K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 45541 niksiä!
Pesuvedet kasteluun
Kuivana kesänä kannattaa hyödyntää jokainen vesipisara puutarhan ja kukkien kasteluun. Pesen asiat ja kädet muovivadeissa, joista vedet voi käyttää kasteluun. Hanojen alla on muoviastiat muutoinkin keräämässä kaiken huuhteluveden talteen.
0 0 0
Pyykkipojat biopussin vartijoiksi
Kiinteistöjen biojäteastioissa käytetään usein suuria biojätesäkkejä, jotka eivät tahdo pysyä pingotettuina paikoillaan. Silloin säkki valahtaa astian pohjalle ja asukkaat heittävät nyyttinsä siitä ohi. Kokeilimme panna jäteastian kulmiin pyykkipojat pitämään pussia paikoillaan. Näyttäisi toimivan! Ja mikä parasta, myös jäteauton kuljettaja on oivaltanut kupletin juonen.
0 0 0
Ei linnunkakkaa laiturilla
Uusi laiturimme peittyi lintujen jätöksistä ja turhauduimme siivoamaan niitä. Laitoimme laiturille puutarhaletkun pätkän ja kun palasimme viikon kuluttua mökille, laituri oli siisti. Linnut luulevat letkua käärmeeksi.
0 0 0
Orvokit kukkimaan
Orvokit saa kukkimaan varhaisesta keväästä myöhään syksyyn, kun leikkaa sen välillä. Kukkii kauniisti.
0 0 0
Ampiaisen karkoitus
Jos ampiainen ahdistelee sinua pihatöissä, saat karkoitettua sen kauemmas vesisumutteella. Pidä mukanasi sumutuspulloa, johon voi laittaa myös tilkan Tolua. Kunnon tujaus pullosta hyökkäävää pistiäistä päin, niin saat olla rauhassa.
0 0 0
Kaasupullon riittävyys
Kun kaasupullo alkaa vajenemaan, miettii grillatessa, että montakohan kertaa vielä saa makkarat tai pihvit paistettua. Matkalaukkuvaa´alla on helppo punnita kaasupullo ja arvioida kaasun riittävyys. Pullon kylkeen on merkitty tyhjän pullon paino. Näin ei tule yllätystä, eikä kaasu lopu kesken grillauksen, kun tarkkailet kaasupullon painoa grillauskertojen välillä.
0 1 0
Krokettimaaleista kasvituki
Krokettimaalin uusi elämä
Rikkinäisestä krokettipelistä jää nurkkiin pyörimään taipuisat krokettimaalit. Niistä saat taivutettua tuet kukkapenkin nuokkuville kasveille.
0 1 0
Suojapussin uusi elämä
Auton kankaisen rengaspussin voi käyttää uudelleen muurikkapannun suojana.
0 1 0
Kirvat kuriin
Jos kukat ovat joutuneet kirvojen hyökkäykseen, on aika metsästää leppäkerttuja pihalta ja antaa niille kirva-ateria.
1 3 0
Marjasanko ei katoa
Marjasanko ei katoa
Marjastaessa marjasanko katoaa, kun poimit poimurilla ja jätät sangon "aivan lähelle". Laita sangonreunaan pyörän turvaviiri ylöspäin, heijastin välkyy ja viirikin näkyy.
2 2 0
Laiturin äänenvaimennin
Laiturin äänenvaimennin
Mökillä laiturilla liikuttaessa kiinnitykset pitää ikävää kitinää, joten laitoin metalliputken päälle kuvan mukaisesti putkea. Siihen loppui äänet.
0 1 0
Kompostinsekoitin
Tukevan, kestävän ja riittävän pitkän lämpökompostorin sekoituskepin saat vanhan jääkiekkomailan varresta. Lapa vain irti ja käyttöön.
0 3 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle