K-ruoka
Etsi reseptejä ja Pirkka-tuotteita K-Ruoka.fi-sivustolta.
Hups, jotain meni pieleen... :(

Niksi-Pirkka

jo 47528 niksiä!
Nastat kenkiin
Nastat kenkiin
Tympiikö jäällä liukastelu? Nastakengät ovat melko tyyriitä, ja kenkiin kiinnitettävistä nastasuojista irtoavat nastat alta aikayksikön. Nyt loppuu pyllähtely ja katkenneet luut, sillä edullinen ja vihdoinkin toimiva ratkaisu on kaikkien saatavilla; mönkijän renkaissakin käytetyt kuusiokulmakantaiset ruuvit on helppo kiinnittää kenkiin ruuvimeisselillä, ja ne maksavat rautakaupasta pari euroa. Ruuvin pituus on n.1cm ja se pysyy jämäkästi paikallaan sekä toimii tehokkaana liukuesteenä peilijäälläkin. Ratkaisu on turvallinen ja toimiva. Kevään tullen voit ruuvata ulkoilukengistä ruuvit pois, ja jatkaa samoilla popoilla.
28 97 0
sohvan pesu
Pese vaalea sohva ruokasoodasta ja vedestä tehdyllä tahnalla, anna soodan kuivua ja imuroi huolellisesti. Näin saavat kyytiä pinttyneemmätkin tahrat, ja sohva vaalenee takaisin entiselleen!
23 97 0
Tuulilasin pakkassuoja
Harmittaako aamuisin kuurainen auton tuulilasi. Helpon avun pulmaasi saat etikasta. Sekoita kolme osaa etikkaa yhteen osaan vettä. Tämän jälkeen suihkutat vain seoksen tuulilasiin ja saat oivan pakkassuojan muutamaksi viikoksi.
44 67 0
Nenähuuhtelu
Nenähuuhtelun voi suorittaa kotikonstein ilman kannua tai "sarvikuonoa". Tarvitaan vain litran-kahden pakastepussi ja lämmintä vettä (mieluiten keitettyä, joka on saanut jäähtyä). Pussin pohjalle noin ruokalusikallinen suolaa ja perään kolmisen desiä lämmintä vettä. Huljutellaan jotta suola liukenee ja solmu pussin suulle. Sitten hakeudutaan lavuaarin ylle ja leikataan/purraan pieni reikä pussin alanurkkaan. Ja ei kun huuhtelemaan. Pussia painamalla saadaan jopa lisättyä painetta!
15 57 0
Metallilankainen valokranssi
Metallilankainen valokranssi
Hyödynnä tarpeettomaksi käyneen kierreselkäisen kalenterin metallilankakierre askartelemalla siitä valolankakranssi. Avaa kalenterin kierteen avoin reuna osittain ja pujota paperisivut pois. Oikaise lanka suoraksi niin, että sivuja koossa pitäneet lenkit jäävät edelleen mutkalle. Kierrä oiottu lanka kranssille. Voit käyttää parikin lankaa, niin saat kranssista muhkeamman. Lopuksi kierrä kranssin ympärille esimerkiksi led-valolanka.
21 51 0
Pikaliima pois käsistä
Sotkitko vahingossa pikaliimaa käsiisi? Ei hätää, kynsilakanpoistoaineella se lähtee helposti pois.
9 45 0
Suojapuku leikatulle kissalle
Suojapuku leikatulle kissalle
Leikatun narttukissan suojapuvun saa tehtyä lapsen vanhoista sukkahousuista. Leikkaa toinen jalkaosa (haaroista asti) irti niin että molemmat päät ovat avoinna, jalkateräkin siis leikataan pois. Tee pötkylän päihin n 5cm päähän reunasta jaloille aukot ja pujota kissan päälle. Asuste on sopivan mallinen kissan käydä entiseen tapaan tarpeillaan hiekkalaatikossaan.
6 40 0
Silittämättä
Kun vähennät pyykkärin kierroksia 800:aan, vaatteet jäävät hieman kosteammiksi. Voit asetella puuvillapöytäliinan kuivumaan hyvälle tangolle, paras on ovenkarmien väliin ruuvattu rekkitanko. Liinaa on hyvä myös vetää siinä, kun tälläät kaksin kerroin päät vastakkain, ei tarvitse vetokaveria. Liina kuivuu sileäksi ilman silitystä. Se täydentyy taittelemalla huolellisesti vaikka pienen painon alle kuivuttuaan. Tsadam, taas vältit silitysrautaa :-)
17 38 0
Koiralle haavasuoja
Koiralle haavasuoja
Sterilisaatiohaavalle suoja, toimii myös tissiensuojana vieroitusvaiheessa. Leikkaa sukkisten jalkaosista sopiva mitta pois, niin etteivät puntit jää käpälien alle, leikkaa haarakiila pois (tästä tulee ulos häntä ja koira pääsee myös tarpeilleen). Irtileikatuista jalkaosista sidotaan henkeselit yläpäähän ja ne pujotetaan panna läpi, että pysyvät paikkallaan. Älä leikkaa poikki saumoja jos ei ole pakko, ei lähde niin herkästi rispaantumaan.
12 38 0
Laastarin pysyminen
Laastarin pysyminen
Laastari pysyy paremmin paikoillaan, kun sen molempiin päätyihin leikkaa viillon ja asettelee neljä kaistaletta limittäin toistensa päälle.
2 37 0
Hups, jotain meni pieleen... :(
Ei niksin niksiä!
Näytä lisää

Seuraa Niksi-Pirkkaa

Fanita, kommentoi, kysy ja pysy kuulolla niksiuutisista!

#niksipirkka

Niksien etusivulle