K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46017 niksiä!
Lehdet jätesäkkiin
Syksyn haravointiurakka helpottuu, kun käytät kottikärryjen sijasta jätesäkkiä. Taloyhtiön rikkakatoksen roskavaunuun saa näppärästi laitettu säkin irtolehtien sijaan.
0 0 0
Vanha vyö uusiokäyttöön
Vanha vyö uusiokäyttöön
Vanhan vyön rispaantuessa epäsiistiin kuntoon, voit kiinnittää sillä linnunpöntön puuhun. Voit tehdä vyöhön reikiä puun paksuuden mukaan eikä vyö uppoa puun sisään kuten ohuemmat langat. Puuhun ei tarvitse porata eikä naulata ja pönttö pysyy taatusti puussa kuin puussa kiinni. Helppo kiinnittää ja irrottaa!
1 1 0
Kierrätä kuplamuovi
Postilähetykset on usein kääritty kuplamuoviin. Älä heitä menemään vaan säästä. Saat pidettyä mökin miksei kodinkin ulkotyökalut ja puutarhakalut hyvässä kunnossa, kun suojaat ne kuplamuovilla.
1 1 0
Kestävä ankkuri
Jäikö kahvakuula pölyttymään kaapin nurkkaan? Solmi kahvakuulaan vahva köysi ja saat kestävän ankkurin veneeseesi.
0 1 0
Halkotalo
Halkotalo
Tee halkopinosta tilataidetta. Se ilahduttaa myös muita kulkijoita.
13 12 0
Lapio kottikärryjen tilalla
Lapiolla on hyvä vetää painavia kasveja tai tavaroita, esimerkiksi iso perenna juurineen, puuntaimi tai pensas on kätevä vetää lapiolla nurmikoita pitkin istutuspaikalle.
0 1 0
Tiskaus nuudelivedellä
Harvemmalla kesämökillä on astianpesukonetta. Mökillä astioiden tiskivedeksi käy myös vaikka pastan, riisin tai nuudeleiden keitinvesi, joka kaadetaan tavallisesti pois.
1 1 0
Palauta amppelit ja ruukut
Palauta kesäkukista vapautuvat amppelit ja ruukut taimimyyälään tai kukkaliikkeeseen uutta käyttöä varten. Älä laita ainakaan jätteiden joukkoon.
0 1 0
Viemärin hiiriesto
Käyttökohde on kylmilleen laitettava mökkisauna. Lauta- tai levylattian jätevesikourun ulkoseinän kohdalle helpoin hiiri- ja lintueste on keittiön teräsvilla-pesusienipaketti. Ilma kulkee saunaan, mutta teräsvilla estää elävät hiiret ja muut ulkoa sisälle pyrkivät. Pakkaus täyttää kourun tai 75 mm putken hyvin. Ei haittaa, vaikka este on keväällä paikoillaan ensimmäiset sauna kerrat.
0 0 0
Ulkoharjan säilytys
Säilytä harjapuoli ylöspäin ja varsi alaspäin, näin harja pysyy ryhdikkäänä eikä harjasosa taivu eikä harjakset katkeile. Harja pysyy käyttökelpoisena kauemmin.
0 1 0
Muovipullot hyötykäyttöön
Muovipullot hyötykäyttöön
Kaikkia muovipulloja ei valitettavasti voi palauttaa. Voit kuitenkin hyötykäyttää niitä eri tavoin. Leikkaa pulloon "ikkunat" ja sujauta sisään paristokynttilä tai multaa ja rönsyilevä kasvi. Vielä pullon suuhun pari reikää ja rautalangasta koukku. Näin sinulla on edullinen lyhty tai amppeli.
0 1 0
Helpota lehtienkeräystä
Helpota lehtienkeräystä
Raahaa iso roskalaatikko siihen kohtaan, missä haravoit, niin ei tarvitse montaa reissua esimerkiksi kottikärryillä viedä lehtiä roskikseen.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle