K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 55157 niksiä!
Öljytahran poisto neuleesta
Työkaverini oli pitänyt villaneuletakkiani töissä päällään, ja siihen lensi öljyä reilusti. Meni muutama päivä, että sain sen pesuun. Se ei lähtenyt konepesussa. Niinpä hieroin mäntysuopaa tahroihin ja laitoin pesukoneeseen. Takki kuin uusi, ei tahran tahraa.
0 2 0
Lämpimät vaatteet
Jos sinulla on heti valmis sauna, säilytä yöpuku ja arkivaatteet saunassa. Sauna toimii pukeutumistilana. Illalla voit pukea lämpimän yöpuvun ja aamulla lämpimät vaatteet yllesi.
1 0 0
Eipä enää saappaan varsi hierrä
Lyhytvartisissa nilkkurit saattavat hiertää säären sisäpintaa, jos sukkien varret eivät pysy ylhäällä. Taita sukan varsi saappaan päälle, niin sukat eivät valu eivätkä saappaat hierrä.
0 2 0
Sängyssä lukijalle säärystimet
Pidän viileässä nukkumisesta, mutta käteni palelevat aina sängyssä lukiessani. Niinpä vedän säärystimet lämmittämään käsivarsiani. Niitä voi pitää vaikka läpi yönkin lämmittämässä, ja ne on helppo vetäistä pois, kun ei ole enää tarvetta. Helppo ja hyvä pukeutumisniksi myös kuumista aalloista kärsiville!
0 4 0
Lumipesu lenkkareille
Kesällä lenkkarit likastuu ja jää kaappiin. Näin talvella yksi pieni kävelylenkki lumihangessa tekee lenkkareista puhtaat. Keväällä on mukava vetää puhtaat lenkkarit jalkaan.
1 2 0
Tiukka kaula-aukko
Puserossa liian tiukka kaula-aukko. Pyydä kaveria ottamaan toiselta puolelta kauluksesta kiinni, ota itse toiselta puolelta kiinni ja vetäkää & venyttäkää varovasti kaula-aukkoa isommaksi. Venyttämisessä saattaa mennä aikaa, riippuu paidasta.
1 0 0
Ratkaisu parittomiin sukkiin ja hanskoihin
Ovatko sukkien ja hanskojen parit aina kateissa? Nipistä sukat ja hanskat pyykkipojilla yhteen, niin pari on varmassa tallessa.
1 0 0
Korkokengillä lumessa
Pakkaslumi ei tartu korkokenkien korkoihin, kun ne rasvaa vaseliinilla.
1 1 0
Lämmitetyt villasukat
Jos jalat on jäässä, niin kääri villasukat (puhtaat) leivinpaperiin ja laita ne mikroon vähäksi aikaa lämpenemään.
0 0 0
Napit pysyy paikoillaan
Napit eivät löysty ja irtoa niin helposti, kun niihin sivelee väritöntä kynsilakkaa.
0 1 0
Kivettömät kengänpohjat
Talvikenkien pohjien mukana kulkeutuu aina ikävästi hiekoitussepeliä sisätiloihin. Jos muotoilet talvikenkien pohjan urat katkoteräveitseillä kartion malliseksi, niin kivet eivät enään takerru kengän pohjiin ja kulkeudu sisätiloihin sotkemaan ja narmuttamaan laminaattia tai parkettia. Kartion malliin muotoiltu pohja pitää myös paremmin lumella, kun urat eivät täyty lumesta.
0 1 0
Sukista lämpöä ja liukuestettä
Sukista lämpöä ja liukuestettä
Leikkaa kuluneiden villasukkien kärkiosat ja sujauta ulkolompsukoiden päälle. Niillä on lämmintä ja pitävää piipahtaa talvisella pihamaalla vaikka postilaatikolla.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös