K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46855 niksiä!
Valokatteen puhdistus
Terassin valokatetta on hankala saada puhtaaksi esimerkiksi painepesurilla, koska pitää varoa, ettei kastele seiniä. Siirrä pesu kevättalvelle! Mittari kun näyttää nollakeliä ja lumi on kosteaa, ripottele lunta katteelle runsaasti (jos sitä ei ole jo valmiiksi siellä), harjaa katuharjalla ja vedä lumi pois.
0 0 0
Ekologinen liukkaudenesto
Ekologinen liukkaudenesto
Isäntä kävi harvennuksella ja nappasin yhden rangan. Vesurilla oksat irti ja jäätyvälle käytävälle.
0 0 0
Retroa terassille
Ota viimein pölyttynyt jumppapallosi esiin nurkasta ja taio siitä suuremmassa käytössä oleva riipputuoli terassille. Leikkaa palloon iso viilto varovasti, niin että siitä tulee kupin muotoinen, ja poraa reunoihin reiät narulle. Kiinnitä "istuinosa" vahvoilla naruilla terassin kattoon ja nauti jumppapallon rentoudesta.
0 0 0
Kasvimaa kestokassiin
Kesä tuloillaan, joten isoon mustaan kassiin laita pohjalle kiviä ja päälle reilusti multaa ja esimerkiksi tomaatintaimenet sinne kasvamaan. Jos halla iskee, kassin voi yöksi siirtää sisälle. Samoin parvekkeelle voi laittaa tuohon isoon kassiin vaikka perunaa tulemaan. Kassihan on varsin tyylikäs. Kassin voi myös laittaa roikkumaan ja siihen kasvamaan vaikkapa kasveja jotka yleensä kasvattaa korkeaa vartta ylöspäin ja nyt roikkuessaan kasvattaakin alaspäin.
1 2 0
Puput pois puutarhasta
Puput pois puutarhasta
Ripusta hedelmäpuun oksiin hiuksilla täytettyjä tyhjentyneitä sipuli- tai hedelmäpusseja. Hiuksia voit saada ystävälliseltä kampaajalta. Puput kiertävät puun, mutta pikkulinnut tyhjentävät pussit myöhemmin pesän pehmusteeksi.
0 0 0
Pihan hiekoitus
Säilytä hiekoitussepeliä sisällä lämpimässä. kun heität sen lämpimänä jäälle, sepeli uppoaa hiukan jäähän eikä luista kengän alla.
0 6 0
Puutarhatyökalu hyötykäyttöön talvellakin
SLbC3-oCnhY
Vinkki puurhatyökalun hyötykäyttöön talvella: Jäisiä ja luikkaita kulkuväyliä pystyy karhentamaan rikkaruohojen poistoon tarkoitetulla työkalulla eli "nitkuttimella" eli heiluriharalla. Auringon sulattaman pinnan saa tällä keinoin irti, jonka sitten yöpakkanen jäädyttää kiinni ja samalla karhentaa pinnan. Ei ole enää sileä ja liukas kuin aiemmin 👍
0 1 0
Hiekoituskauha pesuainepullosta
Leikkaa tyhjästä pesuainepullosta yläosa pois. Saat kätevän hiekoituskauhan.
0 0 0
Ekohiekoitus havuilla
Jäikö joulusta koristeeksi havukransseja tai onko joulukuusi vielä nurkassa? Neulaset toimivat jäällä luistonestona paremmin kuin hiekka: neulaset eivät uppoa jään sisään vaan jäävät vesijään pintaan, niitä kuluu murto-osa verrattuna hiekkaan ja ne voidaan pihalta laittaa kompostiin tai harjata nurmikolle. Lisäksi lemmikit eivät satuta jalkojaan.
2 1 0
Lintujen talviruokinta
Lintujen talviruokinta
Hedelmien verkkopusseista saa askarreltua itsetehdyille linnunruokapaloille pusseja, joissa pysyvät hyvin. Pujottelee verkon rekiin narua, pussin sisälle lintujen herkku ja ulos roikkumaan. Linnut tykkäävät ja pussit pääsevät jatkokäyttöön!
0 3 0
Terassi puhtaaksi lumesta
Saat putsattua terassin tai auton katon kätevästi kevyestä lumesta lehtipuhaltimella.
0 2 0
Lintujen pähkinämaatti
Pähkinämaatti
Pirkka-appelsiinit ja mandariinit myydään 1,5kg muovinarupusseissa. Revi pienehkö reikä (leikkaaminen purkaa pussia) ja täytä tyhjä pussi linnunpähkinöillä. Sido narulla oksaan ja pähkinämaatti on valmis. Voit laittaa kaksi pussia sisäkkäin, että pähkinät pysyvät paremmin. Helppo täyttää ja käyttää.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle