K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 54219 niksiä!
Kesämekon säilytys
Pitkät maximekot, iltapuvut yms. jäävät usein vaatekaapissa henkarissa roikkumaan niin että helma laahaa kaapiin lattiaa. Kun laittaa toisen henkarin mekon helman puoleenväliin ja nostaa ylös tankoon saa mekot parempaan järjestykseen eikä helma pölyynny kaapissa.
0 0 0
Helppo ja edullinen kengänkorjaus
Itseliimautuvalla nylon-paikalla on helppo ja nopea korjata esim. lenkkitossun rikkoutunut kantapää sisäpuolelta. Erityisen kätevä vaelluksella tai muussa reissussa, missä suutariin ei ole mahdollista päästä. Toimii loistavasti!
0 0 0
Vältä henkarinjäljet
Vältä henkarinäpyt
Puseron olkapäihin ei tule painaumia henkarista, kun vedät hihat sisään ja työnnät henkarin hihoihin. Tee näin: Työnnä käsi kaula-aukosta hihaan ja vedä hiha puoliksi nurin, kunnes hihan suu kurkistaa kaula-aukosta. Tee toiselle hihalle samoin. Pujota sitten henkari hihoihin. Kuosittele. Valmis!
0 2 0
Sadekelin pelastus
Sateella pyöräillessä laita muovinen suihkuhattu kypärän päälle. Näin vesi ei mene kypärän aukoista sisään ja kypärä ja hiukset pysyvät kuivana.
1 3 0
Imuroi hiekat kengistä
Hiekka löytää tiensä ulkokenkien pienimpiinkin koloihin eikä hiekkaa saa pois kengistä ravistelemalla. Imuroi kengät sisältä, niin pääset eroon pienimmistäkin hiekanjyvistä.
0 1 0
Alusvaatekikka
Pue yllesi kokoalushame tai ohut paita ensin, ja sitten vasta rintaliivit. Liivien pesukerrat harvenevat, eikä rintojen alle tule hikinäppyjä.
1 0 0
Syksyn sateissa pyöräileminen
Sateella pyöräillessä sadeviitan huppu lähtee varsinkin kovassa vauhdissa tai tuulenpuuskassa pois päästä. Hyvä niksi hupun paikoillaan pysymiseen on: Laita lippalakin lippa ja sadeviitan huppu miltei näkymättömästi paperinliittimellä yhteen. Pysyy pää kuivana ja molemmat kädet pyöränkahvoissa.
0 2 0
Puhelin kadoksissa kassin pohjassa
Olen kiinnittänyt punaisen silkkinauhan puhelimeeni. Nauhan pää on kassin suulla, joten löydän puhelimen nauhaa vetäessäni.
0 1 0
Viinitahra pois
Läikkyikö viiniä tai tippuiko punajuurta rinnuksille? Ei hätää, vaikkei tahra irtoaisi pesussa: leikkaa kaula-aukkoa isommaksi eli viinitahra pois. Likaiset hihatkin voi leikata lyhyemmiksi tai kokonaan pois.
5 0 0
Lämmin yöpuku
Etsin kaupasta lämmintä yöpukua syksyn viileisiin iltoihin mökille, mutta riittävän lämmintä ei löytynyt. Bongasin kuitenkin sopivia ja edullisia huopia. Niistä sai nopeasti yöpuvun taittamalla huovan ensin puoliksi ja sitten vielä kertaalleen puoliksi. Leikkasin kulman pois, jotta "hihoista" tuli samanlaiset. Kaula-aukosta myös pala pois. Ei tarvitse edes hihansuita, kaulaukkoa eikä helmaa päärmätä, sillä huopa ei rispaannu käytössä.
0 1 0
Tiukat kengät?
Kiristääkö uusi kenkä? Täytä muovipussi vedellä, sulje tiukasti kiinni, sujauta kengän sisään ja kenkä pakkaseen. Vuorokaudessa on jää venyttänyt lisää tilaa varpaille.
1 0 0
Nopeampi aamu
Nopeuta aamutoimia ompelemalla sukat kiinni pitkiin kalsareihin.
6 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös