Skottilaiset munat

Pirkka Oma keittiö -kokin mummo2010 resepti:
Ainekset: 
10 suurta kananmunaa, 250 g keittokinkkua, 6 anjovisfileetä 2 dl korppujauhoja ½ tl yrttisuolaa, mustapippuria, voita ja ruokaöljyä
Valmistusohje: 

Riko kahden munan rakenne kulhossa. Pane loput kahdeksan munaa kylmään veteen kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
Jäähdytä munat kylmässä vedessä ja kuori ne. Näin keittämällä keltuaiset jäävät hieman pehmeiksi.
Hienonna kinkku ja anjovikset esim. monitoimikoneessa. Lisää joukkoon korppujauhot, yrttisuola, vähän mustapippuria ja suurin osa rkotuista munista.
Muotoile kinkku-korppujahomassa vedessä kastetuin käsin kananmunien ympärille. Jos massa tuntuu liian kovalta lisää joukkoon kananmunaa.
Paista munat voin ja öljyn seoksessa joka puolelta kaunnin ruskeiksi. Halkaise muna ja aseta puolikkaat paistetun paahtoleipäviipaleen päälle.
Tämä on mainio lounasruoka rapeansalaatin ja viinilasillisen kanssa tarjottuna.

Kommentit (1)

Kyllä tämäkin sujuu, kun harjoittelee muutaman kerran. Annos on turhan suuri, mutta sitä voi pienentää sopivaksi. Ei näitä montaa voi syödä kerralla, kun ovat niin täyttäviä.

Lähetä oma kommenttisi