K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46573 niksiä!
Tee-se-itse -höyrytyskattila
Tee-se-itse-höyrytyskattila
Jos et omista höyrytyskattilaa, laita kattilan pohjalle vettä kiehumaan, höyrytettävä ruoka siivilään ja siivilä kiehuvan veden päälle.
1 0 0
Piparkakkumaustetta wokkiin
Joululta jääneen piparkakkumausteen voit käyttää wok-ruoan maustamiseen.
0 0 0
Herkulliset uuni-nakki-kasvis -ranskalaiset
Paista 3-5 cm paloihin pilkottua sipulia noin 5 minuuttia hieman pinnasta ruskeaksi ja lohko porkkanat 1 x 5 cm. Leikkaa nakit lyhyeksi. Laita kulhoon ranskalaiset perunat, suolaa ja pippuria, ja sekoita hyvin. Lisää sipulit, porkkanat sekä herne-maissi-paprika noin 200 g. Laita öljyä 1-2 rkl ja sekoita. Laita uunin pellin päälle lämpöä kestävä paperi ja lado koko kulhon sisältö tasaiseksi kerrokseksi. Uuniin noin 15-20 minuutiksi 225 asteen lämpöön.
0 0 0
Nuudeli-popcornia
Nuudelipaketeista jää usein mausteita yli. Ne kannattaa kaataa valmiiseen mikropoppariin mausteeksi ja ravistaa.
0 1 0
Helpotusta pizzansyöjille
Kun paistat pizzaa, laita pizza samaan aikaan uuniin, kun laitat uunin päälle. Kun uuni on 200 asteessa, on myös pizza valmis. Tässä säästät aikaa, kun ei tarvitse odotella ensin uunin lämpenemistä.
1 1 0
Tilapäiskorkki pulloon tai tölkkiin
Tilapäiskorkki pulloon tai tölkkiin
Joskus käy niin, ettei jaksa juoda pullollista tai tölkillistä kerralla ja hiilihapot voivat karata juomasta. Ota pakastuspussi (1 litra tai 2 litraa) ja survo pussi pullon tai tölkin suuhun puolittain. Näin juoman hapot säilyvät vähintään vuorokauden.
1 1 0
Kananmunan kuorenpalojen pyydystäminen
Kun rikot kananmunan ja siitä irtoaa kuorenpaloja, on ne helppo pyydystää munankuorella. Eivät mene karkuun, kuten esimerkiksi lusikalla pyydystettäessä.
0 1 0
Halpa jäähdytin
Perunalastupurkki toimii esimerkiksi helteellä juomien kylmänä pitämisessä, koska sen sisäpinta on vuorattu alumiinipaperilla. Sen sisälle sopii kaksi pientä alumiinitölkkiä tai yksi limpparipullo.
1 4 0
Kuivasta leivästä tuoreeksi
Kostuta kuiva leipä tai tortillalätty kylmällä vedellä ja lämmitä mikrosssa 30-40 sek. Nauti välitttömästi. Tarjoa heti, koska tuorennettu leipä kovettuu nopeasti.
1 1 0
Säilyvä salaatti
Haluaisitko syödä kevyemmin, mutta jokapäiväinen salaatin valmistus kyllästyttää? Revi salaatti ja muut vihreät, kuten pinaatti, erilliseen kulhoon ja pilko muut salaattitarpeet toiseen. Näin saat hetkessä koottua raikkaan annoksen useampana päivänä ilman pelkoa salaatin vetistymisestä.
0 1 0
Taikinanuolija päivittäiseen käyttöön
Taikinanuolija sopii mainiosti myöskin ruoka-astioiden puhdistamiseen. Sillä saa tarkkaan kaiken ruoan hyötykäyttöön. Astioiden esipesun voi hyvin hoitaa nuolijalla, jolloin vettäkin säästyy.
0 0 0
Viinirypäleistä siemenet veks
Viinirypäleistä siemenet veks!
Poista siemenellisistä viinirypäleistä siemenet nopeasti pillillä. Työnnä pilli viinirypäleen läpi kohdasta, josta rypäle kiinnittyy terttuun ja saat poistettua siemenet rypäleestä nopeasti.
1 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle