K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 53053 niksiä!
Imuroi kivet
Kivien poisto
Nyt kun nurmikko on vielä märkää talven jäljiltä, on kätevä imuroida nurmikolle kulkeutunut hiekoitusmurske. Vanha talli-imuri hoitaa homman. Pussin voi tyhjentää takaisin soratielle. Eipä kolise kivet ruohonleikkurissa!
1 2 0
Hyttysverho huussiin
Laita huussin oviaukkoon hyttysverhot, niin voit istua huoleti ovi auki.
0 0 0
Letkuteline vanteesta
Käytöstä poistettu aluvanne toimii seinään kiinnitettynä oikein hyvin puutarhaletkun pidikkeenä ja on lisäksi sään- ja katseenkestävä.
0 0 0
Pensaan siirto ilman nostelua
Kun kaivat ja siirrät pensaita yms. maasta, nosta paakku lumikolalle ja liu´uta se nurmikkoa pitkin paikoilleen.
0 2 0
Talipallojen jämäkerääjä
Säästä kukka-amppelien muoviosa ja ripusta lintujen ruokinnan talipallojen kehikkoon keräämään palloista putoava jämä. Näin rotat eivät pääse syömään sitä.
0 2 0
Kasvin mukana kasvava taimipurkki
Taimipurkki
Leikkaa maitopurkki kahteen osaan ja paina yläosa alaosan sisälle. Leikkaa myös yhteen kulmaan pieni reikä ylimääräisen veden poistumista varten. Istuta purkkiin taimi. Kun se kasvaa, vedä sisempää osaa ylöspäin ja lisää multaa. Näin puolen litran purkki kasvaa litraiseksi.
0 1 0
Taimi munankuoressa
Kylvä tomaatin siemenet kananmunankuoreen. Laita tyhjään kuoreen taimimultaa ja tomaatinsiemen. Tukiasemana toimii munakenno. Tomaatti tykkää kalkista, ja taimi on helppo siirtää esim. kasvusäkkiin.
0 0 0
Kasvipussi
Ostaessa taimia tai pensaita, varaa mukaasi iso kestokassi. Taimet on helppo asetella kassiin multapaakun kärsimättä. Myös nostaminen ja kantaminen käy helposti ja siististi. Kestokassi on mainio myös istutetun pensaan siirtämiseen pihalla.
0 0 0
Luonnollinen hajuste
Saat saunaan luonnollisen tervan hajun leikkaamalla pieniä tikkuja tervaskannosta ja laittamalla niitä lämpimän löylyveden sekaan.
0 0 0
Sytykkeet nopeasti nuotioon tai tulipesään
Harrastatko retkeilyä tai tarvitseeko sinun sytyttää nuotion lisäksi vaikkapa takka tai puusauna? Saat nopeasti ja turvallisesti hyviä sytykkeitä, kun etsit lyijykynän vahvuisia oksia ja pyörität niitä kynänteroittimessa. Tulee ohutta ja helposti syttyvää ekologista sytykettä.
1 2 0
Haravointiroskat vetäen kompostiin
Vanhat pressut tai isot muovit kannattaa säästää puutarhaan haravointijätteiden vetämiseen. Kerää pienet kasat pressun ja vedä "säkki" kulmista keräten kompostille tyhjennystä varten.
0 4 0
Grilli puhtaaksi lakanoilla
Revi kuluneet lakanat ja pyyhkeet noin 40 x 40 cm:n kokoisiksi paloiksi, sijoita palat lähelle grilliä ja käytä niitä grillauksen jälkeen grillin puhdistukseen. Puhdistuksen jälkeen voi heittää likaiset ja rasvaiset rätit surutta roskiin.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös