Sen sijaan, että cocktailtikuiksi laittaa hammastikkuja tai muita puisia tikkuja, kokeile suolatikkuja. Tällöin koko herkun voi popsia kokonaan. Lautasille ei jää teräviä tikkuja eikä niitä mene myöskään biojätteeseen.
Superkiireinen aamu tai nälkäkiukkuinen lapsi, etkä ehtisi odotella, että tulikuuma puuro jäähtyy omia aikojaan? Sekoita jääpala tai pari sulamaan puuroon, niin se jäähtyy hetkessä syöntikelpoiseksi.
Pitsan reunat eivät jää syömättä kun laitat niille juustoviipaleita ennen paistamista. Toki valmispitsaa voi tuunata muutoinkin oman maun mukaan lisäämällä esim. mausteita ja tomaattisiivuja.
Kun kuorit inkivääriä tai esimerkiksi hedelmää, laita tiskipöydälle pala talouspaperia ja kuori suoraan sen päällä. Näin saat kätevästi kuoret tiskipaperin sisällä suoraan biojätteeseen, eikä synny sotkua.
Jäikö joulutorttujen leivonnasta ylimääräinen purkki luumumarmeladia ja parasta ennen - päiväyskin on ennen ensi joulua? Lisää lusikallinen maustamattomaan jugurttiin, niin saat jopa parempaa luumujugurttia kuin valmiina kaupasta. Sokeriakaan ei tarvitse lisätä. Vatsakin kiittää!
Kun totutut kurkut ja tomaatit on jääkaapista loppu, voi kekseliäästi laittaa leivän ja leikkeleen päälle vaikkapa omenaviipaleen. Hedelmästä saa tarvittavat vitamiinit ja raikkauden leipäpalalle. Muitakin hedelmiä ja vihanneksia voi kokeilla.
Ennen kuin syöt appelsiinin raasta sen kuori talteen ja käytä se mausteena leivonnaisiin tai jälkiruokiin. Jos et tarvitse sitä heti, sen voi pakastaa.
Yrttiruukusta tuppaa aina jäämään jääkaappiin osa joka nuutuu, sillä kerralla ei ruokaan tarvitse koko ruukkua. Kannattaa hienontaa yrttiruukku kokonaan ekalla käyttökerralla ja pakastaa loput. Seuraavan kerran kun laitat ruokaa saat tuoreen veroiset yrtit ruokaa ja hävikki minimoituu.
Jääkö mikroateria aina keskeltä kylmäksi? Laske mikron teho keskitasolle ja lämmitä ruokaa muutama minuutti lisää. Näin ruoka ei ole tulikuumaa ulkoa ja jääkylmää sisältä.
Sen sijaan, että cocktailtikuiksi laittaa hammastikkuja tai muita puisia tikkuja, kokeile suolatikkuja. Tällöin koko herkun voi popsia kokonaan. Lautasille ei jää teräviä tikkuja eikä niitä mene myöskään biojätteeseen.
Superkiireinen aamu tai nälkäkiukkuinen lapsi, etkä ehtisi odotella, että tulikuuma puuro jäähtyy omia aikojaan? Sekoita jääpala tai pari sulamaan puuroon, niin se jäähtyy hetkessä syöntikelpoiseksi.
Pitsan reunat eivät jää syömättä kun laitat niille juustoviipaleita ennen paistamista. Toki valmispitsaa voi tuunata muutoinkin oman maun mukaan lisäämällä esim. mausteita ja tomaattisiivuja.
Kun kuorit inkivääriä tai esimerkiksi hedelmää, laita tiskipöydälle pala talouspaperia ja kuori suoraan sen päällä. Näin saat kätevästi kuoret tiskipaperin sisällä suoraan biojätteeseen, eikä synny sotkua.
Jäikö joulutorttujen leivonnasta ylimääräinen purkki luumumarmeladia ja parasta ennen - päiväyskin on ennen ensi joulua? Lisää lusikallinen maustamattomaan jugurttiin, niin saat jopa parempaa luumujugurttia kuin valmiina kaupasta. Sokeriakaan ei tarvitse lisätä. Vatsakin kiittää!
Kun totutut kurkut ja tomaatit on jääkaapista loppu, voi kekseliäästi laittaa leivän ja leikkeleen päälle vaikkapa omenaviipaleen. Hedelmästä saa tarvittavat vitamiinit ja raikkauden leipäpalalle. Muitakin hedelmiä ja vihanneksia voi kokeilla.
Ennen kuin syöt appelsiinin raasta sen kuori talteen ja käytä se mausteena leivonnaisiin tai jälkiruokiin. Jos et tarvitse sitä heti, sen voi pakastaa.
Yrttiruukusta tuppaa aina jäämään jääkaappiin osa joka nuutuu, sillä kerralla ei ruokaan tarvitse koko ruukkua. Kannattaa hienontaa yrttiruukku kokonaan ekalla käyttökerralla ja pakastaa loput. Seuraavan kerran kun laitat ruokaa saat tuoreen veroiset yrtit ruokaa ja hävikki minimoituu.
Jääkö mikroateria aina keskeltä kylmäksi? Laske mikron teho keskitasolle ja lämmitä ruokaa muutama minuutti lisää. Näin ruoka ei ole tulikuumaa ulkoa ja jääkylmää sisältä.