K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47287 niksiä!
Elävä ovikoriste
Elävä ovikoriste
Älä turhaan heitä pois kasvistasi katkaisemaasi pitkää rönsyä, vaan tee siitä ovikoriste. Laita rönsyn pää ruusun vesisuppiloon ja täytä se vedellä. Kätke suppilo kranssin pyörteisiin. Käytä esimerkiksi orkideanipsuja tai lankaa sitoaksesi kranssia hieman paremmin muodossaan pysyväksi. Langasta voit tehdä myös ripustuslenkin. Ja tadaa, rönsy jatkaa siinä kasvamistaan kunhan muistat täyttää suppilon silloin tällöin vedellä.
1 2 0
Haravointi ilman rakkuloita
Ei enää rakkuloita peukalohankasiin: Patakintaat käsiin ja haravoimaan pihaa.
0 0 0
Poista lintujen jano
Myös lintuja janottaa. Muovinen joulukuusenjalka seisoo monta kuukautta tyhjän panttina. Nosta se kesäkuukausiksi ulos ja täytä vedellä. Keskelle voit laittaa vaikka kauniin kesäkukan. Sade kastelee kukan ja vaihtaa veden. Jos kuiva kausi yllättää, niin samalla, kun kastelet kukan, hoidat myös veden vaihtamisen ja luonto kiittää.
0 1 0
Kasvimaan "kartta"
Kasvimaan "kartta"
Onko sinulla vaikeuksia muistaa mitä olet kasvimaalla mihinkin penkkiin tai istutuslaatikkoon istuttanut ennen kuin tunnistettavia taimia alkaa nousta? Nappaa puhelimella valokuva ja kuvankäsittelyn avulla kirjoita kuvaan mitä missäkin kasvaa. Nykyisin lähes kaikissa puhelimissa on ohjelma, jolla tämä onnistuu.
0 0 0
Kukkapata pallogrillistä
Laitoin vanhan, käyttökelvottoman pallogrillin kannen nurinpäin ja täytin mullalla, pistin kukan siemenet kasvamaan. Nyt odottelen kaunista kukka-asetelmaa. Kansi näyttää aivan padalta!
0 0 0
Ampiaiskarkotin virkkaamatta silmukkaakaan
Ampiaiskarkoitin virkkamatta silmukkaakaan
Jos virkkuukoukku putoaa lattianrakoon, onnistuu valepesän tekeminen virkkaamattakin. Paperisen valepesän voi tehdä liimaamalla sanomalehtisuikaleita ilmapallon päälle, tai kierittämällä lankaa vaikka tennispallon ympärille. Saman asian ajaa myös sanomalehdestä rypistelty pallo.
0 1 0
Suppilon täyttäminen
Bensa maassa, ei käy-
Kun liittää suppilon ripustimeen narun ja kiertää narun toisen pään kannun kahvaan, saa toisen kätensä vapaaksi tyhjennettävän astian käsittelyyn, sillä suppilo ei pääse tutisemaan.
0 1 0
Myyräkarkotin ruusunvarsista
Kun leikkaan keväällä ruusuista kuivia, piikikkäitä oksia, työnnän ne myyrien koloihin.
0 1 0
Ruukku pysyy pystyssä
Suuri ja kapea ruukku pysyy tuulessa pystyssä, kun työnnät tukevan puisen kepin pohjassa olevasta reiästä maahan ja sen jälkeen täytät ruukun mullalla.
0 2 0
Kottikärryn varustelaatikko
Laita käytöstä poistettu parvekelaatikko nippusitojilla kottikärryjen aisojen päälle. Laatikon pohjaan reiät, nippusitojat aisan ympäri ja kiristys. Näin saat puutarhatyökaluille kuljetuslaatikon, joka on siellä missä kottaritkin, eivätkä työkalut ole oksien ja muiden seassa.
0 5 0
Sammaleenpoisto maalaustelalla
Pihalaattojen välistä saat kätevästi sammaleet raaputettua pois maalaustelalla, joka on kiinnitetty jatkovarteen.
0 0 0
Kumihanska maalisudille
Onko maalausoperaatio meneillään, mutta homma jää jostain syystä kesken ja jatkuu vasta seuraavana päivänä ja siveltimen peseminen tuntuu äsyttävältä? Käytä maalatessa kertakäyttöisiä kumihanskoja. Maalaamisen lopettaessa pidä sutia kädessä ja vedä kumihanska kädestäsi sudin päälle, solmi hanska ranteen kohdalta kiinni. Suti ei kuivu, vaan pysyy pehmeänä ja on maalausvalmis, kun sen ottaa hanskasta pois.
1 3 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle