K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47504 niksiä!
Kakkuvuoan vuoraus kätevästi
Kun vuoraat irtopohjaisen kakkuvuoan leivinpaperilla, niin laita pohjapaperi ensin, sitten kehys paikalleen. Seuraavaksi liukkaat leivinpaperikaistaleet reunoille. Ne saat hyvin pysymään paikallaan, kun laitat pyykkipojilla yläreunasta vuoan reunaan kiinni. Sitten taikina vuokaan ja ennen kakun uuniin laittoa otat pyykkipojat pois paikaltaan.
2 0 0
Jääpaloja silikonimuoteilla
Jääpalamuotit
Silikoniset leivos- ja konvehtimuotit käyvät myös jääpalamuoteiksi. Jos jäädytät värillistä nestettä tai keitettyä vettä saat kauneimmat jääpalat. Kuviollisten muottien kuviot jäävät myös jääpaloihin ja irrottaminen on helppoa pehmeästä silikonista.
0 2 0
Hillo- tai pähkinävoipurkin jämät hyödyksi
Kun hillo- tai maapähkinävoipurkissa on enää jämiä purkin laidoilla kannattaa suoraan purkkiin tehdä tuorepuuro! Kaurahiutaleet ja valittu maito purkkiin ja yön yli jääkaappiin. Aamuun mennessä purkin reunuksilta on kaikki maku saatu talteen tuorepuuroa maustamaan!
0 2 0
Sotkeville kastikepulloille loppu
Soija-, chili- ja muut kastikepullot sotkeutuvat helposti ulkopuolelta ja kastikkeita valuu niin jääkaappiin kuin ruokapöydälle. Ongelma ratkeaa, kun pullot laittaa tasapohjaisiin mukeihin kuten Teemoihin. Niissä ne on helppo säilyttää jääkaapissa ja nostaa nätisti tarjolle ilman sotkuja. Mukit voi laittaa välillä tiskikoneeseen pesuun.
0 1 0
Intialaista kotiruokaa
Kun haemme ruokaa kotiin intialaisesta ravintolasta, kastikkeita jää aina yli sen jälkeen, kun kananpalat niistä on kalasteltu. Pakastamme kastikkeet pienissä purkeissa. Kun tällaisen purkin heittää ruskistettujen kanasuikaleiden sekaan ja lisää vähän nestettä (esim. ruokakermaa tai jugurttia), saa melkein ravintolan makuista ruokaa kotikeittiössä.
0 3 0
Freesit elintarvikkeet ruokakaupasta
Sujauta kesällä pakastimessa jäädytetty 0,5 L vesipullo muovikassiin ja siitä kauppakassiisi. Näin kaupasta ostetut ruokatavarat ja pakastetuotteet pysyvät kylminä ja freeseinä kotiin asti. Toimii hyvin!
0 1 0
Ruispalojen sulatus
Kun otat jäisen leivän pakastimesta, dippaa se samantien kylmällä vedellä ja laita mikroon täydelle teholle. Aika riippuu toki mikron tehosta, mutta keskimäärin puoli minuuttia on sopiva aika. Saat tuoreen, pehmeän ja lämpimän leivän.
0 1 0
Grilimakkarasta kuoret pois
Pizza-leikkurilla saa grillimakkaran kuoret kätevästi pois. Halkaise makkara leikkurilla sisämutkan puolelta pitkittäin ja pyöräytä puolikkaat varovasti taaksepäin - kuori irtoaa kerralla kokonaisena.
0 0 0
Mansikan siivutus
Mansikan siivutus
Mansikoiden siivutus esim. pakastuksessa sujuu mukavan helposti kananmunanleikkurilla . Tasalaatuisia siivuja , vievät samalla vähemmän tilaa pakastimessa ja sulavat nopeammin
0 6 0
Helppo tapa kypsentää nuudelit
Laita nuudelit tiheään siivilään ja siivilä syvään lautaseen. Kaada päälle mausteet ja kiehautettu vesi vedenkeittimestä, laita vielä toinen lautanen kanneksi. Anna hautua pari minuuttia ja kun nuudelit ovat kypsiä, nosta siivilä, valuta ja kaada tyhjälle lautaselle. Syö ja nauti ilman pelkoa kuuman liemen roiskumisesta.
2 4 0
Hampurilaispihvit vähemmällä tiskauksella
Laita jauheliha muovipussiin esim. hedelmien ostosta jääneeseen. Sekoita mausteet ja kananmuna käsin. Tee hampurilaispihvit leivinpaperille. Irtoavat helposti ja raaka jauheliha ei sotke tarjotinta tai lautasta. Erittäin toivottavaa esim. mökillä, jossa kaikki tiskataan käsin.
1 1 0
Makkaran leikkaaminen juustohöylällä
Isosta lauantaimakkarapötköstä saa näppärästi juustohöylällä siivuja leivänpäälisiksi.
0 0 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle