K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47935 niksiä!
Puukolle tuppi
Puukolle tuppi
Oletko lähdössä makkaranpaistoretkelle, mutta puukon tuppi on hukassa? Pikku puukko matkustaa kätevästi terä taskunenäliinapaketin sisään työnnettynä.
0 0 0
Menevätkö retkimukit sekaisin?
Tunnistettavat retkimukit
Pestävät mukit ovat ekologinen vaihtoehto, mutta ne menevät helposti sekaisin. Liimaa mukien pohjiin erilaiset tarrat, joiden avulla jokainen tunnistaa omansa.
0 1 0
Termarinakkeja
Keitä kuumaa vettä, kaada se termospulloon ja upota sinne nakkeja. Lämpimät nakit ovat kätevä eväs vaikkapa lasten kanssa metsäretkellä.
0 3 0
Juomapullon korkki
Juomapullon korkki
Säästä tyhjentyneen tiskiainepullon korkki ja pese se puhtaaksi tiskikoneessa. Sen kierteet sopivat täydellisesti muovisiin virvoitusjuomapulloihin. Saat kätevän juomapullon urheiluun ja lenkkeilyyn.
1 1 0
Hammasharjoista ketjunpuhdistaja
Hammasharjoista ketjujenpuhdistaja
Vanhoista hammasharjoista saa kätevän työkalun polkupyörän ketjujen puhdistukseen. Teippaa kaksi harjaa varsista yhteen ja vedä sitten harjaa esim. polkupyörän ketjuissa, niin hiekka ja roskat irtoavat kätevästi.
1 3 0
Somesormikkaat
Äly-sormikas
Ulkoillessa älypuhelimen käyttö ja sometus helpottuu, kun teet sormikkaaseen reiät peukalon ja etusormen tyveen. Näin voit käyttää älypuhelinta vaivatta, eivätkä kädet kylmety.
1 3 0
Hämää hirvikärpäsiä
Laita marja- tai sienimetsään peruukki päähäsi. Hirvikärpäset ja punkit tarttuvat peruukkiin, eivätkä omiin hiuksiisi. Peruukki on helppo putsata vaikka kotirappusilla tai heti metsästä poistumisen jälkeen.
22 4 0
Parhaat apajat
Merkitse karttaan, mistä löysit tänä syksynä mustikoita ym. marjoja sekä sieniä. Tee vielä seloste, kuinka paljon mistäkin löysit ja mitä olivat päivämäärät. Seuraavana vuonna on sitten helppo lähteä marjastamaan ja sienestämään, kun tietää, milloin poimittavat alkavat olla valmiita.
5 6 0
Kalasaaliista pitävä ote
Kalasaaliista pitävä ote
Jos harrastat kalastusta tai joudut vaikka ottamaan lapsesi onkimalta kalalta koukun irti, pyyheniksi auttaa saamaan kalasta pitävän (ja hellän - jos vapautat kalan) otteen, lisäksi kätesi säilyvät puhtaina. Leikkaa vanhoista pyyhkeistä noin 30x30 cm tilkkuja tai käytä pieniä kierrätykseen joutavia käsipyyhkeitä ja pakkaa niitä mukaan kalareissulle.
10 29 0
Mustikka lähtee viinimarjalla
Mustikka lähtee viinimarjalla
Marja-aika parhaimmillaan ja mustikka ei tahdo lähteä sormista edes kuumalla saippuapesulla. Ei hätää! Kun poimit ensin mustikat ja sen jälkeen punaviinimarjat kotipuskasta, sormet puhdistuvat kuin itsestään viinimarjahapon voimalla!
2 2 0
Raikasta juomaa
Raikasta juomaa
Pakastetun jäämurskapussin avulla juoma pysyy pitkään jääkylmänä, kun kiedot sen pullon ympärille ja kumilenksulla napakasti kiinni. Ulkona tai rannalla ei haittaa vaikka vettä saattaa jostain valuakin kun pussi alkaa sulaa.
0 1 0
Retkisuihku lähdevesikalenterista
Retkisuihku
Ota tyhjä 5 l lähdevesi -kanisteri ja sopiva pätkä narua. Poraa tai työstä muilla keinoin 2-3 mm reikiä kanisterin pohjaan. Sido naru kantokahvaan. Heitä naru oksan tai muun yli. Täytä vedellä ja nosta suihku sopivan ylös ja nauti ulkosuihkusta. Narun tulee olla riittävän pitkä, jotta täytön jälkeen ja suihkun loputtua kanisteria voi pitää korkki maassa. Narusta vetämällä suihku nousee ylös ja suihkuun pääsee taas. Retkellä ei vie paljonkaan tilaa, sillä kanisterin saa lytättyä pieneen tilaan ja taas tilavuuden ennalleen täyttämällä esim järvivedellä.
0 1 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle