K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 52927 niksiä!
Matosta laudeliina
Pitkään isoja laudeliinoja etsittyäni keksin käyttää kylpyhuoneen mattoja (ei lateksipohjaisia!) laudeliinoina. Ne ovat paitsi pehmeämpiä ja paljon halvempia, myös oikean levyisiä ja imevät hien tehokkaammin kuin perinteiset pellavalaudeliinat, jotka ovat kapeampia kuin lauteet. 60 x 80 cm:n matot ovat täydellisiä lauteille, kun niitä laittaa jonoon. Ne myös kuivuvat nopeasti.
0 0 0
Kukalle paperipussi
Kukalle paperipussi
Hesburgerin takeaway-paperikassista saat nätin suojan kukille. Käännä paperipussi nurinpäin niin, että kirjoitus jää sisäpuolelle.
0 0 0
Porauspöly suodatinpussiin
Porauspöly talteen suodatinpussilla
Seinästä irtoaa reikiä porattaessa pölyä, rappausta, kivenmuruja ja kipsilevyn palaa yms. Pahimmillaan se jättää (esim. punatiilen pöly) pysyvät tahrat seinään. Ongelma hoituu kahvisuodatinpussilla, joka teipataan porauskohdan alapuolelle. Levitä pussin suuta ja avot - porausjäte tippuu siististi pussiin!
0 1 0
Muunneltava kukkataso tietosanakirjoista
Muunneltava kukkataso tietosanakirjoista
Tietosanakirjoja ei saa nettiaikakaudella myytyä eteenpäin. Kasaa niistä muunneltava taso ruukkukasveille.
1 1 0
Maton reuna suoraksi
Maton reuna suoraksi
Kun matto on ollut pitkään rullalla, reunat nousevat helposti pystyyn. Laita kahvakuula temppuilevan reunan/reunojen päälle, niin matto oppii äkkiä olemaan oikein.
0 1 0
Pöytäliinanpidikkeet yllätysmunien lelukuorista
Lasten pääsiäismunien muovisista lelukoteloista saa kesäksi pöytäliinan pidikkeet. Täytä kotelo hiekalla,kiinnitä sulan steariinin tai kuumaliiman tipalla verhonipsu koteloon ja koristele kotelo. Näin sinulla on persoonallinen pöytäliinan pidike.
0 1 0
Paju kukkaputkiloon
Paju kukkaputkiloon
Paju säilyttää alkuperäisen kauneutensa pidempään kuivana. Laita palmusunnuntain virpomisvitsa kuivaan kukkaputkiloon. Pidä huolta, että putkilon pää on veden pinnan yläpuolella. Näin vitsa säilyy kauniina pääsiäisen yli.
0 0 0
Sängyn korjaus kuormaliinoilla
Kuormaliinoista on moneksi.
Hajonneesta tai hajoamispisteessä olevasta vanhasta sängystä saa uudenveroisen tukemalla sängyn sivut kuormaliinalla.
2 0 0
Vetimet talteen
Jos olet päättänyt romuttaa kirjahyllysi, ota kuitenkin oven vetimet talteen. Niitä voi vaihdella hyllyissä ja kaapeissa aivan kuten kännykän kuoria aikoinaan.
0 0 0
On autuaampi antaa kuin ottaa!
On autuaampi antaa kuin ottaa!
Anna ystävälle tai ystäville lahjaksi itse koulutettu kasvintaimi. Teen näin joka kevät, ja kiitosryöppy on loputon.
2 3 0
Vuodevaatteet uusille avopuolisoille
Kun kaksi sinkkuihmistä päättää laittaa hynttyyt yhteen ja muuttaa saman katon alle, parin kannattaa yhdistää erilaiset pussilakanat ja tyynyliinat näin: Leikatkaa erikuosiset pussilakana- ja tyynyliinakankaat saumoista kahteen kappaleeseen ja ommelkaa ne sitten yhteen toisten erikuosisten kankaiden kanssa. Näin tulee persoonalliset ja samannäköiset vuodetaavatteet molemmille, eikä tarvitse heitää hukkaan vanhoja eriparisia vuodevaatteita!
3 2 0
Seinäkoristeet kasveista
Jotkut huonekasvit kasvattavat pitkät rönsyt. Jos sinulla on huoneessa valmiita nauloja seinissä tai uskallat lyödä pari lisää, sijoita kasvit huoneessa niin, että saat rönsyt aseteltua kauniisti näihin nauloihin. Huoneeseen tulee uutta ilmettä pienellä vaivalla, eikä tarvitse leikata hyväkuntoisia rönsyjä pois. Kasvitkin tykkäävät.
0 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös