K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47431 niksiä!
Vaikea päätös sovituskopissa?
Olet sovituskopissa, etkä tiedä, kannattaisiko se harmaa paita päälläsi ostaa. Kuulostaako tutulta? Vertaa kuitenkin uutta harkitsemaasi vaatetta vanhaan, päällä olevaan vaatteeseesi. Mikäli vaate ei ole mielestäsi parempi, kannattaa harkita, löytyisikö kaupasta mitään parempaa. Jos ajattelet tällä tavalla vaatekaappisi on koko ajan kestävässä kehityksessä, eikä tule virheostoksia. Tämä niksi pätee myös esimerkiksi kengissä ja silmälaseissa.
1 2 0
Viileästi juhliin
Ahdistaako ajatus hellesään juhlista sukkahousut jalassa? Pistä sukkahousut edellisenä iltana jääkaappiin tai pakastimeen riippuen siitä, kuinka viileästä tunnelmasta tahdot juhlimisen aloittaa!
0 0 0
Korvisten hätävaralukot
Korvisten hätävaralukot
Kun juhlakorvisten lukko on teillä tietymättömillä apuun tulee pyyhekumi. Leikkaa pyyhekumista sopivan kokoinen pala ja käytä korviksen lukkona.
1 2 0
Muotoillut pohjat aamutossuihin
Pese pyykkikoneessa vanhojen lenkkareidesi muotoillut irtopohjat ja siirrä ne ainoihin, reinoihin tai muihin aamutossuihisi. Kävelytuntuma paranee heti, ja voit vaikka juosta postilaatikolle aamulehteä hakemaan.
0 1 0
Villasukkien ja talvikenkien säilytysniksi
Keväällä täytyy talvikengät ja talvisaappaat huoltaa kesäteloille. Olisi hyvä laittaa kenkien ja saappaiden sisälle jotakin, jotta niiden muoto säilyisi hyvin läpi kesän. Itse keksin laittaa kenkien sisälle talvella käyttämiäni paksuja sukkia ja villasukkia. Näin sukat löytyvät helposti, kun kylmä taas tulee ja siinä säästää paljon tilaakin muille säilytystä kaipaaville tamineille!
0 5 0
Esitysvaatteista logot piiloon
Tyttärelläni oli kevätesitys, johon piti olla täysin mustat vaatteet. Käytössä oli mustat valkoisella tuotelogolla oleva urheilutrikoot. Sen sijaan, että olisimme marssineet kauppaan vaateostoksille, käytin mustaa kineesioteippiä peittämään logon housun lahkeesta ja vyötäröltä. Vaikka tyttäreni harrastaa sirkustaidetta köydellä kieppuen, teippaukset pysyivät hyvin, eikä väliaikainen paikkaus näkynyt lainkaan.
0 2 0
Puhtaat sukat
Vaihda heti töistä kotiin tullessasi likaiset työsukat puhtaampiin kotisukkiin, näin lattia ja varsinkin matot säästyvät likaantumiselta.
0 1 0
Kengät kiiltäviksi lapasilla
Unohda kenkäharjat tai irtoliinat: Säästä vanhat lapaset, laita kuluneet sisäkkäin, ja jo on hyvä väline kenkien kiillotukseen ja suojarasvan levittelyyn. Kädetkin pysyvät siistinä.
0 2 0
Pitkät kalsarit 2020
pitkät kalsarit 2020
Onko ne pitkät kalsarit klassinen erotiikantappaja? Käytä puolisosi leggingsejä tai hanki omia.
2 1 0
Kengännauhojen vaihto
Kun kengistä täytyy vaihtaa nauhat esimerkiksi pesua varten, ota kengistäsi ensin kuva, niin saat nauhat takaisin samalla lailla.
1 2 0
Tiukan paidan sisäänajo
Näin saat tiukan, tönkön tai karhean tuntuisen t-paidan sisäänajetuksi: Levitä vaate suihkun lattialle suoraksi, kastele kädenlämpöisellä vedellä ja hiero kauttaaltaan tai vain "mukavoitettaviin" kohtiin hiustenhoitoainetta. Yhden t-paidan käsittelyyn käytän noin 2 rkl mietoa hoitoainetta. Venyttele kangasta napakasti, mutta tasaisesti, ettei paidasta tule toispuolista tai venähtänyttä. Huuhtele ja anna kuivua rauhassa. Jos materiaali tuntuu venyvän nopeasti, kuivata vaakatasoon suoristettuna. Kokeile ja toista käsittely tarvittaessa. Jämpti 100% puuvillateeppari piti venyttää 2-3 kertaa, jotta oli hyvä. Sain noin puolikkaan koon lisättyä tällä, tilaa hengittää ja liikkua paidan yhä ollessa sopivan kokoinen. Käytön ja pesun jälkeen yksi käsittelykerta riitti tuloksen takaisinsaamiseksi. Älä käytä koneellista kuivausmenetelmää tai pese vaatetta ennen käyttöä koneessa, sillä liian kuuma kutistaa tekstiilihuokosia.
0 0 0
Nahkavaatteiden keväthuolto
Nahkavaatteisiin, kuten takkeihin ja kenkiin käytettävien nahanhoitoaineiden levitykseen ei kannata hommata erillisiä liinoja. Nahkahanskat käteen, niin hoitoaineen levitys hoituu niillä helposti ja samalla myös käsineet saavat hoitokäsittelyn!
3 9 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle