K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 46211 niksiä!
Home pois kankaasta
Netissä väitetään, etteivät hometäplät lähde pois millään, mutta kappas vain! Kastele hometäpläinen kangas, kaada kloriittia, väkiviinaetikkaa ja ruokasoodaa märälle kankaalle, laita kangas myttyyn ja anna vaikuttaa kaksi tuntia pesuhuoneen lattialla. Huuhtele kangas, laita koneeseen ja pese 40 asteessa, ja kappas vain, home on pois kankaasta!
5 54 0
Viilennystä bikineissä
Käy kylmässä suihkussa bikinit päällä ja keinu tämän jälkeen sisällä tai ulkona. Viilentyminen ja hauskanpito yhdistyvät ilmavirran hyväillessä ihoa.
33 30 0
Eväsrasia
QJ2vvl2CI2Y
Kolmion mallinen pikkutomaattirasia on täydellinen itsetehdyn kolmioleivän kuljetusrasia.
11 30 0
Juustolle uusi koti jääkaapissa
Älä heitä muovista kirsikkatomaattirasiaa heti pois! Saat hyvän kotelon esim. avatulle fetajuustopakkaukselle, rasiassa juusto pysyy paremmin kääreessään eikä neste ala niin helposti valua jääkaapissa. Pitää pienempänä myös esim. sinihomejuuston ja muiden tuoksahtelevampien juustojen hajua jääkaapissa. Joissakin rasioissa on pohjassa pieniä reikiä, eipä haittaa, olen laittanut hieman talouspaperia pohjalle.
10 28 0
Silittämättä
Kun vähennät pyykkärin kierroksia 800:aan, vaatteet jäävät hieman kosteammiksi. Voit asetella puuvillapöytäliinan kuivumaan hyvälle tangolle, paras on ovenkarmien väliin ruuvattu rekkitanko. Liinaa on hyvä myös vetää siinä, kun tälläät kaksin kerroin päät vastakkain, ei tarvitse vetokaveria. Liina kuivuu sileäksi ilman silitystä. Se täydentyy taittelemalla huolellisesti vaikka pienen painon alle kuivuttuaan. Tsadam, taas vältit silitysrautaa :-)
16 27 0
Laastarin pysyminen
Laastarin pysyminen
Laastari pysyy paremmin paikoillaan, kun sen molempiin päätyihin leikkaa viillon ja asettelee neljä kaistaletta limittäin toistensa päälle.
1 25 0
Cocktailruokavuoka
Cocktailruokavuoka
Hammastikuilla syötävien juustojen, oliivien ja makkaranpalojen tarjoiluun saa helposti astian jumbokokoisesta peltisestä muffinssivuoasta: yhteen vuoan koloista cocktailtikkupurkki ja loput täytetään syötävillä.
16 24 0
Hulmuhihan pelastus
Hulmuavahihaiset paidat ovat ihania, mutta melko haastavia syödessä ja vessassa asioidessa. Laita hiusponnari tarvittaessa hihan päälle, näin hiha pysyy kurissa ja kuivana.
13 21 0
Pesuvedet kasteluun
Kuivana kesänä kannattaa hyödyntää jokainen vesipisara puutarhan ja kukkien kasteluun. Pesen asiat ja kädet muovivadeissa, joista vedet voi käyttää kasteluun. Hanojen alla on muoviastiat muutoinkin keräämässä kaiken huuhteluveden talteen.
3 19 0
Rappuralli vanhasta patterista
Rappuralli
Vanha käytöstä poistettu vesikiertoinen patteri saa uuden elämän rappurallina.
5 18 0
Valepesä ampiaisten ennaltaehkäisyyn
Valepesä ampiaisten ennaltaehkäisyyn
Reviiritietoiset ampiaiset eivät rakenna pesää paikkaan, jonka lähistöllä on jo pesä. Suodatinpussista ja kahdesta talouspaperiarkista saat rakennettua valepesän. Se kannattaa ripustaa neulalla tms. heti keväällä tai viimeistään, kun huomaa ampiaisen aloittavan pesän rakennuksen. Kolmella valepesällä kasvihuoneen katossa saatiin innokas kuningatar hakeutumaan muualle pesänrakennukseen. Näin säästetään ampiaisten henki ja samalla kaksi- ja nelijalkaiset turhilta pistoilta!
3 18 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle