K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 55731 niksiä!
Valoa pimeyteen
Valoa pimeyteen
Keräsin kaikki talon taskulamput, pyörän valot, heijastimet ja tietysti otsalamput yhteen koriin eteisen hyllylle. Nyt jokainen uloslähtijä löytää nopeasti tarvittavan valonlähteen tai heijastimen ja pääsee ripeästi pimeään ulkoilmaan.
0 0 0
Sukkamakkaran estotekniikka
Sukkamakkaranestotekniikka
Teippaamalla sukat lahkeeseen, sukat eivät mene makkaralle kumisaappaassa. Tekniikka toimii parhaiten teippaamalla ristiin niin, että teippiä kiinnittyy myös lahkeeseen. Suosittelen maalarinteippiä.
0 0 0
Käytä hiustenkuivaajaa monipuolisesti!
Jos ulkona ollessasi hikoilet vaatekerran märäksi, eikä kuivia vaihtovaatteita ole saatavilla, voit hätätilassa kuivata vaatteet hiustenkuivaajalla.
0 0 0
Retkipakkaus eväsmunille!
Keitetty muna on hyvä eväs metsäretkelle. Ota tyhjä vessapaperirulla, sujauta muna sisään ja taita rullan reunat kiinni. Näin muna säilyy ehjänä!
0 2 0
Housujen kuminauhasta henkselit
Jos sinun tai lapsesi ulkohousut eivät pysy jalassa, ompele niihin vanhojen housujen kuminauhasta henkselit!
0 0 0
Teltan kuivaus luutulla
Yön aikana teltan pinnalle tulee aina kondensiovettä, se on helppo kuivata pois sieniliinalla: luuttu imee paljon vettä ja se on helppo puristaa kuivaksi, eikä paina paljoa!
0 1 0
Metsän aarteet talteen
Metsän aarteet talteen
Retkellä tuli vastaan marjoja, mutta rasia tai pussi jäi kotiin. Ei hätää, poimi marjat kuksaan ja sujauta päälle reppuun unohtunut kasvomaski ja marjat kulkevat repussa siististi kotiin.
0 0 0
Suolasirotin retkelle
Retkeillessä kätevän ja sopivan maustesirottminen saa laittamalla pääsiäissuklaamunan sisältä löytyvään muovirasiaan tarpeellinen määrä suolaa. Jokainen mauste omaan muovirasiaansa ja tilaa säästyy repussa. Muovirasiat painavat vähemmän kuin lasipurkit, ovat hygieenisempiä kuin paperipussit ja kätevämpiä annostelussa kuin esim. muoviset minigrip-pussit.
0 0 0
Punkkiharja
Paras tapa suojautua punkeilta on ulkoilla pitkien housujen lahkeet sukkien sisässä. Jos haluat lisätä mielenrauhaasi, käy lahkeet läpi tarrarullalla ulkoulun jälkeen.
0 0 0
Hyttyspyydys
Thermacellin tilalle ehdottaisin metsässä liikkuessa lierihattua, jonka reunoille ripustetaan roikkumaan kärmäspapereita tai ilmastointiteipistä 15 cm:n pätkiä.
1 0 0
Häiritsevät lokit
Ärsyttääkö linnut kun olet meren rannassa syömässä picnic eväitä? Laita puhelimesta petolinnun ääni (esim. merikotka), lokit ja hanhet pelästyvät ja saat rauhassa nauttia eväitäsi.
1 2 0
Suojaa kädet mustikkametsässä!
Marjametsässä suojaat parhaimmin kädet itikoilta ja paarmoilta kertakäyttöhanskoista tehdyillä kynsikkäillä. Edullista ja myrkytöntä, erityisesti kämmenselät turvassa ötökkähyökkäyksiltä. Samalla kädet pysyvät puhtaina.
0 4 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle Nuoli ylös