K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 45771 niksiä!
Puuroa liukuhihnatyyliin
Puuroa liukuhihnatyyliin
Olen sinkkuihminen ja tykkään aloittaa aamuni puurolla. Välillä vaan laiskottaa sen yhden lautasellisen keittäminen. Olen ratkaissut asian niin, että teen sunnuntai-iltana kattilallisen puuroa ja jaan sen valmiiksi annoskippoihin. Kelmu vaan päälle ja jääkaappiin. Tämähän toimisi tietysti myös vaikka useamman koululaisen perheessä.
0 0 0
Puuronjäähdytin
Silloin kun puuron jäähtymistä lautasella ei ole aikaa odotella, ota pakastimesta avuksi kylmäkalle tai kaksi, ja laita se puurolautasen alle. Puuro jäähtyy puolet nopeammassa ajassa.
0 1 0
Taikinan kohottaminen kuivausrummussa
Taikinan kohottaminen onnistuu mainiosti monen kodin "kohotuskaapissa" eli kuivausrummussa. Kuivausrummun jälkilämpö kannattaa hyödyntää tähän. Taikina ei myöskään kärsi vedosta. Tarkkana tulee kuitenkin olla, jottei taikina kohoa kulhon reunojen yli.
0 0 0
Kakun irrottaminen vuoasta
Kun laittaa täytekakun pohjaa leivottaessa tasapohjaisen vuoan pohjalle pohjan kokoisen leivinpaperin, saa valmiiksi paistetun kakun todella helposti irti vuoasta.
0 0 0
Jälkikäytä rahkapurkin kansi
Jälkikäytä rahkapurkin kansi
Evääksi tarkoitetuista rahkapurkeista jää usein käyttämättä purkin muovikansi. Ota kansi talteen: Aina et tule käyttäneeksi esimerkiksi kermaviilikastikepurkkia aterialla kokonaan ja voit käyttää kannen tähteeksi jääneen purkin kantena jääkaapissa. Tai jos otat tavallista viiliä evääksi, nappaa käyttämättä jäänyt kansi eväspurkin päälle. Sinulla on nyt eväslusikka, ja purkki kestää paremmin kuljetusta. Tai täytä tyhjää purkkia eväsrasiana vaikka hedelmälohkoille.
0 1 0
Lisää protskua!
Vaihda dippipohjaksi kermaviilin tilalle maitorahka. Näin saat herkuteltua vielä paremmalla omallatunnolla ja samalla päivän proteiinitarpeeseen lisäpisteitä!
0 0 0
Taikinan nostatus
Pizza ja pullataikinan nostatus
Pizza- tai pullataikinan voi hyvin nostattaa astianpesukoneen päällä, kun kone on toiminnassa. On juuri sopivan lämmin!
0 0 0
Voiveitsi ja juustohöylä kauhanlepuuttajaan
Voiveitsi ja juustohöylä jääkaappiin kauhanlepuuttajaan
Kun taloudessa on paljon voileivänsyöjiä, on näppärää säilyttää voiveitsi ja juustohöylä kauhanlepuuttajassa jääkaapissa. Näppärä ottaa esille ja pysyy kylmässä.
0 0 0
Maitopulma ratkaistu
En käytä maitoa muuten kuin joskus harvoin tarvitsen sitä ruoanlaittoon. Niinpä sitä ei kotona ole, ja pitkään säilyvä UHT-maito on liian kallista tavalliseen verrattuna. Ostan litran tavallista maitoa, jaan sen kahteen puolen litran pakastuspulloon ja pakastan. Niin on aina otettavissa tuoreen veroista maitoa pakkasesta. Maku ei kärsi pakastamisesta ja muovipullon sisältö sulaa nopeastikin lämpimässä vedessä.
0 0 0
Mehujäätelö alle eurolla
Pane pillimehu pakastimeen ja anna sen jäätyä siellä. Sen jälkeen ota se pois pakastimesta ja leikkaa purkin yläosa pois. Mehujäätelö on valmis!
0 0 0
Pullien parempi nousu
Jos pullat kohoavat vesihauteen tai uunin päällä huonosti, laita foliopaperista peite vielä leivinliinan päälle, niin folio estää lämmön karkaamisen huoneilmaan ja pullat nousevat paremmin.
0 0 0
Iso juhlapöytä
Iso juhlapöytä
Isojen lastenjuhlien keskittäminen voi koitua haasteeksi pienen ruokapöydän vuoksi. Kasaa kuormalavoja haluamaasi määrä terassilla tai nurmelle, pöytäliina ja kukkamalja päälle, ja valmis pöytä odottaa juhlijoita. Istuintyynyksi esimerkiksi koristetyynyt.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle