K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 52558 niksiä!
Eväsleipiä kuivahtaneista leivistä
Eväsleipiä jo hieman kuivahtaneista leivistä
Tee vanhentuneista leivistä illalla valmiiksi eväsleipiä. Kun laitat ne yöksi rasiassa jääkaappiin, niistä mehevöityy seuraavaksi päiväksi herkulliset voileivät.
4 0 0
Sima lasipurkkeihin
En koskaan tee simaa pulloihin, koska inhoan niiden pesemistä. Käytän lasipurkkeja, sillä nehän voi pestä tiskikoneessa! Juoman voi kaataa tarjolle lasikannuun. Parhaiten jääkaappiinkin sopivat 0,5-litraiset kurkkupurkit.
2 3 0
Ehjät suklaamunat
Suklaamunat eivät hajoa, kun kuljetat ne kanamunarasiassa.
0 1 0
Turvallisesti toffeeta
Turvallisesti toffeeta
Laita toffeeta tehdessäsi patakintas käteen, niin kuumat roiskeet eivät aiheuta palovammaa.
0 2 0
Sipsimurut ja dipin pohjat
Sipsipussiin jääviä pikkusipsejä on vaikea dipata. Kun sipsipussissa on jäljellä loppumurut ja dippikastikkekulhossa on vielä pohjat, sekoita loput sipsit dippiin ja syö lusikalla.
1 0 0
Muna pieneen taikinaan
Yhden hengen taloudessa taikinaan ei välttämättä tarvita kuin puolikas tai neljännes kananmunaa. Laita muna laakeapohjaiseen kertakäyttöviilipurkkiin ja riko rakenne. Kansi päälle ja pakkaseen useammaksi tunniksi tai yön yli. Kun kananmuna pitää saada käyttöön, muutaman sekunnin kastaminen kuumaan kraanveteen riittää, niin munalevy irtoaa vaikka leikkuulaudalle. Sitten vaan veitsellä leikaten tarvittava määrä munasta käyttöön. Sulaa esim. taikinanesteeseen sangen nopeasti, ja hyvä tulee. Loput munasta takaisin pakkaseen.
0 0 0
Kasvikset keittoon ilman palovammoja
Kun lisäät keittokattilaan pilkottuja kasviksia, tee se leikkuulaudan reiän kautta, niin vältät kuuman veden roiskumisen päällesi.
0 0 0
Hätäpakastin talvella
Hyödynnä paukkupakkaset ja söilö pakasteet kannelliseen muoviämpäriin.
0 3 0
Kerma vaahdoksi ilman sotkua
Kerma vaahdoksi ilman sotkua
Avaa 2 dl:n kuohukermapurkki varovasti kokonaan auki ja vatkaa kerma vaahdoksi omassa purkissaan. Säästät aikaa ja luontoa, kun et käytä erillisiä kulhoja vatkaukseen.
0 5 0
Omenaa vanhuksille ja pikkulapsille
Omena on terveellistä, mutta monet huonohampaiset välttelevät sen syömistä, kun purukalustoa ei enää oikein ole. Leikkaa omena pieniksi suupaloiksi veitsellä, laita pikkulohkot lautaselle ja mikroon. Lämmitettynä omena pehmenee ja hapokkuuskin vähenee. Kannattaa kokeilla samaa niksiä myös pikkulapsille.
0 5 0
DIY taikinaraappa
Taikinaraappa
Ohuesta taipuisasta leikkuulaudasta vot leikata saksilla raapan, jolla saat taikinakulhon tai pöydän raapattua puhtaaksi leipomisen jälkeen.
0 5 0
Pizzan reunat herkullisiksi
Varsinkin lapsilla on tapana jättää pizzan reunat syömättä. Leipoessasi pizzaa, ripota juustoa hiukan pizzan reunan yli niin, että juusto osittain sulaa leivinpaperille. Pizzan reunoista tulee herkkua, eivätkä ne enää jää syömättä.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös