K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47738 niksiä!
Jätskilapanen
Jätskilapanen
Kun tekee mieli mässäillä jäätelöä amerikkalaistyylisesti suoraan purkista ongelmaksi muodostuu kylmettyvä käsi ja entistä nopeammin sulava jäätelö. Ongelman ratkaisee uunikinnas! Jäätelö pysyy kylmempänä pitkään ja käsi mukavan lämpöisenä, eikä purkki lipsu kädestä.
1 0 0
Parasta ennen talteen
Parasta ennen talteen
Repäise kananmunakotelosta parasta ennen -päivä mukaan jääkaappiin.
2 2 0
Munien kuoriminen helposti
Ota keitetyt munat hetkeksi kuivumaan ja sen jälkeen kylmään veteen viideksi minuutiksi. Painele hieman munan kuorta ja kuori lähtee hyvin!
0 0 0
Vispipuuron jäähdytys
Jos teet vispipuuroa, etkä malttaisi odottaa sen jäähtymistä vatkaamista varten, laita kattila tiskialtaaseen kylmään veteen.
0 0 0
Kirsikoiden kivien poisto
Tein kirsikkahilloa, suuritöisin työvaihe on kivien poisto. Lukuisia konsteja kokeilleena totesin että paras vaihtoehto on pitkä puinen varrastikku ja sen tylppä pää.
0 0 0
Pöydän siistiminen leipoessa
Leipoessa taikina kuivuu usein pöytään kiinni ja leviää pyyhkiessä. Ota perunanpesuhanska ja pyyhi sillä pöytä. Hanska on hieman karhea, joten se irroittaa taikinan ja ylimääräinen taikina jää kiinni hanskaan. Hanska on helppo huuhdella ja laittaa pesuun.
0 0 0
Pidä pöytähopeat kirkkaina
Pöytähopeat pysyy kirkkaana
Laita hopealusikat ja ruokailuvälineet juhlien jälkeen varastoon ilmatiiviissä säilykepurkissa. Pysyvät kirkkaana.
0 0 0
Lautasliinat pois lattialta
Putoaako ravintolassa syliin laittamasi lautasliina lattialle heti kun vähänkin liikutat jalkojasi? Taittele lautasliinasta mahdollisimman iso kolmio niin siitä tulee paljon leveämpi, jolloin se pysyy paljon paremmin ja syliä se suojaa edelleen hyvin.
0 0 0
Voileipätarvikkeet helposti jääkaapista
Jos jääkaapista leipätarvikkeiden kaivelu kyllästyttää, niin kannattaa hankkia jääkaappiin kori, mihin laittaa margariinin, juuston, kinkut, kurkut ja kaikki mitä vaan leivän päälle laittaa. Se helpottaa huomattavasti tavaroiden nostamista pöydälle valmistamisen ajaksi sekä siivoamista.
0 1 0
Macha-sekoitin
Japanilainen Macha- teejauhe ei sekoitu veteen jos sen vain kaataa lusikalla. Siihen pitäisi olla oma Japanilainen bambu-vispilä mutta jos et sellaista omista tai viitsi hankkia niin macha-jauhe kannattaa laittaa teelehtien liotukseen tarkoitetun varrellisen ”teepallon” sisään ja huljutella sillä kuumaan veteen. Macha- jauhe sekoittuu tasaisesti veteen eikä jää kokkareiseksi.
1 1 0
Sokeri tomuksi
Jos kotona ei ole tomusokeria, mutta tarvitset sitä leipomukseesi, ei hätää. Laita tavallista kidesokeria tehosekoittimeen muutaman desin verran ja sekoita muutaman minuutin ajan. Valmista!
1 3 0
Purkkisekoitin kananmunalle
Purkkisekoitin.
Kannattaa säilyttää muutama lasten lasinen valmisruokapurkki kaapissa. On meinaan leipoessa kätevä rikkoa kananmuna siihen, kansi kiinni ja ravistus. Juuri sopiva rakenne voiteluun. Jos tarvitsee isompia määrää voiteluun, niin säilytä esim kurkku- tai punajuuritölkit.
2 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle