K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 53836 niksiä!
Ei chiliä leikkuulaudalle
Tiesitkö että valkosipulipuristinta voi käyttää myös chilin muussaamiseen? Menee aika silpuksi, ja voit puristaa sen suoraan pannulle. Näin säästyt leikkuulaudan pesulta ennen seuraavaa ainesosaa.
1 1 0
Gluteeniton varmasti
Laita gluteeniton margariini muovirasiaan ja kirjoita kanteen "kasvishöyste", niin ei muut perheenjäsenet vahingossakaan käytä sitä.
2 1 0
Puuroistasi parempaa helpommalla
Yhdistän eri puurohiutaleita (kaura, monivilja jne) mieluisassa suhteessa samaan purkkiin. Lisäksi laitan joukkoon kanelia ja kardemummaa ja ravistelen lopuksi. Aamupuuron teko on paljon nopeampaa, kun ei tarvitse koluta maustepurkkeja läpi joka kerta. Vältyn myös lisätyltä sokerilta, jota usein löytyy valmiiksi maustetuista puuroista. Ja yön yli valmistettavan puuron laitan vasta aamulla vartiksi tai puoleksi tunniksi (hiutaleita, vettä ja tilkka kauramaitoa sekoitettuna) jääkaappiin odottamaan ja lämmitän sen mikrossa. Puuro valmistuu nopeasti, ja rakenne on hyvä eikä lainkaan liisterimäinen.
2 2 0
Pakasta mehu kerta-annoksina
Pakasta itsetehtyä mehua pieneen Minigrip-pussiin sopiva määrä kannullista kohti. Saat nopeasti sulatettua ja valmistettua juoman yllätysvieraille. Jäädytys onnistuu helposti, kun laitat pussit pystyyn esimerkiksi tyhjään margariinirasiaan.
1 1 0
Herkullinen tikkupulla pakastepullista
Herkullinen tikkupulla helposti pakastepullista
Pirkka pakastekorvapuustipussin voi käydä ostamassa ennen vaellusta. Kun tulee ruokailun aika, sopivasti sulaneen pullan voi avata ja kääriä helposti tikun päähän todella maukkaaksi, nopeaksi ja helpoksi tikkupullaksi.
0 2 0
Pihvipaketista 5-kertainen ilo!
Pihvipaketista 5-kertainen ilo!
Ostin kaupasta paketin, jossa oli 5 pihviä. Se oli jo ilo sinänsä, mutta ilo 5-kertaistui, kun tajusin jakaa pihvit 5 pakastuspussiin ja pakastaa ne. Sitten vain otin pakkasesta yksitellen ja nautinto oli paistamisen jälkeen suuri joka kerta.
0 4 0
Villasukka viilentää juomat
Villasukka viilentää viininkin
Helteillä kylmät juomapullot kostuvat huoneenlämmössä ja lämpenevät nopeasti, kun ne otetaan jääkaapista. Pistä pullo vanhan villasukan sisään. Villa imee ylimääräisen kosteuden ja juoma pysyy viileänä pitempään. Voit leikata sukan kärjen auki kaatoaukkoa varten.
0 1 0
Kakut kuntoon
Leivinpaperin saa pysymään irtopohjavuoan reunoilla, kun sivelee reunat ensin öljyllä. Näin kakku ei tartu reunaan kiinni ja leivinpaperi ei heilu taikinaa kaataessa vuokaan.
0 1 0
Hellepäivän halpa jäätee
Hellepäivän halpa jäätee
Helteellä voi auringossa uuttaa jääteetä. Teepussi per lasikannu ja raikasta vettä päälle. Anna tekeytyä tunteja ja jäähdytä.
0 1 0
Monen taloyhtiön yhteinen ongelma!
Monen taloyhtiön yhteinen ongelma!
Monissa taloyhtiöissä on kesällä sama ongelma. Hanasta ei saa tarpeeksi kylmää vettä lasiinsa. Olen ratkaissut tuon ongelman ostamalla hyvän vesikannun ja laittamalla hanavettä kannuun viilentymään jääkaappiin. Kannu pestään viikon välein, välitäytössä sitä ei tarvitse pestä.
2 0 0
Lahjapaperi isolle lahjalle
Lahjapaperi isolle lahjalle
Iso lahja on työläs paketoida ja lahjapaperia kuluu ihan tolkuttomasti. Heitä päälle viltti ja kiinnitä tarvittaessa pyykkipojilla! Eikä synny edes roskaa
0 0 0
Kuori juuston jämät
Kuorimaveitsellä juuston jämät.
Kuorimaveitsellä saa kovat ja pienemmätkin juustokannikat käytettyä loppuun, jos haluaa siivuja.
0 3 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös