K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 53534 niksiä!
Boxerin kuminauha
Nykyään boxereissa ja muissakin alushousuissa vyötärön kuminauha haprastuu. Minä käytän irtokuminauhaa. Ensin housut jalkaan ja sitten kuminauha yläosan päälle. Se pysyy hyvin, kun kääntää vähän reunasta kangasta päälle. Näin tulee hyvät housut käytettyä loppuun asti.
2 2 0
Kenkäfriikki säilytysvinkki
Säilytä pitkävartiset talvisaappaat kesäkaudella matkalaukuissa ja laita pehmeitä pyyhkeitä tai kuluneita pussilakanoita pehmikkeeksi. Varret pysyvät suorina, ja saat tilaa kesäkengille.
0 0 0
Vanhat hyvät vaatteet
Jos parhaat housut tai takit ovat menneet jo käyttökunnottomiksi, niin ratko ne ja käytä kaavoina uusiin. Muista vain yhtä vankka materiaali.
0 0 0
Vyön pysyminen paikoillaan
Vyön pysyminen paikoillaan
Roikkuuko vyön loppupää aina ärsyttävästi? Pistä hakaneula farkkujen lenksun ja vyön reiän väliin, vyö pysyy nätisti paikoillaan.
5 0 0
Tennarit puhtaiksi
Tennarit puhtaiksi
Varsinkin valkoiset tennarit likaantuvat helposti. Älä turhaan rummuta ja pese niitä pyykkikoneessa, jolloin niiden liimaukset irtoavat. Laita tennarit pesuvatiin likoamaan hetkeksi pyykinpesuainern kera. Aseta tennarien päällysosat vadin pohjaan päin likoamisen ajaksi. Ota sitten pieni kynsiharja ja jynssää tennarisi putipuhtaaksi pesuvadissa. Homma käy nopsaan ja näppärästi, ja puhdasta tulee takuuvarmasti. Huuhdo tennarit haalean veden alla ja ripusta kuivumaan.
0 5 0
Kesäkenkien venytys
Kesäkenkien venytys
Jos kengät puristavat uutuuttaan, tyhjät muovipullot toimivat hyvinä venyttäjinä. Anna olla pari päivää, ja tarvittaessa kostuta kenkiä. Suippopäinen mehupullo toimii mainiosti.
0 1 0
Sukkien kuluminen pareittain
Sukkien kuluminen pareittain
Ostan useammat samanlaiset sukat kerrallaan. Ennen kuin otan sukat käyttöön, merkkaan ne ompelemalla piston ja solmimalla langan päät sukkien sisälle erivärisillä puuvillalangoilla pareittain. Kun pesen sukat, saan lajiteltua ne nopesti pareiksi ja kuivumaan. Näin sukat kuluvat tasaisesti pareittain.
1 0 0
Rypyttömät vaatteet helposti ja nopeasti
Niin paidan kuin housujenkin rypyt lähtevät helposti, kun niihin suihkuttaa vettä suihkepullolla. Sen jälkeen oio rypyt ja aseta vaate ilmavasti. Helppoa ja nopeaa!
0 1 0
Täikammasta iloa
Jos vanhat collegehoususi ovat aivan nukkaantuneet, ota apuun täikampa ja harjaa nukat pois. Housuista tulee kuin uudet.
1 0 0
Ja taas kulkee
Ovatko lenkkarit hiertyneet takaa nilkasta rikki? Ompele sinne olkatoppaus tai rintaliivien pehmuste kiinni muutamalla pistolla.
0 1 0
Rintsikoiden valumastoppari
Rintsikan olalta valumastoppari
Valuvatko rintaliiviesi olkaimet jatkuvasti? Tee sukkanauhoista stoppari, jonka molemmissa päissä on nappisolki. Tämän valumastoppirin voi siirtää helposti eri rintsikoihin.
2 0 0
Sukka sukkaan
Kun yhdistät puhtaita sukkia pareiksi, työnnä toinen sukka kokonaan toisen sisään. Näin parit pysyvät yhdessä ja näet heti, minkä kokoiset sukat ovat.
2 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös