K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 50801 niksiä!
Leskenlehdestä rakkolaastari
Leskenlehdestä rakkolaastari
Lenkillä ollessa huomasin uudehkojen kenkien hanganneen kantapään ihon rikki. Keksin taitella leskenlehden ison lehden sukan sisälle kantapään ihoa suojaamaan. Lehti toimi rakkolaastarina lenkin ajan, ja loppumatka sujui rattoisasti.
0 0 0
Sadesuoja päähän
Sadesuoja päähän
Irrota vanhasta sateensuojasta kangas ja leikkaa sopivaksi huiviksi. Se sitten päähän vaikka pyöräilykypärän alle, niin tukka ei kastu.
0 1 0
Sateenvarjosta satulasuoja
Satulan sadesuoja
Rikkoutuneen sateenvarjon kankaasta teet helposti sadesuojan polkupyörän satulalle. Ei vaadi suurta käsityötaitoa: ompelukoneella valmista syntyy nopeasti.
0 1 0
Sadekelin sormikkat pyöräilyyn
Laita tavallisten sormikkaiden päälle kertakäyttöiset kumihanskat, niin kätesi pysyvät kuivina ja lämpiminä. Myös kumiset keittiöhanskat käyvät.
0 3 0
Marjastajan majakka
Marjastamaan mennessäsi ota mukaasi suksisauva tai muu "seiväs". Laita sen yläpäähän värikäs vaate tai paperi ja paina sauva maahan. Näin näet kauempaakin, missä ovat eväät ja varasangot.
0 1 0
Marjaradio
Laita marjametsässä kannonnokkaan marjasangon viereen matkaradio soimaan. Löydät takaisin sangolle, vaikka harhailisit kauemmaksi. Ääni korvaa myös karhukellon kilkkeen.
1 3 0
Vesijuoksu ilman vyötä
Jäikö vesijuoksuvyö kotiin? Luonnonvesissä juoksu onnistuu myös crocsit jalassa!
0 0 0
Hiostaako reppu?
Reppu ei enää hiosta
Hiostaako reppu helteellä niin, että paitasi on litimärkä, kun pääset kotiin? Jos reppusi selkäosassa on lokero läppärille, pujota siihen leveä ja litteä kylmäkalle.
0 2 0
Lämmitetty rantapyyhe
Lämmitetty rantapyyhe
Tekeekö mieli uimaan, mutta kylmä vesi hirvittää? Täytä metallinen juomapullo kuumalla vedellä, kiedo pyyhe pullon ympärille ja laita kylmälaukkuun. Virkistävä pulahdus on mieluisampaa, kun on lämmitetty pyyhe rannalla odottamassa.
3 0 0
Pyöräilijän eväskikka
Toisenlaista evästä
Jos kesken pyörälenkin yllättää tarve kerätä raparperia, voit kuljettaa ne kotiin tyhjässä juomapullossa. Toimii myös lenkin varrelta löytyville mustikoille ja puolukoille.
2 1 0
Imuroit punkit
Kesäisen ulkoilun jälkeen päänahassa saattaa olla tunne, että siellä vilistää punkki. Tätä ei toivottua vierasta on vaikea löytää hiusten seasta, joten ota avuksi imuri ja imaise hiukset läpi imurin putkiosalla ilman suutinta. Näin saavat punkit äkkilähdön, ennen kuin ehtivät tarttua ihoon kiinni.
1 0 0
Linnun tunnistus
Kun kuljet kesällä lähimetsässä ja haluat oppia tunnistamaan esimerkiksi hippiäisen, kuuntele kännykästä sen ääntä. Jos hyvin käy, paikalle lennähtää pian oikea hippiäinen.
3 2 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle