylijäämätapetit voi käyttää hyvin pakkausmateriaalina, kun lähetät paketin. Taatusti kestävää ja helppo pakata.
0 1 0
Säästöpossu seinänväliin
Tee eristämättömän väliseinän ylälaitaan puolen sentin rako. Työnnä aina kertyneet käteiset sinne. Kun seinä on täynnä, lähde lomalle.
0 0 0
Stressivapaa kauppalista
Stressivapaa kauppalista
Olet menossa hakemaan kaupasta vain ne 3 tuotetta. Todellisuudessa teet aina lisää löytöjä. Mukana kulkeva mies valittaa "mennään jo" tai "aina mä joudun odottaa", kun katselet muutakin kuin mitä kauppalistassa oli merkitty. Ei hätää, kirjoita jo valmiiksi kauppalistaan yllärituotteet. Näin voit rauhassa käydä kauppalistaasi läpi, ja ostaa ne mitä siihen on merkitty.
0 0 0
"Hajusteeton" pullonpalautus
Huuhtele olut/siideritölkit, kun ne on juotu, jo heti kotona. Säästyt kotona ällötuoksuilta ja palautus automaatilla on itsellekin mukavampaa. Seuraava palauttajakin kiittää, kun automaatin "suu" ei ole tahmea eikä haise :)
0 1 0
Kätevä kauppalista
Kätevä kauppalista
Nopea tapa tehdä ostoslista on ottaa kännykällä tai kameralla kuva avatusta jääkaapista. Näin näet nopeasti kaupassa mitä kotona jo on ja mitä tarvitset kaupasta. Voit tehdä saman niksin myös kuiva-ainevarastollesi. Niksin todellinen nerokkuus paljastuu siinä, jos et itse pääse kauppaan: Lähetä puolisollesi kuva jääkaapin sisällöstä puhelimeen, niin hän tietää mitä kaupasta ostaa.
0 2 0
Kuvaostoslista
Kaupassa mietin usein, mikä kotona olikaan loppu. Nykyään otan heti kuvan esimerkiksi tyhjästä hammastahnatuubista, riisipaketista tai suodatinpaperipakkauksesta ja tallennan ne kansioon "Osta kaupasta". Kuvasta näen heti myös tuotemerkin, pakkauskoon ja muut tiedot.
0 0 0
Kenkäostoksilla
Kenkäostoksilla
Kun lähdet kauppaan ilman lapsia, pidä mukana jalasta piirrettyä sapluunaa. Kun löydät hyvät kengät, sijaita sapluuna kenkään ja näet heti, onko kenkä oikean kokoinen. Ei tarvi arvuutella ja palautella kenkiä. Kirjoita sapluunaan päivämäärä milloin se on tehty, niin voit arvioida kengän koon, vaikka sapluuna ei ole aivan tuore.
1 1 0
Muistilappuja opintieltä
Älä heitä lapsesi vanhoja kouluvihkoja pois, sillä niissä on yleensä monta tyhjää käyttämätöntä sivua jäljellä. Leikkaa tyhjät sivut sopivan kokoisiksi lapuiksi ja käytä ostoslistana tai muuna muistilappuna, säästyy paperia.
0 1 0
Pikasäästö
Osta viikon ruoat aina samassa järjestyksessä. Säästyy aikaa ja muistaa paremmin, eikä tule heräteostoksia.
0 2 0
Kassipaketti
Kassipaketti
Taittele yhteen kestokassiin erikokoisia kasseja ja vie kassi autoon. Näin sinulla kulkee kasseja mukana ja voit valkata aina tilanteen mukaan sopivan kassin.
0 7 0
Vanhat käyntikortit ostoslistoiksi
Vaihtuiko työ? Jos yksipuoleisia käyntikorttejasi jäi turhaksi vino pino, käytä kääntöpuolia ostoslistoina. Useampikin mahtuu näppärästi älykännyn kuoren korttipaikkoihin ja näyttää siistiltä.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle