K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 53053 niksiä!
Leikkuulauta kirsikkatomaateille
kirsikkatomaatin leikkuulauta
Kirsikkatomaatteja on hankala leikata puoliksi, sillä ne kierivät helposti leikkuulaudalta alas ja leviävät ympäri lattiaa. Käytä hommaan muovisen jäätelöpurkin kantta.
2 2 0
Kätevä kelmuhuppu
Juustokakun irtopohjavuoan pohjaosa neuvotaan joissakin resepteissä peittämään kelmulla. Käytä kelmuhuppua, jossa on kiristysnauha valmiina reunoissa. Huippunopea!
0 0 0
Levite leivälle
Levitä levite revityn ruisleivän sileälle puolelle. Levitettä kuluu vähemmän ja leivästä tulee terveellisempi.
0 0 0
Eikö kaakaojauhe sekoitu?
Erityisesti kylmää kaakaota tehdessä, kaakaojauhe ei meinaa millään sekoittua maidon sekaan. Tee kaakao tehosekoittimella. Kaakaosi sekoittuu nopeasti ja siihen tulee vaahtoisa koostumus.
0 0 0
Ikioma nakkikioski
Kuumenna avattu mikrohampurilainen lautasella, mausta ja kokoa se. Nosta valmis purilainen juustohöylän tai ruokaveitsen avulla alta nostamalla kahvinsuodatinpussiin. Puolikas talouspaperiarkki vielä pussin ympärille, niin voit kotonakin olla "grillillä".
0 0 0
Sipuli talteen
Tuoreiden sipulien ja purjon lehdet nahistuvat pian jääkaapissa. Pilko heti kaupasta tultuasi uloimmat osat talteen pakkaseen, jolloin voit hyödyntää niitä myöhemmin.
0 0 0
Valuvat ruokaöljytahrat unholaan
Valuvat ruokaöljytahrat unholaan
Säästä raejuusto- tai kermaviilipurkkien läpinäkyvät muovikannet ja käytä niitä esim. rypsi- tai oliiviöljypurkkien alla. Valuva öljy ei sotke kaappia, ja kansi on helppo pestä öljystä.
0 0 0
Oma lasi tallella
Oma lasi tallella
Vappujuhlissa juomalasit ovat usein hukassa. Venytä ilmapallo lasin jalan ympärille ja irrota pallo siten, että sen kanta jää jäljelle. Jokaiselle juhlijalle valitaan erivärinen pallo.
0 1 0
Jauhopussi hedelmäpussiin
Varisevatko jauho- tai hiutalepakkaukset aina kaadettaessa? Pistä kaikki vastaavat pakkaukset ja jugurttitölkit kaupan muovisiin hedelmäpusseihin, jolloin kaikki variseva/valuva jää pusseihin eikä sotke keittiötä.
0 0 0
Sitruunasta serpenttiini
Kun teet simaa kevään juhliin, kuori sitruuna yhtenä kierrenauhana. Voit tämän jälkeen leikata saksilla kierteen ohuemmaksi. Saat ihanalle tuoksuvan ekologisen serpenttiinin pöytäkoristeeksi. Myöhemmin voit laittaa sen vaikka roskapöntön raikasteeksi. Ei tule yhtään turhaa jätettä, vaan kompostin kautta aikanaan uutta multaa.
0 3 0
Aamupuuron jäähdytys nopeasti
Aamupuuro syömälämpöiseksi nopeasti
Jäähdytä lapsen aamupuuro kylmäkallella, jos ei ole aikaa jäädä puhaltelemaan.
0 6 0
Näppärä naamiaisasu
Taita suodatinpussin alareuna, niin oivallinen hauska hattu on valmis! Eri taitolla saat erilaisen hatun kuten seilorin ja Robin Hoodin.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös