K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46211 niksiä!
Helpompaa vauvanruokaa
Kun teet kotona ruokasoseita vasta kiinteitä syömään opettelevalle vauvalle käytä pastan sijaan tummaa mannasuurimoa ja riisin sijaan riisihiutaleita. Valmista ensin esim. bolognesekastike, soseuta, lisää tarvittaessa vettä ja mannasuurimot. Ruoasta tulee sopivan sileää pikkusuuhun ja vältyt tärkkelys- jauhopitoisten pastojen ja riisien soseuttamisen mönjäsotkuilta.
0 1 0
Näin helppoa on jäätelön puolittaminen
Näin helppoa on jäätelön puolittaminen
Miten helppoa voikaan olla pahvipurkeissa olevien jäätelöiden puolittaminen syöjien kesken, leikkaa vain purkki tosi terävällä veitsellä puoliksi ja näin on "kulhot" molemmille valmiina.
0 1 0
Suodatinpussi suppilo
Onko isoista täyttöpusseista ja -purkeista hankala kaataa mausteita pieneen maustepurkkiin? Leikkaa suodatinpussista pohja ja kääräise se suppiloksi maustepurkkiin. Näin on helppo täydentää maustepurkkeihin esimerkiksi kuivatut yrtit ilman, että tulee sotkua.
1 0 0
Pienet leikkuulaudat
Pienet leikkuulaudat
Ison leikkuulaudan keskiosa kuluu eniten. Mikäli lekkuulauta on ohut, kulmista voi leikata pieniä leikkuulautoja, joiden päällä on näppärä pilkkoa esimerkiksi valkosipulia, inkivääriä tai muita pienikokoisia ruoka-aineita.
0 0 0
Avokadon kiven poistaminen
Avokadon kiven saa näppärästi poistetuksi näin: Halkaise avokado, iske napakasti leipäveitsi poikittain kiven päälle, pyöräytä ja kivi lähtee irti siististi kuopastaan.
0 1 0
Kumikäsineestä apu purkin avaamiseen
Vanhasta kumikäsineestä apuväline   purkin avaamiseen
Leikkaa vanhasta kumikäsineestä vartta ja osa sormitilaa pois. Näin saat käsineen, joka antaa pontta tiukankin purkinkannen avaamiseen.
1 3 0
kiisseli kunniaan...
Tässä helppo niksi käyttää esimerkiksi herukat ja karviaismarjat kiisselipohjaan: Kiehauta marjat pienessä vesimäärässä kattilassa, ja kun marjat ovat pehmenneet, soseuta ne sauvasekottimella. Lisää vettä ja sokeri, kiehauta ja suurusta perunajauho+vesiseoksella. Lisää kiisselipohjaan jäisiä marjoja kuten mansikoita tai vadelmia. Näin tulee käytettyä myös marjojen siemenet sekä kuoret, ja maku on kerrasssan ihana, maistuu myös lapsille.
0 0 0
Salaa cokista
Joskus tiettyjen ruokien kanssa, esimerkiksi itse tehtyjen hampparien, haluttaisi juoda limukkaa, mutta et haluaisi antaa huonoa esimerkkiä lapsille. Säästy mankumiselta ja mielen pahoittamiselta ja juo cokiksesi lasin sijaan kahvimukista. Lapset eivät huomaa mitään!
1 2 0
Mankelipiparit
Kaupan pakastepiparitaikina on hankala kaulittava. Siitä saa puolikohmeisena tasaisen levyn, kun laittaa kahden leivinpaperin välissä mankelista läpi pari kolme kertaa.
0 0 0
Teininkarkotin pakastimessa
Teininkarkotin
Jos leivonnaiset katoaa pakasteesta nälkäisen koululaisen tai teinin suihin ennen aikojaan, tee hämäys. Pakasta ne umpirasiaan ja kirjoita päälle tarraan leipomispäivämäärä ja koodinimi "SIPULIPIIRAS"; "PINAATTI-PURJOPIIRAS", jne., mikä teidän teinin karkoittaa. Voit sitten itse taikoa pakkasesta herkkuja herkkusuille tai jopa vieraille.
2 2 0
Raastetta tuplanopeudella
Kun raastat porkkanoita raastinraudalla, ota kaksi porkkanaa vierekkäin ja saat kaksinverroin nopeammin raasteen valmiiksi.
0 1 0
Ostitko vääriä suodatinpusseja?
Vahingossa ostetut liian pienet kahvinsuodatinpussit voi käyttää, kun taittaa pohjan 0,5 senttiä ylempää ja keittää enintään 6 kuppia kahvia.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle