K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47815 niksiä!
Sopivasti suolaa myllystä
Myllystä suoraan ruokaan jauhetun suolan määrää on vaikeaa arvioida. Jätä myllysuolapurkin kansi paikoilleen suolaa jauhaessasi. Suola kerääntyy kannen sisään, jolloin näet helposti, kuinka paljon suolaa olet lisäämässä. Avaa kansi ylösalaisin, ja ripottele suola ruokaan suoraan kannelta. Näin estät myös kuuman ruuan höyryn pääsyn myllyn osiin.
0 0 0
Puolukat mehuksi perkaamatta
Puolukat mehuksi perkaamatta
Monissa perheissä puolukoista tehdään useimmiten vispipuuroa, josta puolukat sihdataan pois. Miksi siis perata niitä? Keitä perkaamattomista puolukoista tavallisessa kattilassa tiivis mehu, jonka pakastat pieniin pusseihin. Vispipuuroa halutessasi laita mehu kattilaan, lisää 4 osaa vettä, mausta makusi mukaan ja keitä puuro.
0 3 0
Palanut ruoka kattilasta 20 sekunnissa
Palaneen ruuan irroitus noin 20s kattilasta
Saat palaneen ruuan irti kattilasta akkuporakoneella, johon on kiinnitetty nailonharjaspää.
1 1 0
Leikatun tomaatin säilytys
Säilytä viili yms purkkien muovikannet. Kun leikkaat tomaattia esim. leivän päälle ja osa jää käyttämättä niin laita loppu tomaatti muovikannen päälle leikattu pinta alaspäin.Näin tomaatti säilyy hyvänä eikä kuivetu eikä tule turhaa tiskiä. Kun tomaatti syöty, muovikansi kierrätykseen ja uusi kansi käyttöön.
0 2 0
Aktiivisuusranneke keittoajastimena
Monissa aktiivisuusrannekkeissa ja urheilukelloissa on ajastin, jota on kätevä käyttää myös ruuanlaitossa keitto- ja paistoaikoja ilmoittamaan. Kellon täristessä ranteessa pääsee heti ottamaan pellin uunista, kun ei tarvitse lähteä etsimään pirisevää munakelloa tai puhelinta kauempaa!
0 0 0
Sipulisilppu pehmeäksi
Valittavatko sinunkin lapsesi, kun pilkottu sipuli kypsissä lihapullissa on raakaa? Lusikoi sipulisilppu pitkäkaulaiseen teenhaudutuspussiin ja laita pussi vesikattilaan kiehumaan. Kun silppu on kypsää, nosta pussi vedestä, repäise auki ja tyhjennä lihapullataikinaan. Sipuli antaa näin hyvän maun lihapullille, mutta ei narsku hampaissa.
0 0 0
Rapeampaa pannukakkua
Pannukakkua paistaessani laitan vamiiksi pöydälle sanomalehtiä, joiden päälle vetäisen leivinpaperin pannukakkuineen ja siirtelen sitä muutaman minuutin välein. Sanomalehdet imevät kosteuden alapinnalta, ja pannukakusta tulee rapea myös alapuolelta.
0 0 0
Kätevä kahvikiekko
Kahvikiekko
Ei enää pohjaan palanutta kahvia töissä! Katso kiekosta, milloin kahvi on keitetty.
2 2 0
Kestohedelmäpussille lisäkäyttöä
Suojaa hedelmät banaanikärpäsiltä säilyttämällä ne kestohedelmäpussin sisällä, myös pieni kulho tai myyntipakkaus mahtuu hedelmineen pussiin. Sieltä niitä on helppo ottaa, lisäksi pussi on helppo sulkea uudelleen.
7 5 0
Pakkasmarjojen annospussit
Pakkasmarjojen annospussit
Sinkkutaloudessa tai pienessä perheessä marjoja tarvitaan usein vain pieniä annoksia kerrallaan. Mikäli marjojen pakkaamiseen on käytössä ainoastaan isoja pakastepusseja, marjat voi kätevästi osittaa valmiiksi annoksiksi tällä niksillä. Kun yksi annos on saatu pussitettua, pussi kierretään ja suljetaan pussin sulkijalla. Tämän jälkeen pussitetaan seuraava annos. Pakastetusta pussiketjusta voidaan leikata irti tarvittava määrä marjoja.
0 3 0
Ahvenesta suomut pois
Kalatiskissä on usein hyviä pannulle mahtuvia ahvenia joista ei kotona tahdo saada millään silmuja irti. Pistä kalat paketissaan muovipussissa pakastimeen n. vuorokaudeksi, sulata jääkaapissa kohmeisen kylmiksi ja suomusta. Suomut irtoavat kuin tuoreesta perkaamattomäasta kalasta.
1 1 0
Jätskilapanen
Jätskilapanen
Kun tekee mieli mässäillä jäätelöä amerikkalaistyylisesti suoraan purkista ongelmaksi muodostuu kylmettyvä käsi ja entistä nopeammin sulava jäätelö. Ongelman ratkaisee uunikinnas! Jäätelö pysyy kylmempänä pitkään ja käsi mukavan lämpöisenä, eikä purkki lipsu kädestä.
4 5 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle