K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 56084 niksiä!
Vesiletkun läpivienti
Jos vaikkapa saunan seinä on kaksikerrosrakenteinen ja olet tehnyt siihen letkun kokoisen reiän läpivientiä varten niin sen saaminen läpi jälkimmäisestä seinästä on haastavaa letkun pehmeydestä tai aikasemmasta kelalla olosta johtuen. Laita letkun sisälle suora metalli- tai puutappi niin johan onnistuu helposti.
0 0 0
Pölytyspuikko
Korona-testin näytteenottopuikko on mitä oivallisin kotipölyttäjän apuväline, kun haluat varmistaa tomaattien, paprikan, chilien jne. hyvän pölytyksen.
0 0 0
Helpotusta perunanviljelyyn
Jos viljelet kotipuutarhassa erilaisia perunalajikkeita samassa rivissä, erotat helposti vaaleakuoriset toisistaan syksyllä, kun kylvät eri perunalajikkeiden väliin muutaman punakuorisen perunan esim. Asterix- tai Rosamunda perunaa, samalla saat kasvatettua hyvät uuniperunat niistä. Piirrä myös kartta istutusriveistä heti kylvön jälkeen ja merkitse erivärisellä värikynällä perunarivien kylvökset, niin syksyllä satoa korjatessa osaat lajitella perunat kellariin käyttötarkoituksen mukaan.
0 0 0
Muurahaishäätö
Muurahaishäätö
Etsi rakennuksen seinustalta muurahaisten sisäänkulkureitti. Valele kulkureitille runsaasti hunajaa. Itse pääsin tällä konstilla eroon tästä ongelmasta ja ilman mitään myrkkyjä.
0 0 0
Vanhat tiilet hyötykäyttöön
Vanhat tiilet hyötykäyttöön!
Käytä vanhat tiilet kukkapenkkien reunuskiveksi.
0 0 0
Köynnötsuki mattopiiskasta
Vanhasta mattopiiskasta saa hyvän tuen köynnoskasvien aluille.
1 1 0
Taimille vauhtia kasvuun
Anna pikkutaimille lisälämpöä laittamalla esikasvatusruukut lattialämmön päälle pesuhuoneeseen.
0 0 0
Vesitynnyrin maisemointi
Muovinen vesitynnyri ei juuri silmiä hivele ulkonäöllään. Naamioi se kiepauutamallla ympärille esimerkiksi joutilas bambuverho tai matto.
0 0 0
Jakamistaloutta pihanhoitoon
Jakamistalous on trendikästä ja ekologinen tapa omistaa esimerkiksi pihanhoitoon tarkoitettuja työvälineitä. Kannattaa siis lähteä rohkeasti naapureiden kanssa neuvottelemaan, mitä työkoneita tai työvälineitä voisimme omistaa ja käyttää yhteisinä. Samalla tulee hoidettua sosiaalisia suhteita.
0 2 0
Kolalla huussi tyhjäksi
Kesäpuuhaa
Kompostihuussin tyhjennys käy sujuvasti lumikolaa hyödyntäen. Leikkaa jätesäkistä suojapeite maata vasten. Kivet nurkkiin, jotta suoja pysyy paikoillaan. Aseta kola huussin taakse kenolleen. Avaa tyhjennysluukku ja lapioi. Paina yläkautta möyhentimellä kompostoitunut huussiaines alaspäin, jolloin kola täyttyy kuin itsestään. Tyhjennä sopivaan paikkaan jatkokäyttöä varten.
0 0 0
Haravointijätteen helppo keräys
Haravoi keväällä lehdet ja risut kasoihin. Kerää kasat pressun päälle ja nosta kaverin kanssa peräkärryyn. Helppo viedä jäteasemalle, eikä tarvitse säkittää.
0 1 0
Pulkalla puutarhatöihin
Älä vie lasten pulkkaa talvisäilöön, vaan hyödynnä sitä monipuolisesti puutarhatöissä. Kuljetat pulkassa näppärästi haravointijätettä, risuja, siirrettäviä perennoja jne. Voit myös hakettaa silppurista oksat suoraan pulkan kyytiin ja kipata pensaiden juurelle.
0 3 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös