K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46572 niksiä!
Taimien merkkitikut maitopurkista
Leikkaa taimille tyhjästä maito- tai mehutölkistä pitkiä kapeita suikaleita merkkilapuksi. Kirjoita tussilla kasvin tiedot lappuun ja tökkää multaan.
0 0 0
Kola kulkemaan
Sivele lumikolan pohjaan suksien luistovoidetta ja jo alkaa kola kulkemaan liukkaammin, ja lumenluonti sujuu kuin suksilla konsanaan.
0 0 0
Hätäapurautalanka
Vanhasta kierreselkäisestä kalenterista tai vihosta saa hyvää rautalankaa. Avaa esimerkiksi voiveitsellä rakoa isommaksi, sitten lähteekin melkeen vetämällä.
0 2 0
Puinen kertakäyttölava linnunpöntöksi
Kun purat puisen kertakäyttölavan, saat tarpeet linnunpöntöön. Ohjeet mitoista jne. löytyy netistä.
0 0 0
Jäälyhdyn jäätyminen umpeen
Jos ämpärissä tehtävä jäälyhty jäätyy umpeen, niin sitä ei tarvitse heittää pois. Jos sinulla on jääkaira, voit kairata sillä jäälyhtyyn reiän kynttilää varten.
0 0 0
Peurojen torjuntaa sukkahousuilla
Mökin kasvimaalla peurojen herkkua olivat porkkanoiden, punajuurienja muiden viljelysten varret. Herkuttelu loppui, kun rakensin aidan käytetyistä sukkahousuista. Kaksi- taikolme "lankaa", ja peurat pysyivät poissa. Nyt kun alat kerätä, keväällä on sopiva varasto aitaa varten.
0 0 0
Ekologinen liukkaudentorjunta
Suojakelillä piha tulee usein liukkaaksi kuin luistinrata. Kun sitten pakastaa, haravoin lehtiharavalla aurauspenkasta lunta jään päälle ja kastelen lumen kastelukannulla. Lumi jäätyy kiinni ja liukkaus on poissa.
0 2 0
Pieneläimet
Laitoin sytytyspaloja astiaan hiirien kulkuväylille. On ollut hiljaista. Vielä tarkistin asian hiiren loukulla. Halpa karkoitus ja palaset voi vielä käyttää sytytykseen.
4 7 0
Lahjanarukierrätystä hanskassa
Kierrätä lahjanarut kätevästi sullomalla ne kertakäyttökäsineen sisään, niin ne menevät pieneen tilaan ja nappaa tarvittaessa esimerkiksi kukkientukinaruksi puutarhaan tai sisälle.🙂 🎀
1 1 0
Ulkovalot ylös latvaan asti
Onko hankalaa ylettyä ripustamaan led-valot ylös pihakuusen latvaan tai korkealle pensaaseen? Älä nouse turhaan kiikkerälle penkille. Käytä apunasi esimerkiksi jääkiekkomailan lapaa. Saat reilusti jatkoa käsien mittaan. Toimii!
2 3 0
Taimen tai kasvin suoja
Taimen/kasvin suoja
Suojaa arat puusi, kasvisi, kukkasi helposti jäniksiltä ynnä muilta eläimiltä. Tähän käy esimerkiksi 0,5 litran muovipullo. Leikkaa pullosta molemmat päät pois, yläpäästä kartion alkaessa, jolloin sinulle jää vain pullon keskiosa. Leikkaa pullo vielä pituussuunnassa halki. Näin sinulla on noin 15 cm suojaa valmiina. Sen jälkeen levitä halki leikatusta kohdasta pullo halutun kasvin ympärille. Näitä voi tehdä useita ja kasata päälletysten, jolloin saadaan pidempi ja korkeampi suoja. Halpa ja samalla helppo.
1 3 0
Kaamokseen valoa kierrätyksellä
Kaamokseen valoa kierrätyksellä
Rikki menneestä petromaksista saa syksyn pimeyteen sopivan lyhdyn. Vuoraat vain pohjan alumiinifoliolla ja laitat lasipurkin korkin alustaksi kynttilälle tai kynttilälyhdylle. Tämä viritelmä kestää sään kuin sään.
1 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle