K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 54392 niksiä!
Ei enää haravointirakkoja
Saatko helposti rakkoja käsiin esimerkiksi haravoidessa, eivätkä hanskat auta? Leikkaa kinesioteipistä sopivan kokoinen pala ja liimaa teippi kohtaan, johon saat yleensä rakkoja (esim. peukalon tyveen).
0 2 0
Lehdet pois terassilta
Syksyllä terassin puupintaan tarttuneet lehdet on kätevä puhdistaa lattialastalla. Lähtee vesi ja lehdet yhdessä hujauksessa!
0 1 0
Kivilyhty pihalle
Rouheaa tunnelmaa pihalle tai puutarhaan saat, kun teet kivilyhdyn vaikka vanhoista kiuaskivistä tai muista luonnonkivistä. Laita kynttilälyhdyn alle betonilaatta ja asettele kynttilän ympärille kiviä samaan tapaan kuin tekisit lumilyhtyä.
0 2 0
Pirkka-heijastinkassin uusiokäyttö
Pirkka heijadtinkassin uusiokäyttö
Heijastinkassista sain hyvän ruukun syysistutusta varten mökin portinpieleen.
1 8 0
Hiekoittaja syksyn ja talven liukkaille kaduille
Oletko heittämässä kierrätykseen vanhaa höyrymehustintasi eli mehumaijaa? Ota teräslävikköosa talteen ja lisää sinne hiekoitushiekkaa - näin sinulla on käsissäsi hiekoitin. Kun kuljet hiekottaja käsissäsi ja ravistat sitä tasaisesti, saat turvalliset ja tasaisesti hiekoitetut pihan kulkuväylät.
2 2 0
Pöllit pilkkeiksi
Laita pöllit tasaiselle maalle tiiviisti ympyrään. Kääri ne tiukasti yhteen liinalla. Hakkaa pöllit pilkkeiksi ja pinoa kuivumaan.
0 0 0
Tehokas naulaharava
Tehokas naulaharava
Rakentamisen jäljiltä jää pihalle hiekan alle ruuveja ja nauloja, joita on hankala ja työläs löytää. Ne ovat tehokkaita renkaan tappajia. Kiinnitä haravaan piikkien väliin irtomagneetteja ja haravoi rauhallisesti. Johan tulee satoa.
0 10 0
Lehtiputki
Saat syksyn lehdet imuroitua kätevästi peräkärryyn, kun liität lehti-imuriin pitkän putken. Kiinnitä putken toinen pää kärryyn, niin lehdet saa imuroitua vaivattomasti suoraan kuormaan.
0 0 0
Omenien pudottaminen puusta
Omenien pudottaminen puusta
Omenat saa helposti pudotettua ylhäältä puusta pitkävartisella haravalla.
0 2 0
Haravointiin helpotusta
Haravointiin helpotusta
Haluaisitko helpotusta loputtomalle tuntuvalla lehtipuiden lehtien harvointiin? Vie kottikärry lehtipuun alle ja kopauta haravan lavalla lehvähstöä. Iso osa lehdistä putoaa suoraan kottikärryyn.
5 0 0
Aputaso puutarhaan
Poista kangas ja pehmuste vanhasta taittojalkaisesta silityslaudasta ja päällystä alla oleva levy esimerkiksi vahakankaalla. Saat laudasta näppärän pienessä tilassa säilytettävän aputason puutarhahommiin kuten kukkien ruukutukseen tai kalojen perkaukseen.
0 3 0
Hallaharson kuivatus
Kun harso syksyllä otetaan pois kasvien päältä, se on likainen ja usein märkä. Jos ei halua liata pyykkinarua tai tuuletustelinettä, voi kuivatukseen käyttää paloportaita. Pieni harso onnistuu askelmilla, isommalle voi asettaa kiinnitysputkien päälle laudan tai riman. Seinän lähellä harso on räystään alla, ja kun se on kuiva, sen voi taitella pussiin tai laatikkoon ilman vaaraa homehtumisesta.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös