K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47838 niksiä!
Tuki aurinkovarjolle
Käytä pilariharkkoa aurinkovarjon tukena. Sujauta varjo harkkoon, lado kiviä tiivistämään aukko, avaa varjo ja nauti auringosta.
0 1 0
Puut kanisteriin
Puunkanto koppa
Löysin vanhoja 30 litran kanistereita. Sahasin palan pois ja tadaa, kanisterista syntyi puunkantokoppa.
0 1 0
Toimiva linnunpelätin
Tee helppo ja edullinen pelätin lasten leijasta ja tarpeeksi pitkästä onkivavasta. Leija vaan vapaan kiinni ja vapa maahan noin 45 asteen kulmaan, jotta leija pystyy leijailemaan vapaasti. Ei näy lintuja, ja omenat saavat kypsyä rauhassa.
0 0 0
Siemenkotia koristeeksi
Unikot
Unikon kuivat siemenkodat ovat koristeellisia. Laita niitä vaikka maljakkoon kuivakukiksi.
0 0 0
Tyrnien kivuton poiminta
Tyrnien poiminta on hidasta ja tekee kipeää varsinkin, jos on piikikäs lajike. Tänä vuonna kerään tyrnit haarukan avulla. Astia alle, haarukan piikit marjojen kantojen alle, kääntö ja marjat tippuvat kauniisti astiaan.
0 1 0
Siemenet maustepurkkiin
Ennen siemenien kylvämistä, laita ne tyhjään maustepurkkiin, jossa on rei’itetty sisäkansi. Tämän jälkeen on helppo sirotella siemenet kasvualustalle.
0 0 0
Punaherukoiden kerääminen pomurilla
-knrFo8zCVk
Ehdottomasti paras tapa kerätä punaherukoita ja muitakin pensasmarjoja on käyttää lenkkilankapoimuria. Marjat pysyvät kokonaisina eivätkä sotke käsiä, kuten käsin riipimällä tapahtuu. Poimurilla kerää myös tosi nopeasti. Tämän, parhaan niksin ikinä, keksi ihana tyttären tyttäreni Amanda 6 v, kun hän tuli marjapuskiin mummon kaveriksi poimurin kanssa. Kiitos Amanda! 🤗
0 0 0
Ötökät ja roskat pois paljusta
Paljusta saa ötökät ja roskat kätevästi pois ruuanlaittoon tarkoitetulla metallisella tiheällä siivilällä. Laita vaikka roikkumaan käden ulottuville, jotta sen saa otettua kesken kylpyhetken.
1 4 0
Pesupallosta poimuriksi
Korkeiksi venähtäneiden luumupuiden tyhjentämiseen oivallinen apuväline syntyy pesupallosta ja luudanvarresta.
2 1 0
Kalverkkojen säilytys
Kun haluat säilyttää kalaverkon niin, etteivät esim. pikkueläimet pääse siihen sotkeutumaan, käytä kuitukankaista pukupussia. Sujauta verkko pussiin ja vetoketju kiinni, päälle voit kirjoittaa minkälainen verkko on sisällä ja pussi vajan seinälle riippumaan.
2 2 0
Kasvien kastelu loman aikana
Loman aikanakin kukat ja kasvit tarvitsevat kastelua. Pakasta isoihin limonadipulloihin vettä. Kastelulaite toimii niin, että laitat jäädytetyn vesipullon ylösalaisin multaan. Siitä jää sulaa hiljalleen vedeksi ja kastelee kasvia.
6 5 0
Jätekassiaita
Pirkka jätekassirulla on oiva materiaali, kun tarvitset väliaikaisen aidan: esimerkiksi poroaidan mansikkamaan ympärille tai mökin terassille, tai haluat sulkea pihatien. Sangallinen kassi on helppo sitoa puuhun tai pylvääseen ja värivaihtoehtoja löytyy. Kun aidan tarve loppuu, kassit voi käyttää niiden alkuperäiseen tarkoitukseen.
2 4 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle