K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46664 niksiä!
Älypuhelin pakkasella
Hyytyykö älypuhelin pakkasella? Sujauta puhelin ulkoilun ajaksi thermosukkaan ja vasta sen jälkeen takin taskuun. Näin vältät puhelimen sammumisen kylmimmilläkin pakkasilla.
0 3 0
Pyöränsuojus jätesäkistä
Saat polkupyörällesi suojan lunta ja vettä vastaan isosta jätesäkistä. Leikkaa toinen pitkistä sivuista auki ja laita säkki aina pyörän päälle kun se on parkissa. Avattu säkki menee pieneen tilaan ja kulkee kätevästi mukana vaikka taskussa.
0 0 0
Kävelykeppiteline pyörään
Kävelykeppiteline pyörään
Kiinnitä kippo tai kuppi pyörään, niin voit ottaa myös kävelykepin matkalle mukaan ja on helppo kävellä muun muassa kauppaan sisään.
3 2 0
Rinnat suojaan pakkaselta
Pakkasella kannattaa rintaliiveiksi valita topatut ohuiden sijaan. Ei rinnat pyöräillessä palellu.
2 2 0
Vessapaperia nenäliinaksi
Ulkoillessa joutuu useinkin niistämään, vaikkei olisi nuhaa. Vessapaperipalat ovat silloin nenäliinaa kätevämpiä. Käytetyt palat kannattaa laittaa eri taskuun, niin ne eivät kastele puhtaita, eikä niitä tarvitse kotona lajitella erikseen.
0 2 0
Kahden päivän leivät
Tee iltapalaksi lämpimiä leipiä koko uunipellillinen. Seuraavan päivän ulkoiluretken eväsleivät tulevat samalla, maistuvat kylmänäkin ja päällykset pysyvät kiinni leivässä.
1 1 0
Heijastin verhonipsuun
Heijastin heilumaan
Heijastimen hakaneula tekee ikävät reiät vaatteeseen. Vaihda hakaneula verhonripustusnipsuun ja kas, heijastin on helppo vaihtaa vaatteesta toiseen.
3 7 0
Liukkaat kengännauhat
Liukkaat kengännauhat
Kengännauhat ovat nykyään liian liukkaita ja siksi solmut aukeilevat. Vaihtaminen voi olla vaikeaa, kuten minun vaelluskengissäni, koska reiät ovat niin pienet, ettei karheampia vaihtonauhoja löytynyt. Niinpä päätin karheuttaa niitä. Muutamia vetoja pitkin nauhoja, niin vaha oli poissa.
1 0 0
Naisten potta
Naisten potta
Jos polvesi eivät kestä kyykkyasentoa, saat kätevän seisomapotan litran maitopurkista leikkaamalla siitä yhden seinän pois. Oivallinen naisen apuväline marjametsässä, hiihtoretkillä ja muualla, missä ei ole käytettävissä wc:tä.
4 2 0
Umpihankihiihto
Kun valmiiksi tehdyt ladut ovat kaukana, ainoa keino päästä hiihtämään on tehdä latu itse hiihtämällä umpihangessa. Silloin monoihin menee lunta ja sukat kastuvat. Tein ohuesta, liukkaasta kankaasta polveen asti ulottuvat säärystimet. Yläreunaan kuja kuminauhalle, alareunaan nauha monon ali ja keskelle eteen nauhat, jotka sidon monon nauhoihin. Säärystimet voi pukea myös muiden jalkineiden päälle, jos joutuu kahlaamaan lumessa.
0 1 0
Jäänestoa suksisiteisiin
Monot tahtovat mennä jäähän, kun kävelee ladulle, ja siksi suksiside ei mene kiinni. Tulee hirveä raaputushomma. Laita kenkäsuoja kieputettuna monojen kärkeen ennen kuin menet ulos. Kenkä ei liukastele, kun suoja vain kärjessä. Tempaise suoja taskuun, kun kiinnität sukset jalkaasi.
0 1 0
Löydä avaimet helposti
Avaimet.
Laita avaimenperäläpyskään heijastintarraa molemmin puolin. Puhelimen tai muun valon heijastaessa löydät avaimet helposti lumen tai nurmikon seasta.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle