K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 59759 niksiä!
Cocktailtikuksi suolatikku
Sen sijaan, että cocktailtikuiksi laittaa hammastikkuja tai muita puisia tikkuja, kokeile suolatikkuja. Tällöin koko herkun voi popsia kokonaan. Lautasille ei jää teräviä tikkuja eikä niitä mene myöskään biojätteeseen.
0 2 0
Kuuman puuron pikajäähdytys
Superkiireinen aamu tai nälkäkiukkuinen lapsi, etkä ehtisi odotella, että tulikuuma puuro jäähtyy omia aikojaan? Sekoita jääpala tai pari sulamaan puuroon, niin se jäähtyy hetkessä syöntikelpoiseksi.
0 1 0
Herkulliset pitsan reunat
Pitsan reunat eivät jää syömättä kun laitat niille juustoviipaleita ennen paistamista. Toki valmispitsaa voi tuunata muutoinkin oman maun mukaan lisäämällä esim. mausteita ja tomaattisiivuja.
0 0 0
Kuori kätevästi
Kun kuorit inkivääriä tai esimerkiksi hedelmää, laita tiskipöydälle pala talouspaperia ja kuori suoraan sen päällä. Näin saat kätevästi kuoret tiskipaperin sisällä suoraan biojätteeseen, eikä synny sotkua.
0 0 0
Joulun luumumarmeladista jugurtiksi
Jäikö joulutorttujen leivonnasta ylimääräinen purkki luumumarmeladia ja parasta ennen - päiväyskin on ennen ensi joulua? Lisää lusikallinen maustamattomaan jugurttiin, niin saat jopa parempaa luumujugurttia kuin valmiina kaupasta. Sokeriakaan ei tarvitse lisätä. Vatsakin kiittää!
0 0 0
Vaihtelua leivän päälle
Vaihteleva leivänpäällys
Kun totutut kurkut ja tomaatit on jääkaapista loppu, voi kekseliäästi laittaa leivän ja leikkeleen päälle vaikkapa omenaviipaleen. Hedelmästä saa tarvittavat vitamiinit ja raikkauden leipäpalalle. Muitakin hedelmiä ja vihanneksia voi kokeilla.
0 3 0
Raasta appelsiinin kuoret mausteiksi
Raasta appelsiinin kuoret mausteiksi
Ennen kuin syöt appelsiinin raasta sen kuori talteen ja käytä se mausteena leivonnaisiin tai jälkiruokiin. Jos et tarvitse sitä heti, sen voi pakastaa.
0 3 0
Vältä yrttihävikki
Yrttiruukusta tuppaa aina jäämään jääkaappiin osa joka nuutuu, sillä kerralla ei ruokaan tarvitse koko ruukkua. Kannattaa hienontaa yrttiruukku kokonaan ekalla käyttökerralla ja pakastaa loput. Seuraavan kerran kun laitat ruokaa saat tuoreen veroiset yrtit ruokaa ja hävikki minimoituu.
0 0 0
Mikroaterian lämmityspulmat
Jääkö mikroateria aina keskeltä kylmäksi? Laske mikron teho keskitasolle ja lämmitä ruokaa muutama minuutti lisää. Näin ruoka ei ole tulikuumaa ulkoa ja jääkylmää sisältä.
0 0 0
Munakellosta on moneksi
Uunista tullut ruoka on pitkään kuumaa. Laita munakello soimaan myös jäähtyvälle ruualle, niin et unohda sitä pöytään!
0 0 0
Perunaviipaleet muusiksi
Keitän perunamuusiin tulevat perunat viipaleina. Viipaleet kypsyvät nopeammin ja sähköä säästyy.
0 0 0
Lukutilaa ruokapöytään
Lukutilaa ruokapöytään
Eikö sanomalehti mahdu ruokapöytään? Aseta lehti nuottitelineeseen ja teline pöydän viereen. Näin saat luettua ja ruokailtua samaan aikaan.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää
Niksien etusivulle Nuoli ylös