K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 55731 niksiä!
Pastakoneeelle muutakin käyttöä
Lojuuko kaapissasi vähälle käytölle tai jopa kokonaan virattomaksi jäänyt pastakone? Pidä laite jatkossa esillä, tulee käytettyä herkemmin. Pastakone käy moneen, sillä mm. mankeloit esim.karjalanpiirakkataikinan vaivattoammmin kuin pulikalla.
0 1 0
Kontaktimuovipalat pakkausapuna
Koululainen tuo kirjoja päällystettäväksi ja laitat niihin muovin päälle. Siitä jää usein kulmia ym. pieniä paloja ylimääräiseksi. Käytä ne seuraavan synttärilahjan pakkauksessa apuna, teipin sijaan!
0 1 0
Allergisen buffet-ruokailu
Ota kännykällä kuva noutopöydän ruokalistasta, johon on merkitty allergiatiedot. Helpottaa valintaa, eikä kaikkea tarvitse varmistaa tarjoilijalta.
0 0 0
Puhdas korkki tuubissa
Häiritseekö sinuakin, kun sinappituubin korkki on avauksen jäljiltä sinapissa? Ei hätää! Kun ostat uuden tuubin, avaa se vanhan tuubin korkilla ennenkuin heität vanhan roskiin. Näin uuden korkki on ulkopuolelta aina puhdas eikä kuivuneessa sinapissa!
0 1 0
Estä leipähävikki
Leipä on yksi pahimpia hävikkituotteita. Näin estät leipähävikin. Kun ostat kaupasta leipää, jätä parin-kolmen päivän tarve esille ja pistä loput pakkaseen. Näin sinulla on tuoretta leipää sulatuksen jälkeen eikä hävikkiä tule kuivien leipien kautta.
0 1 0
Omenarenkaat kuivumaan vartaisiin
Omenarenkaat kuivumaan vartaisiin
Jos sinulla ei ole kasvikuivuria, voit kuivattaa talveksi omenarenkaita vartaissa. Pujota ohuiksi viipaloidut omenarenkaat puisiin grillitikkuihin. Laske tikut sopivan astian reunojen varaan. Kuivuminen nahkeiksi kestää pari päivää. Terveellistä naposteltavaa!
0 0 0
Helppo hilloratti
Jos jäi hilloratti kauppaan tai ei löydy ja hilloa pitäisi purkittaa, niin saat hyvän hilloratin helposti ja nopeasti tyhjästä litran muovipullosta tai pienestä kanisterista leikkaamalla sopivan kokoisen hilloratin. Voit leikata laitaan vielä sopivan liuskan, jonka taivutat kahvaksi, niin kuuma hillo ei polta käsiä ja homma on muutenkin siistimpää.
0 0 0
Kuivata ylijääneet vihannekset ja sienet
Paprikaa, kesäkurpitsaa, valkosipulia, chiliä ja sieniä on helppoa ja nopeaa kuivata. Kuivattujen vihannesten säilyttämiseen ei tarvita sähköä, ne vievät vähän tilaa ja säilyvät monia vuosia. Kuivaus on siis ehdottomasti paras tapa säilöä kaikkea niitä vihanneksia ja yrttejä, joita ruoanlaiton yhteydessä jää yli.
0 0 0
Sienijauhetta helposti
Laita tyhjentyneeseen pippurimyllyyn kuivattuja sieniä. Pyöräytä myllyä ja saat sienijauhetta esim mausteeksi ruokaan.
0 0 0
Lasagnelevyjä ylimääräisenä?
Jos sinulta löytyy ylimääräisiä lasagnelevyjä kaapista eikä sinulla ole muita lasagnen tekotarvikkeita tai makaronit ovat loppu, voit keittää lasagnelevyt kattilassa ja painaa haluamasi mallisia pastoja keitetyistä levyistä piparimuoteilla! Lapsetkin tykkää!
0 0 0
Söpö aamiaishetki rakkaalle
Söpö aamiaishetki rakkaalle
Saat suloisia kuviollisia juustoja tai leikkeleitä käyttämällä esimerkiksi sydän piparimuottia. Tämä on myös joulun aikaan on kiva idea eri joulumuoteilla.
0 0 0
Kaalikeittoa-ja laatikkoa
Keitän kaalikeittoa isomman satsin. Keiton valmistumispäivänä syömme sitä ja loput laitan uuniin muhimaan ihanaksi kaalilaatikoksi- maku paranee ja ei tule hävikkiä.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös