K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 49509 niksiä!
Ruokinta-automaatti linnuille
Jos kynttilälyhdyn lasi rikkoutuu, laita tilalle pienisilmäinen (noin 5 mm) metalliverkko. Poraa lyhdyn pohjaan muutama reikä, joista mahdollinen sadevesi pääsee pois.
0 4 0
Amppeli uusiokäyttöön
Amppeli uusio käyttöön
Ota vanha amppeliuusio käyttöön. Täytä siemenillä ja vie linnuille ruokintapaikaksi.
0 2 0
Talipötkö ilman verkkoa
Linnun talipötkö tarjolle
Verkkoon pakattu talipötkö voi olla vaarallinen ansa linnuille. Jos kaapistasi löytyy joutilas, syvän mallinen muovikauha, ruuvaa se pylvääseen ja pudota talipötkö kauhaan. Sido lopuksi narulla hiukan ylempää nojaamaan pylvääseen.
1 2 0
Muista linnut puita sahatessasi
Kun sahaat seuraavan kerran pihapuusta oksia pois, jätä oksantynkiä sopivalle korkeudelle. Niihin on kätevä ripustaa lintujen ruokinta-automaatteja.
2 5 0
Lintujen ruokintavarjo
Voit hyödyntää vanhan aurinkovarjon näin: laita jalusta maahan ja varsi siihen pystyyn. Kiinnitä sen päälle vaakatasoon puurima. Ripusta molemmille puolille riippumaan vaikka talipallopötkylät. Varren metalliosa vaikeuttaa oravien kiipeämistä aterialle.
0 0 0
Sula komposti
Peitä lämpökompostori talveksi auton peitteellä niin, että vain poistoilma-aukko jää vapaaksi. Näin komposti ei jäädy pakkasillakaan.
1 2 0
Kakkulyhty
Jäälyhty
Vanhasta kakkuvuoasta saa kätevän muotin jäälyhdyille. Vettä ei mene hukkaan, ja kynttilälle on valmis paikka keskellä.
11 14 0
Estä pihan liukkaus
Sama  matka uudet polut
Kulje lumisella pihalla suojasään aikaan hieman eri reittejä. Pakkasten tullessa tiiviisti astuttu polku on aina liukkaampi kuin hajautetut askellukset.
0 8 0
Pesukoneen rummusta jätkänkynttilä
Pesukoneen irrotetusta rummusta saa oivan jätkänkynttilän pihalle. Käännä pystyyn, laita roikkavaloon liekkilamppu ja aseta lamppu rummun sisään. Kanneksi vaikkapa läpikuultava vati. Voi myös käyttää tavallista ulkoroihua, jolloin kantta ei tarvita.
1 0 0
Kasteluautomaatti
Automaattinen kastelu
Tee kanisterin pohjaan reikä ja jätä se valumaan.
0 5 0
Talvilintujen ruokinta ilman sotkua
Talvilintujen ruokinta
Jos ruokit pihapiirissäsi lintuja, mutta haluat välttää rottaongelman, laita ruokintalaitteen alle ämpäri. Varsinkin pähkinöistä tippuu kuoria maahan, ja välillä sinne päätyy kokonaisiakin pähkinöitä. Ämpäri on helppo puhdistaa ruokaa lisättäessä.
5 11 0
Majakka heijastinkassista
Laita K-ryhmän heijastinkassi mökkirantaan tai mökin pihalle näkyvälle paikalle. Jos olet liikkeellä iltahämärässä, paluumatka järveltä tai jäältä onnistuu helposti, kun suunnistat taskulampun avulla kohti heijastavaa kassia.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle