K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47738 niksiä!
Verhot ylösalaisin
Kun verhot laittaa ylösalaisin, säästää ompelemisen maksut ompelijalla tai itse tehden alakäänteen vaivan, jos on vanhanaikaiset verhokliput ja kuviollisesti tai yksiväriset verhot, jotka voi laittaa paikoilleen näin.
1 2 0
Sammutuspeitto sisustukseen sopivaksi
Sammutuspeitto sisustukseen sopivaksi
Kankaisesta pikkukassista saa ompelematta kauniin suojapussin sammutuspetteelle. Tee pieni reikä esimerkiksi saksien kärjellä sammutuspeiton ripustusrenkaan kohdalle ja lisää lujaa narua uudeksi ripustuslenkiksi. Muista kokeilla, että ripustuslenkki kestää sammutuspeiton normaalin käytön!
1 1 0
Jauhopeukalosta viherpeukaloksi
Kakkuvuoat sopivat hyvin myös kukkaruukuiksi, niin uudet kuin vanhemman mallisetkin. Myös matalat vuoat ja kakkupohjat käyvät hyvin vaikka pääsiäisenä rairuohon kasvattamiseen.
1 1 0
Helmalakana tavallisen hinnalla
Kallista helmalakanaa ei tarvitse ostaa, kun jättää tavallisen lakanan kokonaan roikkumaan reunoilta kohti lattiaa, eikä sujautakaan päällyspatjan alle reunoja. On muuten tyylikäs! Ja lakananvaihto käy nopeasti.
0 5 0
Isoisän pöytäliina
Isoisän pöytäliina
Isoisä käyttää sanomalehtiä pöytäliinana. Jutut tulee luettua tarkkaan, eikä mainosten tarjoukset unohdu. Kun lehti likaantuu, uuden pinnan saa nopeasti tilalle. Kankainen pöytäliina säilyy siistinä vieraita varten.
4 1 0
Hyttysverkon vaihto tuuletusikkunaan
Hyttysverkon vaihto tuuletusikkunaan
Poista vaihtoa vaativa hyttysverkko. Meidän tuuletusikkunoista verkot täytyi poistaa mattopuukolla. Toinen vaihtoehto olisi ollut irrottaa ulkopuolelta ikkunalistalaudat ja sitä kautta olisi saanut ritilän ja verkon irti. Se tuntui työläältä hommalta. Hetken pohdinta -magneetti! Niinpä leikkasin uuden tuuletusikkunan kokoisen hyttysverkkopalan, jonka laitoin magneettinapeilla kiinni. Helppo homma ja kätevä vaihtaa tarvittaessa.
0 5 0
Vanhat jutut hyötykäyttöön
Kun maalaat puutaloa, niin ensin pitää raaputtaa pois entinen hilseilevä maali. Tähän hommaan käy hyvin vanha disketti.
1 0 0
Helpotusta muuttoon
Muutto edessä syksyllä? Tulosta kuva uuden asuntosi pohjakuvasta, ja merkitse erivärisillä tusseilla joka huoneet. Kun pakkaat tavarasi muuttolaatikoihin, merkitse joka laatikko sillä värillä, mihin huoneeseen tavarat ovat menossa (keittiö, kylpyhuone, makuuhuone jne.). Näin muuttostressi helpottaa edes hieman, kun tavaroiden purkaminen uudessa osoitteessa helpottuu!
0 1 0
Pultit talteen
Onko sinulla koruostoksista ylijääneitä organza-pussukoita? Niihin on hyvä kerätä huonekaluja purkaessa kunkin huonekalun pultit, mutterit ja muut pikkuosat ja sitoa tai teipata pussi kiinni huonekalun osaan.
1 0 0
Kesäajan helpot kukkakimput
Ilman isompia kukkatarhoja saat kesän kuluessa raikkaan värikkäitä ja tuoksuvia kimppuja sisälle omista orvokkiamppeleista tai ruukuista. Orvokit kasvavat pituutta, joten niitä siistii leikkaamalla joka tapauksessa. Matalassa maljassakin kauniita. Orvokkikimppu on mukava ja edullinen vieminen myös kesäisellä kyläreissulla.
0 2 0
Pakastimesta säilytysratkaisu
Pakastimesta säilytysratkaisu
Kun sinulla on käyttämätön pakastin, jääkaappi tai jokin muu hyllyllinen kodinkone, jossa on ovi ja joka ei ole käytössä. Voit muuttaa sen helposti säilytysratkaisuksi, kun sujautat hyllyille ne tavarasi mille et ole keksinyt vielä paikkaa! Tavarat ovat poissa näkyviltä, mutta kuitenkin järjestyksessä hyllyissä.
0 2 0
Hammasharjat ojennukseen
Sähköhammasharjojen päät tuppaavat olemaan pitkin lavuaarin reunoja tai kaapin hyllyjä. Saunan löylynhenki sai uuden paikan vessasta. Juuri oikeankokoinen hammasharjoille.
0 3 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle