K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 51334 niksiä!
Nopeutettu jäähdytys
Useasti käy niin, että ruokaa jää yli tarpeiden, ja se pitäisi saada nopeasti jäähdytettyä. Ota pakkasesesta suurin mahdollinen kylmäkalle ja laita sen päälle ohut patalappu. Sitten vain ruoka päälle jäähtymään. Patalappu kannattaa vaihtaa välillä.
0 0 0
Fariinisokeripaakun helppo käsittely
Tarvitessasi fariinisokeria, pussista löytyy usein vain kova sokeripaakku. Ota toiseen käteen paakku ja toiseen raastin, jonka karkeimmalla terällä raastat helposti tarvitsemasi määrän sokeria. Sitten paakku takaisin pussiin odottamaan seuraavaa käyttökertaa.
0 0 0
Varmista myrsky-yön jälkeinen aamukofeiini
Jos sääennuste näyttää yöksi myrskyä, joka saattaa katkaista sähköt, täytä termari illalla tulikuumalla vedellä. Näin saat varmasti aamukahvia tai -teetä, eikä tarvitse aloittaa kärttyisenä päivää.
0 3 0
Perunat puhtaaksi helpommin
Multaisten perunoiden pesu juuresharjalla voi olla rankkaa nivelvaivaiselle. Kiinnitä harja paikoilleen (esim. leikkuulautaan kiinni) ja harjaa perunaa sitä vasten.
0 1 0
Kakkukynttilöiden sammutus hygieenisesti
Kakkukynttilöiden sammutus onnistuu viuhkalla löyhyttämällä. Näin ei lennä pöpöjä kakun päälle.
0 0 0
Kananmunan kuori pannulla
Ärsyttääkö, kun kananmunaa rikkoessa kuorta putoaa paistinpannulle? Kastele sormi hanan alla, niin saat sormella noukittua kuorenpalan pois.
0 0 0
Puolukkakiisseliä mäskistä
Puolukkamehun mäski mehumaijasta kannattaa jauhaa sosemyllyllä. Siitä voi keittää monta kiisseliä. Näin marjoista ei mene mitään hukkaan ja kuidut tulevat hyötykäyttöön.
0 3 0
Luumunkivien poisto sormia sotkematta
Taittele vessapaperin hylsyn toinen pää umpeen. Luumuja syödessä kiven saa sylkäistä suoraan putkiloon sormia sotkematta
0 0 0
Hapankorpuista lasagnelevyjä
Onko kaappiisi kertynyt hapankorppuja, joiden päiväys lähenee loppuaan? Ne toimivat hyvin lasagnelevyjen sijaan.
1 4 0
Roskis juhliin
Roskis juhliin
Jos juhlapaikalla ei ole roskaämpäriä tai niitä on liian vähän, ota käyttöön selkänojaton jakkara. Käännä se väärinpäin ja aseta jätesäkki jalkojen keskelle. Voit taittaa säkin reunat jalkojen ulkopuolelle.
1 5 0
Vaseliinipurkista soija-astia
Vaseliinipurkin voi uusiokäyttää pienenä keittiöastiana. Purkista tulee vaikkapa soija-astia sushia nauttiessa tai teepussin alunen.
0 0 0
Puolukkanyytit
Puolukkanyytit
Pakasta puolukat sopivina smoothie-annoksina tekemällä isoon leipäpussiin sopivia annosnyyttejä. Pakasteesta voit talven mittaan leikata yhden nyytin kerrallaan käyttöön.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös